4 Ноември, 2019 12:03 11 958 47

От какво най-много се дразнят шофьорите

  • шофьори-
  • агресия-
  • причини-
  • съвети
От какво най-много се дразнят шофьорите - 1
Снимка: Shutterstock

Ежедневно сме свидетели на водачи на моторни превозни средства, които видимо са много ядосани, слизат, разправят се, като по нашите географски ширини често се стига и до физическа саморазправа.

Знаете ли обаче от какво най-много се дразнят шофьорите? Отговор на този въпрос ни дава компанията Uremont, която прави изследване по темата, анкетирайки 5 000 шофьори, мъже и жени на възраст от 18 до 55 години.

В хода на изследването се открояват няколко фактора, които силно дразнят водачите на МПС-та. Странно, но на седма позиция е класирана силната музика, която се чува от съседни автомобили.

Най-много обаче водачите се дразнят от неправилно паркирани автомобили, а на второ място е несъобразяването с реда и правилата по време на движение. Третата позиция е за честото престрояване.

Местата от четвърто до шесто са за недаване предимство на "бърза помощ", използване на клаксон, когато не е нужно и явно превишаване на скоростта.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 30 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мислещ

    62 6 Отговор
    Да, най-много ме вбесява като някой селяндур (Дето не знам и кой е, понеже не съм бабка-клюкарка да вися по пейките и да слухтя кой - кой е) ми паркира пред колата и ако имам ранно излизане, трябва да паркирам някъде по уличката, за да съм сигурен, че ще мога да си изкарам колата сутрин. Най-долното племе са правещите подобна селяния.
  • 2 Townboy

    79 6 Отговор
    Комбинацията между ниско самочувствие, анаболни стероиди и мощен автомобил са основната причина за агресията на пътя.
  • 3 ишгг

    47 3 Отговор
    Аз най-много се дразня когато колоездач излезе от място и посока забранени за движение.
  • 4 Зайко Байко многознайко

    69 10 Отговор
    Дразня се най-много от всички неща които и аз правя постоянно, но когато другите го правят веднага съм готов да ги осъдя и да се разправям! Типичен балкански менталитет. Всички сме в кюпа.

    Коментиран от #8

  • 5 Гост

    50 1 Отговор
    Най-много се дразня от простотията, наглостта и арогантността! Без значение дали обекта е зад волана, пешеходец, пътник или където и да било другаде! А когато му направиш забележка и ти отвърне най-безцеремонно, вместо да се извини - тогава откачам!
  • 6 Martin

    40 14 Отговор
    Много ме дразнят хората които в задръстване могат да те пуснат да направиш ляв завой или да се включиш в движението, но преминават покрай теб с 15 и гледат на другата страна - при все, че ако пуснеш човека който чака ще изостанеш с едва 5-6 метра от целта си, ще се забавиш с 2 секунди и ще изгориш 8 грама гориво.
  • 7 сектант

    38 5 Отговор
    най-ме дразнят хората които си отварят вратите в на другите в паркинга. аз никога не го правя но съм виждал нагло да го прави и да ме гледа като пукал после... за което си отнесе ключа естествено

    Коментиран от #9, #10

  • 8 Бачо Киро

    25 7 Отговор

    До коментар #4 от "Зайко Байко многознайко":

    Аааа не, без такива. На червено не минавам, на стоп спирам и никога не паркирам как дойде, че да съм на 5м от там където искам да вляза, не карам и като закотвен в лявата лента. Специално за минаване на червено и неспазване на стоп може да направят глобите по 5000лв и 2 години без книжка за 1ви път, двойно за втори и до живот за третото. Също така нямам проблем с пускането на автомобили пред мен, движение тип цип както му викат в Германия си е супер за такива места, ако повече хора го спазваха от само себе си щеше да е много по-добре.
  • 9 Jurgen Klopp

    11 3 Отговор

    До коментар #7 от "сектант":

    Секта,ква музика пускаш у Дъстъра?

    Коментиран от #13, #15

  • 10 Пилотът Гошу

    22 1 Отговор

    До коментар #7 от "сектант":

    Прав си, много е досадно. Чужденци с рентал си е почти закон това нещо, виждат че е тясно, те 5 човека, няма да излязат и водачът да паркира, а ще се завре и като спре всички врати се отварят по команда. Едни такива им налепих шамарите, нищо че колите до тях не бяха мои. Изчаках ги 5 минути да се измъкнат келешите. Абе няма вече нищо свястно в повечето хора, без значение дали наши или не. Тея бяха италианци. Сигурен съм, че със собствената си кола не паркира така.

