Last news in Fakti

24 Април, 2019 12:15 9 737 41

Не разчитайте на автопилота на Tesla (ВИДЕО)

  • tesla-
  • model x-
  • автопилот
Не разчитайте на автопилота на Tesla (ВИДЕО) - 1

В интернет пространството се появи любопитно видео, показващо как една чисто нова Tesla Model X се движи на автопилот по планински път със завои. От описанието към видеото става ясно, че по време на работата на автопилота, водачът е държал ръцете си на волана и е успял да коригира неправилен завой, който електрониката е предприела.

След това обаче автомобилът рязко е ускорил, и водачът не е успял да се справи с управлението. За щастие след удара пострадали няма, а поуката е да не се разчита напълно на автопилота на Tesla. Любопитно е, че видеото се появява точно по времето, когато на закрита среща с инвеститори, посветена на автономните технологии, Tesla показа собствен процесор за автопилот от пето поколение.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Факт

    26 20 Отговор
    Колите на тесла стават само за скрап и за кофата за вредни и взривни отпадъци !!!!!
  • 2 Автомонтьор

    31 17 Отговор
    Абе още ли има не изгорели Тесли ?
  • 3 32113

    25 16 Отговор
    Тези брички Тесли трябва да се забранят защото са опасни .
  • 4 Спец

    18 14 Отговор
    Tesla model 3 = Автономна бомба .
  • 5 асддса

    25 8 Отговор
    Направо си го беше убила в пропаста. На автономна кола НЕ СЕ качвам докато не се докажат с НУЛА катастрофи по-целия свят за период от година примерно.
    Тогава може да използвам за в града до 50км ако се наложи.
  • 6 Бай хой

    21 12 Отговор
    Туй то. Ако са ни запали ли ли са блъсни. Мериканска работа. Тия трябва със закон да им забранят да правят коли.
  • 7 Госあ

    13 6 Отговор
    Намесиха се в работата на Bosh и Panasonic тея умни и красиви иноватори и ето резултата 😂😂😂 що бе,нека си ги карат,ама ако може само в юес 😂
  • 8 Реалист

    12 3 Отговор
    Прогреса иска жертви! От такива опити ще се разбере къде са грешките. Абе засега поне в България тоя автопилот е обречен на неуспех - ако маркировката води в дерето или прекъсва внезапно или е дублирана заради бояджията КАКВО ПРАВИМ?

    Коментиран от #10

  • 9 омъскаряване

    17 7 Отговор
    Някое хакерче някой ден, ще реши да се "позабавлява" и ще им набута някойвирус през ауспуха и ще стане "весело" по пътищата ! Иначе сега
    сектантите на "Сети" Илон, ще ви обяснят, колко е случайно това тръгване, към пропастта и послвдващия удар и че всичко, ще е точно !
  • 10 асддса

    15 7 Отговор

    До коментар #8 от "Реалист":

    А тия дето прогресират питали ли са дали другите са съгласни да дадат жертви ?
  • 11 Алфа Ромео

    15 2 Отговор
    Що ве у космосо добре държи курса още не се е блъснала...
  • 12 123

    22 5 Отговор
    Тесла е най-новата мода при обичащите екстремни изживявания. Ако не те хвърли автопилота в някоя пропаст, ще те удари в крайпътно препятствие. Ако все пак се справиш някак със ситуацията е доста вероятно на такъв красив планински път да ти се наложи да тикаш двутонното чудовище до близката зарядна станция. След това тъй като вече си сериозно закъснял, може да се размажеш някъде поради невероятното ускорение, което дава от 0 до 100. Ако случайно не те довърши на пътя поради някоя техническа недомислица, то със сигурност ще направи опит да те запали докато си спиш кротко през нощта. Новото мото на тесла ще е - купи си тесла за да нямаш миг спокойствие.
  • 13 РЗС

    16 1 Отговор
    а тия тарикати дето си пускат тесления автопилот и лягат да спят са най-големите самоубийци.

    Коментиран от #15

  • 14 Driving pleasure

    11 5 Отговор
    Абе все някой ден идиoтите ще намалеят... просто т'сляка ще ги изтреби :D А друсаното африканче щяло да продаде 500 хил нови коли с тая простотия щото му трябвали кинти...
  • 15 Driving pleasure

    10 6 Отговор

    До коментар #13 от "РЗС":

    Те ако се самоубиват ще кажа - дерзайте! Не чакайте лягайте! Ама ще утепят и някой невинен! Аз винаги питам някой от "технократите" ще качи ли детето си в такава кочина и да го прати автопилота да го закара на училище, докато той си пие кафето или легне да си доспи... Аз няма да се кача, камо ли да допусна близък да се качи в такава бомба!
  • 16 паразити

    7 9 Отговор
    Пак провокации. Ами ако са съветски или китайски хакери, ами ако водачът нарочно иска да злепостави марката?
  • 17 Каракуд

    19 4 Отговор
    Няма проблем, рестартираме играта, избираме друг автомобил от менюто и газ до ламарината. Да, ама не, освен ако не сте готови да финансирате развойната дейност тип проба-грешка на надрусаното африканче.
  • 18 bmw

    11 6 Отговор
    Не разчитайте изобщо на автомобилите тесла.
  • 19 kjl

    16 5 Отговор
    Тази тесла изгоряла ли е или не? Щото в края на видеото, след удара имаше доста дим! А там пара от спукан радиатор няма.

