21 Октомври, 2019 10:41 5 624 34

Бундестагът отхвърли ограниченията на скоростта по аутобаните

  • бундестаг-
  • законопроект-
  • екология-
  • ограничение на скоростта

Германският парламент гласува против законопроекта на Партията на Зелените за ограничаване на скоростта по германските магистрали на 130 км/ч. Така световноизвестните немски аутобани ще продължат да имат "безлимитни" отсечки и занапред.

Предложението на еколозите поначало бе възприето като кощунствено от повечето германски автомобилисти, според които липсата на ограничения по магистралите лежи в основата на превъзходството на немското автомобилостроене. "Зелените" обаче отричат категорично това твърдение и наричат безлимитните аутобани "безумие".

Според природозащитниците отсъствието на ограничения на скоростта кара водачите да карат безразсъдно, което води до катастрофи и замърсява атмосферата с повишени нива на въглероден двуокис. Германският министър на транспорта Андреас Шойер обаче смята, че въвеждането на единно ограничение на скоростта "противоречи на здравия разум".


Поставете оценка:
Оценка 4.2 от 20 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    97 7 Отговор
    Разумни люде са швабите. Не слушат “зелени, червени и вся осталная сволач”

    Коментиран от #2

  • 2 Гостилничаря

    54 0 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Проблемът е, че тук разумни люде отдавна няма. Особено тъмнозелените с книжка от няколко месеца в мощен мерцедес.....
  • 3 сектант

    23 26 Отговор
    оня ден любовницата ме пита що ме водиш в германия и аз бех бате "да разгледаме културата" докато цепих дъстъра с 250 на аутобана

    Коментиран от #6, #18

  • 4 Ввв

    44 2 Отговор
    Хаха,екоджендърите ги наритаха за пореден път,там където им е мястото,цървулчета!!!
  • 5 Чакала

    52 7 Отговор
    Не опира само до ограничение на скоростта,в Германия има и култура на шофиране.Например когато дадеш ляв мигач да изпреварваш ,веднага колите които изпреварват намалят и те пускат ,а не гледат да те запушат зад някой камион или да ти святкат къси дълги като при нас.Разбира се срещат се и идиоти но те са предимно турци или други чужденци.

    Коментиран от #13

  • 6 Иван

    51 2 Отговор

    До коментар #3 от "сектант":

    Бате, дъстъра с редбул ли го зареждаш?

    Коментиран от #7

  • 7 сектант

    20 5 Отговор

    До коментар #6 от "Иван":

    тайно му сипвам керосин да бръмчи

    Коментиран от #11

  • 8 Morgoth

    30 4 Отговор
    Единствената свободна страна в света избра да продължи да бъде свободна!

    Коментиран от #17, #20

  • 9 Valio

    23 0 Отговор
    Браво....
  • 10 Японеца

    32 1 Отговор
    Еколозите са безумно неориентирани и неуки! Затоплянето и застудяването на планетата е цикличен процес и не зависи от човечеството. Човекът влияе под 20% и то на микро климата на определени зони на земята!
  • 11 Анонимен

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "сектант":

    Май е коресилин.

    Коментиран от #12

  • 12 сектант

    8 1 Отговор

    До коментар #11 от "Анонимен":

    смесен с пеницилин
  • 13 за гъби съм

    25 11 Отговор

    До коментар #5 от "Чакала":

    Ти ако се забиваш зад камиони значи не можеш да караш и нямаш работа като цяло в лявата лента. Тия дето знаят да карат още преди 1 километър поне са го видели тоя камион, и знейки че той кара бавно, са се престроили безопасно в лентата за изпреварване. Не са си бъркали по дупките докато стигнат на 1 метър от камиона и после да карат всички коли да бият спирачки да може бавнозагряващия да изпревари камиона.

    Коментиран от #24

  • 14 Село

    10 3 Отговор
    Ааааа е туй е само за нас нии така се избиваме апък ако отпаднат ограниченията ще свършим за година каквито сме малоумници Българите.
  • 15 456

    28 5 Отговор
    Не се лъжете. Ограничение на скоростта в Германия по аутобаните ИМА. И тя е 120 км.в час. На места по аутобаните пада ограничението за скорост-на места, не по целия аутобан и не всички. Когато карате в Германия, гледайте знаците.

    Коментиран от #23

  • 16 Марио

    10 2 Отговор
    Хубаво са направили.Важни са колите и състоянието на пътищата ,не скоростта.Така че нека си карат.Едино хубаво гласуване най-после.
  • 17 Гост

    17 0 Отговор

    До коментар #8 от "Morgoth":

    Я пак?! "Свободна" Германия?! Да не си се объркал нещо?
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 сектант

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Cepil si mi huq s usta":

    това ми беше стария дъстър престави си новия какво прави https://www.youtube.com/watch?v=vNu4BfSofNw

    Коментиран от #21

  • 20 Пилотът Гошу

    13 0 Отговор

    До коментар #8 от "Morgoth":

    Германия и свободна са неща, които нямат работа в едно и също изречение. Освен ако пишещият е невежа.
  • 21 Пилотът Гошу

    6 2 Отговор

    До коментар #19 от "сектант":

    Туй в мили на таблото ша да е, а? хахахахахаха
    И кво 200, то туй никога не дигна 200, дори на километраж ...
  • 22 гост

    14 3 Отговор
    След като доказано са по-безопасни макар и с неограничена скорост, то няма проблем. Около пътищата залесяват с дървета, които в известна степен компенсират и преработват на място емисиите. В Германия въздухът е много по-чист, водата също, пътищата да не говорим, отколкото у нас. Няма запрашаване, няма порутени постройки, та не ги мислете, защото аутобаните дават възможност на хората да пътуват бързо и удобно, предтави си да стигнеш град на 200км за под 1ч.
  • 23 Pompev

    8 0 Отговор

    До коментар #15 от "456":

    Така е ми,кажи им,има ограничения на много места
  • 24 Миризлив пор

    12 1 Отговор

    До коментар #13 от "за гъби съм":

    При швабите нямаш работа в лявата лента освен ако не изпреварваш. Ако си караш там ей така за кеф си те глобяват.

