Last news in Fakti

24 Юни, 2019 10:32 6 766 6

Chevrolet Niva ще има, но няма да е нов

  • chevrolet-
  • niva-
  • gm-
  • автоваз
Chevrolet Niva ще има, но няма да е нов - 1

От едно съобщенние на руското министерство на промишлеността и търговията става ясно, че предприятието GM-АвтоВАЗ съвсем скоро ще представи нов вариант на Chevrolet Niva. За съжаление други официални подробности липсват, но според непотвърдена информация става дума не за нов модел, а за по-радикална модернизация на сега съществуващият. За съжаление GM-АвтоВАЗ не разполага с достатъчно средства за изцяло нов модел и колата ще получи само нова външност.

Chevrolet Niva ще има, но няма да е нов

Не е известно дали промяната ще представлява дълбок рестайлинг или леко обновление. Преди време се появиха прогнози, че нова "Шнива" никога няма да се появи, защото концерна General Motors не иска да отпуска средства за този проект, а за АвтоВАЗ не е изгодно да правят конкурент на бъдещата Lada 4x4, която ще се базира на възли и агрегати от Renault. Така ще се стигне до компромисен вариант и ефектният концепт (на снимките), показан в Москва през 2014 година няма да влезе в серия.

Chevrolet Niva ще има, но няма да е нов


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    10 2 Отговор
    Айде поне сложете 21179 двигателя, 1.8 16кл 122 коня. Манете дъртия 21214

    Коментиран от #3

  • 2 сектант

    10 16 Отговор
    не мерси. аз от дъстъра съм презадоволен. това е показност.
  • 3 Гост

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Random":

    Не става. Трябва нова скоростна кутия. Сегашната е проектирана за до 90 коня. Проектирането и тестването на нова скоростна кутия е скъпо начинание. От там се налага промяната на много от съществуащите агрегати като съединител, кардани, полуоси, спирачки и т.н. Т.е преоктирането на нов автомобил.

    Коментиран от #5, #6

  • 4 Онуфри

    12 7 Отговор
    Пак картинки!
  • 5 ФауВе

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Скоростна кутия и въобще всякакви редуктори и мултипликатори се изчисляват на въртящ момент.
  • 6 Random

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "Гост":

    Айде АвтоВАЗ нямат пари, а чевролет и те ли нямат? Не са им малко продажбите