Last news in Fakti

8 Октомври, 2019 11:29 4 302 3

Taycan става Lamborghini?

  • porsche-
  • lamborghini-
  • taycan-
  • estoque

Слухове за четириврат седан с емблемата на Lamborghini плъзват периодично още от 2008 г. насам, когато италианската марка представи концепта Estoque. С появата на Porsche Taycan обаче модел от Сант' Агата Болоньезе на същата платформа J1 изглежда все по-възможен.

Засега ръководството на компанията не е давало зелена светлина за подобен проект, но това като нищо може да стане в началото на следващото десетилетие, разказва пред Autocar шефът на развойния отдел на Lamborghini Маурицио Реджани. По думите му ако работата по електрически седан започне сега, електромобилът може да бъде готов за серийно производство през 2025 г.

Lamborghini вече заяви амбиции на електрическия фронт с прототипа Sian FKP7, който комбинира класическия 12-цилиндров двигател на компанията с електромотори, захранвани от суперкондензатори. Суперхибридът трябва да стане първият електрифициран модел на компанията.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 8 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    8 14 Отговор
    Познай !! При цена на Тайкана 250 000 долара в САЩ , колко да чакаме за Ламбо ??? Поне два пъти по-толкова !! И то с показатели много по-зле от Тесла за 100 000 , хахаххах !!! Направо могат да ги надпишат поименно за стотината колекционери , дето купуват всичко от тях , ако ще да е най-голяма тъпня в света !!
  • 2 Анонимен

    7 5 Отговор
    Тесла предлага лукс, качество, скорост и пеиемлива цена, има по-добри характериатики от порше и е 2 пъти по-евтино. Дали порше ще е конкуренция на тесла???
  • 3 Разбирач

    7 0 Отговор
    Да но Теслата си е тесла кола за масова употреба демек шир потреба другите са друга бира