Last news in Fakti

5 Май, 2019 12:01 34 213 77

WRX без двигател, скоростна кутия и шофьор

  • subaru-
  • wrx-
  • катастрофа

Водач на Subaru WRX избегна на косъм смъртта, след като катастрофира тежко в американския щат Юта. При удара от автомобила изпаднали не само двигателят и скоростната кутия, а и самият шофьор, който не бил поставил колана си.

Според очевидци катастрофата станала на участък с ограничение 48 км/ч. На снимки от местопроизшествието се вижда, че "субаруто" се е плъзнало странично по улицата, ударило се е в бордюра и се е врязало в електрически стълб.

При изпадането от колата шофьорът получил силно сътресение на мозъка, счупил си няколко ребра и наранил сериозно едното си бедро, но животът му е извън опасност. По неофициална информация мъжът бил употребил алкохол и упойващи вещества.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 задокеански краварник

    35 41 Отговор
    Соросоидни ценности !

    Коментиран от #20

  • 2 Дидо

    58 11 Отговор
    За такива не ми е жал.

    Коментиран от #75

  • 3 Borislav Popov

    41 71 Отговор
    Ега ти му и Субаруто дето се е разпаднало при 48 км/ч !!!

    Коментиран от #4, #31

  • 4 Obey the law

    76 7 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Пише че е катастрофирал в участък с ограничение 48 км/ч. Сигурно е карал най-малко с 200 км/ч.
  • 5 БДЖ-РЕСТОРАНТИ И СПАЛНИ ВАГОНИ

    6 96 Отговор
    Искам вече само га Турски да говоря и пиша това е мое право!Нека всеки да бъде солидарен с мене има демокрация има свобода!

    Коментиран от #7, #17, #66

  • 6 Катафалка

    2 32 Отговор
    И аз човече
  • 7 6oksi moksi

    68 6 Отговор

    До коментар #5 от "БДЖ-РЕСТОРАНТИ И СПАЛНИ ВАГОНИ":

    ....nqma problem samo minava6 prez firma 6oksi moksi praim ti edna razpe4atka na zadnicata i ako iska6 moje i da go pee6 tyrski daje ....
  • 8 Абе антиелектриците

    14 42 Отговор
    За този ковчег на колела ли разправяхте, когато обяснявахте, че ще го предпочитат пред Tesla, защото за разликата в цената ще може да си купите гориво за 100 000 км? Миналата седмица имаше клип, на който с висока скорост се блъснаха челно Тесла и друг автомобил. След удара, шофьорът на Теслата излезе да огледа щетите, другия шофьор не знам дали оцеля. Ако се бяха блъснали с това subaru, не ми се мисли!

    Коментиран от #10, #18

  • 9 Ахахахаха

    23 42 Отговор
    Японската сглобка кърти. Да им дам малко болтове че гледам ги пестят таблата им скърцт, облеглките на седалките се клатят сега и мотора с генерацията излязал при смешен удар. Ако с моя танк 🐷 блъсна тоя стълб така стълба ще го изкарам барабар със земната обвивка кората на Земята😌
  • 10 ония там

    46 7 Отговор

    До коментар #8 от "Абе антиелектриците":

    И след 2 дена теслата се самозапали в гаража... :Д

    Коментиран от #12, #27, #52

  • 11 Щракайте минуси, не променят реалността

    15 28 Отговор
    И да щракате минуси, изразявате просто собствено мнение, което по никакъв начин няма да промени нито реалността нито фактите.
    https://insideevs.com/news/347780/video-tesla-model-s-major-accident/ Ех, ако се беше запалила, щеше да има поне три новини тук под различни заглавия, кое от кое по-страшни, но нали Тесла спаси живота и здравето на шофьора си, нямам нужда от такива новини. Трябва да се създават "правилните" внушения, колко е опасна Тесла, въпреки че е избрана за най-безопасния автомобил, според краш-тестовете.
  • 12 Измисляйте си, не променя реалността

    16 14 Отговор

    До коментар #10 от "ония там":

