10 Юни, 2019 11:47 14 311 23

Най-продаваните нови коли в Русия

  • нови автомобили-
  • продажби-
  • русия
Най-продаваните нови коли в Русия - 1

Статистиката, която руските медии разпространиха, се отнася за месец май 2019 година и от нея става ясно, че руснаците, които купуват нови коли, залагат на нискобюджетни модели. Най-продаваните нови коли са или руски или такива, произвеждащи се в Русия или специално за руските пазари.

Прави впечатление, че освен АвтоВАЗ, корейците от Hyundai и Kia се намесват сериозно в челото на класацията. Статистиката показва, че продажбите са намалели със 7% спрямо аналогичния период от предходната година, като това е най-големия спад в продажбите на нови коли за последните две години.

За месец май 2019-а в Русия са продадени 137 624 автомобила, а от началото на годината са продадени 677 570 нови коли, което е спад с 2.2%. Ето и топ 5 на най-продаваните нови коли в Русия за последния месец.

Най-продаваните нови коли в Русия

Най-продаваните нови коли в Русия

Най-продаваните нови коли в Русия

Най-продаваните нови коли в Русия

Най-продаваните нови коли в Русия


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 12 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 българин

    6 25 Отговор
    да те не могат да правят туплиики ножчета за бръснене и още много подигравки но КИТАЙЦИТЕ ИМ СКРИХА ШАПКИТЕ и още колко ще направят само гледайте и завиждайте друго не ни остана .

    Коментиран от #2

  • 2 СссереМ

    28 40 Отговор

    До коментар #1 от "българин":

    Ами със 150 долара заплата какво да си купят завалиите Х6 ли?

    Коментиран от #5, #17

  • 3 Мая

    67 13 Отговор
    ... Щото ние сме цъфнали ?! Купуваме таралясниците на Европа .

    Коментиран от #4, #7

  • 4 Велика България

    11 21 Отговор

    До коментар #3 от "Мая":

    Ами купувайте си нови....
  • 5 Дод

    42 12 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Тиквенико разликата между Русия и България в продажбите е около 50 пъти ,а сега сметни колко е разликата в населението и резултата ще е колко ти е празна главата !А това че се купуват евтини автомобили е повод за гордост , клиентелата им е работническата класа!Та като смяташ ,говори но без да се обаждаш!

    Коментиран от #12, #13

  • 6 Borislav Popov

    22 37 Отговор
    В най богатата и най голямата страна на земното кълбо, най купувания нов автомобил е малкия уродлив седан Лада Гранта !
  • 7 Бесен Язовец

    27 13 Отговор

    До коментар #3 от "Мая":

    В Русия, от Уралските планини нататък, всичко живо кара нов внос от Япония с десен волан, така, че не плямпай много без да знаеш.

    Коментиран от #18

  • 8 12345

    24 5 Отговор
    Защо се излагате? Кои са най-продаваните модели в Европа? Рано Клио и Поло.

    Коментиран от #9

  • 9 Бесен Язовец

    23 8 Отговор

    До коментар #8 от "12345":

    Е, защо пък да се излагат, просто са го написали както е ?! Между другото в Европа, Голфа е лидер по продажби, но и Клиото и Полото са пак с 3 класи отгоре над тойта срана Гранта !

    Коментиран от #10

  • 10 12345

    24 0 Отговор

    До коментар #9 от "Бесен Язовец":

    ОК. Исках за кажа, че и в Европа лидери по продажби са малките и евтини коли

    Коментиран от #11

  • 11 Бесен Язовец

    5 15 Отговор

    До коментар #10 от "12345":

    А в САЩ, какви коли са лидери по продажби, пак ли малки и евтини ?

    Коментиран от #16

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Люблю Россию И Путина

    15 10 Отговор

    До коментар #5 от "Дод":

    Работя и живея в Санкт Петербург, но вярвам на тези статически данни за обем на продажбите, колкото и на факта, че рейтинга на Маленький Вова е над 80% . Да не забравяме, че съветската СТЪКМИСТИКА по времето на ГОЛОДОМОРА отчиташе рекордни данни на добив и консумация на пшеница в СССР и в частност УССР ......

