Last news in Fakti

20 Август, 2019 09:43 12 576 30

Нов луксозен пикап от Great Wall за €20 000

  • great wall-
  • pao-
  • пикап
Нов луксозен пикап от Great Wall за €20 000 - 1

Китайският холдинг Great Wall представи новия си пикап Pao, който се характеризира с двуцветен кожен салон и с осемстепенна автоматична скоростна кутия. Всъдеходът е построен на платформа, унифицирана с тази на Haval H9. Впечатлява с ново лого на радиаторната решетка и с повишено качество на материалите и на самата сглобка.

Автомобилът е с цял мост отзад, с пружинно окачване и с опционална 4х4 система (в базовото си оборудване е само на задно) с понижаващи предавки. По размери Great Wall Pao е по-голям от Ford Ranger и Toyota Hilux. Дължината му е 5 410 мм, а междуосието - 3 230 мм.

Под капака на Great Wall Pao се монтира двулитров бензинов двигател с мощност 190 конски сили, който работи съвместно с осемстепенната автоматична трансмисия на ZF. Автомобилът се предлага само във вариант с двойна кабина и с товарен отсек с размери 1520 на 1520 мм.

Нов луксозен пикап от Great Wall за €20 000

В бъдеще Great Wall ще пусне и по-практична версия с единична кабина и с икономичен дизелов мотор. Част от любопитните новости около новия пикап са дисковите спирачки на всички колела, системата за стабилизация, шест въздушни възглавници и мултимедийна система със сензорен екран.

Първата партида е само от 90 екземпляра, но се очаква старт на масовото производство съвсем скоро. Цените са от 126 800 до 159 800 юана, което се равнява приблизително на 16 200 - 20 400 евро. Плановете на Great Wall са да се превърне в един от най-големите производители на пикапи, като за 2020 е планирано производството на 200 000 пикапа.

Нов луксозен пикап от Great Wall за €20 000


Поставете оценка:
Оценка 4.5 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кавал

    20 2 Отговор
    Някой карал ли е GW да сподели за какво иде реч?

    Коментиран от #21, #30

  • 2 оскар

    14 9 Отговор
    На вид го докарва добре.А ме все пак е китайско.Дали е по добре употребяван японски или американски.Нещо нямам доверие на всичко китайско
  • 3 калъча

    24 2 Отговор
    Да вярно че е Китайско но си зависи и как го караш и за какво го ползваш.Аз лично имам все още предишния и вече е на 200 000км товаря го яко но го карам по читави пътища,рядко по планини,и досега освен консумативи за смяна друго не се е правило.Но познавам и хора дето ги подтрошиха за няма и година,иначе върши работа малко гори и е евтин като нов.А новия изглежда добре и цената ако е тази защо не.
  • 4 Random

    12 41 Отговор
    Предница Тойота Тундра, задница Форд Рейнджър. Двигателя сигурно е копие на мицубиши. Абе китайски боклук

    Коментиран от #7

  • 5 Kiki

    26 1 Отговор
    Да,аз карам такъв старата версия. По здрава кола не съм имал,минах през немски, френски, италиански таралясници. Като отида за някакъв ремонт чувам, имаме китайски турски части,има уж оригинални,ама пак произведени в Китай. Сега на този всички са оригинални,има и Мицубиши,но пак произведени в Китай. Екстра си е машината,на рама.

    Коментиран от #25

  • 6 Фен

    30 4 Отговор
    Живея и работя в Германия, в селище на 3 км от моя град, голяма компания получава части от Китай, около 100 души имат единствената задача от китайските кашони да се ореопаковат частите в кашони на мерцедес и да се за карат до близкия мерцедес завод,. Вероятно качеството е 1 идея по добро, но вече всичко е от Китай. И плащаш повече за брандиране отколкото за качеството

    Коментиран от #8

  • 7 Хайл

    10 6 Отговор

    До коментар #4 от "Random":

    Ти да не би да можеш да направиш нещо по-хубаво или само плюеш

    Коментиран от #9

  • 8 Хайл

    4 3 Отговор

    До коментар #6 от "Фен":

    Какво означава една идея по-добро,на колко се равнява тази идея?

    Коментиран от #20

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 123

    18 6 Отговор

    До коментар #9 от "Random":

    Комплексарче, човекът е споделил лични наблюдения. Твоите страсти и размисли може да ги споделяш във форума на БГ мама. Можел да си купи... Нова Тойота е 4-5 пъти по скъп от това. Въпросът е дали ти дава 4-5 по-добро качество.

    Коментиран от #11

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 123

    9 1 Отговор

    До коментар #11 от "макак така":

    Да, прав си, малко съм прекалил. ГУ е към 34 000 лева, докато Тойотата с подобно оборудване е към 80 000 лева. Тоест, само 2 пъти и половина е по-скъпа. Щатите не са критерий - там автомобилите са доста по-евтини.

