4 Ноември, 2019 17:51 12 755 254

Новата Tesla попиляла Taycan на "Ринга"

Новата върхова модификация на Tesla Model S Plaid е успяла да завърти обиколка на Северната дъга на "Нюрбургринг" за 7 мин. и 13 сек., съобщава Auto Motor und Sport. Резултатът все още е неофициален, но ако се потвърди с професионална апаратура, ще означава, че американският електромобил е по-бърз от Porsche Taycan на "домашната" му писта с 29 секунди.

Замереното на ръка време все още е далеч от заканите на Tesla да постигне 7 мин. и 5 сек. Въпреки това Model S Plaid подобрява рекорда на Taycan от 7 мин. и 42 сек. с почти половин минута.

Новата върхова версия Model S все още е прототип и инженерите на Илон Мъск имат работа по доизкусуряването му. Резултатът от 7 мин. и 13 сек. е записан по време на третата сесия от тестове на "Нюрбургринг" за последните два месеца. По неофициална информация Plaid има три електромотора с обща мощност около 800 к.с.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 23 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Илан Мъск съм

    43 78 Отговор
    Направих Тесла за да взема пари ! Не ме интересува бъдещето ! Искам да ви взема парите сега !

    Коментиран от #11, #20, #188

  • 2 Random

    41 42 Отговор
    Като влезе в производство тогава да я тестват, сега няма значение.

    Коментиран от #5, #15, #30

  • 3 Гост

    23 23 Отговор
    Очаквайте поредният припикващ от възторг ферман от гост и агитка.
  • 4 Driving pleasure

    52 43 Отговор
    Е и ?! Пак се чудя в кой крачол да го преместя! И Т'сла С и Тайкан са еднакво безумни и все пак който има пари ще си купи Поршето, който няма достатъчно ще си вземе С и ще обяснява колко било бързо докато кусне в поредното задръстване и се оглежда тая каруца дали не се е запалила. А който иска тръпка от карането ще си вземе бензинка с ръчка и ще си се кефи!

    Коментиран от #7, #8

  • 5 Двоен аршин

    45 23 Отговор

    До коментар #2 от "Random":

    То пък щото Порше тайкан от поточната линия го взеха да го тестват. И двата автомобила ще излязат от производство чак догодина.

    Разликата е че от porsche записаха резултата на прототип на финалната версия, а tesla още миналия месец ги би с 20 секунди, със все още не настроения прототип. Самуел с малко настройки свалиха още 12 секунди. Сещаш ли се още колко подобрения ще направят, за производствения вариант?

    А сещаш ли се, че тази седмица по интернет вдигнаха с 50 коня мощността на вече продадени и ползвани няколко месеца автомобили? Които да бият Порше тайкан на четвърт миля, въпреки че той има повече мощност и втора предавка? Илон Мъск буквално се подиграва с конкуренцията, пък била тя и Porsche.

    Коментиран от #43

  • 6 type-R

    31 12 Отговор
    Нямам търпение всеки един производител на спортни коли който се е полъгал да изкара и дизелови двигатели да понесе такива колосални загуби че или да фалира или най-малкото да не ще и да чуе думата "нафта" никога повече! Срам, същински срам за Порше, Джагуар, Мазерати и т н... Единствено Ферари ни остана, дано поне те останат на НИВО и задържат превъзходството си над продажните КЮМЮРДЖИИ!
  • 7 8548

    11 19 Отговор

    До коментар #4 от "Driving pleasure":

    Каква ръчка бе. Коя бензинка ще си вземеш на цената на теслата дето да бие поне постиженията на тайжана. Да минеш дъгата за 7 мин въобще няма да е удоволствие да знаеш. Може минутите да са 9 но удоволствието е да бръмчи по завоите.

    Коментиран от #9, #95

  • 8 Borislav Popov

    22 9 Отговор

    До коментар #4 от "Driving pleasure":

    Няма какво да се чудиш, направо изотзад си го мести, на топло, там ще му е най добре и пак си карай бензинката, някой да ти забранява !?
    Това е новина само за един тест, на Тесла, но ти ако не влезе под такава новина и ако не си оставиш поредното антиелектческо л.й.о, нощес няма да можеш да заспиш сигурно. Нъл тъй каскет ?

    Коментиран от #10

  • 9 Driving pleasure

    24 24 Отговор

    До коментар #7 от "8548":

    А кой ти каза, че искам да бия постижението на тия каруци? Винаги давам примера Мазда МХ5 1.5 двигател ти е повече от достатъчен да си напълниш душата с шофиране. Карал съм МХ5 МБ (второто поколение) абсолютен фън на 4 колела!

    Само малопишковци се кефят на тия 800 коня! Тези коне в ежедневието са абсолютно неизползваеми - даже напротив те са трън в задника. На обществен път за да стигнеш лимита на подобна кола трябва да направиш такива грандиозни идиотщини, че ще е малко като те хванат да те разстрелят

    ... а Маздето от примера трябва да го понапънеш за да изкараш някакъв пърформанс от него и точно тогава започва забавлението.

