Last news in Fakti

19 Октомври, 2019 12:00 7 702 21

Защо е опасно да се кара с "балон" на гумата (ВИДЕО)

  • балон-
  • гума-
  • автомобил
Защо е опасно да се кара с "балон" на гумата (ВИДЕО) - 1

Едно интересно видео, публикувано от руските блогъри от "Гараж 54" ни показва нагледно защо не трябва да се управлява автомобил с гума, на която се е появил т.нар. балон.

Руските видео блогъри проверяват колко е реалистично да се движат коли на такива колела и в същото време ясно демонстрират защо, дори с появата на една малка херния на гумата, колелото трябва да бъде сменено възможно най-скоро.

Отначало те се опитват да направят балон на колелото, като загряват повърхността със сешоар отвън, но гумата не издържа на топлината и се спука много бързо. Опитът да се нагрее отвътре също е неуспешен.

Затова правят няколко повърхностни разреза от вътрешната страна на гумата и след това я напомпват, така че необходимите "хернии" да се образуват под въздушно налягане. Тази тактика се оказа по-успешна и след три спукани гуми авторите все пак успяват да постигнат желания ефект.

След това колелото е монтирано на колата и тя е приведена в действие. Видеото показва как дефектното колело се представя доста по-различно от здравите. Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 15 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    26 2 Отговор
    Абе то опасно и да караш по пътища с дълбоки дупки ама... Те и чисто нови гуми да купиш, догодина така ще изглеждат ако караш по пътища за които и винетка трябва да плащаш.
  • 2 Дъ Клаш

    17 19 Отговор
    Руснак да дава акъл за кола е като саудитец сунит да дава рецепта за свинско месо.

    Коментиран от #6

  • 3 Дъ Клаш

    8 17 Отговор
    Руснак да дава акъл за кола е като саудитец сунит да дава рецепта за свинско месо.

    Коментиран от #4, #5, #8

  • 4 Монофреза

    17 11 Отговор

    До коментар #3 от "Дъ Клаш":

    Е, по добре от руснак, отколкото от теб да чакаме акъл.
  • 5 Агронома

    10 8 Отговор

    До коментар #3 от "Дъ Клаш":

    Сам разбираш, не си много умен. В противен случай щеше да направиш по стойностен коментар. Излишно си напрягал мускулчутата да натискаш копченцетата.
  • 6 Много кисел

    10 5 Отговор

    До коментар #2 от "Дъ Клаш":

    Я кажи сър, къде се намира алтернатора на колата и за кво служи?
  • 7 Дъ Клаш

    8 11 Отговор
    Русофилите подивяха но така е Лада е Фиат а сега Рено АЗЛК е Симка и тн.Толкова за руснаците и колите.Та да минем към арабите и свинското ще е по-стойностен разговор.

    Коментиран от #10

  • 8 До ДЪ КЛАШ

    8 4 Отговор

    До коментар #3 от "Дъ Клаш":

    ЦИЦИНИ ПО ГЛАВАТА С ЧУК ДА ТИ НАПРАВЯТ

    Коментиран от #9

  • 9 Хайл

    5 2 Отговор

    До коментар #8 от "До ДЪ КЛАШ":

    Това е другия ник на борислав попов,гледал в тубата един слави и сега се пише дъ клаш
  • 10 Random

    1 3 Отговор

    До коментар #7 от "Дъ Клаш":

    Единствено 2101 е фиат и то много далечен щото от фиата е останала само формата, двигател, скорости, окачване - всичко е променено. А единствената симка е недоразумението Алеко което е в резултат на саботаж от министерството на авто промишлеността - имали са си техен автомобил, минал изпитания, 3 прототипа направени и накрая шефа на минавтопром казва "На ви Симка, копирайте".

    Коментиран от #13

  • 11 Дъ Клаш

    5 3 Отговор
    Кви изпитания може да мине руски клозет.Та тия в русия едвам могат да начертаят солница.
  • 12 Иванов

    3 3 Отговор
    Аз балон на гума почти не съм виждал , от времето на Видинките насам.
    А тва на клипа е фейк, според мен.
    Реално ,съвременните технологии ,са до такава степен добри, че китайските гуми вече са много прилични. Имам познат - има фирма за разнос с 9 буса. Всичките бусове се движат с китайски гуми - и зима и лято. Съвсем нормално си се движат и няма рекламации на гумите. Китайците са почти на нивото на корейците в момента. След 10 год- ще са като японците- без разлика.
  • 13 Иванов

    7 2 Отговор

    До коментар #10 от "Random":

    В голема грешка си. Първите години от производството ,2101 и Фиат са 1:1 Руснаците закупиха лиценза за производство. После почват да правят некой дребни изменения. Голямата трагедия е,че тая велика супер сила СССР , не може да конструира и произведе собствен автомобил ,а се налага да купува лиценз от Фиат. Само това е достатъчно ,русофилите да си затворят устенцата. Всички други думи са излишни.
  • 14 Човека

    1 2 Отговор
    Иванов, ти можеш ли?

    Коментиран от #15

  • 15 Иванов

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Човека":

    Аз не мога.И не съм длъжен да мога. Но , немци,японци,корейци,американци, чехи,румънци ,французи,шведи, италиянци - МОГАТ. СССР/Русия претендират ,че са световна супер сила ,а не можаха да направят като хората ,нито автомобил, нито пералня, нито телевизор, да не говорим за компютър ,телефони, монитори и каквото се сетиш още. Смешно е !
  • 16 Човека

    1 2 Отговор
    Иванов, всеки прави нещо различно от другия. Друг е въпроса ако напише някой нещо за френска, италианска или дори японска кола какво ще стане тук. Какво може Русия сега няма да коментираме. Таа така Иванов. Трай си по добре.
  • 17 Като гост

    4 0 Отговор
    При такъв тест и нова гума да е заминава. Нищо не доказва теста. По принцип всички руснаци са идиоти, този си засне идиотщините и направи пари от това.
  • 18 Дъ Клаш

    2 2 Отговор
    Да де френската италианската и японската се водят коли.За руските дори думата кола не може да се използва по-скоро каруца.

    Коментиран от #19

  • 19 човека

    1 0 Отговор

    До коментар #18 от "Дъ Клаш":

    Както е писал колегата "Агроном" по - горе, не си много умен. Не си разбрал смисъла. Ориентира се в друга област. Например ходи за риба, чети вестници, разхождай се в парка и такива работи. Не си напрягай мозъчното вещественце да пишуркаш. Не ти отдава.
  • 20 Дъ Клаш

    2 1 Отговор
    Само българския глупак брои руските каруци за коли.Тая държава добре че изчезва с ускорени темпове.

    Коментиран от #21

  • 21 Случаен

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Дъ Клаш":

    Маестро, бая хора ти пишат, но ти си упорит. Вникни в написаното. Никой не ти говори за руски коли, а за интелектуалното ти ниво. Мани. Фани с нещо друго да се занимаваш. Не ставаш за това не разбра ли?