Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 11:03 4 228 85

Renault готви конкурент на Tesla Model 3

  • renault-
  • zoe-
  • електромобил

Renault планира по-голям електромобил от Zoe, за да се противопостави на Volkswagen ID.3 и Tesla Model 3, става ясно от интервю шефа на електрическото поделение на Режията Еманюел Бувие пред Bloomberg. Френската компания има апетити и към други сегменти от все по-разрастващия се пазар на коли на ток.

"Разработваме цяла гама от електромобили, за да може да покрием възможно най-много класове. Все още е рано да се говори дали ще влезем в пряк сблъсък с Tesla, но имаме мащабни планове", казва Бувие.

Освен от опита, натрупан със Zoe и бъдещия базиран на K-ZE евтин кросоувър на ток, Renault със сигурност ще се възползва от ноу-хауто на партньорите си от Nissan, чийто Leaf владее сериозен пазарен дял. Френско-японският алианс планира поне 12 електрически модела с обща технологична база до 2022 г.

Renault готви конкурент на Tesla Model 3


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Random

    15 40 Отговор
    Хахахаха. Като знам колко им е надеждна електрониката... Към всяка бройка камион с ремарке с вода

    Коментиран от #6

  • 2 гост

    54 2 Отговор
    И колко е надеждна :) На всички европейски марки електрониката я доставят Сименс, Бош, Валео и Джонсънс. Едни и същи технологии във всички немски и френски коли...
  • 3 GOLF R

    4 24 Отговор
    понеже са много здрави, рено зои го гледам на хемуса зимата на репартрак
  • 4 румбс

    12 8 Отговор
    ДА ДА И БОРИСОВ СЕГА ЩЕ КАЖЕ ЧЕ ЩЕ ГО ПРАВИМ ТУК В БЪЛГАРИЯ
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Boxer 3.0

    12 15 Отговор

    До коментар #1 от "Random":

    Като бивш собственик на три рена, съм съгласен с тебе. Само мога да добавя и евтините пластмаси с умишлено съкратен живот.
  • 7 гост

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Оффф":

    Отвори и виж на ИД3 стоповете как са, големи лампи, които не се вдигат с капака на колата, а остават да стърчат и да възпрепятстват достъпа до багажното отделение. Рено според мен трябва да разработят кола с 75-90квч батерия, която и да ползва останалата част от лийф, то да е различна от японското. Наскоро много потребители се оплакаха точно от лийф, че новият модел е само фейслифтнат стар вариант, а цената му е фантастична на фона на падащите цени на батериите. Когато нисан продаваха много лийф батериите бяха към 400долара за коловат, сега са 140долара, а цената на лийф е 40х.евро, затова продажбите са им много ниски, а нямаше и модел 3 на Тесла. Вижте продажбите, характеристиките и ще се убедите, че е по-добре да дадете 42х.евро за модел 3 отколкото 35х.евро за е-голф, лийф, бмв или хюндай, да не говорим за САЩ и цените им в долари там без мита и такси.
  • 8 Borislav Popov

    12 12 Отговор
    Сега ще набягат тук разни сектанти-антиелектрици и ще ни напомнят за пореден път за гибелното състояние на екологията, до което ще ни доведат отработените батерии и въобще електроавтомобилите като цяло. А сетне ще ни напомнят, че за всеки запалил се електрокар, отиват зян 11 кубика вода, за да се изгаси и разбира се ще "забравят" да споменат за милионите изгарящи, всяка година автомобили с ДВГ, щото те хич нищо не замърсяват и за тяхното гасене вода хич не трябва, само пяна !!

    Коментиран от #9

  • 9 Random

    7 9 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Я дай процентно колко елекрокари и колко коли с двг са се запалили от катастрофа или сами(поддържани много ясно, на бай ти ганя голфа с газова дето са му изгнили горивопроводите не се брои)...

    Коментиран от #11, #13, #19, #35

  • 10 Радо

    20 1 Отговор
    Първата електрическа Дачия появи ли се, и всички останали могат да ходят да се запишат в бюрото по труда.
  • 11 гост

    19 5 Отговор

    До коментар #9 от "Random":

    Ами наскоро имаше над 120 бмв-та от най-продаваната серия 520д, сами се палят. Принудиха БМВ след заведено дело да направи акция, самият производител не искаше доброволно. И това са нови коли, а старите, ами тези с газовите уредби, които нямат право да влизат дори в подземен паркинг? Ами суперспортните коли, толкова клипчета има на такива как се палят на място и изгарят до основи, коли за четвърт милион. Разликата е, че електричката се разпалва и не експлоадира, докато бензинова кола разлее ли гориво и си факла веднага. Така че по-добре да имам 3-5мин пушене и препукване отколкото да си залят с бензин на петата секунда.

