18 Септември, 2010 12:29 14 962 31

Правителственият хеликоптер носи инициалите на премиера

  • хеликоптер-
  • бойко борисов

"Браво Майк Браво" е позивната на новия хеликоптер Augusta A-109 Power, с който неотдавна се сдоби правителственият авиоотряд 28, съобщава в. "24 часа". Това означава, че освен кода LZ, с който се обозначават българските самолети и вертолети по стандартите на Международната асоциация за въздушен транспорт (IATA), машината носи инициалите BMB. Международните закони за въздухоплаване изискват те да бъдат ясно и четливо изписани върху копруса на машината.

Дали по иронично съвпадение, или напълно преднамерено, буквите съвпадат с инициалите на министър-председателя Бойко Методиев Борисов. Запознати твърдят, че позивната на всеки летателен апарат се избира от купувача, така че по-вероятна е втората версия.

За външния вид на хеликоптера може само да се гадае, тъй като снимки на правителствената Augusta отвън не са позволени. В репортаж по темата във вчерашния брой на в. "24 часа" са публикувани само панорамни и интериорни фотоси.

Неотдавна премиерът Борисов бе критикуван, че използва правителствен хеликоптер, за да стигне и да се върне от Севлиево, където отборът му „Витоша-Бистрица” игра със сборния тим на общините Раковски и Севлиево.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Bravo Bat` Boyko

    92 6 Отговор
    Станишката нямаше как да напише SDS, нали?
  • 2 K

    42 57 Отговор
    Бойко ни съсипа държавата! Някой стоят с часове в задръствания, други с наще пари се возят на хеликоптери!
  • 3 xax

    61 3 Отговор
    Станишката нямаше как да напише SDS, нали?
    ---------------------

    Хахахха човек разби ме с тоя лаф :)
  • 4 Христо

    43 23 Отговор
    Все пак това е българският министър-председател, който може да си прави каквото си иска с нашите пари!
  • 5 az

    42 23 Отговор
    абе хубаво че е боико.. толкова много направи- а вие недоволни .. другите управляващи 1 магистрала за 40 години неможаха да построят
  • 6 Ghost_town

    43 25 Отговор
    Българинът е свикнал да го е..т цял живот и сега като се е намерил един човек който разбива всичките далавери на предишните,простият българин ся недоволства щот му строят магистрали щот нещо като се прави сега се прави открито а не като предишните да се надвишава цената 10пъти!!!
    Но нали българинът е свикнал да го е..т и сега недоволства!!!
    Гърците ни е..ха,турците ни е..ха после фашистите на е..ха,комунистите и те ни е..ха след това киоравата демокрация ни е.а начело със костов първанов станишев доган царя измекяра и др...
    И сега няма кой да ни е.е и недоволстват хората!!!
  • 7 До Ghost_town

    40 19 Отговор
    Много си прав,Бойко до сега е направил най-много от всички останали боклуци,а и човек със съвест,лично когато го избраха аз си мислех,че ще е поредният мишкар който бълва празни обещания,но промени мнението ми коренно,тоя човек направи толкова много,за толкова кратко време,а и като се има на предвид предишните оправляващи колко са крали,не знам как съумя да направи толкова.За мен той е единствения свястен управляващ от мнооого време насам.
  • 8 ДЕД ХАСАН

    20 31 Отговор
    Бойко Борисов начело на българската държава – това не е само любопитен експеримент, интересен за политически анализатори, народопсихолози и социални патолози. Възлагането на каквито и да е надежди на новия Отечествен фронт, наречен ГЕРБ, и набеденият за нов месия негов лидер, означава
    окончателно изчезване на остатъците от политическа нормалност в България
    Пълното обезсмисляне на какъвто и да е политически дебат, окончателното изчезване на политическото говорене и действие, демонстративното игнориране на конституционните институции и механизми и заместването им с личността на Бойко Борисов и вдигащите пушилка и врява местни "конвенти” на ГЕРБ – всичко това показва обезкуражаващ обществен регрес и представлява форма на "мека” диктатура, фактически подменяща конституционните форми и механизми на държавността в България.
  • 9 Истината