    Коментиран от #11, #14

  • 11 сектант

    14 1 Отговор

    До коментар #10 от "Пилотът Гошу":

    и то не е като да нямат пространствена оринетация, просто са си олигофрени по рождение..
  • 12 Borislav Popov

    36 5 Отговор
    Лично мен, най много ме дразнят големите черни седани и джипове със затъмнени стъкла и с красиви номера в които си возят дупетата мутро-депутатите и всяква друга управляваща ни сган.

    Коментиран от #21

  • 13 сектант

    12 2 Отговор

    До коментар #9 от "Jurgen Klopp":

    напоследък наблягам на Норвежки Дет Метъл - много е мелодичен и ме доближава до Один

    Коментиран от #17, #18

  • 14 сектант

    24 2 Отговор

    До коментар #10 от "Пилотът Гошу":

    Живял съм с италианец на квартира когато бях студент и тия хора са най-големите мизерници, не е единичен случай това, което си видял. Те никога не чистят и са абсолютни мордари ако ще и 300 бона кола да имат, вътре ще е оповръщана и освинена.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 сектант

    5 2 Отговор

    До коментар #15 от "Пак сектант ама друг":

    От софия съм.
  • 17 Jurgen Klopp

    11 0 Отговор

    До коментар #13 от "сектант":

    Евала,секта,разцепваш софийските булеварди значи със скандинавски дед.Яко

    Коментиран от #26

  • 18 Просто гост

    14 0 Отговор

    До коментар #13 от "сектант":

    Пробвай с румънски метъл,на Дачията ще и хареса.

    Коментиран от #20

  • 19 Borislav Popov

    28 2 Отговор
    Освен мутроиобилите със затъмнени стъкла, много се дразня, когато някоя овца заеме крайното ляво платно и се влачи там с 30-40 км.в час разговаряйки по смартфона.

    Коментиран от #27

  • 20 сектант

    15 1 Отговор

    До коментар #18 от "Просто гост":

    страх ме е да го пусна румънския, защото ще се отворят клапите и ще изхвърчи от пътя иначе на пистата на летище софия бих опитал подобно изпълнение
  • 21 :D:D:D:D

    3 8 Отговор

    До коментар #12 от "Borislav Popov":

    Това си е чиста проба завист и злоба, не нещо друго.

    Коментиран от #22

  • 22 Borislav Popov

    26 2 Отговор

    До коментар #21 от ":D:D:D:D":

    Не съди по себе си, на мен чуството за завист ми е чуждо ! Ако не си разбрал, уточнявам за тези дет по бавничко схващат - Мене ме дразнят не черните красиви возила, а наглото и безотговорно поведние на хората, които са зад волана на тези возила, които си мислят, че всеки който ги срещне на пътя трябва на всяка цена да им направи място да минат, щото те все много бързат за някъде. Тези темерути, карат без мигачи, дали завива или се престроява, за тях мигачи няма. На тях нищо не им струва да минат на червено или да направят обратен завой, там където той е забранен, а за тапите, които се образуват по тяхна вина, ще премълча, понеже изглежда ти не си попадал в такова задръстване и затова те не те дразнят и ти не им завиждаш !
  • 23 Гостилничаря

    12 0 Отговор
    Кифла с Мерцедес, обидена на всички закони и знаци.
  • 24 Jack Bauer

    15 0 Отговор
    Най-много се дразня от нагли шОфери които ми обясняват "ами бързам брат ..." след като ги напсувам. На второ място се дразня от жени които ми обясняват "ами какво да направя сега..." пак след като ги напсувам.
  • 25 нерв

    18 1 Отговор
    Не знам ама вече 1 година карам в западна Европа, още не ме е ядосал никой, даже и не ум мнооого рядко ги псувам. В софия за 3 светофара сутрин, поне 3 пъти ми идва да се сбия с някой келеш или да размятам някоя кокошка. Уникални образи има, ама най много ме дразнят тия дето сутринта киснат в задръстване на моята улица и не ме пускат да си изляза от паркинга. И се правят че гледат само на другата страна, докато не тръгна да слизам от колата. Тогава много бързо забелязват и отпушват паркинга да си изляза.
  • 26 Kuku

    13 8 Отговор

    До коментар #17 от "Jurgen Klopp":

    Da va eba v 6opite iz provinciata karate kat putki
  • 27 Пенчо

    1 19 Отговор

    До коментар #19 от "Borislav Popov":

    И аз така карам, кво ти пречи? Това не е писта за излитане!

