Last news in Fakti

6 Август, 2019 13:55 29 245 16

Неочакван проблем пред автомобилните дилъри

  • нови автомобили-
  • моделна година-
  • продажби-
  • сащ
Неочакван проблем пред автомобилните дилъри - 1
Снимки: Shutterstock

Дилърите на нови автомобили в САЩ трудно продават автомобили от моделната 2018 година, което пък им пречи да освободят място в складове за новите модели.

Според JD Power, компания за проучване на пазара на автомобили, приблизително само 3,5% от всички продажби на автомобили през юли тази година са били на коли от 2018-а.

Въпреки това този резултат е най-високият за продажбите на „нови“ автомобили от „старата“ година на производство от поне 15 години насам.

В абсолютно изражение, според експерти от JD, приблизително 49 000 от 1,4 милиона нови коли, продадени в САЩ през юли, са модели от миналата година.

Като риск за дилърите обаче, представител на JD Power посочва нарастващите разходи, свързани с обслужването на автомобили от "старата" моделна година.

Неочакван проблем пред автомобилните дилъри

Освен това продавачите не могат да се запасят с модели 2020, тъй като складовите помещения все още са заети от непродадени автомобили.

Анализаторите на компанията също така отбелязват, че продажбите на нови автомобили от моделната 2018 година са били високи през цялата година, което по принцип може да показва спад в общото търсене.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 майстора

    50 2 Отговор
    Да им имам проблемите
  • 2 РЗС

    51 7 Отговор
    пускайте на половин цена бе кожодери
  • 3 Бесен Язовец

    26 30 Отговор
    Американците са пред фалит, пеят тук всеки ден руските подлоги ! Доообре, чакам, не мога да дочакам, да вземе да гръмне най накрая тоз пусти американски балон. П.С. - Ако има някоя по умна руска подлога, нека моля да уточни по точната дата на гърменето на балона, че да не изтърва сеира случайно, а искам и шампанско да отворя по случая....Предварително боагодаря !

    Коментиран от #5, #7, #10

  • 4 Стар комунист червен

    42 9 Отговор
    Планова икономика по западен образец! Разсипахме хубавата си държава за еврогейски квоти, фондовеи паради!
  • 5 простофоб

    22 7 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    Не мисля, че някой има желание да задоволи любопитството ти. Не защото не може, а защото, изхождайки от това как пишеш, е ясно, че не си в състояние да разбереш отговора.

    Коментиран от #6

  • 6 Borislav Popov

    4 17 Отговор

    До коментар #5 от "простофоб":

    А ти се постарай, така да отговориш, че да се разбере или на теб тролкуз ти е акъла, че не можеш да уловиш смисъла на въпроса ли !?
  • 7 Реее

    18 9 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    През 2021 ще изпаднат в нова рецесия твоите възлюбени амери.

    Коментиран от #8

  • 8 Реалист

    7 14 Отговор

    До коментар #7 от "Реее":

    Ама сериозно ли? Брейййй. Ама тя баба Ванга в теб се е преродила. Ама комунистическата баба Ванга. Я кажи сега долара кога ще се вдигне, че да купя малко. Големи експерти се навъдиха в последно време. Ум да ти зайде.
  • 9 Driving pleasure

    14 2 Отговор
    Ми като не може да продавате... ПОДАРЯВАЙТЕ :D
  • 10 SAAB

    12 4 Отговор

    До коментар #3 от "Бесен Язовец":

    100 % от американците живеят на кредит и лизинг...../ както и у нас / за разлика от нас обаче работят на повече от едно място ! НО както те ,така и ние харчим пари ,които НЕ сме изработили и заделили ! Ти лично в САЩ не можеш да живееш......

    Коментиран от #12

  • 11 Ббб

    15 0 Отговор
    Започнете да правите 1 модел на 10 години и ще имате продажби. Това да не са ви телефони всеки месец нов модел....
  • 12 Бесен Язовец

    1 6 Отговор

    До коментар #10 от "SAAB":

    А бе, я не ми разтягай локуми тукв бе, какво ме интересуват твоите кредити, лизинги и бла, бла !? Написал съм го черно на бяло - някой умнен русуфил, ти може и да си русофил, но, че си умен съмнявам се, освен това въпросът ми е съвсем друг - Кога ще фалират американците ?

    Коментиран от #15, #16

  • 13 ело

    11 0 Отговор
    Не мога да разбера начина на мислени на тези идиоти.Повече от 70 години произвеждат и продават милиони леки автомобили и навсякъде пълно с коли. Да намериш паркинг в големите градове е най-големия проблем който с всеки изминат ден става още по- труден. .А тези идиоти си мислят че това ще продължава да бескрайност да произвеждат и да продават .
  • 14 ело

    7 0 Отговор
    Не мога да разбера начина на мислени на тези идиоти.Повече от 70 години произвеждат и продават милиони леки автомобили и навсякъде пълно с коли. Да намериш паркинг в големите градове е най-големия проблем който с всеки изминат ден става още по- труден. .А тези идиоти си мислят че това ще продължава да бескрайност да произвеждат и да продават .
  • 15 Няньоооо

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Богатите няма да фалират, независимо в коя държава са, но такива като теб и някои други тролчета джендърчета сте бедния гз на евросъюза, аре у лево.
  • 16 Ганьо

    5 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    Много си умен, от къде се излюпи?!