Last news in Fakti

7 Октомври, 2019 10:40 5 429 11

Защо е опасно да се возите в лимузина

  • стреч лимузина-
  • безопасност

Предлагат нови стандарти за безопасност за стреч лимузините

Защо е опасно да се возите в лимузина - 1

Преди една година, в щата Ню Йорк, една стреч лимузина, направена на базата на Ford Excursion, катастрофира и вследствие на аварията загинаха 20 души. Водачът на лимузината плюс седемнайсетте пасажера в нея и двама пешеходци изгубиха живота си заради отказване на спирачките на тежката кола.

Фаталното ПТП послужи за създаване на нови мерки за безопасност, свързани с този вид автомобили. Сега, година по-късно, Националният съвет по безопасност на транспорта завърши своето разследване по случая и даде препоръки за нови мерки за безопасност.

Защо е опасно да се возите в лимузина

Основната причина за смъртта на хората в лимузината се оказват допълнителните места за сядане, които не са били закрепени толкова добре, колкото оригиналните. Освен това те не са снабдени с обезопасителни колани. NTSB искат задължително използване на предпазни колани в стреч лимузините.

Сред препоръките им са и допълнителни тестове за вгражданите впоследствие седалки, както и краш тест, подобен на този при стандартните автомобили. Окачването и спирачките също трябва да се проверяват по-строго и да отговарят на увеличените габарити и маса на колата.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 боцмана

    15 2 Отговор
    Преди двадесетина години в Куба беше пълно с таксита "Лада" – лимузина , комбинация от две лади , кеф ти 6 , кеф ти 8 врати.

    Коментиран от #4, #5

  • 2 сектант

    10 13 Отговор
    в лимузина ще се возя само ако е дачия дъстър: https://i.ytimg.com/vi/FpaFcPzQlaA/maxresdefault.jpg

    Коментиран от #3

  • 3 Ради

    16 1 Отговор

    До коментар #2 от "сектант":

    Колегата от коментар 1 ти е дал пример.Направи от 2 дъстера 1.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Random

    3 1 Отговор

    До коментар #1 от "боцмана":

    Преди 20 години си е за преди 20 години. Макар че хамерите може да си мрат, не ми дреме
  • 6 АзАз

    5 1 Отговор
    Основен проблем е, че седалките не са подредени, като в автобус, а са странично. Така дори да има предпазни колани няма да има особена полза. При рязко спиране цялата кинетична енергия ще бъде поета от тялото ти при "увисването" му на колана при летежа ти настрани. Няма въздушни възглавници, които да поемат енергията, няма предпазители зад главата за камшичен удар. Всичко ще бъде поето от тялото и вратът ти ще се пречупи, като клечка кибрит...

    Коментиран от #7

  • 7 Къде летиш

    2 3 Отговор

    До коментар #6 от "АзАз":

    Камшичния удар ще се получи само ако си седнал по юодпка на движението. В лимузините са седнали странично, сам го каза. Как ще стане камшичен удар? Поскоро ще стане един миш-маш и хвърчащи на всякъде тела.

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Водач

    2 0 Отговор

    До коментар #7 от "Къде летиш":

    Точно настрани става камшичен удар.Спомни си как умря Сена.

    Коментиран от #10

  • 10 ЗАПОЗНАТ

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Водач":

    Сена почина от детайл от окачването, който проби шлема му.

    Коментиран от #11

  • 11 Водач

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "ЗАПОЗНАТ":

    Бъркаш се колега.Сена си счупи врата и затова промениха болидите и екипировката (яката на врата ),а парче хвръкна и удари Маса по главата,но той оцеля.