Last news in Fakti

9 Август, 2019 12:00 3 092 17

SUV офанзивата на VW продължава: T-Cross Coupe догодина

  • volkwagen-
  • t-cross-
  • купе

С плановете на Volkswagen да представи T-Roc кабриолет по-късно тази година наистина можем да кажем, че кросоувър атаката на компанията продължава. Най-малкият SUV на автоконцерна, който ще получи името Tarek, вече се подготвя за някои части на света, докато Jetta вече е самостоятелна марка в Китай с кросоувъра си VS5. Напълно електрически I.D. Crozz беше забелязан наскоро и вероятно ще бъде последван от по-голям I.D. Roomzz в идните години. Освен това, се появиха слухове и за мъничък Taigun.


Но чакайте, това не е всичко. Изглежда, че има място за още един кросоувър в обширната продуктова гама на VW. Според испанското издание Motor.es автоконцерна от Волфсбург планира да създаде купе версия на своя T-Cross. За целта VW ще преобразува каросерията, така че да се скоси покривът, за да бъде придаден елегантен профил за сметка на практичността.


Въпреки че тепърва ще виждаме шпионски снимки на T-Cross Coupe, моделът се очаква да излезе преди края на 2020-та. Очевидно е, че скосената версия на модела ще изглежда по-екзотично, но във вътрешността си ще бъде идентичен със стандартния кросоувър. T-Cross Coupe ще използва платформата MQB A0 на VW Group и ще наследи почти всички агрегати от нормалния модел, така че очаквайте бензинови мотори 1.0 и 1.5 TSI и дизеловия 1.6 TDI, управляван за ръчна или DSG трансмисия (автоматична скоростна кутия с двоен съединител).


Това няма да е единствената разновидност на малкия кросоувър на VW, тъй като T-Cross вече получи по-дълга база с допълнително място за краката на пътниците отзад в Китай и Латинска Америка.


Докато към гамата се добавят нови модели като малкия пикап Tarok, други получават червен картон, както емблематичният Beetle, който наскоро излезе от производство. Освен това Golf Sportsvan също няма да види друго поколение и според слуховете VW ще премахне и Touran.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Японеца

    20 9 Отговор
    тея ваг-ни раждат копие след копие, боклук до боклука!

    Коментиран от #2, #13

  • 2 ваг

    10 20 Отговор

    До коментар #1 от "Японеца":

    Гледай си японският кенеф и не се изказвай неподготвен, посерко.

    Коментиран от #5

  • 3 Тръмп

    10 0 Отговор
    Направишен в Булгаришен!!!:):):)
  • 4 Ввв

    18 6 Отговор
    Поредният грозник suv...на джендърите ще им хареса
  • 5 Японеца

    15 6 Отговор

    До коментар #2 от "ваг":

    ВАГиналчо, интимна инфекция ли имаш, или лъжливия ти софтуер е хванал интимни вируси, а.....!?

    Коментиран от #10

  • 6 Йозеф

    6 7 Отговор
    От вагените само Amarok става за нещо, и то с много условности.
  • 7 въздушен ас пилот на Миг29 Су30 Су 35

    14 8 Отговор
    Не можеш вече да ги различиш моделите от тая марка. Пълна конфекция. Голф крос , сега и T-Cross ! Намерете 10- разлики ! А Тигуана какво е ? Пак преработен Голф! И всичките с едни и същи двигатели. Относно качеството ! Може ли някой да ми обясни как Пасат на 50 хиляди километра събаря скоростна кутия ? Наблюдението ми е върху три броя. А когато го купиш върнат от лизинг и ти се случи. Лично наблюдение върху един такъв. Човека за три години два пъти сменя скоростна кутия !! Ревеше му се !

    Коментиран от #8, #16

  • 8 Японеца

    13 3 Отговор

    До коментар #7 от "въздушен ас пилот на Миг29 Су30 Су 35":

    Така е, когато си сляп фен на нещо, лежащо върху мнооого стари лаври и единственото останало от едновремешния имидж е само една изтъркана марка, заради която пък е огромната цена! Калпаво, но за сметка на това пък скъпо......!
  • 9 ghost

    10 4 Отговор
    вчера на една друга статия за Хюндай викахте,че е грозно? А това какво е питам аз? Вижте само хюндай кона или новия туксон. А после вижте това недоразомение на VW. Такава грозна кола няма никоя друга марка. А все още ми ги хвалите.. трагедия

    Коментиран от #17

  • 10 ваг

    5 9 Отговор

    До коментар #5 от "Японеца":

    Не мога да разбера, откъде ви идват комплексите на японските фенове, ами карайте си хондите и другите каруци и не плюйте по другите марки, за всеки влак си има пътници.

    Коментиран от #11

  • 11 Гост

    11 2 Отговор

    До коментар #10 от "ваг":

    Така е,за льохманите и овцете си има-ВАГ груп
  • 12 гост

    4 5 Отговор
    Най голямата офанзива е на Тесла!!! ДВГ на боклука!!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Ганьо

    3 0 Отговор
    WC Т(абуретка)-cross
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Random

    0 0 Отговор

    До коментар #7 от "въздушен ас пилот на Миг29 Су30 Су 35":

    И като си приличат какво?
  • 17 Random

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "ghost":

    За да са ти красиви хуйдай трябва да си сляп. Тпва си изглежда много добре