Last news in Fakti

23 Юли, 2019 11:08 6 332 12

Този Dodge е с мотор с мощност 11 000 к.с.

  • dodge-
  • nhra-
  • драг
Този Dodge е с мотор с мощност 11 000 к.с. - 1

Двукратният шампион в NHRA (National Hot Rod Association) Мат Хейган показа своята нова машина за драг, която е вдъхновена от Charger SRT Hellcat Widebody. Ключовият елемент от новата свръхбърза кола обаче се крие под обвивката на драгстера.

Там е монтиран 8.1-литров двигател, работещ с ракетно гориво и развиващ мощност от 11 000 конски сили. С този агрегат драгстера ускорява до 544 км/ч за 3.8 секунди. Една от особеностите на мотора е, че той не разполага с водно охлаждане.

Този Dodge е с мотор с мощност 11 000 к.с.

Времето, през което работи е толкова малко, че той може да работи и без него. Ракетното гориво, с което работи двигателя се състои от 90% нитрометан и 10% спирт. Предимството на това гориво е, че произвежда енергия 2.3 пъти по-голяма от тази, която може да бъде осъществена с обикновен бензин.

Освен това горивото има силно охлаждащ ефект при преминаването му от течно в газообразно състояние. За едно ускорение агрегатът харчи 75 литра гориво. Самият спорткар е в стила на Dodge Charger SRT Hellcat Widebody и разполага с ефектни стикери, имитиращи радиаторна решетка и фарове, които наподобяват тези на цивилния Dodge.

Този Dodge е с мотор с мощност 11 000 к.с.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Емил

    9 35 Отговор
    И какво от всичко това?! Поредната ПЪЛНА ГЛУПОСТ! Нещо като културен "гараж 42".
  • 2 сектант

    16 15 Отговор
    ако се бягаме с това нещо от София до Варна, дъстъра ще го насере направо

    Коментиран от #8

  • 3 РЗС

    6 6 Отговор
    Интересното е как за един старт харчи 75 литра гориво или 25 литра на секунда, дали е високо налягане дали е чудо
  • 4 Гост

    14 12 Отговор
    Къде е Random?? Да ни обясни как Американските двигатели са боклук и какъв е напредъка по новата Лада Гранта Спорт със 180!!!! кс.

    Коментиран от #5, #6, #9

  • 5 гост

    7 1 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    Е то толкова напреднали, че го карат само на ризи, без охлаждане. Факт, че след гонка двигателят се разглабя и със сигурност им е по-лесно да подменят ризите след няколко гонки отколкото всеки път да източват течности, гарнитури, фитинги и др. Съединителите са им също много прости, търка се и го хвърляш, сменяш плочите и готово, но пък се разглабя за една минута. В това са добри, в опростяването на нещата.
  • 6 Random

    10 2 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    При сервизен интервал 2 километра, ракетно гориво, 9 литра обем и кой знае какво нагнетяване остава и да изкара по-малко. Тоя двигател няма нищо общо със серийните им. Гранта спорт няма да е с повече от 150 коня, стига говори глупости.
  • 7 ;))

    3 3 Отговор
    С на дядо магарцидеса ши го накъсам
  • 8 Хахо

    5 1 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    сложи го на пистата.Докато Дъстъра ти е още на старта това нещо ще е на финала.
  • 9 Random

    5 0 Отговор

    До коментар #4 от "Гост":

    И са си боклук, с един разпред. вал в блока. Както казах - технология на ниво 1900 година. Квото щеш пиши, това е факт, даже гранта неспорт е с по-съвременен двигател, не по-мощен, а по-съвременен. То и няма как да сравниш двете де, ама като ти знам интелекта ще вземеш да се пробваш

    Коментиран от #11

  • 10 Ганьо

    1 0 Отговор
    Еее къде ти "ракетно гориво" без "био" етанол. Калифорнийският цербер ЕРА ще и се развали кефа. Както и на "фермерите" с ГМО царевицата!
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Мартин

    5 0 Отговор
    Едно към едно са, личи си че е почерпил вдъхновение... пхаа, даже синьото е различно, единственото нещо което споделят по между си е броят на гумите и наличието на волан.