Last news in Fakti

14 Септември, 2019 10:30 12 255 21

Honda показа прозрачен S2000

  • honda-
  • s2000

Тази година S2000 празнува 20-ия си рожден ден и почитателите на култовия роудстър се събраха на пистата Twin Ring Motegi, за да отпразнуват повода. За да ги зарадват, от Honda решиха да извадят от складовете си може би най-необичайната версия на модела.

Изложбеният автомобил има напълно прозрачна каросерия, през която може да бъде разгледан всеки детайл от механика му. Създаден е специално за дебюта на роудстъра през 1999 г.

Прозрачният S2000 обаче не е просто експонат за шоута, а напълно функциониращо возило. Различава се от серийната версия единствено по панелите на купето.

Honda избягва да показва униката, за да не рискува да бъде повреден. Освен това почистването му е доста по-трудно, отколкото "нормален" автомобил.

S2000 е създаден за юбилея на компанията и моментално се превръща в класика. Миналата година екземпляр с пробег едва 146 км бе продаден на търг за $50 000 при цена като нов около $35 000.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Goshko ciganeto

    43 6 Отговор
    Интересно седи. Дано и друга марка покаже такова нещо.

    Коментиран от #13

  • 2 знаещ

    9 126 Отговор
    HONDA са кошници...

    Коментиран от #4, #6, #7, #10, #16

  • 3 jap

    98 7 Отговор
    Тази кола беше изпреварила времето си с около 20 години.Ако модела беше представен сега за пръв път продажбите му щяха да са в пъти повече отколкото преди години,но техниката и до днес е забележителна. Плюещите по Японските коли е добре да знаят,че не съществува по мощен атмосферен 4цилиндров двигател 2000кубика какъвто има тази Хонда.
  • 4 Бобката

    38 6 Отговор

    До коментар #2 от "знаещ":

    А ти си боклук!

    Коментиран от #5, #11

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 А-Я

    30 3 Отговор

    До коментар #2 от "знаещ":

    Немаш пари за Хонда, овехтял.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Кире

    4 3 Отговор
    Много разбирачи .тъжна история
  • 9 Кире

    2 3 Отговор
    Много разбирачи .тъжна история
  • 10 АLFA Q 4

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "знаещ":

    ЕТО ЕДНО ОВЧАР ЧЕ С КАРУЧКА, golf 3.
    С ПЕЙКИ ВМЕСТО СЕДАЛКИ КАТО КАК Е В КОЛИТЕ
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Японеца

    9 2 Отговор
    Айде бе немцки смешници..................
  • 13 Komapak

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "Goshko ciganeto":

    В музея на AUDI в Инголщадт има. Не ми направи кой знае какво впечатление.
  • 14 Путкин

    2 26 Отговор
    Отврат! То всички японски коли са грозни и кчозни, но това е отвратително. А точно тая кошница я имаше моя брат и като тръгна да я продава нямаше нито един мераклия, щото 4 месеца му се въртяха обявите по сайтовете и никой не му звънна, накрая я бартероса за една Алфа.
  • 15 Драйвър

    4 10 Отговор
    В автосалона на Порше в Щутгард съм виждал така направено 911/997,но за разлика от Хондата,само половината е плексигласово другата половина е на пластове,защото Поршето не се прави само от ламарина ,а от магнзии и още две три сплави които са лепени с космическо лепило,абе МНОГО по детайлен е от този и също се движи,що се отнася до С2000,да на списание като я видиш изглежда страхотно,двигателя е ПРЕДНО-ЦЕНТРАЛНО разположен като Ферари,и развърта като пистарка до 16 хиляди оборота,НО като я видиш на живо се чудиш това същата кола от списанието ли е!Колата Е МНОГО МАЛКА,голяма е колкото Мазада Мх5 и е само за "МЪЖЕ" от Азиатски и джендърски тип!Не случайно е любимата кола на ВОДЕЩАТА на Пета предавка!За съжаление никой нормален мъж не би се чуствал удобно в тази Хонда ,това е кола за Японци,келеши и мацки,за това и продажбите и бяха толкова слаби!

    Коментиран от #20, #21

  • 16 Ха ха

    7 1 Отговор

    До коментар #2 от "знаещ":

    Пир ярмомелките на Ханс не са зер....той колко бежанци има да изхрани докато се приближи на оръдеен изстрел до Самураите))))
  • 17 Нафърфорий

    8 0 Отговор
    Чада мои Соичири и Икуо си знаят работата...Кий разбрал разбрал...
  • 18 До смешните Хансовци

    12 3 Отговор
    Ходите не остаряват, само стават по-бързи....и немските бараки им дишат праха....
  • 19 Virpulik

    9 2 Отговор
    Въпрос на избор е какво ще караш като кола ,но за мен японците са по добри .Хайде със здраве да си останат немците.
  • 20 Като гост

    2 2 Отговор

    До коментар #15 от "Драйвър":

    Брат, защо се смяташ за нормален мъж? Щом не се събираш в тази кола не си нормален, имаш проблем с килограмите.
  • 21 Даде

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "Драйвър":

    Аз мога да ти кажа,че колата на живо е връх.Тежеста и е точно 50 на 50 и не е колкото на Мазда големината и.Аз съм 177см. и се събирам и има още място,а моят приятел на който е колата е 180см.така че не плямпай глупости.Недей прави сравнение с параходи,целта на тази кола е друга,и не е за чичковци дето седят на бира,кебапчета и ракия!И ако си карал S2000 или седял в този автомобил си забелязал че вътре е много постна и всичко ти е на една педя от ръцете.Това също е направено с цел.Тази кола е за яко каране носи адски на бой, единствената слаба част по колата е карето на кардана ,ако естествено издевателстваш брутално Нон стоп или вдигнеш мощноста с турбина.Като ти е малка колата си взимаш параход с таблет 10' и с всякви шукарий по таблото да ти взимат вниманието с 500к.с. и си мъжкар.Феновете на тази кола са съвсем други и с друго мислене и имат поне още два автомобила.