Last news in Fakti

18 Юли, 2019 14:00 2 383 10

Автономни Lexus-и по пътищата на Европа

  • lexus-
  • автономни коли
Автономни Lexus-и по пътищата на Европа - 1

Toyota Motor Europe (TME) обявява, че започва тестове на автономно шофиране (AD) по обществената пътна мрежа в Европа. След успешно проведените симулации и изпитания на затворени трасета, TME започва тестове на самостоятелно разработените си системи за автономно шофиране (AD) в реална градска среда - в оживения център на белгийската столица Брюксел. През следващите 13 месеца, Lexus LS ще се движи многократно по предварително установен маршрут в сърцето на европейските институции.

Автономни Lexus-и по пътищата на Европа

Изпитателният Lexus LS е обикновен сериен автомобил, който ще се движи по нормалната, общодостъпна пътна мрежа. Единствената разлика при него е монтираният на покрива сензорен модул, включващ LIDAR, радарни датчици, видеокамери и система за позициониране с висока точност. Зад волана на автомобила ще седи човек, отговорен за безопасността, който ще може да се намеси и да поеме управлението от системата за автономно движение (AD) по всяко време.

Автономни Lexus-и по пътищата на Европа

Той ще бъде придружен и от оператор, който ще наблюдава действието на цялата система. Toyota пристъпва към използване на този изследователски автомобил по обществената пътна мрежа, след месеци на задълбочена подготовка на превозното средство, включваща техническа хомологация на AD системата, обучение на водачите, анализ на маршрута и взаимодействие с местните власти за придобиване на необходимите нормативни разрешения и одобрения.

Автономни Lexus-и по пътищата на Европа


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Освобождение

    11 8 Отговор
    'Айде да ускоряват тия технологии и да забраняват маймуните, държащи волан, вече, че ми писна от селяндури!

    Още в мига, когато автономните автомобили минат под честотата на пътни инциденти от маймуните, да бъде наложена забрана маймуна да държи волан.

    Коментиран от #3

  • 2 Is 200

    5 4 Отговор
    И аз съм за да навлизат такъв тип автомобили.Хем Кат ще стоят гладни😁.Ако въобще ги има тогава.
  • 3 обаче

    12 4 Отговор

    До коментар #1 от "Освобождение":

    Чудя се обаче как ще могат да се почувстват "C00L" и ПИЧове мнозинството млади жарки кандидат-батки, които получават тези приятни усещания до много голяма степен от форсиране на двигатели, пилене на гуми и рискови изпреварвания, придружени понякога с присветване на фарове, от мотоциклети и автомобили?

    Вероятно е да има протести. Лозунгите ще да са нещо от рода на: "Отнемането на правото да вдигна до максА оборотите на мотора е отнемане на правото да се чувствам мъжКАР и пич!", "Ако не можем да пилим гуми, защо въобще да живеем?", "Ако не мога вдигна оборотите на 55 AMG-то от 2002-ра до максА и да вдигна впечатляващ шум пред момичетата на спирката, как ще мога да покажа колко съм готян и колко си струва да си легнат с мен?!", "Забраната на волана и педала - злостна атака срещу мъжествеността!"

    Коментиран от #4, #6

  • 4 фючър

    10 2 Отговор

    До коментар #3 от "обаче":

    Споко йе дотогава няма да останат мъже, само мекушавеи джендъри, ще има и всичко, ще е точно !
  • 5 Случаен

    6 6 Отговор
    Пълни глупости. Като не искате да карате има автобус, влак, самолет.
  • 6 Някой

    3 4 Отговор

    До коментар #3 от "обаче":

    Яд те е че не можеш да ги настигнеш с дачийката, а?

    Коментиран от #7

  • 7 ала

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Някой":

    С... какво?
  • 8 бай Даньо

    8 2 Отговор
    Не ща автономен Лексъс, искам да си го карам... ха-ха
  • 9 тесла

    5 5 Отговор
    Няма как автономната кола да се движи с другите нормални. Това би било реалност ако всички движещи се коли са такива а това няма как да станe.

    Коментиран от #10

  • 10 St Louis

    3 1 Отговор

    До коментар #9 от "тесла":

    Абсолютен невежа си. Дори няма да се моря да обяснявам нашироко...
    Технологията вече я има по пътищата, от ГОДИНИ... а то ти дума, че било невъзможно. И това от потребител, нарекъл се "ТЕСЛА", на всичкото отгоре!