Last news in Fakti

3 Август, 2019 13:00 2 935 8

Bentley няма да пуска нови SUV-та

  • bentley-
  • bentayga

Bentley е готов да влезе в новата ера на автомобилната индустрия, в която ако не всички, то повечето коли ще бъдат или електрифицирани, или напълно електрически. Британската компания ще пусне хибридна версия на всеки модел, а именно Continental GT, Flying Spur и Mulsanne, присъединявайки се към вече наличния Bentayga Hybrid. Но дали този нов курс не означава и нови попълнения, които да се присъединят към продуктовото портфолиото? Отговорът е не, поне що се отнася до луксозни кросоувъри.


Нов доклад на CarSales дава повече светлина върху бъдещите планове на Bentley, поне в краткосрочен план. Очевидно, въпреки пазарния успех на Bentayga, той ще остане единственото предложение за SUV от марката. Това означава, че, въпреки по-стари доклади и спекулации от 2018-та и 2019-та, от автоконцерна няма да пуснат на пазара нито Bentayga купе, нито по-голям всъдеход.

Информацията бе потвърдена и от Адриан Холмарк, президент и изпълнителен директор на Bentley Motors, говорейки по време на честването на 100-годишнината на компанията в Крю през изминалия месец. „Обмисляме ли нови модели кросоувъри в момента? Не. Можем ли да си представим различни SUV-та в бъдеще? Да ", допълни той.


Въпреки че това изявление оставя вратата наполовина отворена за потенциални нови попълнения към продуктовата палитра на Bentley, то те очевидно няма да се случат в близко бъдеще. Вместо това от компанията ще подобрят Bentayga чрез жизнения цикъл на луксозния кросоувър. „Ще доразвием луксозния кросоувър чрез технология, той има още много потенциал ", заяви Адриан Холмарк.


Той обясни, че в момента Bentayga представлява почти 50 процента от продажбите на Bentley и вече е най-продаваният модел във вековната история на компанията. Базираният в Крю автопроизводител се завръща към рентабилността благодарение на рекордни продажби от 10 000 бройки миналата година. От компанията вярват, че автомобилите, които сега стартират, а именно новия Flying Spur и Continental GT Cabriolet, ще надградят върху този успех.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мартин

    7 6 Отговор
    довиждане,довиждане,довиждане!
  • 2 anti vag

    17 7 Отговор
    Докато има балъци плащащи колосални суми да притежават Бенщайга която същност си е Туарег на VAG не им е нужно да инвестират в друг модел.Може би ако пуснат пореден Голфов дериват с емблема на някоя от премиум марките си ще наловят с трици маймуни.

    Коментиран от #4

  • 3 Омг

    5 7 Отговор
    Защо този сайт не публикува само новини за Лада ??? Като гледам коментиращите много искат да отидат в Русия
  • 4 Абе

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "anti vag":

    Само един въпрос ШЪ ти задам - ти виждал ли си интериора на Бентайга?...

    Коментиран от #5

  • 5 anti vag

    4 3 Отговор

    До коментар #4 от "Абе":

    Ми ШЪ ти кажа,че ми изглежда снобски с тези баклави на седалките и още безброй кич атрибути.

    Коментиран от #6

  • 6 А моя въпрос

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "anti vag":

    Е в какво се возиш?

    Коментиран от #7

  • 7 anti vag

    4 1 Отговор

    До коментар #6 от "А моя въпрос":

    В 10 годишна Дачия естествено,за това разбирам толкова много от автомобили;)
  • 8 А моя въпрос

    1 2 Отговор
    Аз откакто обърнах резбата автомобилите много не ме вълнуват но в този раздел пишат различни мъже и това определено ме кара да си представям как ме возят на....сещате се...