Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 17:41 3 566 11

Хванаха сериен крадец на ключове в завод на АвтоВАЗ

  • автоваз-
  • granta-
  • кражба-
  • ключ

Работник във фабриката на АвтоВАЗ е уличен в кражбата на ключове от току-що сглобени коли, съобщава Лада. Онлайн. След като в началото на септември започнали да изчезват комплекти от чисто нови автомобили, на конвейера било въведено 24-часово видеонаблюдение и скоро виновникът бил заловен "в крачка".

В шкафчето на работника били открити и други ключове. Крадецът признал, че ги изнасял от завода, за да ги продава. Размерът на щетите ще се установява тепърва.

Макар да били евтини, изчезването на ключовете налагало преоборудване на готовите автомобили. Трябвало да се сменят всички ключалки, включително и на запалването.

Кражбите от поточните линии и складовете на АвтоВАЗ са обичайно явление. Службата за сигурност към предприятието редовно разкрива схеми за изнасяне на части, а неотдавна бе установено, че във фабриката на руската компания се изработват и ментета, сред които дори емблеми за Mercedes-Benz.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    10 4 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Крадецът признал, че ги изнасял от завода, за да ги продава.) Кой балък ще си купи контактен ключ без самия контакт ? Да не би към всеки откраднат ключ, от завода да са му подарявли и по един контакт ? Прилича по вече на клептомания !
  • 2 стоян

    10 3 Отговор
    Как ли е с контрола по сглобяването на Мерцедес в Русия -оттам мълчат кат насрани -щом крадат евтините Лади как ли е с частите за Мерцедес
  • 3 555

    11 1 Отговор
    Колкото и смешно да звучи, от раждането си завода на ВАЗ е най-краденият автомобилен завод в света. Служители му крадяли в такива количества резервни части, които за масовия човек са рядкост и струват скъпо, че дори се е налагало да спират производството. Има си и документален филм за това. 😁😁😁 Как са правили тайници в книги и са крили малките части там, след това са ги продавали на черно. До ден днешен е така най-вероятно. Но това не е само там. Лично съм имал случай с дизелова дюза на Бош. В кутия, запечатана с холограмна лента и не отваряна. Отваряш я, вътре дюзата е в плик от дебел синкав найлон,термично запечатан. Късам найлончето и изненада.. Дюзата вътре беше сигурно над 300 000км, дори имаше и ръжда в долния край.. 🤔
  • 4 ключаря

    17 1 Отговор
    А па ние си имаме една дет краде козметика на летищата.Па нищо че е консул.
  • 5 Иван Царски

    12 3 Отговор
    През комунизма Лада беше Съветската мечта,а авточастите бяха по редки от зъб на костенурка,за това в Автоваз има половин вековна традици в изнасянето на части,а след падането на съюза на цели автовози с автомобили,на който му е интересно ,може да види в Тюба музея на кражбите от завода който се намира в главната зграда на комплекса в град Толиати,там има показани всевъзможни методи за изнасяне на части залавяни от милицията която е охранявала заводите,в тайници в обувки,в радио апарати,дори там където не грее слънце са хващали крадци да изнасят;)Най голяма далавера било когато работели Лади за износ,ползвали Чешки гуми които били 100 пъти по качествени от Руските,работниците ги заменяли с Руски и правели салове от чешки гуми и ги изнасяли като ги пускали по някакъв поток който минава на близо;)
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 куку

    3 1 Отговор
    Оказало се че,продавал откраднатите ключове за водка!
  • 9 асдадса

    4 0 Отговор
    Тоя намерил какво да краде.Ключове от Лада :D
  • 10 СесесеоСЕРЕМ

    3 0 Отговор
    водкаааа 1ключ две шишета водка като в доброто комунистическо минало ! пропадъци
  • 11 Иван

    0 1 Отговор
    По цял свят се краде сериозно. Лично бях свидетел как работник на около 25 години се опитва да изнесе Айфон 10ес през охраната, като си го натъпкал в... задника... Лошият момент за него настана в момента, когато белият му панталон се оцвети отзад в червено от изтичащата кръв... Та, руснаците крадат и то много, ама ако си мислите, че във фабриките в Германия примерно не се краде, страшно грешите...