22 Август, 2019 11:35 8 734 32

BMW построи секретен завод за един модел (ВИДЕО)

  • bmw-
  • inext-
  • завод
BMW построи секретен завод за един модел (ВИДЕО) - 1

На пилотния конвейер баварския автомобилен производител ще прави първия, в своята моделна гама, електрически кросоувър с възможност за автономно управление. Тъй като технологиите за производство са съвсем различни от тези при конвенционалните автомобили с ДВГ, се налага изграждането на изцяло нова фабрика.

Оборудването на това производствено съоръжение към момента се пази в пълна тайна. Знае се, че там ще се прави модела BMW iNEXT, който баварците определят като новия си технологичен флагман.

Електромобилът ще разполага с автономна система от трето ниво, както и с още куп високотехнологични решения, сред които и многоъгълен волан, разпознаващ бързо ъгъла на завоя и текущото положение на колелата в екстремни ситуации.

BMW построи секретен завод за един модел (ВИДЕО)

Относно останалите технически характеристики не се знае все още нищо. Очакванията са, че новият електрически кросоувър на BMW ще разполага с автономен пробег в диапазона 450 - 700 километра.

В новия секретен завод край Мюнхен, позициониран в Научно иновационния център FIZ на север от града, вече са произведени над 100 тестови автомобила, а производството на серийните версии е насрочено за 2021 година.

BMW построи секретен завод за един модел (ВИДЕО)

След като производството стане масово, то електромобилът ще може да се произвежда и на стандартните поточни линии, на които в момента са правят колите с ДВГ.

Плановете на баварците са до 2025 година да пуснат 25 нови модела, 12 от които ще са изцяло електрифицирани. От компанията разчитат, че през 2025 година 25% от глобалните продажби на BMW ще се падат на електрифицирани модели.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Фенът

    29 13 Отговор
    Много бързо ще настигнат и ще задминат Тесла

    Коментиран от #10, #12, #30, #31

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 за гъби съм

    7 4 Отговор
    Мдааа - пък аз си мислех че ще горят водород в тоя нов завод. Няма повече да чета пророчествата на антиелектрика и компания.

    Коментиран от #7

  • 4 Иван

    20 14 Отговор

    До коментар #2 от "Преброяване на бесните язовци":

    Няма "антиелектриковци" има тъпаци като теб които коментират неща от които не разбират!Електрическите коли не са равностойни на автомобилите с двг и с литиеви батерии-НИКОГА НЯМА ДА БЪДАТ!За сега електроколите се ползват само в градове като Лондон ,които имат много преференции и скъпи такси и си струва да зареждаш на всеки два часа и от хора които имат къща с гараж купили са си Тесла защото във Фейсбук пишело ,че е модерно и излизат с нея два пъти в седмицата-ДО МОЛА;)Хайде електро фене тръгни с Тесла на почивка в Гърция,нали е 500км с едно зареждане?Като поседиш 5 часа на границата на климатик и музика и ще видиш плажа ама от пътната помощ на магистралата;)

    Коментиран от #6, #25

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Преброяване на бесните язовци

    8 7 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Умникът на мама си ти. Любопитно ми е какво ли ще говориш след 15-20 г.?

    Коментиран от #11

  • 7 Антиелектрика

    6 5 Отговор

    До коментар #3 от "за гъби съм":

    Ти по принцип не можеш да четеш, така че не знам кой някога е давал пророчества, освен електрофили като теб. Я пак кажи, че като се гори водород, ще се отдели СО2, та да ни развеселиш.
  • 8 Преброяване на бесните язовци

    7 7 Отговор

    До коментар #5 от "Антиелектрика":

    Хубавите неща стават бавно. 2025 ще са 25%, 2050 ще са 50%. Бъдещето е в ел. колите. Приспособи се или отпадай. Изборът е твой. 😎

    Коментиран от #14

  • 9 за гъби съм

    7 9 Отговор
    Ще ви издам една тайна - затворете очи и повторете 100 пъти "Електрическите коли не съществуват!" Като ги отворите това ще е ФАКТ!. И да почерпите после!
  • 10 гост

    1 9 Отговор

    До коментар #1 от "Фенът":

    Верно ли ?? И как го сметна ?? При положение , че сега правят няма и два милиона , значи 25% са няма и 400 000 !!! И това 2025 !!!!!!! Че Тесла тая година ще направи повече , а след 6 години най-вероятно ще са повече от всичките 2 милиона сегашни кюмбета !! Да не говорим , че всичките тия 25% няма да им стигнат само за Китай , където по това време по закон трябва да предлагат над 50% чисти електромобили !! И всичко това първо минава през намиране на батерии !! Щото нито ги имат , нито се очертава да ги имат !! Освен ако си купят от Тесла , хахаххахаха !!!

