Last news in Fakti

3 Август, 2019 12:00 3 943 12

Новите AMG ще бъдат по-тихи

  • amg-
  • mercedes

Съвсем скоро, независимо дали се возите в нов Mercedes-AMG или забележите такъв да се движи по улицата, ще усетите, че нещо не е както трябва. Това ще бъде различният звук, който колата ще произвежда. Благодарение на новите европейски регулации, изпускателните системи стават все по-тихи и нито страховито шумните AMG модели, нито конкурентите им, могат да ги избегнат. Тези новости ще се отразят и на автомобилите AMG извън Европа.


В интервю за Motoring, Бастиан Богеншуц, ръководител на отдела за планиране на компактни автомобили на Mercedes-AMG, заяви, че всички пазари са засегнати от законодателните промени в Европа. Той допълни, че е прекалено скъпо да се проектират специфични изпускателни системи за всеки отделен регион, а наредбите стават все по-строги на всеки две години, което допълнително усложнява проблема.


Две от първите превозни средства, които тези нови регулации засягат, са Mercedes-AMG A 45 S и Mercedes-AMG CLA 45 S. Въпреки това, благодарение на технологиите и недоволството на някои клиенти, AMG противодейства на промените, като увеличава звука от ауспусната система в кабината.


Автомобилните аудио системи, имитиращи шумовете на двигателя, не са нещо ново, както и другите креативни начини за подобряване на удоволствието от шофирането. Те не представляват и идеалното решение, но са по-добре от нищо. Докато европейските регулации ще успокоят и укротят бъдещите автомобили на AMG, афтърмаркет тунинг компаниите би трябвало да осигурят множество решения за коригиране на тишината.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 За ганю не важи това

    27 5 Отговор
    Он ше извади катализатора и ше тури ефтино гърне ча да бръмчи😂😂😂

    Коментиран от #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Алфа Вълкът

    8 1 Отговор

    До коментар #1 от "За ганю не важи това":

    Кво гърне? Направо две тръби от скелето и такива зная. Не му се чувал гласа на дизела и он завари две тръби отдолу и кой кат него!
  • 4 Random

    13 2 Отговор
    Точно нищо е по-добре от фалшив звук. Иначе няма нужда звука да е силен за да звучи добре. Аман от кюнци
  • 5 Спомен

    10 8 Отговор
    2000-та година когато всеки бленуваше за Голф 2,а някой си продаваха бъбреците за GTI аз успявах да заблудя простолюдието благодарение на един изхвърлен пожарогасител.Срязах го в единия край и го поставих на мястото на задното гърне на моя стоков Голф 1.6бензин и му лепнах емблема GTI16V.Малко хора усещаха измамата защото рева беше внушителен и доста от лесните момичета в квартала бяха плюли през прозореца...
  • 6 ;))

    11 23 Отговор
    То и без тва тея AMG - та звука им е все едно някой прасе грухти така че по добре да са без шумни

    Коментиран от #7

  • 7 Су27

    13 9 Отговор

    До коментар #6 от ";))":

    Вярно! Навремето имахме две свине на село, та и те така грухтяха! Майтапа на страна, но наистина АМГ-тата особено с V8 звучът малко прасешки......нямам пари за такова, но и аз имам мнение!
  • 8 Епа

    9 2 Отговор
    Кат' не ви харесва да ги грухти АМГ, не ги купувайте. ;-))
  • 9 асддса

    6 0 Отговор
    Безмислени упражниения само. Мощните коли са малка част от пазара и допринасят с малко за замърсяването. И да изчезнат напълно, ефект няма да има.
    Тесла например общо продават горе-долу колкото топ модели на най-големите марки (амг, рс, М, и екзотични), което означава че километрите минати с теслите заместват такива минати с двигател.
    Ефект от тая работа има нулев досега.
    Промяната ще дойде при смяна на масовите автомобили и индустриалните замърсители, а не на малкият % мощни коли.
  • 10 Ганьо

    3 1 Отговор
    Хубаво е да има по-малко шум, но да караш Айпод на колела? И то да ти свири не музика а шум? Поредното доказателство че тия са тотално изкукали. Хора, спрете да купувате тези боклуци, СПРЕТЕ! Като запонат да се чупят на 100 к км, ще останете само с колелетата. И ТОЧНО ТОВА ИМ Е ЦЕЛТА!
  • 11 Даскалов

    1 1 Отговор
    В българския език няма дума "безмислен". Пише се "безсмислен".
  • 12 никси

    1 0 Отговор
    моьо мерджан като го запалим ,реве като все едно тигар и мечка се ебат у клетка ,хахаха, маитапа се бе , колата требе да е винаги тиха , та като излезнеш нощес на курварство ,и жена ти да не те усети ,камо ли полицията за грабеш , требе да шепоти да шепоти и да сьска