15 Юни, 2019 10:30 5 964 14

Две съвременни японски ретро коли

  • nissan-
  • subaru
Две съвременни японски ретро коли - 1

Модата да се създават нови автомобили с ретро форми не се оказва особено успешна, но японците са едни от онези, които продължават да експериментират на тази тема. За болшинството от любителите на автомобили тези коли са грозни, но определено не са малко и тези, които ги харесват. Ето и два от успешните примери по темата, на които се спряхме.

Nissan Figaro

Две съвременни японски ретро коли


Figaro се появява на бял свят със слогана "Назад в бъдещето" и е произведен в ограничен тираж от 8 000 екземпляра. Оказва се обаче, че към колата има по-голям интерес и серията е увеличена до 12 000. Дори и тогава обаче желаещите да се сдобият с Nissan Figaro са повече и се стига до продажба на определени бройки на лотариен принцип.

Subaru Impreza Casa Blanca

Две съвременни японски ретро коли


Стилът на Casa Blanca е ужасен и същевременно удивителен. Нито предната, нито задната част подхождат на името Subaru, но Casa Blanca е продукт на отчаянието на Fuji Heavy Industries да създаде модерния в края на 90-те години на миналия век в Япония, нов автомобил с ретро форми.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ghost

    30 0 Отговор
    Нисанчето ми харесва доста,субаруто е грозновато.
  • 2 Boxer

    27 6 Отговор
    Като цяло, малко са не грозните субарута. Никой не си взима Субару, щото е много красиво. На тях предимствата са им други.

    Коментиран от #4

  • 3 Лъки

    9 0 Отговор
    Можеха да добавят и Toyota Origin, а това Subaru има предница като на Lancia. А съвременни не чак толкова, все пак са се произвеждали от началото на 90 те.
  • 4 jdm

    10 1 Отговор

    До коментар #2 от "Boxer":

    Това субару направо са го направили на нищо.
  • 5 Радж Капур

    6 0 Отговор
    Нисана буди умиление Субарото него разбирам Ама тяхна си работа те при тях доста неща са различни и не ги натрапват на никой
  • 6 Ганьо

    9 4 Отговор
    Да произведат отново Nissan Skyline и Subaru XT да видим дали няма да има търсене. Но и да искат, не могат, защото няма да покрият нормите за безопасност при сблъсък с уродите на съвремието: SUV.....
  • 7 ретро

    19 1 Отговор
    Нисана е много як ! Замислете се няма ли да се обърнете след него, ако го видите на улицата, ама честно ;) Е да коврите няма да ви удостоят с внимание, щот те "разбират" само от "немски премиуми" и "жипки", но пък някоя интелигентна мацка определено, ще ви върже, а както майсторите знаят те са много по-добри в кревата от кухите силиконови молърки с нарисувани вежди ;))
  • 8 Факт!

    4 12 Отговор
    Япония бяха развити от САЩ за да конкурират Русия и Китай в тигоокеанският регион.Ако не бяха технологиите от Сащ Субару щеше да са марка рикши или шевни машини.

    Коментиран от #12

  • 9 Джендър

    6 10 Отговор
    Ниссана е як особено ако си ляв и пътуваш за гейш парада.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ЗигЗаг

    4 0 Отговор
    Мицуока и в момента правят ретро автомобили.
  • 12 Лъки

    2 3 Отговор

    До коментар #8 от "Факт!":

    Пълни глупости ! Как така след като си бомбардирали, ще си дават собствените си технологии, а знаеш ли кога Японската икономика се развива ? Точно след края на втората световна война. Китай предимно се занимаваше със земеделие, а за Русия да не говорим. Ти май не си чувал за "Японското чудо".
  • 13 Факт!

    3 2 Отговор
    Да де след краят на ВСВ с американски пари и технологии.Не знаеш ли че примерно фотоапаратите тия цифровите Кенън Никон и тн са изобретени от Кодак в Америка.Преди цифровите фотоапарати японците ги нема никъде всичко е било немско Лайка и тн.
  • 14 Кол ю

    2 0 Отговор
    Субаруто е грозновато принципно,а когато го кръстосаш с грозна Lancia,става непоносимо.