    Коментиран от #28

  • 28 nerv

    26 2 Отговор

    До коментар #27 от "Пенчо":

    В лентата за изпреварване се кара само ако се изпреварва. Ако се моткаш там и не пускаш хората да те изпреварят си *едерас и всеки има право да те свали от колата и да ти го набива докато научиш правилника.

    Коментиран от #29, #40

  • 29 Едрю

    16 0 Отговор

    До коментар #28 от "nerv":

    Всеки има право и задължение да кара според Закона за движение по пътищата,като спазва и Правилника!А другите "права"водят точно до анархията и тъпотията по пътищата НИ!

    Коментиран от #30

  • 30 Borislav Popov

    19 0 Отговор

    До коментар #29 от "Едрю":

    А бе, какъв е този закон, който ти дава право да каращ с 30-40 км. в час в крайната лява лента и на това отгоре да разговаряш по телефона, я ми го процитирай, че аз не мога да се сетя ?? Знаеш ли каква глоба ще ти праснат, ако този ганювски номер го скроиш, на някоя западно европейска магистрала или на шосе с 3-4 плътна в голям оживен град ??

    Коментиран от #31, #35

  • 31 nerv

    16 2 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    Ей такива келеши са всичките дето го правят това. Чело-недочело, с купена книжка и си мисли че като кара с ограничението има право да кара така навсякъде където му скимне и да блее баирите през това време. Такива са по-опасни от всякакви мутри и джигити и тн, това е пълното дъно, което може да стигне някой шофьор.

    Коментиран от #33

  • 32 type-R

    9 1 Отговор
    От легнал полицай на нанагорнище. Когато намаляваш заради разбито и някой се изреже с пълна газ покрай теб. Когато тъпунгерите от футболните шайки си налепят боклуците по знаците
  • 33 Borislav Popov

    8 2 Отговор

    До коментар #31 от "nerv":

    Той сигурно не е и чувал, че има пътни участъци, където минималната скорост е ограничена до 60 - 70 или 80 км в час, със знаци, ако, че шосето се намира в населено място.
  • 34 type-R

    12 3 Отговор
    Абе като почнете да ми говорите за скорост, каква ви скорост, пътеките (нарочно не казвам пътищата) са задръстени от трафик, камионите са разорали некачествения асфалт на Тиквата. Каква ви скорост? Като коловозите са с дълбочината на ями а ТИРовете се влачат с 60 и няма лента за изпреварване! Много сте ми странни! Все едно говорите за аутобаните на Дойчовците а не осраните български пътеки деа!
  • 35 Закон

    9 1 Отговор

    До коментар #30 от "Borislav Popov":

    Абсолютно си прав.
    А в правилника ясно е записано, че движението става във възможно най-дясната част на пътното платно
    А какво става, разни тъпаци така се забили в осевата линия, че чак отдясно ги изпреварвам понякога, като са се кротнали на 50-60 км и не отстъпват.
  • 36 Голям Слон

    21 0 Отговор
    Най-много се дразня, когато в ясен ден и ясна нощ се кара на халогени. А направо откачам, когато някой шибне и задната светлина за мъгла. Безпощадно му тряскам дългите и ако се усети - усети. Ако не - кара така. Идиотите по тия пътища няма да свършат, докато някой не излезне на пътя и не започне да глобява за халогени и всякакви светлини, свърани с мъглата.... в ясен слънчев ден и още по-ясна нощ.

