Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 12:12 6 523 7

Акценти от автосалон София: Range Rover, Jaguar, Audi и Lexus

  • автосалон софия
Акценти от автосалон София: Range Rover, Jaguar, Audi и Lexus - 1

24-ият Международен автомобилен салон в София ще отвори врати на 12.10 (събота) и ще предложи на посетителите нова, уникално привлекателна среда за серийните автомобили и за концепциите на бъдещата мобилност. Изложението събира всечке марки, представени у нас и ще се проведе от 12-ти до 20-ти октомври в Интер Експо Център в София. Ето и акцентите.

Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition

Акценти от автосалон София: Range Rover, Jaguar, Audi и Lexus

Land Rover ще представи лимитираната серия Range Rover Velar SVAutobiography Dynamic Edition. Проектиран като върховото изпълнение в гамата на Velar, новият модел е разработен от Special Vehicle Operations и се задвижва от 5,0-литров двигател V8 с 550 к.с. и суперчарджър. Най-мощният Velar ускорява от 0 до 100 км/ч за 4,5 секунди и може да достигне скорост от 274 км/ч.

Jaguar I-Pace

Акценти от автосалон София: Range Rover, Jaguar, Audi и Lexus

Jaguar I-Pace се появи преди около година, но вече спечели над 70 престижни награди. Сред тях са "Световен автомобил на 2019", "Най-добър дизайн в света", "Най-екологичен автомобил в света", "Европейски автомобил на годината", "Най-добър автомобил на годината“ в Германия, Норвегия и Великобритания и др. Първият електрически модел в историята на големите котки се задвижва от два електромотора със съвкупна мощност 400 к.с. и 696 Нм, които осигуряват ускорение от 0 до 100 км/ч само за 4,8 секунди. Максималната скорост на I-Pace е 200 км/ч, а батериите с капацитет 90 кВт/ч осигуряват пробег от над 400 км, измерен по цикъла WLTP. Цената на автомобила започва от малко над 150 000 лв.

Audi e-tron

Акценти от автосалон София: Range Rover, Jaguar, Audi и Lexus

Audi e-tron е съвсем нов представител на германския автомобилен гигант и също ще бъде в „Интер Експо Център“. Параметрите, които предлага, са близки до тези на английската модерна машина. Максималната мощност е 408 к.с., а въртящият момент достига 664 Нм. Ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,8 секунди, като с едно зареждане на батериите германският електрически кросоувър изминава малко над 400 км. Батерията е с капацитет 95 кВт/ч, като Audi също предлага система за бързо зареждане, благодарение на която за 30 минути се запълва 80%. При използване на стандартно зарядно с мощност 11 киловата времето за пълно зареждане е 8,5 часа. Цената на този автомобил също стартира от 150 000 лв.

Lexus UX

Акценти от автосалон София: Range Rover, Jaguar, Audi и Lexus

Lexus UX ще е наличен в две версии: UX 250h с четвърто поколение самозарядно пълнохибридно задвижване, включващо нов високоефективен 2,0-литров 4-цилиндров бензинов двигател, разработен специално за тази платформа и UX 200 с почти идентичен 2,0-литров бензинов двигател с върхово ниво на топлинна ефективност. Името на UX е производно на основната концепция от дизайнерския екип и описва мисията на автомобила: Urban (градски) + X-over (кросоувър) = UX.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 9 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ХХХ

    23 3 Отговор
    Колите красиви, пари няма.
    Да живей БълХария и мутрите, където управляват ..

    Егати живота. Защо честните страдат, а безскрупулните са царе?

    Коментиран от #6

  • 2 Сульо пулев

    8 2 Отговор
    На чист български, да го дишат бедните
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 сектант

    8 4 Отговор
    дайте нещо по-така... румънско, френско, ала бала
  • 5 Коментара

    16 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Jaguar I-Pace "Световен автомобил на 2019", "Най-добър дизайн в света" ....Мисля че това е достатъчно за да се убеди човек, че наградите от тези авто форуми са малко като титлата "Мис България"...

    Коментиран от #7

  • 6 type-R

    4 4 Отговор

    До коментар #1 от "ХХХ":

    Направо са връх на пошлата бутафóрия.
  • 7 квартален

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Коментара":

    Така е, Велара например е поне 3-4 пъти по-красив. Дори всички в тази статия са по-красиви