Last news in Fakti

20 Май, 2019 13:19 17 387 50

Продава се "американска" Волга

  • газ-24-
  • 24-10-
  • волга-
  • обява-
  • продажба

Жител на малкото американско градче Аръндел, щата Мейн, предлага за продажба един от най-странните автомобили на територията на САЩ - ГАЗ-24-10. "Волгата" е запазена в изключително добро състояние, но и цената си я бива - $21 500 (€19 267).

"Руският Mercedes" е произведен през 1988 г. и е навъртял само 48 800 км. Първият собственик на автомобила - инженер от Ленинград (сега Санкт Петербург) - почти не го е карал. Преди 7 години неговият внук поел на 10-дневно пътешествие в Германия, по време на което "волгата" не се повредила нито веднъж.

Освен че се намира в прекрасно състояние, съветският седан е напълно окомплектован. Запазена е дори оригиналната аптечка.

Въпроси повдига само хромираната радиаторна решетка, която би трябвало да е пластмасова в автомобилите от тази серия. Възможно е да става въпрос за някаква преходна модификация или детайлът просто е сменен заради счупване.

За $21 500 в Щатите може да се купи чисто нов Volkswagen Golf. За да привлече повече интерес към колата, продавачът е монтирал регистрационни табели с надпис на кирилица, който при по-свободно боравене с буквите може да се прочете като TRUMP.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Въпрос

    57 7 Отговор
    На мен ми харесва.
  • 2 Nick

    73 43 Отговор
    "10 дневно пътешествие, по време на което не се е повредила нито един път". Това трябва да е някаво забележително постижение - цели 10 дни без повреда!

    Коментиран от #4

  • 3 Random

    33 3 Отговор
    Аз доколкото знам 24-10 има два варианта - с хромирана решетка и с пластмасова, втория се появява по-късно, но има немалко отличия от 24 - мигачи, дръжки, най-вече таблото и др.
  • 4 Random

    31 29 Отговор

    До коментар #2 от "Nick":

    Глей ся, немеца може да измисли нещо и да го направи, японеца също. Хамерите и островитяните пък не могат да го измислят нормално, ама поне го произвеждат както си трябва. Проблемът на руснака е че при металообработката и металургията са на ниво 1930г. и каквото и да измислят, не могат да го произведат. Колкото и да си добър като инженер, като направят детайлите криви, няма как крайният продукт да изкара дълго.

    Коментиран от #10, #48

  • 5 Borislav Popov

    27 54 Отговор
    Толкова много букви и толкова много пари за някаква ръждясала руска бангия с опикани седалки, като и искат такива пари поне тапицерията на седалките да бяха сменили !! Руските подлоги да съберат парите, да я купят и да я сложат вместо паметник на язовир Копринка.

    Коментиран от #42

  • 6 Meganoob BG

    61 16 Отговор
    Като станете на 31 години, ви пожелавам да изглеждате толкова добре колкото тази Волга. Ама като ви знам в какви кирливи Голфове сте се свили да пушите цигари, май по скоро ще изглеждате като онези коли на автоморгата. Нали знаете автоморгата? Онова място дето си взимате частите понеже новите са прекалено премиум.

    Коментиран от #25

  • 7 руска измет

    28 30 Отговор
    "Преди 7 години неговият внук поел на 10-дневно пътешествие в Германия, по време на което "волгата" не се повредила нито веднъж."
    Toва велико изречение ХАХАХАХА
  • 8 Ганьо

    9 22 Отговор
    И кой ще го купи това? За толкова пари може да се купят две (2) Хонди Легенд, кеф ти класическото купе, кеф ти новата версия....
  • 9 миосука

    10 20 Отговор
    А как возилото (за да не употребя думата автомобил) се е озовало от Ленинград (Петербург) в Германия (за потресаващото пътешествие БЕЗ повреда) и после в Щатите? Това е "Волга" фантом...
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Газ 24

    42 6 Отговор
    Аз карах Волга 27 години и 680000 км. Нито един път не ме остави на пътя!
  • 12 Пешо

    25 3 Отговор
    Имах такава, пак 24 10, но с черната решетка. Страхотна кола беше за времето си с много добра возия. Продадох я, като беше сменяно само релето за зареждане и болтове на предницата.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Гост

    33 7 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Единствения автомобил ,за който съжалявам че го продадох-ГАЗ-24-10 с буфер на бронята....1200000 км без никакъв проблем ,освен един паразитен хебел, една смяна на чукче и наковалня и на лоената набивка...страхотна возия..''Шипка'' качвах през зимата на трета,без дори веднаж да поднесе...разход-10/100 А-91, ама и 85 не отказваше...лесен и непретенциозен за поддръжка...

