Last news in Fakti

4 Октомври, 2019 16:09 4 045 6

Превъплъщението на стар ЗАЗ в стилно кабрио

  • заз-
  • тунинг
Превъплъщението на стар ЗАЗ в стилно кабрио - 1

Кабриолетите ЗАЗ не са рядко явление сред почитателите на съветския тунинг. Повечето от тях обаче са от сферата на т.нар. "самоделен тунинг" и не заслужават внимание. Има и такива обаче, които са направени с мисъл и наистина изглеждат доста по-добре от оригинала.

Превъплъщението на стар ЗАЗ в стилно кабрио

Един такъв пример е ЗАЗ-ката от снимките. Тя се появи съвсем скоро по улиците на Воронеж и веднага събра погледите на лаици и разбирачи. Над този ЗАЗ-968М е поработено наистина добре, защото дори мекият сгъваем таван е снабден с ел. прибиране и отваряне.

Превъплъщението на стар ЗАЗ в стилно кабрио

Създателят на кабриото е компенсирал загубата на якост на купето след премахването на твърдия таван, като е усилил дъното на колата. Кабриолетът разполага с четири фара, интересен аеродинамичен обвес и пластмасова псевдорадиаторна решетка в стил 80-те. Налично е и регулируемо антикрило.

Превъплъщението на стар ЗАЗ в стилно кабрио

В салона промените също не са малко - волан от ВАЗ, самоделна централна конзола, съвременна аудио система, а двигателят са привежда в действие от бутон. Самият мотор е с мощност 72 конски сили, с водно охлаждане е и е заимстван от ВАЗ-2103.

Превъплъщението на стар ЗАЗ в стилно кабрио


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 11 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Алекс

    25 2 Отговор
    Браво,за руснаците с подигравателен тон тук в сайта говорят какво ли не но те го могат!!!!

    Коментиран от #2

  • 2 Дългия

    9 20 Отговор

    До коментар #1 от "Алекс":

    Ще кажеш браво само на този който го е направил, а иначе като цяло руснаците са хвани единия удари другия от боклук по боклук .
  • 3 От соца

    22 3 Отговор
    ЗАЗ-а е заимстван от НСУ-Принц.Който знае за какво говоря ще ме разбере.Другите да слушат "Пайнер".

    Коментиран от #4

  • 4 Алфа Ромео

    6 4 Отговор

    До коментар #3 от "От соца":

    Така е, копие е и той, както почти всички руски автомобили, най-руската кола за мен е Лада Нива въпреки че мотора и донякъде е Фиат.
  • 5 уффф

    2 4 Отговор
    Покрив нема ако завали дъжд в багажника са турали парче найлон да се покрие шофьора.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.