    35 25 Отговор
    Eто го малкия българин, построили му магистрала 10км. и се радва... А истиата е че икономиката се срина, фалираха фирми и много хора изгубиха всичко от както тоя е на власт!
  • 10 До Истината

    27 22 Отговор
    Абе тъпак,ти за световна криза не си ли чувал,малее колко мъка има по тоя свят,фирми се сринаха в целия свят,а не само в България.Ония па ДЕД ХАСАН да ти го ...................
  • 11 Майно льо........

    20 17 Отговор
    Като начало , искам да кажа евалата на тоя пич Ghost_town, тои го каза най-точно. Българска му работа, обаче истината е че всеки народ си заслужава управлението, трябваше да продължи предното управление, вече да сме цъфнали да ви кажа, или най много да сме чудесна Турско-Мангалска държавица. Евала на тоя човечец Б.Борисов, ама не знам и неговите нервици до кога ше издържат да е на върха на цяла държавица с мрънкащи за всичко цифльовци. В тая световна криза ако беше старото управление, считайте че да сме първата държава обявила ФАЛИТ... А за разните такива псевдо философи, като ДЕД ХАСАН, и ония "истината", по добре да се окопаят някаде и да не се изказват така навсякаде защото мнооого грозно се излагат
    P.S. Ако въобще са българи ????!!!!!!!!!?????
  • 12 xeac

    6 10 Отговор
    Tova e delo na MU, prestaraha se!!
  • 13 До "xeac"

    15 3 Отговор
    Аиде научи се първо да пишеш на БЪЛГАРСКИ, след това и правилно , и тогава даваи оценка кои какъв е неграмотнико
  • 14 Stelio

    17 9 Отговор
    Aбе нали всички се сравнявате с Европа, как били, що били .... еми ето - колко положителни оценки получихме и колко средства по еврофондове се отприщиха за 1 година! сега надписа на хеликоптера бил кусурът ни !!!
  • 15 Магистралата

    19 9 Отговор
    Големи магистрали построил :) 100км от тракия останаха и сигурно внуците ни ще са първите пропътували разстоянието Бургас - София по магистрален път. Във вземането на пари сме много силни, но в правенето на разни неща май не ни бива. То не увеличаваха увеличаваха данъци, такси ;) Къде ни е развитието? София не е България (да ме извиняват софиянци) Има и други градове, има и села...инфраструктурата и икономиката трябва да се развива и в другите населени места, разбира се без значение кои са те...а навсякъде! Чудя ви се как вземате страна.. всички са еднакви и едните и другите и тези които ще дойдат. Причината е че ние сме си същите избора ни е същия и винаги избранниците ни са идентични... или в даден момент стават такива :) Все пак късмет на всички, дано някой ден има промени към по-добро
  • 16 Bravo Bat` Boyko

    13 7 Отговор
    Появяването на ТЕЗИ инициали върху правителствения хеликоптер не е случайност. Снимка на настоящия министър-председателя до този хеликоптер ще води до асоциации, че хеликоптерът е лично негов. Без да искам да коментирам дали той е добър или лош държавник не е редно регистрационния знак на хеликоптера да остане. В противен случай навсякъде ще демонстрираме волно или неволно идентифициране на държавната собственост с частната на правителствения глава.
  • 17 ккк

    5 7 Отговор

    До коментар #17 от "ккк":

    Евала Bravo Bat` Boyko - коментарите ти са много точни

    Коментиран от #17

  • 18 Alabala

    12 9 Отговор
    Какво направи Борисов за България, бе българино прос? Оня ден се изцепи - с тази магистрала щял в историята да остане... ами да, ама благодарение на това, всичките пари който трябваше да отидат за образование, за здравеопазване се наливат там, заради тъпири като вас, дето не виждате по-далеч от носа си! Ами радваите се на магистралата, която ще ползвате 1 път годишно да идете до морето, пък нека децата ви учат в смърделските училища и нека некомпетентни лекъри с техника от флинтстоунова ера да ви лекуват. А Бати ви Бойко, ще си фърчи на хеликоптера...
  • 19 Real