    Коментиран от #15, #33

  • 15 Допълнение

    20 1 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    ...на 118 000км го продадох ,грешка от бързане
  • 16 Радо

    26 4 Отговор
    Возил съм се като малък във Волги и помня, че спах като къпан на задната седалка, и Волгата возеше меко, като лодка, невероятна возия имаха, а не като някой раздрънкан Голф или Опел.
  • 17 Германец

    4 2 Отговор
    Имам трабант на 5000км десен волан. 1985г.
  • 18 Социализъма

    12 9 Отговор
    си имаше и добри страни, особено ако си работил в Либия, и като се върнеш отиваш в склада на кореком в Бяла, и си купуваш един такъв страхотен руски мерцедес, имахме такава Волга около 10 години, като цяло безпроблемна, но инженерно недодялан автомобил, като се качих през 1990 г. на истински мерцедес усетих огромната разлика, но като цяло кола със задно предаване си е смъртоносна комбинация особено леко да валне дъждец, или снежец, просто няма отлепяне, така че хвали старо карай ново.

    Коментиран от #21, #22, #24

  • 19 Цун Цой

    6 18 Отговор
    Бракмата си остава бракма.
  • 20 За автора и коментиращите

    6 1 Отговор
    Цифрите на модела не се пишат с тире, т.е. "ГАЗ 2410".
  • 21 W 124

    9 2 Отговор

    До коментар #18 от "Социализъма":

    Дадох ти " - ". Много хора, в това число и ти, предпочитат предно предаване на автомобила. Защо? Защото не го усещат, когато карат или не умеят това действие /не съм фен на БМВ - по ника ми личи/.
  • 22 W 124

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Социализъма":

    Относно Волгата си прав, но да не забравяме от кое десетилетие на 20 век е концепцията й. Поздрави!

    Коментиран от #28

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Гост

    13 4 Отговор

    До коментар #18 от "Социализъма":

    Публикувано във факти.бг: кола със задно предаване си е смъртоносна комбинация особено леко да валне дъждец, или снежец, просто няма отлепяне, така че хвали старо карай ново...Тук си много в грешка,явно изхождаш от личен опит (или липсата на такъв) ...както писах по-горе-минавал съм много пъти планински проходи през зимата и ми правеше голямо удоволствие да управлявам Волгата...никога не ми поднесе или да ми забуксува,имаше чудесен бавнооборотен двигател и много добре подбрани предавателни числа на скоростите..при добра техника на управление и изправен автомобил,най-вече -добри гуми няма начин да закъсаш някъде...не е случаен лафа (ако ти е известен) че автомобилите са със задно предаване,а останалите са в категорията''леки коли'...а защо е така-намери сам отговора...И да-прав си за едно -ако сега се продаваха нови 2410-ки ,моментално си взимах една ..пък нека ми е зле.

    Коментиран от #31, #39

  • 25 голф 5

    4 10 Отговор

    До коментар #6 от "Meganoob BG":

    Волгата е на 50 хиляди км. Как да изглежда некарани кола, ако ще на 100 години да е. Нека направи пробег като на моя “Гоуф”, пък после да броим пилците...

    Коментиран от #27

  • 26 Пенчо

    3 14 Отговор
    Невероятна направо кола, пък фалирала.
    Всички други са виновни, защото правят по-добри коли и тая гемия никой не я иска.
  • 27 Когато тая

    11 3 Отговор

    До коментар #25 от "голф 5":

    ''Гемия'' се е търкаляла ,твоята петичка е била още в земята под формата на полезно изкопаемо и ще се търкаля още много години след като Гоуфчето ти ще е разфасовано на капачки за буркани или тенджери и тигани...а ако случайно докара до към 30 години дали ще имаш смелостта да му искаш 20 000$...

    Коментиран от #30

  • 28 Гост

    7 1 Отговор

    До коментар #22 от "W 124":

    е тук пък аз ти дадох ''-'' ..и какво и е на концепцията...ами всички (с много малки изключения) класни лимузини тогава ,а и сега са базирани на тая концепция..Да автомобила си е морално остарял ,но не са ли такива да кажем една ''Импала'' от 60те или един ''Пулман''от 50те години..Волгата е в перфектно оригинално състояние и е въпрос на дни да я ''лапне'' някой колекционер ,още повече че за тези географски щирини си е екзотика отвсякъде...всъщност на един търг може да отвее доста по-прочути марки от същото десетилетие
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 АLFA Q 4

    8 4 Отговор

    До коментар #27 от "Когато тая":