    Коментиран от #25

  • 25 за гъби съм

    12 6 Отговор

    До коментар #24 от "Миризлив пор":

    Аз гледам все в неделя да минавам през Германия, че няма камиони. Под 200 мноого рядко падам и почти никога не влизам в крайна лява.
    Ама на българските магистрали постоянно ми се случва някой както си кара зад ТИР да ми влезе рязко в лентата, карайки с 10 км/ч повече от тира. Почнах да си мисля че тия хорица им е омръзнал живота и нарочно си търсят кой да ги размаже от изодзад. Пък те искали аз културно да набивам спирачки от 150 на 90 и кротко да ги изчакам да си изпреварят..

    Коментиран от #27

  • 26 Емигрант в Нететал

    9 1 Отговор
    Септември месец си тръгвам с баварката( ф10) , за БГ . В 4:34 ме снима камера на автобана?! Веднага поглеждам в огледалото. От три ленти са направили две,с жълти ленти турили са знак за ремонт на рестхофа и един бус да си снима. Сега олеквам с 2 точки във Фленсбург,160 евро Глоба + 4 седмици ,забрана да шофирам(даваш си книжката в участъка). Пише в писмото ограничение при ремонт 80,вие сте минали със 132 км. Та такива ти ми работи у Дойчланд-Мойчланд. На работа сега,ще ме кара колега или влакчето!
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 БАРС

    4 0 Отговор
    такива магистрали трябва да има и в България без ограничения а за какъв чеп продават мощни коли тогава .Това е едно друго като гледам тв. и чета вестници най много са катастрофите за неправилно изпреварване или навлизане в несрещното движение отделно най вече младите катострофирват по градските или селски улици и най вече по второкласният път но не на магистралата където са помалко катастрофите.Нека да направят повече магистрали които да свързват големите градове и тогава да видим. нека нашата управа да се учи от немците има какво да учат и най вече да се следи стриктно направата на пътищата да ги правят по книгите на немците както пише.А да плащат като евреите 10-15 % по малко дават на фирмата която прави пътищата а останалите 10-15% когато изтече гаранцията а тя е минимум 10 години както искат.Ако фалират през това време фирмата то с тия 10-15% плащтат на друга да ремонтирят пътя ако има нещо

    Коментиран от #29, #33

  • 29 qwerty

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "БАРС":

    В България трябва да се въведат минимални скорости по абсолютно всички пътища. Онзи ден - неделя след Луковит едно червено рено по баира надолу "цепи мрака" с 45км/ч, след като се разминах с него видях, че го управлява някакъв старец на около 80 години. Същата работа е и по магистралите ни или се кара с 180-200 или другата крайност 75-85км/ч, и в двата случая е предпоставка за птп, особено при ниската скорост
  • 30 гощо

    0 2 Отговор
    В БГ поне да приеме минимална допустима скорост! Има сополи влачат се с 80-90 по магистрала! Чак камиони и автобуси ги задминават

    Коментиран от #31

  • 31 за гъби съм

    1 1 Отговор

    До коментар #30 от "гощо":

    На жената една приятелка така разправя - аз не мога много да карам, затова излизам на магистралата и повече от 80 не вдигам, да е сигурно че няма да стане проблем. Иди и обясни, че с 80 е по-опасно, отколкото със 140.
  • 32 Мхм

    0 0 Отговор
    Как ще ги стигнем германците... ами никак!!!
  • 33 Магистрали

    3 1 Отговор

    До коментар #28 от "БАРС":

    Така е, трябват повече магистрали.
    На тях въпреки високата скорост инцидентите са по-малко. Нямаме култура на шофиране, а и не само култура и правилника не спазваме.
    На междуградски път на който във всяка лента има място две коли в посока да се съберат, т.е. да изпреварят дори без да навлизат в насрещното, наредили се на колона, залепени за осевата линия и си карат със 60-70. И не се напъват да изпреварват, просто си направили колона и понеже карат бавно са и близо една зад друга. И като почна изпреварване трябва да изчакам отсреща да няма коли, за да мина колона от 10-20. И като дойде такъв момент отсреща някой започва изпреварване и няма място и за двамата, ако някой от тези до осевата линия не се прибере. Е така стават повечето челните сблъсъци. От разни тъпанари дето се движат с 60, на осевата линия и си мислят че карат безопасно.
  • 34 Тираджия

    4 1 Отговор
    Преди 10 минути спрях на границата с Франция. За 9:35ч каране в "прекрасната" Германия съм минал 570км днес. Задръствания, ремонти и катастрофи цял ден. И без да има ограничения средната скорост пада под 100 ако ще да си с ферари. Цял ден ускорявам и след 5 км намалям. Камиона гори 40л/100. Утре в Франция го бутам на темпомат на 90 и ще мина поне 700км за 9ч със разход максимум 28-29л/100. Изобщо не ми я хвалете тая ш....бана Германия. Плащаме по над 100 евро на ден за магистрали а караме със средна скорост около 50км/ч. В испания от Барселона до Ла Коруня са над 1000км и дори тир не плаща една стотинка, да не говорим за кола.