    Още не се е запалила, но нито е невъзможно, нито ще е неочаквано и само пълен глупак би пренебрегнал тази опасност и не би изтощил батерията, за да се избегне инцидент. Ако се запали след седмица, няма да е виновна технологията, а глупостта. Все едно токът да удари дете, седмица след като бурята е скъсала кабел, паднал в двора на училището и да обявят, че токът бил опасен. Не токът, а нечия безотговорност ще е виновникът.
  • 13 Дфен

    5 16 Отговор
    Сигурно защото много върви с тези 250 магарета и е изпреварвал безопасно и му дава голяма сигурност затова е на тоя хал после дачия била умряла с тези 115 коня.
  • 14 Garrincha

    26 2 Отговор
    Добър удар … качествен !
  • 15 Незадоволен

    7 6 Отговор
    Чакаи те да си го преместя в другия крачол
  • 16 Незадоволен

    6 8 Отговор
    Чакаи те да си го преместя в другия крачол

    Коментиран от #28

  • 17 Хайл

    35 0 Отговор

    До коментар #5 от "БДЖ-РЕСТОРАНТИ И СПАЛНИ ВАГОНИ":

    В турция на свобода и демократично ще си говориш на турски...ако тамошните турци те разберът какво им казваш естествено...то един такъв "турчин" като теб отиде да приказва с турците а те питат кво е казал,та толкова го знаеш и ти
  • 18 Антиелектрика

    28 5 Отговор

    До коментар #8 от "Абе антиелектриците":

    Явно си нямаш работа както винаги, за да се чудиш каква глупост да напишеш отново? Субаруто изгоряло ли е? Субаруто в класа на модел S или е на модел 3? Ще ти щракат хората минуси, защото ти си този, който е извън реалността!

    Коментиран от #32

  • 19 Цигани

    14 1 Отговор
    До Борислав Попов.....Балуш ограничение 48 км/ч.Не че наркомана се е движил със толкова...
  • 20 1944

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "задокеански краварник":

    в матушката ви рООсия смъртността при птп на 100 хиляди души е два пъти по-висока от българската. а ти мрънкай на тате ти столетника да продаде някоя нивица да ти купи бмв тройка нов внос да подрифтиш, че с жигулката не е кеф. може и жена да се уредиш на дърти години.

    Коментиран от #22, #48

  • 21 Хайл

    12 6 Отговор
    Добре че не е бил дъстъра на сектанта-стълбове,къщи,дворове...навсякъде ще е разпръснат 😉👍🤝
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 jdm

    16 3 Отговор
    Жал ми е за колата а не за идиота който я е карал.
  • 25 Прасчо

    18 1 Отговор
    Ако имаше наблизо цигано-ромска махала и след 5 Мин. Нямаше да има и следа от жилязото разпиляно по пътя ;)
  • 26 Мотора е готов за присаждане

    6 3 Отговор
    😂😂😂😂
  • 27 Язе

    11 4 Отговор

    До коментар #10 от "ония там":

    Да допълня-изгорял освен гаража е и цялата къща към него заедно със собственика.След био чадилката от миксера всички в квартала са черни и говорят несвързано,врабчетата се чифтосват с катерици,делфини се разхождат в парка и те така.
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Гостенин

    7 3 Отговор
    Това Субару е с нова опция катопултиране на “пилота”.Може да се поръча и за пасежерите и така също за основните части на колата като двигател,скоростна кутия и други..