    Коментиран от #12, #14

  • 12 Random

    4 8 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Бе то и аз съм виждал в ютуб как го горят електрокари... СТАТИСТИКА ИСКАМ, НЕ "вижал съм, чувал съм..."

    Коментиран от #38

  • 13 Антиелектрика

    6 7 Отговор

    До коментар #9 от "Random":

    Той не е стигнал в училище още до проценти.
  • 14 Антиелектрика

    8 8 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Верно ли? Ами миналия месец за самовзривилата се Тесла модел 3, пак ли ще кажеш, че горяла кротко? А преди няколко месеца самовзривилата се Тесла модел S в Китай пак ли викаш горя кротко? Имаш 5 минути друг път. Да не се случва, че тогава ще те питам колко кротко горят литиево-йонните батерии.

    Коментиран от #15

  • 15 Какъв ти е проблема

    10 5 Отговор

    До коментар #14 от "Антиелектрика":

    Теб някой да те кара да си купуваш електрическа кола? Опасни са, гърмят, огън фърлят, отровни са, не си купувай. Все същите неща пишеш, изтърка се.

    Коментиран от #17, #21

  • 16 Поручик Балканец

    16 0 Отговор
    Рено бих купил, Фолксваген - вече НЕ!
  • 17 Антиелектрика

    5 5 Отговор

    До коментар #15 от "Какъв ти е проблема":

    Проблем аз нямам, проблем може да имаш ти, че пишеш постоянно с чужди никове. Пък аз поне пиша реални неща, не лъжи как електричките горяли кротко. Това, че не приемаш истината и било изтъркано, показва само колко заслепен електро фанатик си. На мен електричките не ми пречат, пречат лъжци като теб!
  • 18 запознат

    4 3 Отговор
    Ти пишеш с 20 ника поне бе, стига се прави на улав. Не че малко хора поддържат твойта теза и пишат тука, ама специално ти не можеш и да си преброиш никовете дето си писал комантари.

    Коментиран от #20

  • 19 Borislav Popov

    5 4 Отговор

    До коментар #9 от "Random":

    С 500 % е по малка вероятноста да се запали електроавтомобила, от колкото авттомобилите с ДВГ ! Над 1 милион автомобила с ДВГ изгарят годишно и хиляди и хиляди хора загиват от такива пожари, а вие сектантите, тук за 3-4 изгоряли Тесли, за 1 година оревахте отралъка. А ти с всичката си наглост си седнал тук, за проценти да ми ревеш, ми намери си бе, каскет такъв, щом си чааак такъв процентаджия, на 2 магарета сламата не можеш да разделиш, ама си ревнал за проценти.

    Коментиран от #39

  • 20 Антиелектрика

    3 5 Отговор

    До коментар #18 от "запознат":

    Крадеца вика дръжте крадеца. Сто пъти писах, че след като ти пишеш с най-различни никове, а обвиняваш мен в подобна идиотщина, искам модератора да извади наяве дали някога съм писал с други никове. И да блокира завинаги този, който пише. Само, че за всички е ясно, че си трол и именно ти Боре, пишеш с различни никове. По-голям наглец и бастун, аз лично не съм виждал!!!
  • 21 Boxer 3.0

    7 5 Отговор

    До коментар #15 от "Какъв ти е проблема":

    Човека ви прави услуга да не сте като стадо "еко"-овце, а вие се мусите, че ви пука розовите балони. Аз съм ЗА електричките, но НЕ и с тия батерии! Ако го смяташ в СО2 , електричките стават "екологични" след 200-300 хил. км (без рециклирането на батериите , дето още никой си няма идея, как ще сатва).
    Ако го сматаш в пари , зЕми си една количка с ДВГ за 10 бона и имаш остатъка за гориво ( 10 000км на година са 1500лв; за 10 г. са 15 бона, за 20 съответно 30 + още 10 за обслужване) . Прави ли цената на нов електромобил? НЕ!
    С ТЕЗИ БАТЕРИИ, ЕЛЕКТРИЧКИТЕ НЕ СА НИТО ЕКОЛОГИЧНИ, НИТО ИКОНОМИЧНИ!!!
    Поздрави към Антиелектрика / Driving Pleasure !