    Коментиран от #13, #18, #19

  • 11 321

    2 2 Отговор

    До коментар #6 от "Преброяване на бесните язовци":

    След 15-20 години, вероятно няма да се карат коли, а летящи дронове, които се захранват директно от етера. Или в по-лошия случай ще се захравнат с малка ядрена централка за студен синтез под капака.
  • 12 гост

    4 1 Отговор

    До коментар #1 от "Фенът":

    Виж Мерцедес въобще не се и напъват да задминават никого , те направо си капитулират пред китайците ,хахах !!
    Гepмaнcĸият пpoизвoдитeл нa aвтoмoбили Dаіmlеr изглeждa ce e peшил нa ĸapдинaлнa пpoмянa в cвoя бизнec. Πpoизвoдитeлят нa Меrсеdеѕ-Веnz плaниpa дa пpoизвeждa ĸaмиoнитe cи в Kитaй във фaбpиĸa нa мecтeн пapтньop. Toвa cъoбщaвa aгeнция "Poйтepc", пoзo нaнaйĸи ce нa дoĸyмeнт, c ĸoйтo paзпoлaгa.

    Πлaнът пpeдвиждa зacилвaнe нa пapтньopcтвoтo мeждy Dаіmlеr и ĸитaйcĸият мy джoйнт-вeнчъp пapтньop Веіqі Fоtоn Со Ltd и идвa мeceц cлeд изĸyпyвaнeтo нa 5-пpoцeнтeн дял в гepмaнcĸaтa ĸoмпaния oт cтpaнa нa ĸитaйcĸaтa Веіјіng Аutоmоtіvе Grоuр Со Ltd.

    "Πpeмecтвaнeтo нa ĸaмиoнитe c мapĸa Меrсеdеѕ-Веnz e плaниpaнo oтдaвнa и нямa нищo oбщo cъc cĸopoшнoтo ĸyпyвaнe нa дял oт cтpaнa нa гpyпaтa ВАІС", ĸoмeнтиpa изтoчниĸ нa "Poйтepc".

    Коментиран от #15

  • 13 123

    6 7 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Споко пич, БМВ никога няма да надминат тесла по продажби на ел. автомобили. И Мерцедес и Ауди също няма да го направят. Защото, това са премиуми, които продават по-малко, но по-качествени автомобили, на по-отбрана публика. тесла е ширпотреба и нейната основна конкуренция е дуга ширпотреба като Рено, ФВ, КиА, Хюндай и огромен брой неизвестни китайски компании. Тези изброените ще продават, а и по последните данни вече продават повече автомобили електрически автомобили от тесла.
  • 14 Антиелектрика

    9 5 Отговор

    До коментар #8 от "Преброяване на бесните язовци":

    Тези "хубави" работи са от 1836 година. И на мен не ми дреме какво ще се кара 2050 година, защото или няма да съм жив или ще съм дърт, за да карам кола. Обаче ми писна в вашето пищене за бъдеще и миксери. Нямам нищо против тях, но батериите и ЕМП са нещата, които не ме кефят в тях.

    Коментиран от #27

  • 15 123

    1 4 Отговор

    До коментар #12 от "гост":

    Наистина ли си толкова глупав или се правиш. Всеки търси инвеститор, който да даде свежи пари. Това, че някой е придобил акции от дружество, не означава, че някой пред някого е капитулирал. И е съвсем нормално да се произвеждат автомобили там където има квалифициран персонал на ниска цена - както Китай. Защо и тесла планира заводи в Китай? На тесла огромния проблем е, че следващата година ще се сблъскат челно с огромната конкуренция на всички основни марки, защото всяка планира по-няколко модела на ток и всичките са много по-евтини от Тесла.

    Коментиран от #16, #17

  • 16 за гъби съм

    3 9 Отговор

    До коментар #15 от "123":

    Точно в челните удари и е силата на Тесла. Тая година челно блъсна Ауди Е-трон и Мерцедес EQC. Резултата - твърдо 2:0 за Тесла. Да видим догодина как ще е.

    Коментиран от #20, #21

  • 17 гост

    0 3 Отговор

    До коментар #15 от "123":

    За сметка на това ти въобще не се "правиш" , явно си наистина глупав ! Поне не успя ли да вденеш , че става въпрос за ЦЯЛОТО производство на Актрос , поне това което в момента е в Европа !! Или викаш то и без това 80% от частите са китайски , що да ги мъкнат до Европа , направо да си ги сглобяват там !! То и без това до 4-5 години китайците ще държат 35-40% от акциите и пълния контрол , тъкмо по-лесно ще си наглеждат инвестициите , хахаххах !!!

