Last news in Fakti

23 Юли, 2019 11:35 18 459 51

Колите, които кара Илон Мъск

  • илон мъск-
  • tesla
Колите, които кара Илон Мъск - 1
Снимка: Shutterstock

В своя Twitter акаунт, милиардерът Илон Мъск разказа за автомобилите, които управлява ежедневно. Естествено, изненади няма и Мъск разказва за три електромобила, като и трите са с марката Tesla.

"Основно карам Model S Performance, снабдена с последната версия на компютъра FSD. Хидроусилителят на волана и адаптивно окачване на тази кола са просто великолепни. След Model S много често съм зад волана на Model 3 и накрая, когато съм с децата - X." - пише основателят на Tesla.

Model S Performance

Колите, които кара Илон Мъск

е най-любимата на Мъск и ускорява от 0 до 100 км/ч за 2.4 секунди, а максималната ѝ скорост е 262 км/ч. Колата е с най-новото автономно управление, с модернизиран електродвигател и с новото адаптивно окачване Raven.

Model 3

Колите, които кара Илон Мъск

отстъпва по ускорение и по общи характеристики, но пък е по-удобна за градско шофиране. Тази кола ускорява до 100 км/ч за 3.2 секунди, но пък има два независими електродвигателя, управляващи преден и заден мост. В случай на повреда в единия електромотор, автомобилът може безпроблемно да се движи и само с втория двигател.

Model X

Колите, които кара Илон Мъск

според Tesla е най-безопасният кросоувър в света. Моделът е седемместен, а Мъск има пет деца (близнаци и тризнаци). Колата на Мъск има изцяло панорамен таван и отварящи се нагоре врати. Всъдеходът на Мъск ускорява до 100 за пет секунди.

Съгласно данните, изнесени на сайта на компанията Model S Performance струва $90 115, Model 3P - $46 315, а Model Х - $95 315. Мъск заявява, че купува колите си, като не ползва никаква отстъпка при сделките.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 28 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 омъскаряване

    42 59 Отговор
    Обикновената, травиална дневна проповед на Свети Илон Лаладжията за промиване на мозъците на неговите сектанти !

    Коментиран от #9

  • 2 JERONIMO

    29 49 Отговор
    На тая кьосава мутра ще му тича най много гейомобила!
  • 3 Зелено

    60 29 Отговор
    Интересно дали се доверява изцяло на автопилота в колите си докато вози и децата си? И още по- интересно- какво ли е чувството да можеш да си позволиш всяка една кола, която поискаш, но да не можеш да си купиш ламбо с 12 цилиндъра или нещо подобно, само защото произвеждаш миксери и трябва да пазиш репутацията на компанията си??

    Коментиран от #6, #11, #13, #32

  • 4 Българина

    13 36 Отговор
    Сигурен съм че му е много кофти че не може да се качи на фжиип срт 1100 кс да види какво е тяга и звук, а се мъчи с транваите, които като стигнат 200 и батерията е прегряла. Или м5 Ф10... Коли много пък се мъчи с тролеи

    Коментиран от #5, #44

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 El Torro

    49 22 Отговор

    До коментар #3 от "Зелено":

    Хора като Мъск, отдавна са надживяли манията по дванадесет цилиндрови кочини.
  • 7 мнение

    18 1 Отговор
    Вижте с каква кола се мъчи! Мъка, мъка!

    https://youtu.be/8I-6_H0haAw
  • 8 др.Хърб Мелник

    10 14 Отговор
    Тоя ще се подпали някой ден.