    Коментиран от #37

  • 37 hienata

    20 0 Отговор

    До коментар #36 от "Голям Слон":

    Съгласен 100%! Дразнят ме шоферите, които на път с много малко места за изпреварване са направили колона от над 10 автомобила и когато стигнат място за изпреварване , дават газ вместо да пропуснат колоната. Дразнят ме тъпанари които видимо се влачат, но решиш ли да ги изпревариш се сещат , че имат двигател и натискат до ламарините. Дразнят ме комплексарите, които видят ли малка кола задължително трябва да я изпреварят и после пак започват да карат бавно., нищо че малката кола върви с 20км по-бързо от тях. А, най-много ме дразнят дебилите, които си мислят, че на паркингите на големите магазини, правилника не важи. Редовно ми се налага да обяснявам(някога и да респектирам) правилото на "дясно стоящия" и че всички алеи на паркинга са еднакво широки , но винаги се намира някой да каже :.. ма аз съм на главното, ти от къде ми излизаш.." е те тогава откачам.
  • 38 Miusuka Madoto

    16 1 Отговор
    Най-избеснявам, когато не пускат мигачите! Също полудявам, когато първа кола на червен светофар, лента за направо/наляво, при вече формирана колона коли зад нея, ми чукне ляв мигач като светне зеленото! Еййй, направо ми се ще да сляза и да го убия тоя/тая! Абе, да та еа, толкова ли ти е трудно да го пуснеш тоя мигач докато приближаваш светофара бе, да те еа....
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 някой

    2 5 Отговор

    До коментар #28 от "nerv":

    Лента за изпреварване......само да ти обясня че ограничението на скороста ,независимо дали е указано със знак или по подразбиране ,важи за Всички ленти,без значение дясна или лява.Малко ти е ,,мътен,, правилника.И не се прави на голям бабаит,че да не отнесеш някъде някой шамар.Това последното е безплатен съвет,напълно добронамерено ти го казвам.

    Коментиран от #41

  • 41 nerv

    4 3 Отговор

    До коментар #40 от "някой":

    Много сте отворени охлювите в лявата лента ама искам един ден и вас да ви подпукат с глобите до откат. Разбери че НЕ СИ ТИ човека дето следи кой кара с превишена и кой с колко кара като цяло. Има си пътни органи за това! Не може ти да ми блокираш пътя понеже си карал с еди каква си скорост! Изпреварваш и се прибираш в дясната лента. Точка.
    Заради такива като вас стават и повечето катастрофи щото хората си рискуват живота само и само да се разкарат от вас охлюви долни! И недей да заплашваш, че все такива като тебе качват клипчета във ФБ как им лепят щедро шамарите на някое шосе.

    Коментиран от #43

  • 42 Ява

    1 2 Отговор
    Агресията идва от липса на маркировка на пьтя. Когато я няма всеки се бута и двамата знаят много добре кой е с предимство и кой трябва да чака. Но уви когато нищо няма на асфалта този без предимство няма намерение
    да мисли след като никаде няма маркировка за него.
  • 43 smeh

    5 2 Отговор

    До коментар #41 от "nerv":

    На магистралата това е редовен номер. Закрепят 130-140км/ч според техния си километраж и край лявата лента е за тях. Процедирам по абсолютно аналогичен начин с всички. /Говорим за случаите, само и единствено когато дясната лента е свободна/.

    1. Настигайки ги спазвам дистанция и изчаквам няколко секунди да ми дадат път.
    2. Ако не последва реакция, пускам левия мигач за подсещане.
    3. Съответно ако отново нищо не се случи - на помощ идват къси-дълги в стил разкарай се от лентата за изпреварване.
    4. Отново без резултат - кикдаун и изпреварване отдясно, което е равнозначно на нулев респект към този когото изпреварваш.

    Коментиран от #46

  • 44 Денис

    5 0 Отговор
    Изнервят ме забили в телефона на светофарите. Изнерваят ме тъпанари дето светва зелено и той тепърва се сеща, че трябва да натисне съединителя и да вкара първа. Изнервят ме бавняри които при ограничение 90 кара с 60 през хубаво време и прави опашка. Еле пък ако пътя е труден за изпреварване. Изнервят ме каращи в лява лента на магистралата с 110 без да изпреварва или подобно, просто си кара. Толкова ми е писнало, че дори не си хабя живота на крушките като им присветвам, а директно си го изпреварвам отдясно. Изнервят ме тъпанари дето изпреварват колона на труден участък за изпреварване, и като не стане кара всички да набият спирачки та да се прибере тъпанара, лошото е, че след Х километра го изпреварваш докато кара с 80. Изнервят ме псевдо шофъори дето като капне малко дъжд и забравя да кара.
  • 45 име на гост

    0 0 Отговор
    От селяните!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.