Last news in Fakti

21 Август, 2019 09:38 31 047 22

Купчина ламарина или неочаквано наследство в плевнята

  • mercedes-benz-
  • 300 sl-
  • gullwing
Купчина ламарина или неочаквано наследство в плевнята - 1

В американския щат Вирджиния беше намерен един отдавна забравен автомобил, който се оказа истинска находка. Става въпрос за култовия Mercedes-Benz 300SL Gullwing, който е бил забравен в плевня цели 25 години.

Автомобилът е принадлежал на юрист, който умира през 1968 година. Неговите наследници не са знаели за уникалната кола и така тя остава забравена в плевнята. 25 години по-късно е открита по случайност.

Купчина ламарина или неочаквано наследство в плевнята

За това време Mercedes-ът 300SL е покрит с дебел слой прах, но въпреки това се намира в сравнително добро състояние. Експерти оценяват техническото му състояние и разбират, че колата е с пробег от само 56 000 километра.

Купчина ламарина или неочаквано наследство в плевнята

Веднага се намират купувачи за ценното наследство, които дават на наследниците на юриста сумата от $1.8 млн. Ще припомним, че Mercedes 300SL Gullwing е първият в света автомобил с непосредствено впръскване на горивото.

Купчина ламарина или неочаквано наследство в плевнята

Автомобилът впечатлява с необичайните с врати тип "крило на чайка", а двигателят е трилитров редови шестак с мощност 215 конски сили. През периода 1954 - 1957 година са произведени само 1 400 такива коли.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 46 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 fen

    43 6 Отговор
    Според мене колата не изглежда ръждясала явно е била в сух климат 100 процента ще има щети по кабели и интериор но може да се реновираna и това за мене е бижу и злато понеже такава кола достига до 1000 000 долара да кажем ,че тази няма да достигне тези пари но след обновяването на колата ще си бъди антика и ще струва фрапиращи парички , КАК на нас не ни се падне такова наследство :D

    Коментиран от #2, #6, #20, #21

  • 2 Тъп Ватник

    32 18 Отговор

    До коментар #1 от "fen":

    При нас има много наследствени Москвичи, чудо на техниката особено "седмаците" и "осмаците", за "тройките" не говоря щото са си чист Опел.
  • 3 МАГАРЕ

    41 4 Отговор
    3.0 литров 6-так 215 коня!!!Това преди 60 години!!!Сега Мерцедес пак може да са номер 1 само защото всички производители много снижиха качеството.Като пикът на боклуците беше 2009-13 година.После се осетиха и поправиха нещата.Но тези характеристики са брутални на тази кукла.
  • 4 Бенца

    22 6 Отговор
    Най добрият мерцедес
  • 5 Супер

    41 2 Отговор
    Имал съм чест да реставрирам такъв автомобил тук в бг.Като после се продаде на търг за 1.250 000 $ Но този от снимката изглежда доста запазен и затова и цената е висока,но ще трябват още пара за да светне.Кабелите са най малкият проблем,то няма и много.

    Коментиран от #14

  • 6 Чук

    21 3 Отговор

    До коментар #1 от "fen":

    $ 1.8 мил. на момента
  • 7 Аграр

    79 1 Отговор
    Прерових всички плевни на село, но открих само няколко счупени каруци.....
  • 8 AUDI

    62 5 Отговор
    Колата е уникална факт :) НО как от 1968г. прибавяме 25 и идваме в 2019 ?!
  • 9 Малоумни богаташи-готованковци!

    22 51 Отговор
    За 1.8 милиона долара ще направиш нови 10 такива с карбоново шади и каросерия и двигател от над 600 конски сили. Явно някой хора няма за какво полезно да си харчат кървавите пари

    Коментиран от #12, #13

  • 10 КЕМПЕРА

    47 4 Отговор
    Неповторимо изкуство от света на автомобилите! Вече няма такива всичко е ширпотреба.
  • 11 Кой68

    40 4 Отговор
    Това е МЕРЦЕДЕС.👍👍👍👍👍
  • 12 Бачо Киро

    35 1 Отговор

    До коментар #9 от "Малоумни богаташи-готованковци!":

    То е като с картините - за едни мацаница, за други шедьовър, за трети инвестиция. Тези дето ще си направиш догодина няма да струват двойно или повече, както след като реставрират тази.
  • 13 РЗС

    44 3 Отговор

    До коментар #9 от "Малоумни богаташи-готованковци!":

    абе шлосер, къде си тръгнал с твоите чалгарски разсъждения. Това е оригинал, което означава, че в него са вложени талант, дизайн, мисъл и любов, като направиш копие да не мислиш, че влагаш нещо друго освен плагиатсво? Никога копие няма да струва колкото оригинала. А този автомобил е задминал времето си с поне 40 години.
  • 14 Машината v6

    15 5 Отговор

    До коментар #5 от "Супер":

    Много си прав! Аз имам приятел който се занимаваше с реставрация на такава кола! Обаче кабелите не са си малък проблем защото има много малко кабели които съвпадат! Същност аз не съм чувал за такива💤! Тези коли са си здрави! Но бях започнал да ви пиша за "УМНИЯТ" ми приятел! Та когато оспя да го направи, с парите от бенца си купи 15 чисто нови трактори! Затова написах че е "УМЕН" но вместо 6 цилиндъра вече имаше75 цилиндъра!

    Коментиран от #16

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 колекционер

    11 4 Отговор

    До коментар #14 от "Машината v6":

    кажи на твоя приятел да намери още една такава кола ,и следвашия пьт ще си купи 8 комбаина фенд,може и класс лехцион 790 , ама да не забравиш , ти като се сабуди и кво стана , целия се беше напикал в гащите .
  • 17 никси

    6 2 Отговор
    на колата и трябва едно леко освежаване на екстериора , ана интериора трябва да се подменят някои детаили ,но иначе сия бива колата , де да имах една такава и аз в гаража ,за колекцион, после щях да купя 2 тира поне с полу ремаркета чисто нови
  • 18 Кеворк Яшхуян

    3 12 Отговор
    За тези пари по-добре да нахранят няколко хиляди гладни българи :(
  • 19 Сельо

    11 0 Отговор
    Аз пък сутринта ще поливам краставици те и думатите. Абе нямам никакъв плод тази година бе. Пуста крива нива да...... мама му
  • 20 Компетентенкомпоненткомпозиракоментар

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "fen":

    Ти прочете ли статията бе приятелю?

    "Веднага се намират купувачи за ценното наследство, които дават на наследниците на юриста сумата от $1.8 млн."
  • 21 колекционер

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "fen":

    като не си запознат с обстоятелствата , недеи да си изказваш мнението неподготвен , защото много си назаде в нещата специялно от клекционерска гледна точка .
  • 22 Той

    0 0 Отговор
    Кефи ме, как в БГ веднага се намериха 2 души, които са имали досег с такъв автомобил. И то единият даже го реставрира лично. И дамо от около 200-300 човека най-много, които са прочели.. Смятайте...