    Коментиран от #30

  • 30 Катапулев

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "Гостенин":

    КатАпултиране с катАпулт:). Гледай какво си написал че за дебели пръсти буквите са близо.
  • 31 Zdravko

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Прочети пак статията " внимателно" не се е движил с 45 km/h а със няколко пъти повече от тази скорост. Средната скорост за движение по този път е била 45 km/h ;)
  • 32 Пак не знаеш какво пишеш

    6 10 Отговор

    До коментар #18 от "Антиелектрика":

    Теслата също не е изгоряла, но за разлика от Субаруто, е защитила шофьора си на 100%, за разлика от този ковчег на колела, който би предпочел пред Тесла модел 3, който е най-сигурният автомобил за всички времена в САЩ, откакто е създадена Националната администрация по безопасност на пътното движение. По-безопасен дори от Модел S. Това е реалността, независимо дали я знаеш или признаваш. Очевидно времето за обиколка на Нюрбургринг не е критерий за покупка на автомобил, защото клиентите са избрали по други критерии, след като са купили повече, в пъти повече Модел 3, отколкото WRX въпреки че теслата е два пъти по-скъпа. По всички пазарни принципи трябваше да има по-малки продажби, след като са в един клас, а според тебе недоносчето на Тесла е недоразумение спрямо великото Субару? За кой е време да се събуди? Фактите промениха ли ти мнението от преди 2 години?

    Коментиран от #33

  • 33 Антиелектрика

    9 2 Отговор

    До коментар #32 от "Пак не знаеш какво пишеш":

    Продължаваш да пишеш тъпотия след тъпотия! Публикувано във факти.бг: "Теслата също не е изгоряла, но за разлика от Субаруто, е ЗАЩИТИЛА ШОФЬОРА СИ НА 100%, ЗА РАЗЛИКА ОТ ТОЗИ КОВЧЕГ НА КОЛЕЛА". А ето какво пише в статията - Публикувано във факти.бг: "При удара от автомобила изпаднали не само двигателят и скоростната кутия, а и самият шофьор, КОЙТО НЕ БИЛ ПОСТАВИЛ КОЛАНА СИ". Последните въпроси си ги задай на себе си първо, че пак се излагаш адски много с невежество и фанатизъм!

    Коментиран от #45

  • 34 jdm

    8 4 Отговор
    Субаруто е спортна кола, а теслата семейна. Едната е правена за забавление, а другата за да си вършиш работа.

    Коментиран от #36

  • 35 I have a dream

    1 1 Отговор
    Тесла ама дето кеф ти на ток още по кеф ти на газ.
  • 36 Komapak

    3 5 Отговор

    До коментар #34 от "jdm":

    Ти колко си сигурен, че колите за които става въпрос са "семейни"? Ускорението на теслата покрива вийерон... А субарото е доста далеч от тези величини, не че не съм фен на японско произведението.... Факти.....

    Коментиран от #49

  • 37 Кенефи

    4 16 Отговор
    В с.Крислово,един с японки кенеф се овъртял в една кал и дошли да му помогнат с кон и вързали въже за задния мост на колата и като дръпнали с коня да го вадят от калта, се откачил целия мост и коня го повлякъл няколко метра. Та това си е редовен номер на японските кочини!

    Коментиран от #39

  • 38 Komapak

    9 0 Отговор
    Всъщност наистина не знам защо теслата беше намесена. Може би заради удар на глупака шофьор в електрически стълб :D

    Коментиран от #42

  • 39 Komapak

    10 2 Отговор

    До коментар #37 от "Кенефи":

    Твърде много псевдоразбирачи се опитват да налагат ниското си образование и мнение, респективно. Глупоста, разбира се се адмиририра от същите "разбирали". Живей те в заблуда възхвалявайки немските още по-големи простотии. Забранил съм и немски винт чета да влизат в завода ми. Вие както искате :)
  • 40 #555

    1 4 Отговор
    Уникат просто незнам един сравнява тесла която тежи 800кг със субару което е почти 2 тона и после как може субаруто да го сравняваш с греди тесла са имали толко пространство за безопасност а субаруто не .
    После следва ше уникално нещо вързали с кон кола (субаро) за задната мост еми то има тегличи за тая работа и като за финал той е карал с минимум 150 км/ч а преди това е бил на майстор не му е направил всичко добре и какво а тоя е бил или дрогиран или пиян

    Коментиран от #50

  • 41 Мартин

    5 1 Отговор
    Бах тая тесла,какво сте я заговорили! На мене ми блъска на няква менте кола,на нещо от сорта санг йонг ебаси само,че се набутваш с мега много пари щот е модерна
  • 42 Факти

