Last news in Fakti

17 Октомври, 2019 10:52 16 464 19

Колите "втора ръка" се използват за контрабанда

  • автомобили-
  • втора употреба-
  • контрабанда
Колите "втора ръка" се използват за контрабанда - 1

За това предупреждават власти от няколко европейски държави, като последния случай на заловени контрабандни стоки е на границата между Полша и Украйна.

Става дума за пътуващите по цяла Европа автовози, които превозват употребявани автомобили най-често от Западна към Източна Европа.

Колите "втора ръка" се използват за контрабанда

Практика било, в натоварените в автовози автомобили да се пренася недекларирана стока. В конкретния случай на полската граница са заловени голям брой пакети с маркови дрехи и хранителни добавки.

Контрабандистите разчитат на големия брой автовози със стари коли и факта, че в повечето случаи се проверяват само документите на колите и в краен случай номерата на рамата. Никой обаче не тършува в старите автомобили, натоварени на автовозите.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 18 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Краси

    40 0 Отговор
    Айдеее, създадоха допълнителна работа на митничарите...

    Коментиран от #5

  • 2 ue;bli

    21 4 Отговор
    откриха АМЕРИКА то се знае но има корунпирани ОТ 10 ГОДИНИ СЕ ИЗНАСЯТ СТАРИ МЕРЦЕДЕСИ 190 БЕЗ РЕГИСТРАЦИЯ ЗА БЕЛГИЯ И НИКЙ НЕ СИ И ПОМИСЛИЛ КАВО СЕ КРИЕ ПО ТИЯ СТАРИ КОЛИ

    Коментиран от #8, #11, #13

  • 3 Коко Джамбо

    53 2 Отговор
    Аз пък внасям скрап, маскирана като автомобили.
  • 4 ДЖЕМАЛ

    14 1 Отговор
    КАКВО ЛИ НЕ В ТАЙНИЦИТЕ НА СТАРИТЕ МЕРЦЕДЕСИ цигари АЛКОХОЛ цветни ХАПОВЕ ЗА МНОГО ПАРИ
  • 5 Хаджи хаджи Българин

    20 5 Отговор

    До коментар #1 от "Краси":

    Поредното бъркане в носа за новини! Полша е в ЕС а Украйна не е! А пари в хазната на Украйна няма и сега започват да се ровят и в пазарските чанти на хората! Нормално е, да си напазаруват в Германия някой ефирни стоки, които в Украйна ги няма! Защо го няма този проблем на границата в България! Защото сме в ЕС!
  • 6 дфсгсдгдф

    14 3 Отговор
    Митничарите по-добре от всички знаят какво се гледа на тези коли. Аз все си мисля че като тършуват нормалните коли тършуват и автовозите, а то кво било.
  • 7 Пацо

    11 0 Отговор
    А,добър ден.
    Това го правя редовно
  • 8 майстора

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "ue;bli":

    Аха от 10 години друг път ....ти знаеш ли коя година сме сега или се бъркаш нещо ?? Не е 1999г само да ти кажа почти 2020 сме вече !!

    Коментиран от #10

  • 9 Ахахаха

    2 1 Отговор
    Мислех си, че след 30 години нашето МВР най-сетне са разбрали за очевидни неща, но не. Външни структури са им казали. Нашите са послушни на мафията и няма как да извадят очите на другите гарвани.
  • 10 AMG

    8 2 Отговор

    До коментар #8 от "майстора":

    ти маи си много назад с матреала брато , нищо че вече идва 2020 година но още се искарват старите 190тки , защото тука пазар за тях няма , погледни само в мобилето и ще ти стане ясно , но хората читавите 190тки ги продават на вън още за твое сведение , в мобиле д започват цените от 6 хил. евро до 20хил евро ,и то тези еволюшчните 2.5 и 2.3 бензинки , а за няма каво да ти говоря 124ката ,както и обикновенните 124ки, еми хората си ги карат ня всякъде из европата ;Полша Унгария , Полдова , Албания , дори в индия и Пакистан , но само тука се плюва по адрес на тези автомобили , защото били много стари , ДА НЕТИ ГОВОРЯ ЗА 124 ЧОЧОНЕ , 123 126ЦА ПУРАТА И 140 ЕСКЛАСАТА СТАРАТА МУТРЕНСКА , КОЛИ ЗА КОЛЕКЦИОНЕРИ , там по скоро се залага на класиката и здравината , нищо чеса били стари ,аиде със здраве сега .

    Коментиран от #15

  • 11 AMG

    3 2 Отговор

    До коментар #2 от "ue;bli":

    няма такова нещо без регистрация , напротив регистрирани са , тези коли не са още за изхвърляне , както си мислиш ти , всяка си има цена , ако не ти е ясно .
  • 12 Дядо Ачо

    4 1 Отговор
    Прочетох коментарите ви и се сетих за една стара ....приказка ,, Цяло село знае ква е Пена , само той , чак сега разбрал,, !? 😟
  • 13 тракиеца

    1 2 Отговор

    До коментар #2 от "ue;bli":

    а аз па като гледам на снимката на автовоза ,бъка целия с 190тки татата не може да ги прекара , я виж колите хубаво и не плямпаи глупости, а що се отнася до иконите , не е тоя работа да ги опсъждаш , щото може би не си карал такива коли и не ти е ясно с играта , какви са въобще.
  • 14 Верно ли

    2 0 Отговор
    Сериозно ли??? Сега ли чак се отвориха, половината нововноски са със дупки във дунапрена на седалките.Какво ли пренасят??? Хахаха
  • 15 E63s

    2 3 Отговор

    До коментар #10 от "AMG":

    А на теб известно ли ти е за тези пари там какво се предлага? Автомобил в автентичен вид, без агу-та, фолио стил огледало по стъклата и черги по седалките. Със сигурност не е и курник, каран с гориво от Лукоил Бургас или на газ, монтирана от бай Иван от Рударци и на по 2 млн км. Каква сервизна история ще представиш на чочонето, че швабата да брои 20 к Евро, че ми стана много любопитно :Д

    Коментиран от #17

  • 16 ЗНАМ

    1 0 Отговор
    НИЩО НОВО
  • 17 AMG

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "E63s":

    естественно , разбирасе че ми е известно , има коли дето даже не е пушено в салона никога , защото са маняци , камо ли па да са слагали газови уредби , при баи ти Иван от Рударци или BRC в кв. Дружба , що се касае до Мерцедес Бенц Е 500 чочоне, само виж цената в мобиле Д а за Е60 ОЩЕ ПО ГОЛЯМА Е ЦЕНАТА , ЗАПОЧВАТ ЦЕНИТЕ ТАМ ОТ 70ХИЛ. ЕВРО ДО НАД 150 ХИЛ. ЕВРО там .
  • 18 Автовоз

    0 0 Отговор
    Добро утро.
    Открихте топлата вода.
  • 19 Вело

    0 0 Отговор
    Преди 20 години си купих стар Ситроен, внос от Австрия. Всички кухини бяха натъпкани с контрабандни пиратки, които явно са пропуснали да извадят. Шофирал съм няколко месеца бомба на колела...