    Коментиран от #20

  • 20 Driving pleasure

    13 3 Отговор

    До коментар #19 от "kjl":

    И а щях да питам същото... и глей, че си пуска и чистачките, един вид да прави вятър, че да се разгори по-добре, все едно махаш на скарата да се разгорят въглищата и да цър-пърнеш нещо :D
  • 21 007

    4 7 Отговор
    И бeз пари да ми я дават я не ща :(
  • 22 Нет

    9 5 Отговор
    Тази Тесла трудно държи лентата - при маркировка слънце - пък ти разчитай колата да управлява и ти да не седиш "на тръни"...
  • 23 Driving pleasure

    10 3 Отговор
    Още в началото се зачуди дали да не се хакне в Пикапа на кръстовището, а после "държи" пътя точно като пияница или току що взел книжка пъпчасал пубер - от край в край и с непрекъснати корекции. И това е при една видимо ниска скорост може би 30-35 мили в час макс, не ми се мисли какво ще е с по-висока скорост - излитаньееее в космоса :D
  • 24 Никой

    5 6 Отговор
    То си го пише, че засега е просто система за асистиране, но краваря как да го прочете. Ако беше гледал по-внимателно щеше да реагира на време. Това е като да съдиш тракшън контрола за глупостта си. Събиране на данни от всички Тесли които вървят с автопилот е голямо предимство, но катастрофи винаги ще стават. Въпроса е дали гледаш обективно на нещата или изваждаш само примерите, които доказват тезата ти. Aма медиите не пишат статия всеки път, когато човек катастрофира.
  • 25 Дрън-дрън

    5 6 Отговор
    Пълни глупости. Този се уплаши и рязко завъртя волана наляво. Ако просто беше коригирал леко траекторията, нямаше да има драми. Няма начин дори да е докоснал спирачката, защото автопилота се подчинява на всяка намеса на водача. Да няма дори вероятност при натисната спирачка Тесла или който и да е асистент на друга марка, да тръгне да ускорява. Единственият вариант е в суматохата да е объркал педалите. Експертизата ще покаже.

    Коментиран от #32

  • 26 истината

    7 8 Отговор
    И след вашите коментари,живота ще продължи напред.Сигурно е ,че когато Ото е пуснал първия автомобил,конярите са го засипали с същите коментари.

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Антиелектрика

    6 4 Отговор

    До коментар #26 от "истината":

    Истината е, че когато Ото е измислил двигателят си, е имало вече електрички по пътищата. Предполагам не конярите, а пак електрофилите като теб са скачали срещу Ото.

    Коментиран от #30

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 истината

    3 3 Отговор

    До коментар #28 от "Антиелектрика":

    Такива ,като теб са винаги АНТИ, но никога ЗА НЕЩО.тАКЪВ ВИ Е ПРОБЛЕМА.И ако нямаше и от тези които са ЗА хората още щяха да са по дърветата.

    Коментиран от #31, #33

  • 31 Антиелектрика

    5 3 Отговор

    До коментар #30 от "истината":

    Ти още си по дърветата. И недей пак по тролски си измисля неща, които не съм казвал. Никога и никъде не съм бил против автопилота. Никът ми е АНТИ ТЕБ, набий си го в главата! Прочети пак мнението ми и ако откриеш нещо анти, освен анти глупостта, ела пак се пени.

    Коментиран от #35

  • 32 уоаэ

    1 3 Отговор

    До коментар #25 от "Дрън-дрън":

    Абе Тойота имат много за разказване на тема "аз натисках спирачката, ама колата продължи да ускорява". Че и бая пари платиха за некви стилки. Пък не е като да произвеждаха коли от 10-ина години. Така че недей да бързаш да обясняваш как това или онова не можело да се случи, защото техниката, видиш ли, винаги прави това, което си и наредил.
  • 33 бегачка

    4 4 Отговор

    До коментар #30 от "истината":

    Щото е на АНТИдепресанти!

    Коментиран от #34

  • 34 Антиелектрика

    4 1 Отговор

    До коментар #33 от "бегачка":

    Ах колко оригинално. Явно ти си на депресанти щом си пишеш сам на себе си. Но то като няма какво друго да се пише, остава само да се разводни темата, в която се пише за дефект на Тесла.
  • 35 истината

    1 4 Отговор

    До коментар #31 от "Антиелектрика":

    Явно ти не си слезнал още от дърветата.Елекрички по онова време е имало само в болната ти глава.Освен ,ако не правиш разлика между автомобил и трамвай?

    Коментиран от #36

  • 36 Антиелектрика

    7 0 Отговор

    До коментар #35 от "истината":

    Дали наистина си толкова неграмотен? Я да видим какво пише дори в уикипедията за електромобилите: "Електромобилите се появяват преди двигателите с вътрешно горене. Първите прототипи на електрически коли са били създадени още през 1835 г. Електрическите автомобили са популярни в края на 19 век и началото на 20 век, докато напредъкът в технологиите на двигателите с вътрешно горене и масовото производство на евтини бензинови автомобили довеждат до спад в използването на електрически транспортни средства". Та на кой главата е болна и кой не прави разлика между електромобил и трамвай? Хайде сега обратно на дървото.

    Коментиран от #37

  • 37 истината

    1 7 Отговор

    До коментар #36 от "Антиелектрика":

    Явно ти си още на дървото.Не знам каква укипедия четеш,но явно е съветска.Направи си справка кога е изобретено електричеството.И да знаеш не е открито от Ленин.

    Коментиран от #39, #41

  • 38 гост

    4 3 Отговор
    Бъдещето принадлежи само и единствено на Тесла, но за съжаление цената на акциите временно малко падна. Днешната цена от $260 е малко под обещаното от Илон ниво от $420. Илон обаче знае какво прави и затова съм спокоен.
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Антиелектрика

    3 0 Отговор

    До коментар #37 от "истината":

    Няма да давам линкове, че да не ме изтрият пак. Но не знам какъв Ленин и каква съветска уикипедия сънуваш, след като съм дал цитат от българската уикипедия? Както казах - твоето място е на дървото! Направо не е за вярване колко си зле!