    1 5 Отговор

    До коментар #38 от "Komapak":

    Има две причини. Първата е, че и двете катастрофи са от тази седмица.Ти изгледа ли клипа от коментар 11? Доста по-жесток челен удар, а на шофьора нищо му няма. Тук на Субаруто дори един еърбег не се е отворил. Това че е бил без колан и е излетял му е спасило живота. Втората причина е коментар на Антиелектрика от когато представиха Модел 3. Ще го копирам в следващо мнение.
  • 43 Антиелектрика тогава пишеше с ник Гост

    1 5 Отговор
    Гост ОТГОВОР20 14:12 31.05.17
    И каква мощност има? Мислиш, че за тези пари няма по-добри времена от 5,6 секунди до 100 км/ч ли? Не ми ги обръщай в левове, а гледай колко струва например в САЩ Subaru Impreza WRX с 5,2 секунди до 100 km/ч - 26 000$. Това са 30% по-ниска цена от недоносчето на Тесла. Или ще кажеш, че Impreza не става за нищо през това недоразумение на Тесла? Хайде събуди се! ... Аз разликата от 9 000 $ в полза на Imreza, много бързо я забравяш, а - това са почти 5 години по твоите изчисления, докато се изравнят уж?

    Коментиран от #44

  • 44 Антиелектрика

    11 0 Отговор

    До коментар #43 от "Антиелектрика тогава пишеше с ник Гост":

    Сега тази глупост ли измисли? Не се бил отворил еърбека на Субаруто - ако имаше и най-малка представа от автомобили, щеше да знаеш, че на никоя кола не се отварят въздушните възглавници ако не си поставил колана си! Ако имаше малко акъл в главата, щеше да видиш, че този WRX е модел отпреди 15 години и сравнението си нова Тесла модел S за 200 000 лева е липса на каквато и да е мозъчна дейност при теб!!!
  • 45 Пак ли отричаш какво си казал?

    1 4 Отговор

    До коментар #33 от "Антиелектрика":

    "Последните въпроси си ги задай на себе си първо, че пак се излагаш адски много с невежество и фанатизъм!" Аз пак да питам - все още ли мислиш това, което си писал в копиранотото от преди 2 години мнение или ще отречеш да си го писал ти?

    Коментиран от #46

  • 46 Антиелектрика

    4 3 Отговор

    До коментар #45 от "Пак ли отричаш какво си казал?":

    Наистина не си добре. Не ме занимавай повече след като тотално си прекъснал връзката си с реалността!

    Коментиран от #54

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 Jdm

    3 2 Отговор

    До коментар #36 от "Komapak":

    Като се тунингова субаруто и ще мине теслата. Също тоя камион 2.5 тона мислиш ли че ще завива по-добре от импрезата 1400кг.
  • 50 Arnold

    5 1 Отговор

    До коментар #40 от "#555":

    Пичага, къде я видя тая тесла 800 кила. Тя само батерията е повече. А субаруто е точно 1450кг. Даже форестъра където се води джип ти е 1500кг. Къде ги видя тия 2 тона незнам.
  • 51 123

    4 0 Отговор
    да не си мислите че вашите бараки са по-здрави? колата е направен от ламарина, която се огъва лесно. всички се мислим за бесмъртни, а колите ни за танкове. вижте краш тестовете са при 60км/ч и колата се размазва само купето остава цяло за да спаси хората, всичко останало е леш. самоче ако караш с 120 и се праснеш, и то няма да остане непокътнато. да не говорим че страничния краш тест е при 25-30км/ч смешни. и се смазва половината кола като хармоника при смешни 30км/ч
    мислете преди да карате бързо
  • 52 123

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "ония там":

    на теслата с малко пари може да й инсталираш противопожарна система която да помпа батериите със специален за гасене на горящи литиово йонни батерии елемент дали ще е прах или течна смес, има си специалисти. и точно знаеш ли кога ще ми се запали теслата ? никога, и даже да стане, още при зараждането на пожара ще бъде угасен.
    клетките на батерията са в отделни firewall-и, т.е. още 1-вите като се запалят, ще бъдат потушени от системата, и всичко приключва
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Да или не

    0 1 Отговор

    До коментар #46 от "Антиелектрика":

    Толкова ли е трудно да отговориш с да или не това в пост 43 твои думи ли са или не са? Очевидно не съм си ги измислил аз! Написани са черно на бяло.