    Коментиран от #22, #23, #24, #25, #26

  • 22 А на теб

    7 4 Отговор

    До коментар #21 от "Boxer 3.0":

    А на теб какъв ти е проблема, че някой е решил да се набута. Ти си хитър пич, карай си 1.9 ТДИ и му се смей, щот си по-хитър и по-малко ще се набуташ. Ей пак сме най-големите умници, нали?

    Коментиран от #31

  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Borislav Popov

    2 5 Отговор

    До коментар #21 от "Boxer 3.0":

    Ви щом толкуз се харесвате с Антиелектрика и Driving Pleasure, що не се вземете ? Ще бъдете идеална тройка !

    Коментиран от #27, #32

  • 27 запознат

    2 3 Отговор

    До коментар #26 от "Borislav Popov":

    Недей така че веднага трият. Уж са против рестикциите ама все гледат да изтрият половината коментари под статията.

    Коментиран от #28

  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 запознат

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Старите методи на гестапо - повтаряй една лъжа 1000 пъти и щяла да стане истина. Работи някоя друга година системата и после на лъжеца яко във *ъзеца!

    Коментиран от #36

  • 30 ВЛД

    5 1 Отговор
    Супер е .!!!!!
    Различен дизайн
    Много по красив от Тесла

    Коментиран от #41

  • 31 Boxer 3.0

    7 5 Отговор

    До коментар #22 от "А на теб":

    Не е задължително щом е модерно, да е по-разумно, екологично и икономически оправдано. Сега електромобилите изживяват детските си болести.
    Накарай някой еколог да ти изкара екологичния отпечатък на електромобила от чертожната дъска, до момента на пълното му рециклиране.
    Ако някой ми говори за екология - да ми покаже екологичният баланс.
    Ако някой ми говори за икономия - да ми покаже финансовият баланс.
    При електричките, ЗА СЕГА, и двата баланса не излизат.
    Таквиз като тебе ще покриват празнината, и като гледам, даже нямате нищо против ;)

    Коментиран от #33

  • 32 Boxer 3.0

    5 2 Отговор

    До коментар #26 от "Borislav Popov":

    Борка,слизаш все по-ниско и по-ниско.
    Поне от залаганията спечели ли?

    Коментиран от #34

  • 33 Не е така

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Boxer 3.0":

    Който си иска си купува, който няма пари или не иска не си купува. На някой може да му излиза по-изгодно, на някой не. Това, че на теб ти е по-изгодно без кола, не значи че на някой друг не му е по-изгодно с електрическа.
  • 34 Borislav Popov

    4 7 Отговор

    До коментар #32 от "Boxer 3.0":

    Колкото и ниско да сляза, вие тукашните сектанти, винаги ще бъдете, едно - две нива под мен !

    Коментиран от #40

  • 35 Borislav Popov

    4 7 Отговор

    До коментар #9 от "Random":

    Американска статия със статистика за кои коли се палят повече.Бензиновите коли се палят повече от електрическите!!! Айде каскетите у лево.
    https://www.businessinsider.com/tesla-facing-scrutiny-for-car-fires-but-more-ice-fires-2019-5?r=US&IR=T
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Borislav Popov

    7 4 Отговор
    Тукашната сектантня-каскетня, по цял ден виси тук, с надеждата да набаря някоя новина за изгоряла "Тесла", те тогава вече нямат спиране, всичките смъртни грехове на електричките ни ги припомнят.. и как били горели и как били замърсявали и как бързо им се изтощавали батериите, когато било студено и колко били скъпи и колко пък били евтини нафтовите им печки...) А бе, знаят ги всички опорки наизуст, като Отче наш ...)
  • 38 Да да

    5 3 Отговор

    До коментар #12 от "Random":

    На една изгоряла Тесла, се падат 5 с ДВГ според броя продадени! Има статиинв нета, няма сега да ти търся! Или ако си продал 1 000 000 коли с ДВГ и 10 000 Тесла, ще има 1 изгоряла Тесла и 500 с ДВГ. В проценти можеш да ги сметнеш сам.

    Коментиран от #67

  • 39 Гост

    2 2 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    Тия 500% как ги изчисли? Как ги закръгли точно на 500? Къде ги прочете? Кой ти ги каза? Я дай линк да видим, дали не послъгваш.

    Коментиран от #42

  • 40 Димов

    2 1 Отговор

    До коментар #34 от "Borislav Popov":

    Ало, човека с нивата отгоре. Каква кола караш, че да се посмеем?

