Last news in Fakti

29 Юли, 2019 18:51 6 545 7

Audi показа неизвестен прототип на RS8

  • audi-
  • a8-
  • rs8

Слухове за суперспортна версия на най-голямото Audi плъзват покрай дебюта на всяко ново поколение A8. В Инголщад обаче никога не са поставяли под съмнение водещото място на S8 в йерархията на флагманското си моделно семейство. Досега.

Оказва се, че инженерите на Audi все пак са работили по идеята за RS8 и резултатът от усилията им може да се види "от плът и кръв" в музея на компанията в Некарсулм. Прототипът е част от експозицията, посветена на 25-годишнината от появата на първия RS.

Суперспортната лимузина е построена през 2013 г. на базата на S8. Изходният 4.0-литров V8 с мощност 520 к.с. обаче със сигурност е бил донапомпан, за да може да дава достоен отпор на Mercedes-Benz S63 AMG.

Прототипът на RS8 има видимо занижено окачване, 21-цолови колела и въглеродно-керамични спирачки. Впечатление правят също матричните светодиодни фарове и виртуалният приборен панел.

Декорациите в салона са от въглеродни нишки, а бутонът за стартиране на двигателя е оранжев като в Lamborghini. Воланът е скосен в долната си част, а тапицерията съчетава кожа и алкантара.

От Audi не казват защо са се отказали да пуснат RS8 в серийно производство. Най-вероятната причина за това обаче е съмнителната възвръщаемост на инвестициите в толкова нишов модел.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Име

    21 3 Отговор
    Къртач е!!!!
  • 3 Странно

    25 10 Отговор
    Ако не е в музей на марката,човек би помислил това Ауди за обикновена А8-ца накичена от нашенска Батка-Чалгар.
  • 4 майстора

    4 7 Отговор
    Много ги разбирате бре ...."матричните светодиодни фарове " ццц дърпам ги за 30 секудни и двата ....излизат по-лесно дори от тези на поршетата
  • 5 Дойдох да ви освесТим

    7 3 Отговор
    Абе не разбрахте ли че Порше е това което търсите...
  • 6 тъпанари

    0 3 Отговор
    на най ново а8 му сложили едно фолио и ей ти прототип
  • 7 vasik atanasova

    0 0 Отговор
    супер спортяга е
    браво Касабов