    Коментиран от #55

  • 55 Антиелектрика

    4 1 Отговор

    До коментар #54 от "Да или не":

    А на теб толкова ли е трудно да асимилираш какво съм ти отговорил, че се опитваш по най-малоумния начин да сравняваш 15-годишна кола за 7000$ с нова Тесла за 100 000$??? Та ти не може да осъзнаеш толкова елементарни неща, че еърбег не се отваря при непоставен колан, какво остава да се води смислен диалог?

    Коментиран от #56

  • 56 Да или не

    1 1 Отговор

    До коментар #55 от "Антиелектрика":

    Това твои думи ли са? Да или не?

    Коментиран от #57

  • 57 Антиелектрика

    2 1 Отговор

    До коментар #56 от "Да или не":

    Кои думи да са мои? Ти изобщо наясно ли си какво питаш и какво точно целиш с глупостите си?

    Коментиран от #60

  • 58 боклука субару

    2 4 Отговор
    Едно такова се разпадна по подобен начин във Варна преди 2 години на сп. Акациите.

    Коментиран от #68

  • 59 Не се прави на луд, тези думи:

    0 4 Отговор
    "Гост ОТГОВОР20 14:12 31.05.17 И каква мощност има? Мислиш, че за тези пари няма по-добри времена от 5,6 секунди до 100 км/ч ли? Не ми ги обръщай в левове, а гледай колко струва например в САЩ Subaru Impreza WRX с 5,2 секунди до 100 km/ч - 26 000$. Това са 30% по-ниска цена от недоносчето на Тесла. Или ще кажеш, че Impreza не става за нищо през това недоразумение на Тесла? Хайде събуди се! ... Аз разликата от 9 000 $ в полза на Imreza, много бързо я забравяш, а - това са почти 5 години по твоите изчисления, докато се изравнят уж? " Линк искаш ли?
  • 60 Не се прави на луд, тези думи:

    0 2 Отговор

    До коментар #57 от "Антиелектрика":

    Предишното мнение е до тебе. Можеш да отговориш с просто ДА или НЕ и ДА ЗАПАЗИШ ДОБРИЯ ТОН КАКТО ОБЕЩА!

    Коментиран от #65

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 Бай ганьо

    0 2 Отговор
    Браво Господине е казал един пич!!!!
  • 64 Всеки от всичко разбира

    2 0 Отговор
    Пълно с професори тука.
  • 65 Антиелектрика

    2 1 Отговор

    До коментар #60 от "Не се прави на луд, тези думи:":

    Много ясно, че са мои!!! Какво не разбра и какво общо има с темата тук за кола на 15 години, за която твърдиш, че еърбега не е сработил, СЛЕД КАТО КОЛАНЪТ НЕ Е БИЛ ПОСТАВЕН???

    Коментиран от #67

  • 66 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 67 Благодаря че потвърди, не бях сигурен

    2 5 Отговор

    До коментар #65 от "Антиелектрика":

    След като думите са твои от 2017 година, защо обвиняваш останалите, че сравняват същите два автомобила, след като ти си започнал сравненията? Още тогава ти твърдеше, че всеки би предпочел subaru, пред Тесла модел 3, което вече не е в сферата на кристалните топки и се вижда, че жестоко си сгрешил и си подценил Тесла. Това по темата ли е? При сравнението с модел S, относно безопасността, жестоко си противоречиш. Казваш ,че тя е доста по-висок клас автомобил, но пропускаш фактът че модел 3 е много по-безопасен. Ако вместо модел S, в челния удар бе участвал модел 3, шофьора щеше да е още по-защитен. Смяташ ли че ако това беше новия модел WRX, шофьорът просто щеше да излезе и да си огледа щетите? Аз не мисля.

