21 Юли, 2019 13:00 2 596 4

McLaren произвежда последните 600LT Coupe

  • mclaren-
  • 600lt
McLaren произвежда последните 600LT Coupe - 1

Последните екземпляри от бруталния 600LT Coupe се произвеждат във фабриката McLaren в Уокинг, Съри. Базирайки се на 570S, 600LT е третият модел с абревиатурата LT и вторият такъв след 675LT, който е годен за използване по пътищата.

Той е с цели 96 килограма по-лек от 570S, с тегло от само 1247 кг, а мощността на зловещия битурбо V8 е увеличена до 600 к.с. Базовата цена на суперколата е около 240 000 долара, но повечето клиенти несъмнено са избрали ред персонализирани опции, които я оскъпяват допълнително.

McLaren произвежда последните 600LT Coupe

Един от последните 600LT Coupe, които ще бъдат произведени, е 1000-ият екземпляр, който ще бъде продаден от водещото представителство на McLaren в Лондон.

McLaren произвежда последните 600LT Coupe

Докато производството на купето наближава своя край, все още има значително количество кабриолети 600LT Spider, които могат да излязат от производствените съоръжения на McLaren. Суперколата с отворен покрив има конкурентни показатели с лидерите в сегмента – ускорение от 0-100 км/ч за 2,9 секунди и максимална скорост от 342 км/ч.

McLaren произвежда последните 600LT Coupe

"Ограниченият обем на производството на 600LT Coupe е друг важен момент в продължаващото развитие на дъщерната марка на McLaren - "Longtail", създадена през 2015-та с моделите 675LT", каза Дейвид Гилбърт, изпълнителен директор на компанията за Европа. "Фактът, че това уникално купе, подобрено и конфигурирано чрез специалната програма MSO, също е 1000-ият екземпляр от емблематичния модел и ще се продаде от първото ни представителство в Лондон прави момента още по-специален."

McLaren произвежда последните 600LT Coupe

McLaren произвежда последните 600LT Coupe

"Клиентите, които искат да поръчат 600LT в европейската мрежа на McLaren Automotive, все още имат възможност да си закупят кабриолета Spider, но производството на този изключителен модел също скоро ще бъде прекратен", добави Дейвид Гилбърт.

McLaren произвежда последните 600LT Coupe


Поставете оценка:
Оценка 5 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    7 3 Отговор
    Колата е уникална, но времето и свърши!

    Коментиран от #4

  • 2 Бедняка милионер

    5 1 Отговор
    Такива автомобилни реликви,винаги са актуални.Жалко,че много малко хора могат да се докоснат до тях.
  • 3 Parker

    0 0 Отговор
    Според мен, най-хубавият за сега сигурно и за в бъдеще екземпляр е този на Паркър от youtube канала Vehicle virgins
  • 4 Ганьо

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Японеца":

    Тъкмо за нашите пътеки е. Днеска спадах гуми да върви поне криво-ляво без сериозни поражения. Но данъците и цените не мръдват!