    Коментиран от #42

  • 9 Emil

    43 8 Отговор

    До коментар #1 от "омъскаряване":

    Подобни сектанти променят света! 2012 г. се говореше, че не може да има ел. кола, която да измине 300 км.! 2014 г. обвиниха "Тесла", че е пирамида! Сега всеки месец "пророкуват" фалит! МЪСК ПРОМЕНИ СВЕТА НА АВТОМОБИЛОСТРОЕНЕТО! Като личност не го харесвам, но е смел и иновативен!
  • 10 Електрошок

    18 2 Отговор
    Друго си е грамофонната плоча!Това цифровият запис е за гейове!:))))
  • 11 Патриот

    2 8 Отговор

    До коментар #3 от "Зелено":

    Щом е още жив значи не.
  • 12 Истината

    22 13 Отговор
    Средностатистическият Българин над 40 години е тъп като галош и мечтата в живота му е да има 5 апартамента да ги дава под наем и с половината пари да плаща лизинга на Sкласата та дори и тази негова мечта е от факта че е глупъв и мързелив. Та статий за тесли и хакери тук се четат от хора , които се радват че са ходили за 8 часа до морето направете си сметка :) .

    Коментиран от #45, #46

  • 13 Петров

    19 0 Отговор

    До коментар #3 от "Зелено":

    Той сам казва, че не трябва да се доверяваш на 100% на автопилота. Тази е да подпомага карането. Нищо не може да замени човешкия интелект, поне засега.
  • 14 BMW

    8 22 Отговор
    До всички Ганьовци и разбирачи- какво ми ги хвалите пластмсовите тесли, пълна пародия са като автомобили. Никога няма да бъде на нивото и качеството на един ИСТИНСКИ автомобил: е36!!!
    318 + АГУ перфектната комбинация за всеки мислещ човек!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 тесларастче от зомбираните

    6 9 Отговор
    Бях "гост", "мнение" "за гъби" "Попов" и още няколко ника, вече почвам да ги забравям, но сега реших да пробвам да съм Емил, по джендърско е. Мечтата ми е да се возя в Тесла на автопилот, отзад да сме трима, Св. Илон, един черен негър с голямо кересте и аз.
  • 17 Радо

    8 3 Отговор
    А как стои въпросът със сервиза на Тесла - примерно купувам си Тесла и утре се чупи нещо....има ли бг-то официален сервиз на Тесла, с обучени кадри, поддържат ли резервни части в наличност, за колко дни ми гарантират ремонтиране на колата, все пак ми се чака няколко месеца да я ремонтират.

    Коментиран от #19, #22, #31

  • 18 kjl

    16 17 Отговор
    Милиардерът Мъск, е милиардер в заемите. Както се вика по нашите земи, кредитен милиардер. Само Теслата досега е на минус 6 милиарда. За другите "начинания" не трябва да се споменава. Та тунели между континентите ли не бяха, та летящи камиони ли не бяха, каквото се сетиш от научната фантастика все Илон ще го направи. А милиардите си текат ли текат, ама не в правилната посока. Дълговете на корпоративна америка вече удариха 30 трилиона. Все такива успешни като Мъск.
  • 19 Пешев

    11 4 Отговор

    До коментар #17 от "Радо":

    Те сервизи и обучени кадри нямат и в америка, вие ги търсите тук! Бъдете сигурен, че тук нашите ще се справят по-добре и по-бързо от колкото там.
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Гошо фазата

    9 7 Отговор

    До коментар #17 от "Радо":

    Естествено че отговорът е,, не''. В Европа има само едно представителство на Тесла и то беше в Австрия мисля. Полага ти се 2 пъти в годината колата да бъде извозена до там дори и за най-елементарния ремонт. Колата се качва на платформа, кара се до там ремонтира се и се връща отново на платформа(платформата е за сметка на Тесла).

