Last news in Fakti

6 Юни, 2019 13:09 7 396 16

FCA се отказа от сливане с Renault

  • fiat chrysler automobiles-
  • renault-
  • сливане-
  • сделка

Съветът на директорите на Fiat Chrysler Automobiles е взел решение да оттегли незабавно предложението си за сливане с Groupe Renault. Като причина за отказа се сочи "неблагоприятната политическа ситуация във Франция", но според повечето анализатори французите не са могли да се договорят за сделката с партньорите си от Nissan.

Според официалното съобщение до медиите ръководството на FCA продължавало да смята, че предложението за сливане е обосновано и рационално. Италианско-американският концерн благодари на Groupe Renault и партньорите ѝ Nissan и Mitsubishi за конструктивното участие в преговорите, но смята, че трябва да следва стратегия за независимо развитие.

The Wall Street Journal цитира свои източници, които твърдят, че от Nissan са заплашили Режията с преразглеждане на отношенията в случай на одобряване на сделката. Това принудило френското правителство да оттегли подкрепата си за сливането заради риска от разпад на алианса с японците.

В края на май Renault публикува съобщение до медиите, в което потвърди предложението на FCA за сливане с равни дялове в бъдещото обединение. Италианско-американският концерн обоснова офертата си с перспективата за "усилване на позициите на марките в условията на мащабна трансформация на отрасъла" и покриване на всички пазарни сегменти от масовия до суперлуксозния.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 AUDI

    8 3 Отговор
    Рано или късно ще има някакво подобно сливане ... няма как
    Щеше да е интересно ФИАТ , Рено , американските "коли" и Нисан какво точно щяха да правят
  • 2 Рено Каптур

    15 34 Отговор
    те фият винаги са били последната дупка на кавала при автомобилостроенето, както и алфа ромео - купуват се от хора които са свикнали да си ядат сополите от носовете

    Коментиран от #3, #6, #11, #16

  • 3 Рено Коптор

    16 24 Отговор

    До коментар #2 от "Рено Каптур":

    Щеше да е прекалено хубаво да се съберат в един шоурум най-големите боклуци на днешното автомобилостроене.

    Коментиран от #5

  • 4 гост

    17 3 Отговор
    Двамата представители на Нисан в управителния съвет на Рено са гласували против , защото ако има сливане , Рено-ФСА ще стане два пъти по-голям от Нисан и ще го изкупи напълно за няколко години !! Но още нищо не е свършило , това са само междинни преговори !!
  • 5 Рено Каптур

    14 23 Отговор

    До коментар #3 от "Рено Коптор":

    Да, рено са големи боклуци. Карам каптур и се опитвам да го продам от 1 година но всички автокъщи ми отказаха. Единствената тоалетна която е по-голям боклук от капута ми е фият.
  • 6 Големия хур

    29 10 Отговор

    До коментар #2 от "Рено Каптур":

    Те защото са мн.зле Фиат купиха Крайслер, А Алфа си купиха отбор в Ф1. Ама такива гламави като теб, кадето нямат хал хабер от автомобили все трябва да се изхвърлят някаде

    Коментиран от #7, #9

  • 7 Рено Каптур

    6 16 Отговор

    До коментар #6 от "Големия хур":

    Имаш ако в главата, затова си с италианска ч***я
  • 8 BMW E36

    7 22 Отговор
    BMW E60 и сега има повече екстри и е по-добро от тия биоразградими екотоалетни и ще е за поне 20 години напред
  • 9 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "Големия хур":

    Сметката е ясна купуват ФИАТ-Крайслер и Рено започва да се продава в САЩ и Канада .
  • 10 Мани

    3 3 Отговор
    Ми само като си спомня, че Фиат бяха на ръба на фалита в продължение на поне 15 години и Маркионе ги вдигна на крака и успяха да си изплатят дълговете, след това купиха и обявилите банкрут ГМ и за няма, и 5 години ги изкара на печалба и тях. По-добре да се развиват сами, но за момента хибридите и електричките са им слабо място
  • 11 ar146ts

    6 3 Отговор

    До коментар #2 от "Рено Каптур":

    Само не обиждай АЛФА РОМЕО и още по-вече хората,които карат тази марка,защото по мои наблюдения/на 56 г. съм/, марката рено карат основно цигани,лузери и в редки случаи първенюта, а АЛФА РОМЕО се кара от едни от най културните водачи на мпс.
  • 12 Townboy

    3 1 Отговор
    Представям си Рено с вложени "технологии" от Фиат. Добре че е Фиат та Рено да не е най-барливата марка.
  • 13 FCA

    1 0 Отговор
    От всичките коментари разбирам колко неинформиран и тъп е народа. Плюете а не знаете и защо. Някой случайно да е чул за FPT? Сигурно не, но можете да пишете глуписти,спрял надод..,,,
  • 14 Токо

    1 1 Отговор
    И от трите марки не симпатизирам на нито една. Фиат ...нищо и половина. Крайслер - същата работа. А рено правят едни лигави автомобили... мани мани , не ми думай .
  • 15 стрес тест

    1 1 Отговор
    ДАЧИЯ ДЪСТЕЕЕЕР .... само тва е истинатааааа
  • 16 непознат

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Рено Каптур":

    Пишеш глупости човеко,фиат пунто 2000 год.jtd 1.9.на 400 000км.и не харчи капка масло или да пуши,кажи ми коя друга марка ще се докара до тези км.без никакъв проблем?Няма такава.