    Коментиран от #13, #14, #17

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Що бе, Саше,

    11 3 Отговор
    в началото така с недоверие гледахме и китайските смартфони, Леново, Хуауей..Пък за кратко едните купиха американската Моторола, вторите пък станаха номер 2 в света, а флагманите им втора поред година са класирани за номер 1 в света.. Та, така. )))

    Коментиран от #18

  • 16 Амфитятъра

    5 3 Отговор
    Луксозен според кой? Някой експерт от столипиново който бръмчи на мпс-тас 1 кс.
  • 17 И по хубави

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "123":

    Също така
  • 18 Random

    8 4 Отговор

    До коментар #15 от "Що бе, Саше,":

    Корейска и китайска електронна скрап - никога! Като ще е техника - японско и това е. Проблемът е че за качеството се плаща а вие сте дзифтари
  • 19 Преход

    5 0 Отговор
    Карах,но не пикапа а джипа.Доволно,но малко занася задницата . 4×4 е уникално , изкара ме от метър сняг. Комфорта е нулев,разхода е 15 ,частите са скъпи и са кът....

    Коментиран от #27

  • 20 Фен

    4 1 Отговор

    До коментар #8 от "Хайл":

    Идеята на коментара ми беше, че масово се дели на китайско и не китайско, затова посочих как регионална фирма (с някой друг бг работник също) получава накладки и дискове от Китай и ги ореопаковат в опаковка на даймлер и ти отиваш в авточастите и искаш оригинални накладки за мечока, и плащаш а всъщност получаваш друго но в друга опаковка. Затова и споровете по нагоре за китайско или не, са неоснователни и безпочвенни в наши дни.
  • 21 Зевзека

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Кавал":

    Големо дърво.......
  • 22 НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ РАЗБИРАЧИТЕ

    3 2 Отговор
    ДА СРАВНЯВАТЕ ТОВА С ТOYOTA?!СИ Е ОБИДА КЪМ ТOYOTA ..А ТОЗИ БОКЛУК СИ ПРИЛИЧА НА ТOYOTA..КАКТО Е КАЗАЛ ЧОВЕКА ПРЕДИ МЕН..КЪДЕТО СТЕ МУ НАБЛЪСКАЛИ МИНУСИТЕ НЕЗНАЙНО ЗАЩО..АМИ ОТВОРЕТЕ СИ ОЧИТЕ И РАЗГЛЕДАЙТЕ ТОYOTA TUNDRA А НЕ ДА ПИШЕТЕ ЧЕ Е КОМПЛЕКСАР..ЕЛЕМЕНТАРНИ СТЕ..И ТО МНОГО..

    Коментиран от #23

  • 23 5435

    1 2 Отговор

    До коментар #22 от "НЕ СЕ ИЗЛАГАЙТЕ РАЗБИРАЧИТЕ":

    Добре, бе, "неелементарния", който не може да си изключи Caps Lock-а на клавиатурата. Тези Тойота Тундра или Хайлукс сигурно не стъпват по земята и от ауспусите им мирише на маргаритки. Вземете се скрийте пък вие "неелементарните", които се кланяте на емблеми, независимо дали са японски, немски, китайски или марсиански.

    Коментиран от #24

  • 24 876543

    2 0 Отговор

    До коментар #23 от "5435":

    напиши в тубата how to kill a toyota и ще разбереш. тва не ти е чалгомобил да се кефиш на емблемата. това е кола да ти върши работа при всякакви тежки условия.

    Коментиран от #26

  • 25 Nikos

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Kiki":

    Всичките дето говорите, че имате китайски машини - я качете някоя снимка, ей така, да видим и ние хубава Китайска машина.... Да видим работен кон, дето не се чупи ;)
  • 26 7724

    1 0 Отговор

    До коментар #24 от "876543":

    Ние дедо ти Кларксън с Тойотата сме го гледали "в оригинал" навремето още по ВВС, така че нема нужда да ме пращаш в Ютюб. Много добре ги знаем тези работи за това що е то телевизия, клип, рейтинг, сценарий и т.н. Уж сте все разбирачи, пък не го ли има в "тубата" значи не е вярно. Смях, смях....

    Коментиран от #28

  • 27 Мирко

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "Преход":

    Карах Хувър 2,4 бензин 7 години и 150 000 километра. Колата е много хубава и здрава. Задницата ти занася защото не можеш да работиш с педала на газта. Задържа термостата и сменяха гарнитура на главата по моя вина. Разход около 11. Смъквали съм на 9 на дълго. Комфорта е доста добър. Малко седалките са им твърди.
  • 28 876543

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "7724":

    Не че нещо ама според мен ако на някой се налага да му обясняваш за качествата на пикап тойота - по-добре недей защото няма смисъл :)
  • 29 В е л и к и я

    1 1 Отговор
    Вече всичкото производство е боклук , така че просто взимаш по евтиното .. На утвърдените западни и японски брандове са много завишени цените а са същите боклуци като китайските .Сега не сме 2000 година , ако бяхме щях наистина да оспорвам разликата в качеството.
  • 30 Кольо

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кавал":

    За парите които е супер! Няма как да има возията на S класа за парите на тойота.