    Коментиран от #49

  • 23 Гошо фазата

    10 13 Отговор
    ,, Страхотният'' електромобил Тесла. Уникално бърз, екологичен и за парите си е направо подарък. Хубава рекламна брошура, обаче никой не казва за качеството на изработка, което е сравнимо с на Дачия. Никой не казва, че няма поне 4-5 представителства в Европа а само едно. Части съответно няма дори и по магазините за части. Оооо за малко да забравя 600км пробег с една батерия(без консуматори) дори парното е с електричрски нагревател. Само че никой не казва че капацитетът на батерията е такъв при определени градуси на околната среда. Разбирайте зимата при - 10 имате около 40% от капацитета демек няма и 300км пробег. За мен тези автомобили имат повече недостатъци отколкото предимства

    Коментиран от #24

  • 24 сектант

    4 8 Отговор

    До коментар #23 от "Гошо фазата":

    Дачия е на 1во място по качество виж предишните статии
  • 25 мнение

    10 3 Отговор
    Как коментирате без да имате представа не мога да разбера! Едно представителство в Европа! Ти сериозно ли го мислиш? В Европа е пълно с магазини и сервизи! В Австрия е най -близкото до България! Ти да не мислиш, че цяла Европа, купува от Австрия?

    Коментиран от #33

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 голям праз

    6 4 Отговор
    Първата му кола беше Дачия . Сега я държи в гаража ,защото я пази за ретро и не иска да се набива на очи с нея. Доколкого знам през другото време кара една умряла Тесла , дялана с брадвата.
  • 28 Бачо Киро

    12 9 Отговор
    Да бе, CEO-то и собственик на компанията си купувал колите от същата тази компания... Ама разбира се 😂😂😂
    Елон въобще няма Форд Модел Т, Ягуар Е-тайп 67', '78 320i, Hamann M5, Audi Q7, Lotus Esprit' 77 и ЕСТЕСТВЕНО Порше 911. Та другите може малко или много да са колекция, но Q7 и 911 са нови и 100% не ги държи зад витрина... За жалост никога няма да признае, че всъщност най-харесва да кара 911ката 😂😂😂😂

    Коментиран от #29, #37

  • 29 Бачо Киро

    7 8 Отговор

    До коментар #28 от "Бачо Киро":

    О, забравих... И МакЛарън Ф1.
  • 30 Антиелектрика

    7 4 Отговор

    До коментар #15 от "Антиелектрика":

    Сигурно е така, но си сбъркал пак ника. А докато модератора толерира писането на педерастия с чужди никове, вземи измисли нещо друго, защото явно си адски кух, щом не може да осъзнаеш, че аз пиша само с един ник. Дори нямам намерение да пиша вече в този жалък сайт, но твоя кретенизъм край няма.
  • 31 мнение

    8 3 Отговор

    До коментар #17 от "Радо":

    Ако колата е в сервиз, поради гаранционен проблем, получаваш заместваща кола, докато Тесла бъде ремонтирана! Между другото Ауди започна да рекламира Е - трон на зарядните на Тесла и пред магазини на Тесла в Европа! Защо ли!
  • 32 гост

    6 3 Отговор

    До коментар #3 от "Зелено":

    В инструкцията на системата си пише, че тя не разпознава стоп-знаци и е предназначена за магистрални пътища, това че хората я ползват за друго и спят по време на пътя си е техен проблем. Повечето инциденти са заради пуснат пилот в градски условия, която е в разрез със спецификацията му. Автономност ниво 5 е вече самостоятелното, което трябва да е достатъчно добро, за да го оставиш само да кара, а досегашните автопилоти са ниво 3.

    Коментиран от #50

  • 33 Гошо фазата

    5 4 Отговор

    До коментар #25 от "мнение":

    Ами да... Преди известно време ми стана интересно влезнах в сайта на Тесла и представителството е едно. Направи си труда и влез в сайта погледни картата, но има един много важен момент, който трябва да ти направи впечатление. Където пише представителства пише и галерии демек там можеш да разгледаш разновидностите, да седнеш да пипнеш, да покараш и т. н. Цъкни на някое от,, представителствата'' да видиш, че повечето са хотели и подобни. Не го приемай като заяждане. Отговарям ти с най-добри чувства! :)

