19 Юни, 2019 12:02 9 618 5

Разместване в най-големите автомобилни пазари

  • автомобили-
  • пазари

Статистиката, която ви показваме, засяга продажбите на нови автомобили през месец май 2019 година. Любопитното е, че в нея има интересни размествания и най-вече - смяна на лидера.

Сериозният спад в продажбите на нови коли в Китай изстрелва САЩ на първата позиция. Миналия месец в САЩ са продадени 1.59 млн. нови коли. Резултатът е само с 0.1% по-нисък от аналогичния период през 2018-а.

Китай се нарежда на втората позиция с 1.56 млн. продадени нови коли през май, но спадът спрямо 2018-а е с цели 17.4%. Третият пазар е с далеч по-скромни продажби. Става дума за Германия, където са продадени 333 000 нови коли.

Германия обаче бележи ръст с 9%. Индия заема следващата позиция с продадени 239 000 нови коли, но и там спадът е осезателен - 20%. Петицата се затваря от Бразилия с 234 000 продажби през май и с впечатляващ ръст от плюс 20%.

В топ 10 влизат още пазарите на Япония (+5.2%), Канада (- 6.1%), Италия (- 1.2%), Франция ((+1.2%) и Великобритания (- 4.6%). Русия е на 12-о място, а пред и след нея са пазарите на Южна Корея и на Испания.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СССР

    20 30 Отговор
    Дрогари и дрогарки как така ФАЩ на първо място !?! А где матушка расия ? Срам и резил дрогари и дрогарки ...

    Коментиран от #2

  • 2 бузю

    32 8 Отговор

    До коментар #1 от "СССР":

    тъпунгер
  • 3 Бесен Язовец

    10 14 Отговор
    Във вечно гниещата Америка за 1 месец се продават 1.6 милиона автомобила, а във вечно цъфтящата рашка с прашка, за цяла година не могат толкова да продадат, оти хората немат пари там. Къде са руските подлоги да ни разкажат, кога ке фалира проклетата Америка ???

    Коментиран от #5

  • 4 Аха

    2 4 Отговор
    Путин е номер едно,само той може да оправи Европа,на нас коли не ни трябват а съветска дружба с Китайците.Като старите лозунги снимки по време на комунизма,където руснак и китаец на преден план с малко дете ,а отгоре сърп и чук.Като реклама на гей прарад в Берлин.
  • 5 Бай Шиле

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Язовец,на теб не ти ли спряха ДМС от Козяк?