Last news in Fakti

10 Април, 2019 11:34 5 002 4

Чували ли сте за Renault Clio пикап с шест колела?

  • renault-
  • clio-
  • шест колела-
  • пикап
Чували ли сте за Renault Clio пикап с шест колела? - 1

В наши дни шестколесните автомобили не са особено популярни, въпреки че Mercedes отново ги върна на мода със своята G-Klasse 6x6. Тунинг специалистите експериментират също с такива коли, но за основа винаги се използват големи всъдеходни машини, като Ford Raptor, Range Rover и т.н.

Има обаче и творения с шест колела, на базата на Lada Niva, Dacia Duster и дори на Smart. Сега обаче ви показваме поредното нестандартно возило, което е във версия пикап, разполага с три оси и шест колела и е направено на базата на... Renault Clio. Въпреки преработките, колата си остава с предно предаване.

Чували ли сте за Renault Clio пикап с шест колела?

А още по-странното е, че двигателят и е 1.5-литров с мощност 82 конски сили. Турбодизеловият мотор обаче има приличен въртящ момент, а двете оси отзад позволяват пренос на тежки товари. Шестколесното Renault Clio е снабдено и със стандартната петстепенна механична скоростна кутия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 уточнение

    13 1 Отговор
    Самото Клио го показват малко след шестата минута в клипа, като и другото на въпросното автошоу е интересно. Аз лично предполагам, че това е частна преработка на автомобила, каквато може теоретично да се направи на всеки автомобил. Проблема е с узаконяването, регистрацията и чисто формалните подробности, а не от конструктивна гледна точка.
  • 2 АLFA Q 4

    1 2 Отговор
    ТОВА Е ПО УЖАСНО ОТ ГОЛФ

    Коментиран от #4

  • 3 Тином

    1 0 Отговор
    Кефи ме как си е лепнал лепенка пининфарина, и ако го разберат ще се самоубият :Д
  • 4 GOLF R

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "АLFA Q 4":

    това комби твоето черното с тия ксенони за 5 лева от битака е чудо на природата, как още не са му изпопадали колелата