Last news in Fakti

11 Август, 2019 13:00 5 031 27

Рекорден юли за Mercedes-Benz

  • daimler-
  • mercedes

Никога досега Mercedes-Benz не е продавал толкова много коли през юли, както тази година. Групата отчита малко под 189 000 продадени автомобила, което представлява увеличение с 12.7 процента в сравнение със същия месец на миналата година. Освен това ръстът е двуцифрен във всички основни региони.

"Най-добрият юли до сега за продажбите на Mercedes-Benz потвърждава нашите положителни очаквания за следващите месеци", коментира Брита Зегер, директор на маркетинговия отдел. В общо взето положителна среда на фондовата борса акциите на Daimler нараснаха през седмицата с 1% до 43.72, но след това загубиха от стойността си поради търговските конфликти.

Изненадващият двуцифрен растеж при Mercedes-Benz изглежда като новина от миналото. Припомняме, че в рамките на 13 месеца Daimler AG понижи прогнозите си за печалба четири пъти, като два от тях бяха това лято.

"Това беше всичко друго, но не и удовлетворително", коментира преди около две седмици изпълнителният директор на концерна Ола Калениус, когато за първи път влезе в новата си роля на изпълнителен директор. В идващите месеци обаче той изрази увереност: "Очакваме силно подобрение през втората половина на годината, защото имаме силно продуктово портфолио".

Данните за продажбите от юли изглежда ясно подкрепят тези думи. Компактният клас, при който имаше известни смени и промени на модели и съответно временно по-малко продажби, нарасна с близо 30 процента през миналия месец. Но дори и в по-печелившите сегменти от Mercedes-Benz отчитат успехи: 10 процента повече продажби на C-Klasse, 11 процента повече на E-Klasse, а емблематичната лимузина S-Klasse отбелязва ръст от почти 18 процента в сравнение с миналата година.

Най-важният пазар за луксозните модели отново е Китай. С общо 59 000 продадени превозни средства (+13 процента) през миналия месец народната република продължава да бъде най-големият единичен пазар. В Германия пък са закупени 26 000 нови "мерцедеса" през юли, което е с 18 процента повече в сравнение с предходната година, докато в САЩ ръстът е близо 23 процента до 24 600 новорегистрирани автомобила.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 До червената шапчица

    20 7 Отговор
    Искам да имам Мерцедес с ляв волан гадже и един милион долара.
  • 2 12345

    36 9 Отговор
    Абе нали Тесла бяха по вървежни от Мерцедес?. И накрая излиза, че Мерцедес продава за месец, толкова колкото Мъск за половин година.

    Коментиран от #12, #18

  • 3 Азз

    19 2 Отговор
    Преди около месец имаше статия колко зле били продажбите на Мб. Сега четем друго..
    Кое последно е валидно?
  • 4 Aaa

    29 13 Отговор
    Нормално е да имат продажби, след като навреме се усетиха и наеха добри екстериорни дизайнери! А не като БМВ - едни и същи предни решетки от сума ти и години, с грозни табла и волани и не можеш да различиш БМВ от 2000 лв. от такова за 20000 лв. и се чудиш каква въобще е разликата, освен, че едното било с 18 коня повече и имало някаква си нова лайстна едикъде си!

    Коментиран от #6, #23

  • 5 До сектанта

    12 5 Отговор
    а колко Дачии са продадени за същият период?
  • 6 Ввв

    14 8 Отговор

    До коментар #4 от "Aaa":

    Какви глупости дрънкаш,тва да не ти е ВАГ боклуците,които твърдят,че е нов модел,пък то чист фейслифт!!!
  • 7 Дфен

    5 13 Отговор
    Добре че са с рено за да се видят с някоя продадена кола мдааааа.

    Коментиран от #8

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Биоробот

    19 8 Отговор
    Мерцедес скоро ще ги купи Дачия и тогава ще има Мерцедес Дъстър.
  • 10 Дъ Клаш

    4 6 Отговор
    Нормално това отчита не покупките ами доставките при дилърите тъй като Мерцедес за разлика от Тесла не продават директно.Така или иначе са вече китайска фирма нормално е в родната Чайна да има завишено търсене.

    Коментиран от #11

  • 11 икем

    10 3 Отговор

    До коментар #10 от "Дъ Клаш":

    Ти пък от къде измисли тази глупост? Ясно си пише - продадени автомобили. И наистина са колкото " Тесла" може да продаде за половин година.
  • 12 12345

    4 9 Отговор

    До коментар #2 от "12345":

    Да, ама Тесла продава повече от колкото може да произведе! За второ тримесечие, произведени 87 хиляди, продадени 95 хиляди! Дали Мерцедес, работи на пълен капацитет?

    Коментиран от #13, #25

  • 13 Ама 3ки

    3 3 Отговор

    До коментар #12 от "12345":

    Aма това какво точно???
    3ки ли или Ски и Хки. За момента само 3ките са вървежни но да видим до кога и те ще сдадът багажа.

