Last news in Fakti

23 Април, 2019 18:15 4 972 12

Продават рядък Mustang за $5200

  • ford-
  • mustang-
  • находка-
  • реставрация

Кабриолет Ford Mustang от 1973 г., прекарал последните четири десетилетия в хамбар, си търси нов собственик срещу едва $5 200 (€4 643) в американския щат Индиана. Автомобилът се нуждае от основна реставрация, но е напълно окомплектован и представлява чудесен проект за възстановяване.

Предишният собственик на кабриолета го паркирал в плевнята в края на 70-те години на миналия век и от тогава дори не е стартирал двигателя. По думите му обаче колата била в изрядно техническо състояние и всичко по нея работело безотказно.

Сегашното състояние на "мустанга" може да се определи единствено като плачевно. Каросерията е ръждясала, гюрукът е разкъсан, а някои панели се нуждаят от смяна. Това обаче не е проблем, тъй като на пазара има достатъчно нови части за модела.

Единственото видимо последствие за механиката от дългия престой сред кокошките и плъховете са блокиралите задни спирачки. Ако не се брои мръсотията, интериорът също изглежда добре.

Двигателят на кабриолета е 4.9-литров V8 с мощност 143 к.с. и 239 Нм. Смешната мощност дава добра представа за ограниченията, наложени на федерално ниво в САЩ в началото на 70-те заради петролната криза. Скоростната кутия е тристепенен автоматик.

През 1973 г. Ford произвежда общо 11 853 открити "мустанга". Тогава базовата цена е $3 201, а с V8 - $3 189. Екземплярите с двигател 302 и климатик като тази находка обаче са много по-малко и по мнението на експерти ако го реставрира, собственикът лесно може да му прибере $50 000 (€44 650).


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    23 3 Отговор
    Сегашният собственик доказан кравар.

    Коментиран от #7

  • 2 сектант

    5 6 Отговор
    тоя не беше ли от бонд
  • 3 ретро

    15 9 Отговор
    Мега изгнил, кой знае в какво състояние е и шасито ? Само за качествена боя, ще му излезе около 10 хил $, салон 3-4 хил $, гюрук 2 хил $, така че поне 20-30 за рестаерация и то, ако си го прави сам без $ труд ! Но пак казвам дори от снимките си личи , много е гнил ! Все пак не пречи някой да опита ;) Въпроса е да успее да го реставрира преди да въведат тотална забрана за ДВГ, че да може поне година-две да му се порадва ;)

    Коментиран от #4

  • 4 guest

    11 10 Отговор

    До коментар #3 от "ретро":

    10 000$ за боя и 30 000$ за реставрация :O Ти май парите ги нямаш за нищо.

    Коментиран от #5

  • 5 ретро

    10 3 Отговор

    До коментар #4 от "guest":

    За щатите говоря и съм наясно, хоби ми е ;) Парите са си пари ;))
  • 6 Abe

    8 3 Отговор
    Петролна криза ама храни 8 цилиндъра работещи с обем 5.0 кубика, абе ти са нема такива смешници... Ревем 😂
  • 7 bot

    1 4 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    И клошар и вехтошар и лешар.

    Коментиран от #10

  • 8 Манев

    11 2 Отговор
    Много ме е яд на хора които не полагат никакви усилия да си си съхранят автомобила.Тоя поне да беше го завил с покривало.Сламата и прахоляка буквално са в колата.Егати ти мърловщината.
  • 9 Asd

    2 2 Отговор
    Няма да му стигнат 10 000$ за възстановяване само на купето, също наблюдения от опит.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 bot

    2 2 Отговор

    До коментар #10 от "boot":

    Странно как така е станало след като аз съм жена.Но нали пед...стите сте много в час...

    Коментиран от #12

  • 12 Шуши

    2 1 Отговор

    До коментар #11 от "bot":

    Значи и и ти смени резбата.Накъде отива тоя свят.