Last news in Fakti

13 Август, 2019 13:47 4 331

Автоблизнаци от различни родители (ЧАСТ I)

  • автомобили-
  • близнаци
Автоблизнаци от различни родители (ЧАСТ I) - 1

Тези коли могат да не си приличат много визуално, но могат и да са почти идентични. Те обаче се правят с еднакви възли и агрегати и много често на едни и също поточни линии. Този прийом в последно време започва да се използва все повече и повече, като целта на автомобилните производители е да намалят разходите си за определени, по-екзотични модели. Още преди години съвременното автомобилостроене стана свидетел на тризнаците Peugeot 107/Citroen C1/Toyota Aygo, както и на SEAT Mii/Skoda Citigo/Volkswagen Up!. Сега на ход са други, по-интересни двойки, които ви показваме в този материал.

BMW Z4

Автоблизнаци от различни родители (ЧАСТ I)


Историята на баварския роудстър започва през 2002 година. През 2018-а на бял свят се появи Z4 с индекс G29. Последните му версии sDrive 20i, sDrive 30i и M40i се произвеждат в завода Magna Steyr в Австрия, рамо до рамо с японския близнак Supra.

Toyota Supra

Автоблизнаци от различни родители (ЧАСТ I)


Близнакът на бавареца също се върна към живот след период на заслужена почивка. Предишното поколение А80 слезе от конвейерите през 2002 година, а сега на ход е петата Supra, от която обаче феновете са леко разочаровани.

Mazda МХ-5

Автоблизнаци от различни родители (ЧАСТ I)


Продължаваме разговора за японски класики. В далечната вече 1989-а Mazda удиви света с роудстъра MX5. Към момента се произвежда четвъртото поколение на този модел, добил култов статут, но той вече си има близнак, подвизаващ се под италиански флаг.

FIAT 124 Spider

Автоблизнаци от различни родители (ЧАСТ I)


Този Fiat също е с история. Предишният 124 Spider се прави през периода 1996 - 1981 година. Последният роудстър на Fiat, пък се прави от 1995 до 1981-а и се нарича Barchetta. Новият двуврат роудстър вече е в колаборация с Mazda MX-5.

ЧАСТ II