Last news in Fakti

2 Май, 2019 16:31 3 900 10

Land Rover бяга от Брекзит в Словакия

  • jaguar land rover-
  • range rover-
  • брекзит-
  • словакия

Следващото поколение на култовия Land Rover Defender няма да се произвежда във Великобритания, а в Словакия, съобщава CNN. Така британската компания, която е собственост на индийската Tata Motors, ще се опита да избегне рисковете, свързани с излизането на Обединеното кралство от Европейския съюз.

Решението на Jaguar Land Rover нанася пореден удар върху британската автомобилна индустрия, която бе разтърсена из основи заради опасения за сигурността на доставките на части и достъпа до европейските пазари. През февруари Honda обяви, че след три десетилетия затваря завода си в английския гр. Суиндън и закрива 3 500 работни места. Nissan пък се отказа от плановете си да произвежда новия X-Trail в Съндъланд.

През януари Jaguar Land Rover, който е най-големият автопроизводител във Великобритания, обяви планове да съкрати 4 500 служители. Миналата година компанията вече освободи 1 500 работници.

Според Британското дружество на автомобилните производители и търговци през 2018 г. инвестициите в индустрията на Острова са спаднали наполовина. Производството пък намалява десети пореден месец, като само през март се е свило с 14%.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 хах

    22 0 Отговор
    Що не в Божурище... да де, хахаха
  • 2 ел фен

    4 8 Отговор
    В Божурище ще е за ел. коли, а не за подвижни газови камери.
  • 3 ай сиктир

    6 2 Отговор
    X-Trail-а засега винаги ни е идвал от япония. От Великобритания идват кашкайте и повечето жукове. Относно Ланд-ровърите само ще отбележа,че колите които предаваме в момента са с части произведени преди два-три месеца.
  • 4 Ане

    4 0 Отговор
    Тия са много тъпи, да бягат да бягат да ги видим колко могат да плащат, Кака ти Терезе ще ги опрай тия така че не ги виждам
    😂😂😂
  • 5 Тереза Змей

    5 0 Отговор
    Няма страшно, само веднъж да напуснем ЕС и всичко ще ни е наред. Чичо Тръмп обеща да помага, а нашите приятели от Британската общност ще ни изпратят 100-200 000 черни работници(май се пишеше черноработници...?) и икономиката пак ще тръгне нагоре.
  • 6 Принц Филип

    6 0 Отговор
    През шапката на Елизабет ми е, че нямало да правят ленд роувъри в нашата Велиика Британия. И без това вече обещах да не шофирам дори и трезвен...
  • 7 Борис Джонсън

    5 1 Отговор
    Путин е виновен!!! Той се намеси на референдума и ни докара този Брекзит, обаче ние ще го изпълним!
  • 8 Владимир Владимирович

    5 0 Отговор
    Стига ве! За всичко Путин ви виновен! Ще ви пратя КГБ-китове с ядрени бомби и един следобеден лондонски дъждец с новичок и сте готови!
  • 9 Уее

    11 0 Отговор
    Мане Словакия стана сериозен играч в автомобилостроенето.Това се казва растящата икономика,евала

    Коментиран от #10

  • 10 никси

    5 0 Отговор

    До коментар #9 от "Уее":

    еми ще си правят хората ,ние тука като сме лумпени никои не ние крив, нали се сещаш ,рибата мирише от главата а не от опашката ,заради това смо още назаде от другите страни ,и само има да зяпаме като невидели.