    Коментиран от #43, #46

  • 41 Димов

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "ВЛД":

    Тесла има хубав екстериор. Но отвътре, дори кутия за обувки е по-хубава от нея.
  • 42 Антиелектрика

    3 2 Отговор

    До коментар #39 от "Гост":

    Е как ги е изчислил - чува гласове в главата си. Мъск му говори за каскети. Това е много коректно, да се сравнят 25 годишни самозапалили се дръгели струващи 2000 лева със самозапалила се нова Тесла за 200 000 лева. Да не говорим, че аз не знам за случай на ДВГ да се самозапалва два месеца след като веднъж е бил изгасен, както става с Тесла.
  • 43 Антиелектрика

    4 0 Отговор

    До коментар #40 от "Димов":

    Кара ел. тротинетка из двора на лечебното заведение.
  • 44 Димов

    2 0 Отговор
    Аз разбирам да бяха някакъв масов продукт, но те са ужаааасно малко. За трите тримесечия на 2019г, в света са новорегистрирани над 33 млн автомобила. А Тесла е продала 255 хил, за същият период. Това са под 0.8% от световните продажби на коли. Дори велосипедите имат по-голям шанс да изместят ДВГ, отколкото Тесла. Какво се пънат толкова тесломаните?

    Коментиран от #48

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #45 от "незапознат":

    Абе Боре, защо не слушаш докторите и не си пиеш хапченцата? Навсякъде ти се привиждам аз. Бая те гони параноята и сигурно трудно спинкаш, защото мислиш, че те следя. Това стихче за първолаци, сигурно цяла нощ си го мислил, защото друго малкото ти и увредено мозъченце, не може да роди, каскето зависимо същество такова.

    Коментиран от #49

  • 48 Borislav Popov

    0 4 Отговор

    До коментар #44 от "Димов":

    Малко, малко, ала вие тук така ревете против тях, всякаш не са 250 000, а са цели 25 милиона ! Ще ве видя как ще ревнете в близкотр бъдеще, когато се поизравни положението, понеже не само Тесларите работят в това направление, абсолютно всички световни производители, сериозно се включват в производството на нови и нови модели електрокари. Ще дойде време, когато новите модели електрокари, ще започнат да никнат като гъби след дъжд, те тогаз ще ви видя, какви ще ги пелтечите тук сектантите.

    Коментиран от #55, #64, #65

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Borislav Popov

    2 3 Отговор

    До коментар #53 от "незапознат":

    Супер, Пушкин ряпа да яде !
  • 55 Димов

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "Borislav Popov":

    Ти гледай тогава да не се возиш още на дизелака си. Че ето това ще бъде още по-смешно.

    Коментиран от #57

  • 56 Димов

    3 1 Отговор

    До коментар #53 от "незапознат":

    Това си го преписал от небезизвестната поема "Яж ми к*ро, Симитли", писана от триото Владимир, Ваня и Орела. Поне да беше измислил нещо сам, вместо да плагиатстваш.

    Коментиран от #58

  • 57 Borislav Popov

    0 3 Отговор

    До коментар #55 от "Димов":

    Споко, по големи смешковци от вас, сектантята-каскетнята, няма тук и не може и да има !

    Коментиран от #63

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 незнайко

    2 0 Отговор
    Колите ще станат като смартфоните - свършва ресурса на батерията и си купуваш нова КОЛА !!!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Димов

    3 1 Отговор

    До коментар #48 от "Borislav Popov":

    Кога ще е това бъдеще? Кога тия 0.8% ще стигнат до 50%? Миналото лято гост прогнозираше някакви фрапиращи цифри в ръста на електрокари, за тази година. Де ги тия цифри? Тия 0.8% ли са те? Това ли е вълната, давеща ДВГ? Лесно се палите и много ентусиазирано подскачате, точно като дечица край сладоледаджийски фургон. Гледате само плюсовете и си правите прогнози само с половината данни. Никой от вас не се и замисля за негативите и пречките. Точно затова сте слаби в прогнозирането. За това сметките ви все са криви. Сметки на салфетки. Друго нямате. Мислите си едно, пък то става друго. Щото не можете да мислите. Само напъни и накрая излиза едно......