    Коментиран от #14

  • 14 КГБ

    8 7 Отговор

    До коментар #13 от "Люблю Россию И Путина":

    Недей много да коментираш, да не ти звънне КГБ на врата. А относно данните, тие показват спад в покупателната способност, което твоята "стъкмистика" едва ли ще го допусне

    Коментиран от #20

  • 15 Путакин

    7 27 Отговор
    Народ който купува предимно Лада заслужава само презрение.
  • 16 Ами японските са

    15 5 Отговор

    До коментар #11 от "Бесен Язовец":

    лидери и те не са американски колоси,а за световният крадец САЩ,където всеки живее на заем,който ще изплащат поколенията му безмозъчните могат да карат и ракети,ама ако си ги произведат сами,че нещо и това не им се отдава. Трябва да си много глупав да сравняваш държава, в която от над 100г. не е падала бомба с такава,която изнесе ВСВ на гърба си,а и по територия САЩ са лилипут в сравнение с Русия.
  • 17 Николай

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "СссереМ":

    Преди 18 години за продавачка на вестници предлагаха 180 долара. И познати коментираха, че за тези пари могат само пенсионер да наемат. Обявата беше залепена на будката. Още по него време заплатите тръгваха от 500 долара нагоре. Разгледай снимки от Владивосток например за да видиш как изглежда града и после ми обяснявай колко да зле.

    Коментиран от #19

  • 18 Николай

    4 3 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    В далечния изток масово с десен волан, 5-10 годишни японки.
  • 19 нервен

    0 1 Отговор

    До коментар #17 от "Николай":

    Май май водчицата ти е в повече

    Коментиран от #21

  • 20 нервен

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "КГБ":

    Какво КГБ той има предвид хотела в Пловдив
  • 21 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #19 от "нервен":

    Не руснаци масово продават имоти и се завръщат. Само 40% от комшиите 😆. За кола дреме им на - 40 те интересува ще изкара ли. И ще мине ли през нива при катастрофа. Друго си е София не запали милионика за 20 30 к такси до мола по дебело яке. Или рейс пак става.
  • 22 Petar

    1 1 Отговор
    Майко колко неграмотен народ има!Ало 21 коментар-ти дума ли каза, или г..а ми облиза.
    Както казвахме като ученици.
  • 23 Кукловодът

    0 0 Отговор
    Работя и живея в Русия вече 15 години.
    Русия с всяка измината година се променя все повече и повече.
    факт е че хората реално това не го усещат в доходите си(много малко се вдига заплатата, но реално заплатите вече са на ниво като Словения, Хърватия и по-добре от България), ноза сега самата държава има доста други ангажименти. Пример: ЖП транспорта на Русия след 90-те беше съсипан, а сега всичко( или поне всичко) е тяхно собствено производство, Локомотиви, Вагони, Мотриси. А това са доста големи инвестиции, но са изцяло насочени към вътрешната потреба. А и масово хората по големите градове се предвижват с ЖП транспорт. Относно автомобилите. Самите месни жители на големите градове, а и аз, нямам нужда от автомобил за ежедневие. Затова за мен е важно да е евтин и да работи на -20 със сигурност. признавам си че в момента карам Мазда3 2014. Ако ще я сменям то със сигурност ще е пак с японка или корейка. НО за младите руснаци ЛАДАТА(особенно след като я взе РЕНО) си е супер оферта и я купуват масово. Двигателят и е много добре пригоден за климатичните особенности, а качеството и е супер за цената. Все пак да не забравяме,ч е я карат предимно млади хора или хора чийто доходи са предимно от пенския(в България, колко пенсионери могат да си купят Лада 2018/2019).
    Друго интересно нещо е че в Русия няма такъв култ към автомобила както в западното общество и България. Русия са малко по-духовна нация и за разлика от нас при тях разходката в свободно време означва РА