    КАТО НЕГОВИЯ,, ГРОЗЕН ГОЛФ,,, ЕДНА ТАКАВА БАРАКА ВИСИ В СЕРВИЗА НЯКОЛКО МЕСЕЦА,,, GTI,,, ВЕЛИКО АКИА ПА И ГРОЗНО,,, МОЖЕ ЛИ ЗА ТАКАВА ВЕЩИЦА 🧙‍♀️,, ГОЛФА, ДА ИСКАТ 2000 ЛЕВА ЗА ГЛАВА НА СТАРО,,, БЕЗ ПОДОБЕН СКЪП БОКЛУК, ГОЛФ,
  • 31 Бай Георги

    7 1 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    Аз Волга имах - зимни гуми -да да ама не - два бордюра в багажника и толкоз!
  • 32 Анализатор

    3 1 Отговор
    Аптечката показва сериозната загриженост към пътниците. Пълна с истински медикаменти. Днешните са детски.
  • 33 Любопитен

    1 8 Отговор

    До коментар #14 от "Гост":

    Публикувано във факти.бг: 1200000 км без никакъв проблем


    Eй, я гледай!?И от къде намери гориво да минеш 1,2 милиона км, че нас обикновените хора даваха по 20литра на месец?Трябва да си бил корав партиец или просто си лъжец?

    Коментиран от #36, #40

  • 34 дедо Шишарко

    1 0 Отговор
    Каква Америка ?Я вижте ,че е с руската регистрация!
  • 35 незнайко

    7 0 Отговор
    Който не е карал или се е возил в такава кола няма как да дава мнение. Това навремето наистина беше по добро от Мерцедес на возия. Просто и много здраво окачване. Говоря само за ВОЗЕНЕ !!!
  • 36 Гост

    8 0 Отговор

    До коментар #33 от "Любопитен":

    1-Никога не съм бил партиец-нито тогава,нито сега...2-в следващия пост направих уточнение-118 000 км /грешка от бързане и 3-Много лесно даваш квалификаций за хора, които не познаваш..А в случая лъжеца си ти,защото лимит на горивата имаше след така наречените ,,демократични промени''...а тогава колата бе вече спомен ,защото лятото на 89 я продадох...
  • 37 БАРО

    6 0 Отговор

    До коментар #13 от "Барчо":

    Ти по-добре трай че не ги разбираш болтовете на предницата са едно време е така им викаха тъпак шарнирите и накрайниците боклук нещастен и релето е точно за зареждане едно време релетата бяха извън алтернатора трай като не знаеш тъпак прост
  • 38 БАРО

    5 0 Отговор

    До коментар #23 от "LAZY :":

    Правилно Таня от Волга трябва да се сравнява с Форд таунус или Ford 17m защото са от една епоха тия тъпаци знаят ли тая Волга Колко е по кола от тия двата форда абсолютно целите концепции са им еднакви
  • 39 БАРО

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    И ти си от не можа чите затова ли с предното предаване се удря те по седем-осем един в друг

    Коментиран от #41

  • 40 БАРО

    3 1 Отговор

    До коментар #33 от "Любопитен":

    Прости на човека объркал се е със 120 хиляди Нали се извини А между другото да ти кажа Не е нужно даимаш бензин тия волги работеха едно време в държавните таксита и спокойно минаваха по милион естествено не без ремонти викахме им лукса А бе тука във всяка коментар четат глупости спирам да чета надолу щото се ядосах
  • 41 Гост

    1 1 Отговор

    До коментар #39 от "БАРО":

    За вече близо 40 г зад волана нямам ПТП,дори и леко,а и доста километри навъртях като такс.водач в гладните години...А такива разбирачи като тебе-под път и над път..с лопата да ги ринеш...ама нищо -ти си драскай ,не пречиш ...
  • 42 Раша

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Микроскопичен мозък имаш
  • 43 Иван

    2 0 Отговор
    Има и по скъпи екземпляри изцяло реставрирани за $ 50 000

    https://www.youtube.com/watch?v=a_IeSVLVGFs
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Грубиянчо

    0 4 Отговор
    Цц чета и не вярвам. За 27 години и 67000 км нищо и нямало. Деде за 2 години правя по толкова. За 27 години колко Волги ще ми трябват? Смях бате.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Дедо1

    2 0 Отговор
    За времето си беше голяма кола ---преди 20г. имах честа да карам 1г. волга,за извънградско е супер--тежка кола2т. и мека возия
  • 48 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 49 майстора

    0 0 Отговор
    Бутвал съм змз 511 в такъв кош 😁 крайния резултат беше забавен ...
  • 50 Бате Любо

    2 0 Отговор
    Имах такава Волга като по-млад, преди 1987, и веднъж се хванах на бас с брат ми че ще мина Петрохан на четвърта, и го направихме с него. Купи каса бира...