    Коментиран от #66, #70

  • 65 7386

    2 1 Отговор

    До коментар #48 от "Borislav Popov":

    Това изказване искрено ме разсмя, защото е 1:1 със случките от детските площадки, които завършват със сълзи и закани как някой ще извика баща си или батко си. "Ще видите вие като станем големи и силни, тогава ще ви набием", хахаха!
  • 66 8932

    2 1 Отговор

    До коментар #64 от "Димов":

    Иронията е, че изведнъж електрофилите трябва да разчитат на Фолксваген и Рено за електрификацията. Ето вчера ел. колите на Дайсън гушнаха китката и се прегърнаха с Фискер на онзи свят. А какво хвърляне на шапки и радост беше като обявиха преди година-две, че ще правят ел. коли. Сега едни Ривиан им останаха да къткат, че иначе оставаме с модната икона Тесла. Важното е обаче, че ще забраняваме ДВГ-тата след 2, 3, 5 години. Наистина велосипедите ще са транспорта на бъдещето. Гребците от галериите ще трябва са научат да въртят педали в ТИР-овете, които обаче ще се управляват автономно. Няма такъв смях....

    Коментиран от #71

  • 67 Гост

    1 0 Отговор

    До коментар #38 от "Да да":

    Ама ти май не можеш да ги сметнеш. Казваш че на една изгоряла тесла се падат 5 изгорели двг а после викаш че ако се запали 1 тесла то са се запалили 500 двг.

    Коментиран от #68

  • 68 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #67 от "Гост":

    Какви хора сте и вие да пишете такива неща срещу миксерите. Сега като няма какво да кажат, ще започне да ме обвиняват, че пиша с различни никове и ще се започне пак троленето на глупости. Нека си купят електрички като толкова много ги кефят.

    Коментиран от #69

  • 69 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 70 Borislav Popov

    0 3 Отговор

    До коментар #64 от "Димов":

    Спокойно, не се вълнувай, колите с ДВГ потъват, електрички ще има за всички ! В близкото бъдеще 15, най много 20 години, а може и по скоро, не мога да ти кажа точната дата, не съм нито Ванга, нито Нострадамус !

    Коментиран от #72

  • 71 Borislav Popov

    0 1 Отговор

    До коментар #66 от "8932":

    Защо пък само Рено-Нисан и Фолксваген ? А Форд, Тойота-Сузуки-Дайхатцу, Хонда, Дженерал Мотърс, БМВ, Пежо-Ситроен, Мерцедес, Волво, многобройните китайски марки, не разработват ли нови електроавтомобили ? Това че ти не си запознат с техните най нови разработки в тази област, съвсем не означава, че те ги нямат и само Вагените и Рено работят по електрофикацията.

    Коментиран от #74

  • 72 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #70 от "Borislav Popov":

    След 15-20г половината побесняли, теслясали писачи тука, няма да имат книжки бе. До тогава може и телепорт да пуснат на пазара. Не, че тебе те топли това. Ти пак ще си тикаш дизела.

    Коментиран от #73

  • 73 Borislav Popov

    1 2 Отговор

    До коментар #72 от "Димов":

    След 10-15 години и ти няма да имаш книжка, но това няма да попречи на електричките да изместят колите с ДВГ от престола, тогава вече, като одъртееш, може и да се сопреш да ревеш, срешу електрокарите. Щото вие тук, каскетнята-сектантнята, так сте се наострили срещу тях, всякаш те са ви изпили компотите и са ви изяли реването.

    Коментиран от #75, #78

  • 74 9876

    2 0 Отговор

    До коментар #71 от "Borislav Popov":

    Брей, че сме буквалисти. Рено и ФВ ги дадох като пример, тъй като са най-големите производители в света. И след като си толкова "подробен" да попитам защо не си купиш електричка от "Форд, Тойота-Сузуки-Дайхатцу, Хонда, Дженерал Мотърс, БМВ, Пежо-Ситроен, Мерцедес, Волво, многобройните китайски марки"? Да ти подскажа - евентуално можеш да намериш Швертолет Волт/Болт. За другите ще трябва да почакаш светлото бъдеще. Колко е това бъдеще само ти, Електрика и пловдивския гост знаете. Обикновено е "до 5 години". И така последните поне 20 години, обаче този път се заклевате, че работата е сигура, нали?

    Коментиран от #76, #79

  • 75 2925

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Borislav Popov":

    Наистрили сме се срещу "фенбойчетата" и ви се подиграваме, че сте остри колкото купичка с мляко с ориз и си мислите, че сте открили топлата вода. Селски кибици, които вместо да философстват пред смесения магазин на селото се изявявате в Интернет, щото сте "модерни" и разбирате от "високи технологии". Просто вие накъдето сте тръгнали някои от нас вече сме забравили, че сме били там и изкушението да ви се надсмеем е прекалено силно.