    5 7 Отговор
    Hmm za6to mislite 4e toi e swyr6il ne6to ako slu4aino 2 -3 ne6ta bydat zawyr6eni prez negowiq mandat (towa 4e sa po4nati predi 20 godini i krainiq im srok e ednata 1 2 ni6to ne pokazwa). Skoro w bolnica wlizal li si, ili pyk w u4ili6te da widi6 za kakwa mizeriq stawa duma. Nqma pari za ni6to, wsi4ko e plateno (dori w 6ibanoto darjawno u4ili6te.. po dobre da si zapi6a decata na 4astno, da znam za kakwo si dawam parite). To e lesno da gowori6 te minaloto prawitelstwo otkradnaha towa , wzeha onowa, gepiha ne znam si kakwo... Ikonomika wse o6te nqmame nikakwa, selskoto ni stopanstwo e pod wsqkakwa kritika. Predpo4itam da nqmam magistrala, ama da jiweq dobre i spokoino.
  • 20 Mahgo

    4 7 Отговор
    Евала умнико, тоя поне нещо направи, аз не съм му най-големият фен, но поне нещо се вижда на яве. Ако бяха предишните, тая криза щеше да и е като манна небесна- страхотно оправдание, и щеше да има крадни крадни, направо не ми се мисли ха какво да сме заприличали !!!
  • 21 Zapoznat

    1 0 Отговор
    Inicialite na helikoptera nqmat nishto obshto s Boyko Borisov!Te se davat ot GD-GVA!
  • 22 dacho

    9 1 Отговор
    Пак злобни подхвърлянияи просташки хули, които не са показател за интелект и мотив за доказване на мнение! По правописа става ясно, кой през кой период е учил! Но това е друга тема. ББ показа на практика, как може малко неща да правиш, но да постигаш голям пропаганден ефект. Как може с простичкото говорене да създаваш впечатлението, че си един от нас , а не от ония. Например " Аз ще направя и ще ви пусна магистралата, ония нищо не направиха..". Вярно, магистрала ще има, ама дали ще има, кой да пътува по нея? Трябва да се научим сами да преценяваме постигнатото и то погледнато по глобално, като резултат. Усилията на ББ са безпорни за промяна, но явно в подхода нещо е сбъркано. Да престане да говори за предишните, като причина, защото може да отиде при тях. Иначе на Женския пазар търговията с цигари върви с пълна сила! Това какво ни показва? За инициалите "БМБ", наколенкаджий винаги е имало и ще има, зависи какво пространство има се оставя за действие?
    P.S/Харесвам този стил на говорене, защото е разбираем, но е важно също и какво казваш!

    Коментиран от #24

  • 23 Bravo Bat` Boyko

    4 0 Отговор
    Ти лично колко въздухоплавателни средства си регистрирал? Процедурата е такава, че собственикът сам си избира инициалите. Te са винаги LZ XYZ (в дадения случай- LZ BMB). ГД ГВА извършва вписването. Примери искаш ли да ти давам, осбено в Genaral Aviation? Наименоването на самолет или хеликоптер в този клас за всеки собственик е като избор на име на кораб- всеки избира нещо, което му харесва. Разбира се изключвам авиационните оператори, поддържащи много самолети. Ама ти това го знаеш, нали си Zapoznat... ;)
  • 24 Bravo Bat` Boyko

    3 0 Отговор

    До коментар #22 от "dacho":

    Ти лично колко въздухоплавателни средства си регистрирал? Процедурата е такава, че собственикът сам си избира инициалите. Te са винаги LZ XYZ (в дадения случай- LZ BMB). ГД ГВА извършва вписването. Примери искаш ли да ти давам, осбено в Genaral Aviation? Наименоването на самолет или хеликоптер в този клас за всеки собственик е като избор на име на кораб- всеки избира нещо, което му харесва. Разбира се изключвам авиационните оператори, поддържащи много самолети. Ама ти това го знаеш, нали си Zapoznat... ;)
  • 25 Кролик