    Коментиран от #22

  • 18 асддса

    1 3 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Гостеее, гостее много си зле пич. Колко продават БМВ и премиум марките се диктува от пазара. Трите големите премиум марки продават по около 2 милиона, защото повече хора не могат да си позволят такава кола.
    Тесла са по-скъпи като цяло, имат по-малко модели и никога няма да стигнат 2 милиона продажби в премиум сектора.
    БМВ просто с времето ще си заменят моделите с електрически, и пак ще продължат да са лидери в премиум сегмента по продажби със същите 2 милиона бройки и разтеж според икономиката, докато теслата имат още доста да напредват.
  • 19 dfggdfgd

    3 2 Отговор

    До коментар #10 от "гост":

    Виж сега човек, браво на тесла че развиват технологията. Нека има бета тестери, но какво се палиш толкова все едно имаш акции в тесла. Да си говорим истината тесла имаха огромно количество при ордери за което вече нищо не се казва, отпадна държавната субсидия почти . То вече не е проблем че не могат да произвеждат масово проблема е че поръчките се изчерпаха, пък има и проблем с качеството. Заблудиха хората че това е премиум кола(модел 3) и хората си търсят това качество. Масово хората искали модела за $35К със $7.5К субсидия тоест да им стъпи на $27.5К ама не се получи. Фабриката я подкараха ама поръчки има ли?
  • 20 123

    5 4 Отговор

    До коментар #16 от "за гъби съм":

    Какви 2:0? тесла не се конкурира с Мерцедес и Ауди. Няма база за сравнение освен, че и трите са на батерии. Ти виждал ли си на живо тесла и е-трон или и8, ако искаш. теслата изглежда като лоша китайска сглобка пред тези автомобили.

    Коментиран от #23, #26

  • 21 асддса

    3 5 Отговор

    До коментар #16 от "за гъби съм":

    2:0 на мача на селото ти довечера. Тесла вече губят продажби от Е-трон и Ipace.

    Коментиран от #24

  • 22 123

    4 6 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Пич, научи се къде се слагат кавички и къде не, и какво е значението им. Ти нали не мислиш сериозно, че щом нещо е произведено в Китай е с лошо качество? Та в момента всичко - от Епъл до Самсунг се произвежда в Китай, като всички световни автопроизводители имат поне по един завод в Китай. Ама нищо, не се притеснявай, това мислене е породено от факта, че явно пазаруваш само на Илиенци, където всички стоки са 3-то китайско качество.
  • 23 за гъби съм

    5 2 Отговор

    До коментар #20 от "123":

    Преди 2 седмици разгледах Аудито, никак не е лошо откъм интериор, но е по-малко на дължина и от Модел 3, изобщо не може да се сравнява с S и X моделите, дето са колкото S класа на габарити. Предницата е доста спорна. I8 не го коментирам, това не е кола за всеки ден, изобщо не е конкуренция на Тесла. За сглобката съм съгласен - като видя фуга на Тесла и ми става лошо! Поне като продаваш никой не може да разбере удряна ли е щото така или иначе всички фуги са си криви хаха
  • 24 за гъби съм

    4 2 Отговор

    До коментар #21 от "асддса":

    Някоя цифра да ударим на масата или? Да не се окаже че продажбите на джаг и ауди са по-малко от 1% от продажбите на Тесла.

    Коментиран от #28

  • 25 Да да

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Иван":

    Ванка, какъв Лондон бе бате? Ти от България излизал ли си? Виж Холандия, Дания, Норвегия, че даже и Германия. Тесла са на всеки метър и само се увеличават! В Швейцария елките също са на почит, а най-интерсеното за мен е и разратсването в северна Италия и Словения! Пропуснах и Австрия, където също набират скорост. Като не си излизал от село, поне чети в нета. Има разни цифри къде и какво се продава.
  • 26 Да да

    2 3 Отговор

    До коментар #20 от "123":

    Кой ти го пее това за лошата китайска сглобка? Това че имат проблем с един цвят боя, няма отношение към сглобката. Нали не смяташ 300-400 хил. човека с пари, карат кола с лоша сглобка! Или те пасат тревс, а ти си баш разбирача? :D
  • 27 Да да

    1 3 Отговор

    До коментар #14 от "Антиелектрика":

    Малиии, тия карат антики от 1836 година! БМВ демек сега са някъде в 1837 година :D Къде го събираш толкова акъл? Да не избива отнякъде? Само да те успокоя - още през 2025 година ще има достъпни елки и за българския пазар, така че ако имаш желание, ще може да си закупиш.

    Коментиран от #29

  • 28 Да да

    3 1 Отговор

    До коментар #24 от "за гъби съм":

    Не си прав! Ако ги събереш заедно с направените поръчки, са поне 1,5% от продажбите на Тесла :D. Щом има хора, които карат грозотия като i3 на БМВ, значи никой не може да спре елките!
  • 29 Антиелектрика

    3 1 Отговор

    До коментар #27 от "Да да":

    Не бери грижа за моя акъл, за разлика от теб поне мога да проумея колко са 25%, за да си направя сметка, че това е всичко друго, не и масово. Пък дали ще си купя електричка - за сега не ЩЪ, купи си ти.
  • 30 аноним

    2 2 Отговор

    До коментар #1 от "Фенът":

    Тесла до 6 години е фалирала!
  • 31 Кккк

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Фенът":

    Кои бе, нацията дизелгейтаджии ли? На немец и на руснак не вярвай.
  • 32 автоджамбаза шумахера

    1 0 Отговор
    БМВ са боклуци