    Коментиран от #15

  • 14 Дъ Клаш

    4 5 Отговор
    Това което казвам е факта че Мерцедес не продава на лица за да знае какво продава а на представители за разлика от Тесла.Та между купено продадено има разлика при Мерк и цифрите им са завишени.
  • 15 Всички

    4 4 Отговор

    До коментар #13 от "Ама 3ки":

    Всички общо. Не са продадени само 3ки, има доста С-ки и Х-ки! Нормално да се продават най - много 3-ки! Мерцедес също продава повече Ц клас и малко С клас!
  • 16 гост и мнение

    4 5 Отговор
    Поздрави от Норвегия!!!!! Измислих си нови никове, но продължавам да набърквам Тесла под всяка статия и да ръся все същите тъпни!!!!!!

    Коментиран от #17

  • 17 123

    5 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост и мнение":

    Ти да немаш страх? Да не сънуваш кошмари?

    Коментиран от #19

  • 18 Да да

    2 3 Отговор

    До коментар #2 от "12345":

    Продава във всички класове толкова. В сегмента на Тесла НЕ. Не може да сравняваш А-клас, Б-клас ,със Ц, Е и Ес клас! И както ти е писал колегата, засега капацитета на Тесла е ограничен. Нека пуснат втората фабрика и нов модел,тогава ще ги броим. Няма да стигнат милион за година,но ще го доближат. А когато Мерцедес продадат елки колкото Тесла, можем да пишем отново.
  • 19 гост и мнение

    6 2 Отговор

    До коментар #17 от "123":

    Единственият кошмар който сънувам често е че ме гонят от Норвегия а Теслата ми остава там и не мога да си я взема.

    Коментиран от #20

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Варненец

    2 3 Отговор
    Продават се щото им слагат двигатели от Дачия,нали сектант?
  • 23 Трифонов

    4 4 Отговор

    До коментар #4 от "Aaa":

    Ама, разбира се, че си прав. Старите коли са много по-хубави от новите, а евтините - много по-хубави от скъпите. Естествено! Нали е много по-лесно да обясниш как двайсетгодишната бракма за 1000 лева, дето караш, е страхотна, вместо да се напъваш да учиш, да работиш и да си креативен и производителен, и да си купиш нова. Не мога да разбера изобщо логиката ти. BMW-то за 20 000 лв. изглеждало, като това за 2 000. Кое точно BMW с пазарна цена от 20 000 лв. ти е трудно да различиш от едно грохнало и счупено е36... примерно, щото само за това се сещам, дето би струвало 2 000? Иии... BMW с пазарна цена 20 000 лв., е BMW отпреди 10 години. Ти да си чувал, че има и нови модели? От тази година, от миналата, от по-миналата? Или искаш да ми кажеш, че не можеш да различиш настоящата 5-та серия от една от... 2013г.? Или пък от такава от 2009-та? Или пък не можеш да различиш настоящата 3-та серия от F30... или пък от Е46? Що за безумни тъпотии пишеш? И, не знам дали си чул, но Мерцедес излязоха с продажбите пред BMW за първи път от повече от 10 години, едва преди 2 години. И то не, защото някак си са станали много по-добри, а просто, защото подмениха почти цялата си SUV гама, както и С и Е клас. А в същото време, гамата на BMW беше почти във всички сегменти към края на жизнения си път... Но, статията пише единствено за продажбите на Мерцедес през този юли. Не става ясно как са продавали BMW или останалите през същия месец. Мисли... мисли... преди да ръсиш мозък!!!

    Коментиран от #24, #27

  • 24 Plameni

    7 0 Отговор

    До коментар #23 от "Трифонов":

    Последните години Mercedes продава повече от BMW. За периода 01-06 .2018г.Mercedes са продали162 614 автомобили срещу 129 986 за BMW. За 2017г Mercedes 2.29 милиона ,BMW 2.09 милиона Последните пет години всяка година е била рекордна за Mercedes, като всяка е била по-добра от предходната.
  • 25 Q4 00

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "12345":

    Ако Tesla продаваше много ,нямаше да предлагат безплатно зареждане .
  • 26 ФауВе

    2 0 Отговор
    Умират стогодишните. Умират, давят се от пари. С колко печалба е тесла тоя месец? Пак загуба ли? Колко неочаквано.
  • 27 ФауВе

    3 1 Отговор

    До коментар #23 от "Трифонов":

    Трифонов, ти с каква креативност блесна, та се опаричи толкова, че да съветваш кой как да си изкарва парите. Всички сме наясно, че в България, креативните и трудолюбивите не блестят, а биват използвани. Блестят и богатеят само крадливите и наглите. И като техническо лице мога да ти кажа, че сервизният бизнес процъфтя с навлизането на коли модел след 1997г. При по-стари от тях сервизите едвам връзваха месеца. Нищо не разбираш и е най-добре да не ръсиш мозък.