    Коментиран от #77

  • 76 Borislav Popov

    1 2 Отговор

    До коментар #74 от "9876":

    Абсолютно няма да има каво да чакам, на 23-25 октомври в се провежда Токийския автосалон и там абсолютно всички японски и производители, от най малкия до най големия, ще представят новите си електрокари, производителите от Китай, САЩ и Европа, също ще покажат там своито нови електрички и забележи, това не са концепти, а реални автомобили, които ще се произвеждат и ще излязат на пазара в близките една-две години. Това, че ти, драги ми каскете, никакъв хабер си нямаш зв тези нови ел-автомобили, съвсем не означава че те не се произвеждат и не излизат все по вече и по вече много модели. Размърдай си малко дебелото дупе и прескочи малко по на запад, поне от Хърватия нататък, да видиш, че там електричките не са толкова редки породи като в България и както във вашта любима Русландия ! В Австрия и в Германия е пълно с "Тесли"-таксита. Рено-Зое и Нисан -Лиф, Ягуари, електрически също се срещат ного често по пътищата на западните, цивилиовани страни ! Понеже хората там отдааавна са разбрали предимствата на електричките пред автомобилите с ДВГ и си ги карат, на никой не му пука че тук във Факти Бг има един-двама сектанти - антиелектрици, които под всяка статия за нов електрокар пишат едни и същи, като копирани с индиго, простотийки-тъпотийки за електричките.

    Коментиран от #81

  • 77 Borislav Popov

    2 2 Отговор

    До коментар #75 от "2925":

    Наострили сте се вие, но всъщност все едни и същи тъпни пишете тук, които са подигравка именно за вас, каскетнята-сектантнята, продължавайте все так да си вярвате, че сте умняци-остряци ! Пишете все по вече простотийки, та да има тук, над какво човек да се посмее от време на време.
  • 78 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #73 от "Borislav Popov":

    Разбира се, че електричките ще изместят ДВГ. За 20-и път сигурно го потвърждавам, а ти и подобните ти продължавате да се правите, че спорът е за това. Никой не спори за това. Спорът е, дали са по-еко или са по-ако. Спорите за спор, който го няма.

    Коментиран от #80

  • 79 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #74 от "9876":

    Няма да си купи електричка, защото е като всички останали еко активисти. Чакат някой друг да направи промените вместо тях, а те самите не предприемат промяна. Само скачат с плакати и викат на другите "по-бързо, по-живо, давайте, давайте".
  • 80 Borislav Popov

    0 1 Отговор

    До коментар #78 от "Димов":

    100 пъти вече и аз го казвам, че са по еко, а и спор за това, въщност няма, има само тука едно - две сектантчета, които са си въобразили и вярват, че спорели с някого тук.
  • 81 8369

    1 0 Отговор

    До коментар #76 от "Borislav Popov":

    Аха, не са концепции, а са реални, но не можеш да си ги купиш. Евентуално ще може да се купят след някакво време. Обаче да повторим - реални са, бе, на запад от Хърватия ги карат. Смях, смях...

    Коментиран от #82

  • 82 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #81 от "8369":

    Никъде не казано, че като ти или аз не можеме , поне за сега, да си ги позволим и хората от другите страни не могат !! А ще дойде време и във България, ще станат по достъпни, аз го вярвам, а вие сектантите, ако не вярвате, това си личен ваш проблем.

    Коментиран от #83

  • 83 5482

    1 0 Отговор

    До коментар #82 от "Borislav Popov":

    Абе ти да не си излюпен в някой инкубатор за партийни секретари? Звучиш точно като тях, когато ни обясняваха как един ден в България ще дойде развития социализъм, а след него и комунизма. Абсолютно същите думи и "поучения". Иначе ти може и да не можеш, но аз мога да си купя някоя от 3-4-те модела, предлагани РЕАЛНО на пазара в момента електрички, но не виждам защо да го правя.

    Коментиран от #84

  • 84 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #83 от "5482":

    Не си купувай бе никой не те кара насила, освен това, лично твой проблем е, че ти все още не си разбрал предимствата на електричките пред автомобила с ДВС. Има страни в които хората са ги разбрали отдаааавна тези предимства и затова в тези страни електричките се харчат отлично, въпреки мнение на тукашната сектантня. А на таквиз кът теб, заспаланковци, им трябва мноооого по вече време да ги разберат тези предимства, от колкото на будните хора от другите страни.
  • 85 Ел Ток Мъкчиев

    1 0 Отговор
    Конкурент на тЕсла - теслА