Last news in Fakti

20 Юли, 2019 10:30 5 326 16

Tesla премахна базовите Model X и Model S

  • tesla-
  • електромобили

Тесла, поне за момента, има доста ограничен производствен капацитет. За повечето потребители това не е от значение. Една от последиците обаче е, че асортиментът от автомобилите, които Тесла предлага, непрекъснато се променя. Именно поради тази причина, не трябва да ви изненадва и фактът, че Тесла премахна базовите модели Tesla Model X и Tesla Model S от своята гама.


В стремежа си да опростят своите предложения американският концерн вече не предлага електромобилите си със "стандартен пробег" от около 285 мили(460 километра), съобщи Ройтерс. Съответно ако отидете при дилър на Tesla или на уебсайта на компанията, можете да си купите модел S или модел X, но само с избор от вариантите „Long Range“ или „Performance“. Те предлагат респективно пробег от 370(595 км) и 345(555 км). При "Performance" част от пробега се търгува за скорост, достигайки забележителното ускорение от 0-100 км/ч само за 2,4 секунди.

Следвайки логиката, че ако най-евтиният вариант на даден продукт бива премахнат, то тогава следващата опция става най-евтина, базовата цена за Model S и Model X се е повишила с 4 990 долара, до $ 79 990 и $ 84 990.


Тенденцията за повишаване на цените на електромобилите на Tesla се очаква да продължи. Причината за това е бъдещото въвеждане на функцията за автономно шофиране в превозните средства на Tesla. Това бе потвърдено и от самия Илон Мъск на запитване на потребител в Туитър. Според Зюддойче Цайтунг, цената на една такава Tesla ще бъде около 175 000 евро.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    40 7 Отговор
    Върнах се тук на скоро от едно кратковременно пътешествие по Еаропа.
    1.Тесли има много. В Австрия Тесла - 3 таксита, колкото си искаш. Там хората с електромобили си ходят на почивки и курорти. Например, в Хърватия видях много и всякакви марки електрички от разни европейски страни.
    2. Освен Тесли, има и много - Нисани, Фолсваген, Ягуари, БМВ, Рено. Най интересното е, че те се движат в потока с прилична скорост и не се влачат едва, едва. Освен това, сега е пусната в ход много голяма рекламна акция на електрички от Хюндай, много и огромни плакти по магистралите. Станции за зареждане има бол, айде да не казвам под път и над път. Изводи не правя никакви, просто констатирам факти, тоест каквото съм видял.

    Коментиран от #2, #3, #5, #10

  • 2 сектант

    13 18 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    това е страхотна новина. колкото повече електрички по тия пътища, толкова повече място по нормалния път за дизеловия ми дъстър
  • 3 джендъри дебнат отвсякъде

    13 22 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Един вид в тази му форма джендъризма процъфтява, ама ти като виден представител на тази каста най-добре знаеш! Изводи не правя никакви, просто констатирам факти, тоест каквото съм прочел !

    Коментиран от #4, #9

  • 4 мнение

    21 11 Отговор

    До коментар #3 от "джендъри дебнат отвсякъде":

    Ако електричките се караха от джендари, България би била на първо място по продажби!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ккк

    9 4 Отговор
    Никога няма да разбера хората които мразят електроавтомобилите.
    И по добре че е така.
  • 7 Driving pleasure

    8 5 Отговор
    Единствения начин друсалника да се задържи още малко на клона. В базовите модели печалбата е малка, а той не може да си го позволи. Уж щяха да поевтиняват и да стават по-достъпни. Само крайно глупав човек може да си потроши парите за такъв кошник!
    ... и нека плюенето започне сега :D

    Коментиран от #8, #13

  • 8 Гост

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Driving pleasure":

    Поевтиняват! Модел 3 Перформънс вече е 55 хиляди долара в Щатите!
  • 9 Rado

    9 2 Отговор

    До коментар #3 от "джендъри дебнат отвсякъде":

    Щом използването на новите технологии те правят джендър. Спри да ползваш джендарския интернет, телефони, компютри. Само констатирам за да не си джендър карай кола без технологии и електроника - Москвич.
  • 10 гост

    3 3 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    Западът се развива, а у нас все още каруци се движат по пътищата и магаретата тръскат акита. В дългосрочен план електричката е по-изгодна особенно в градове с високи такси за паркиране и необходимост от ежедневно пътуване до работа. Например в София няма да плащаш по 200лв месечно за паркиг в центъра, не плащаш данък и зареждане на батерията за 100км е 2лв от контакта, като има вече доста места с пукт за безплатно зареждане, или едни 3-4х.лв годишно си напред. Да не говорим за дивидентите от имидж, а в развитите страни това води и до друг сертификат на фирмата заради ниските нива на емисии за бизнеса.

    Коментиран от #11, #14

  • 11 Реалист

    3 0 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Безплатното паркиране и безплатното зареждане са сериозни стимули в момента. Но ще са до време. Нали разбирате, че когато бройката на електрически коли нарастне в България, тези екстри ще изчезнат. Няма безплатен обяд.

    Коментиран от #12

  • 12 мнение

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Реалист":

    Те с такива темпове нарастват електричките в България, че не знам как смогват производителите, да произвеждат толкова!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Антиелектрика

    1 1 Отговор

    До коментар #13 от "Антиелектрика":

    Сигурно се чувстваш много безсилен, за да стреляш напосоки и да пишеш с моя ник мислейки, че ще падна на шизофреничното ти ниво да пиша с чужди никове. Е, аз вече не пиша тук, така че не ме намесвай с кретенията си, за да не те пратя наистина за гъби, г-н гост хаха или да да!
  • 16 Гост

    1 3 Отговор
    Като че ли целият коментар е само за да разберем, че дори и ти си бил някъде. Иначе нищо ново или съществено....такива коли има навсякъде.