    Коментиран от #35

  • 34 мнение

    4 0 Отговор
    Променили са страницата! Преди беше с карта, сега трябва да пишеш мястото за където търсиш! Магазините са много, но Тесла се купува или поръча или купува от магазина, може да се поръча и през интернет и да се вземе от магазина! Представителство и магазин е едно! Ето ти страница за магазини, сервизи и зарядни! Но за мястото където търсиш трябва да пишеш град или държава!

    https://www.tesla.com/no_NO/findusm#/
  • 35 мнение

    2 1 Отговор

    До коментар #33 от "Гошо фазата":

    Пишеш за хотели! Може би да си гледал Destination charger! Това са по-бавни зарядни за Тесла, които са монтирани по магазини, ресторанти, хотели и други, които са безплатни, когато ползваш услугите на мястото където са! Те са много повече и от Суперчарджърите!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Язе

    3 4 Отговор

    До коментар #28 от "Бачо Киро":

    Кажи им на тия зомбита,че човека кара истински коли а не миксери.

    Коментиран от #38

  • 38 мнение

    2 3 Отговор

    До коментар #37 от "Язе":

    Прочети каква кола кара Кьонигсег, собственика на хиперавтомобилите!

    https://m.fakti.bg/avto/385754-kolite-na-kristian-fon-kyonigseg
  • 39 Драйвър

    5 7 Отговор
    Така е ако нон стоп си зад волана и караш електромобил ,със съществуващите пробег и скорост на зареждане и ако искаш да разчиташ постоянно да го ползваш ти трябват минимум три "Тесли",на хартия всичките са по "400 км. с едно зареждане" ама като седнеш зад волана и я караш като обикновенна кола минаваш 120;) С две думи:ТОСТЕР на батерии!

    Коментиран от #40

  • 40 мнение

    2 3 Отговор

    До коментар #39 от "Драйвър":

    Браво! Най -точния коментар! За това сигурно продажбите им скочиха, защото собствениците си купуват по 4-5 за да могат, да карат повече от 400 км. С колко Тесли е направен рекорда от 2781 км, за 24 часа?

    https://m.fakti.bg/technozone/393530-tesla-model-3-izmina-2800-km-za-denonoshtie

    Коментиран от #41

  • 41 Ами

    0 1 Отговор

    До коментар #40 от "мнение":

    Незнаен брой. Екип означава карго машина механици много части батерии и др. Включва се и медик даже и наистина да стане чудо без измама. Винаги може да се случи нещо. Обаче друго е важно има и кара е друго. С толкова пари винаги може да си наеме писта и всяка кола.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 55555

    6 3 Отговор
    Абе плюйте го, плюйте му и автопилота, ама хората вече правят порно клипове в колата на автопилот хахахаха. Карайте си ГоУфовете и е36ците и не го мислете
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 ewasrfyt

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Истината":

    Ало, "умния" българин над 40 години - да те светна, че няма дума в бългорския език, която в множествено число да звършва на "й", така че що не вземеш да се скриеш някъде с тези твои "статий" и философствания кой колко е умен?
  • 46 Леля МУ

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "Истината":

    Та значи ,предполага се , че Истината е под 40 години ! Препоръчва му се , преди да цъка пред Илончо и миксерите му , да се научи кога в края на думата се слага"й" и тогава когато се научи , да дава акъл и становища . От Леля МУ която е над 40 .PS .Моля , Истината да не пише , че съм долна,гадна и непосветена комунистка!
  • 47 123

    3 0 Отговор
    да не се пражи че съм го виждал в дъстера
  • 48 Хахаха

    1 2 Отговор
    Сега всички фенове с опели фордове и 10 годишни алдита и бмвта ще кажат че са пълен та@ак тея 3 тесли. Нищо че на всички коментиращи колите ни струват по-малко от една тесла обикновена там
  • 49 За протокола

    0 1 Отговор

    До коментар #22 от "Гошо фазата":

    Има и в Норвегия, великобритания и дания и германия
  • 50 Зелено

    0 0 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Да, тука си прав. Простащината на някои хора няма граници
  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.