    Коментиран от #69

  • 68 jdm

    6 2 Отговор

    До коментар #58 от "боклука субару":

    Айде кажи ти какво караш тогава говори за субару. То си е рали кола за пътя. Да няма шумоизолация и хубав интериор, но коя спортна кола има? Това е кола за забавление а не да си возиш задника до работа. А като се тунингова какъв звяр става. С лек тунинг 0-100 под 4 секунди. Ама за българина ако не е немска е боклук...
  • 69 Антиелектрика

    5 2 Отговор

    До коментар #67 от "Благодаря че потвърди, не бях сигурен":

    Абе ти вярно си изключителен нагляр щом твърдиш, че ако някой не си сложи колана в Тесла, ще е по-невредим. При такъв страничен удар, Теслата щеше да е изгоряла напълно.

    Коментиран от #70

  • 70 Хайде стига с този колан!

    1 3 Отговор

    До коментар #69 от "Антиелектрика":

    Първо, говорех ти за челния удар на Теслата. Какво щеше да стане, ако на нейно място беше Субаруто, на което двигателя ходи където си иска? Най-вероятно в този случай, двигателят щеше да е влязъл в купето и сплескал вързания с колан шофьор. Второ, само смотаните автомобили си задействат еърбека по това дали е закопчан колана. И то само на пътници те. На шофьора се отваря ВИНАГИ, защото там няма как да няма никой, ако автомобила е в движение. Съвременните автомобили отчитат дали на седалката стои човек по теглото и пресмятат с каква сила да се отвори еърбека спрямо теглото, позицията на седалката, скоростта и посоката на удара. Хай-тек автомобилите, освен силата регулират и скоростта на отваряне, като я намаляват за да не те нокаутират. За да е възможно това да се случи, започват бавното отваряне само на необходимите еърбеци ПРЕДИ УДАРА. С толкова много камери и датчици за положението на автомобила и страничното ускорение Тесла има всичкия хардуер и софтуер за да осигури най-добрата възможна защита.

    Коментиран от #71, #77

  • 71 2.0R

    3 1 Отговор

    До коментар #70 от "Хайде стига с този колан!":

    Не можеш да се сетиш колко си неграмотен. И на коя кола се отваря еърбега винаги, нали ще те утрепе ако не си вързан с колан.

    Коментиран от #72

  • 72 Антиелектрика

    4 1 Отговор

    До коментар #71 от "2.0R":

    Той не е виновен, остави го. Просто човека си има сериозни проблеми с психиката.

    Коментиран от #73

  • 73 В кой век живеете?

    2 2 Отговор

    До коментар #72 от "Антиелектрика":

    Това ли разбираш под добър тон? Да оправдаваш своето незнание с обиди към събеседника? Знанията ти за работата на еърбека са от 20 век, а сега сме 21-ви. Ъпдейтвай ги, че се излагаш както със знанията ти за правотоковите електропроводи от 19 век. Технологиите се развиват.

    Коментиран от #74

  • 74 2.0R

    4 0 Отговор

    До коментар #73 от "В кой век живеете?":

    Колко челни удари имаш бе брат, аз имам три челни с колан и без колан и едно спиране в стълб. Няма такава електроника, която да те спаси от законите на физиката.
  • 75 Данко

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Дидо":

    На теб ти е жал за Елена Йончева
  • 76 Vilisav

    0 0 Отговор
    Ми човеко е бил пиян и може би и дурсан и е видял ограничението с една нуличка отзад , т.е. 480 км/ч... значи е невинен, карал е поне с половината на ограничението...което е видял :D :D
  • 77 #555

    3 0 Отговор

    До коментар #70 от "Хайде стига с този колан!":

    Ти знаеш ли какво ще стане ако ти гръмне еърбегът ако не си сложил колан