    3 3 Отговор
    Hа всеки премиер (и не само) програмата му е разграфена по часове, няма уикенд - няма отпуск. Много ясно че ще иде с въртолета, няма някой съотборник да мине да го вземе. Е и какво като е MBM, по-добре ще е от "K . R" нали ;-)))
  • 26 EMIGRATION

    2 4 Отговор
    NE SA SVARSILI RABOTA ZA 2 STOTINKI ...

    KUPUVAME IM HELIKOPTERI S PARITE I DANYCITE NA BEDNQCITE.

    POVRUSTA MI SE OT BULGARIQ, STE SI TRUGNA I NEMA DA SE VURNA.

    DANO IZ4EZNETE VSI4KI OT TUK
  • 27 Кондьо

    2 4 Отговор
    Не бойте се деца! Не се дърляйте!Тоя спор дето го водите е селска простотия. Какво е свършил ББ? Свършил е колкото другите. Това са възможностите на всички. Такъв е чипа. То и затова се дърляме. Егати държавата ако не може да купи един хеликоптер. То затова се бърза с търговете.Затова пак пуснаха търга за железопътна магистрала "Тракия". на 24-ти ще пуснат и търга за железопътна магистрала от София до Пловди. е то тия пари се купува хеликоптер. Нали виждате, че не могат да съберат пари за хазната, та камо ли да останат за хеликоптер, но от еврофондовете става. Виждаш, че две седмици ни подготвят. пенчо Пенчев, шефа на авиотряд 28 ти пише, че ще му одобрят нов устройствен правилник. Там ще пишат, че можете да се возите и вие. Ще могат да гонят пандюгите. Значи е можело да сложат и инициалите на Цветанов, но букмичката "Ц" си е наша, пък може да е и на Цецка Цачева. Затова са избрали неутрални и говорящи ВМВ. Вярвам, че с влизането в евро зоната и в Шенгенското пространство ББ ще направи и най-кардиналната и запомняща се стъпка, ще смени и азбуката. Така няма да се дразнят и някои от форумите. Така ще има основание да го обяват за Ататюрк на нацията. Споко, не се хабете и тоя хеликоптер ще падне.
  • 28 MANGO_ До -EMIGRATION

    7 0 Отговор
    Давай човече, свят голям хващаи пътя. Аз съм мазохист, и оставам в татковината до амина, заедно със "Братчедите", те поне се въдат здраво.
    Сигурно и Кондьо ще остане... Надявам се !
  • 29 Емали

    1 2 Отговор
    Пиши на кирилица ако си в България,,,А колкото до това с какви инициали ще лети правителственият хеликоптер няма абсол никакво значение - важно да се върши сериозна работа с него и да помага в напрегнатият график на премиера - другото са злобни нападки и отватително избиване на комплекси!
  • 30 mazola

    1 0 Отговор
    КУЧЕТО СИ ЛАЕ КЕРВАНА СИ ВЪРВИ
  • 31 voice

    0 0 Отговор
    Случайно попадам тук и що да видя - детска градина... Само така мога да си обясня хвалебствията по адрес на Б.Б. - бивш кмет, сега премиер, който всичко докарва само и само от приказки. Е как, кажете ми можете да вярвате на човек бил дълги години в БКП и тогавашното МВР, после скокна при царя, щото там беше далавера и вече напомпал се достатъчно, направи партия. Като кмет ли направи каквото обеща или пък като шеф на цяла държава? Минава ли ден да не си промени казаното от преди? Две смислени изречения не може да състави. Явно това не ви интересува. Важното е, че е готин, с мускули, говори си мутренски и Ивана му е приятелка... Ужас и безумие! Зарада това, че такива като вас го избраха, сега страдат и нормалните хора. Но... рано или късно и вие ще усетите...