    Разликата между Т'сла и Ферари и порше например е, че даже и най-луксозното Ферари прекарва известно време на писта - докато типичния собственик на Тесла никога няма да стъпи на пистата щото е олигофрен без никъв афинитет към шофирането и разчита не на умения а на тежък десен крак...

    Коментиран от #12, #14, #33

  • 10 Driving pleasure

    19 24 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Споко пич имаш някви мокри сънища за мъжко - осъществявай си ги с друсания африканец мен не ме меси!

    Модел С го развиват доста години - изчакай малко и порше ще пуснат нови версии на тайкан, политиката им е такава.

    Въпреки че пак ще кажа - дори да е порше е електрически боклук. а Тесла е зле сглобен електрически боклук. И двете нямат нищо общо с екологията и двете съществуват само и единствено кретенизма на зелените шарани

    Коментиран от #16

  • 11 Ясно

    33 5 Отговор

    До коментар #1 от "Илан Мъск съм":

    Той парите няма да ти вземе, щото нямаш ама гледам акъла ти го е взел.

    Коментиран от #31

  • 12 Поредните тъпи коментари

    10 6 Отговор

    До коментар #9 от "Driving pleasure":

    Да да.
  • 13 БАРС

    14 20 Отговор
    Тия какви ги дрънкат за тия електрически коли.Нека да ги изпробват в България натоварени с 5 чувала картофи 50 буркана компоти и трушия и едно удрано прасе 150 кг и да крат по нашите проходи па догава да видим с едно зареждане колко вдигат и колко км изминават
  • 14 47545

    24 9 Отговор

    До коментар #9 от "Driving pleasure":

    Кой ти говори за лимит. Дори един товарен камион да изпревариш в по-натоварено движение е по-безопасно за тебе и за околните ако караш по-бърз автомобил с по-добри спирачки. За каране в проходи също. През едно кръгово да минеш пак е по-бързо и безопасно да се включиш. А най-хубавото е че тези 800 коня в града са по-икономични от най най най най икономичния бензинов или дизелов автомобил.
  • 15 Скоро в производство

    21 6 Отговор

    До коментар #2 от "Random":

    Този вариант на Модел С влиза в продажба от следващото лято. Така че не е научна фантастика.
  • 16 Borislav Popov

    21 5 Отговор

    До коментар #10 от "Driving pleasure":

    По спокоен съм от всякога, но тебе това Порше и тази Тесла никой не те кара насила да си ги купуваш и никой не ти забранява да си караш бензинката. Това е просто една най обикновенна новина за някакъв тест между две електрички на "Ринга". Но независимо от това, ти като някакъв запрограмиран зомби трол, автоматически пишеш поредния си тъп коментар, че Теслата и Поршето са разбира се зле сглобени електрически боклуци и те разбира се няма нищо общо с екологията и за някакви там още шарани. Шарани, шарани, но тези шарани както ти ги наричаш, хидяда пъти са си направили сметката, преди да се захванат с производството на тези електрички и от финансова гледна точка и от екологическа и от всякаква. Жалко, че теб са забравили да попитат, тогава вече можеше и да се откажат от тяхното производство и да продължат да произвеждат само любимите ти бензинки. Що не вземеш да им драснеш по едно писъмце и да ги светнеш, че само електро-боклуци произвеждат ?? От де да знаеш може и да те послушат и да се откажат напълно от електричките..)

    Коментиран от #18, #19

  • 17 Рекорди

    13 1 Отговор
    Рекордите на Ринга. Времето на Тесла е много добро с един 4-ри врат, седан. Сравнете.
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_N%C3%BCrburgring_Nordschleife_lap_times
  • 18 пресса

    7 8 Отговор

    До коментар #16 от "Borislav Popov":

    Съгласен съм с теб, но наистина тези два модела не са екологични. Те са свръх мощни, а, наем, че колкото повече мощност и електроника лежат на батериите, при равни други условия, повече ток консумират и често зареждат. Иначе и Полша и Тесла са сред лидерите по качество. После спечели и приза по качество, а Тесла не му отстъпва по нищо. Това не са коли за всекидневието, там повече от 280-300 коня, за джип и лимузина не са ти нужни. А това са 800 коня... жив самолет.

    Коментиран от #21, #28

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Driving pleasure

    6 20 Отговор

    До коментар #18 от "пресса":

    Извинявай, но една от големите критики, които дори обективните собственици на Тесла, а не идиотизираните сектанти на Гурото признават е ужасното качество на сглобката и цялостната надеждност. Така че не - Двете са на еднакво технологично ниво, като бих казал заради наличието на предавка Порше минава напред, защото вече мнозина разработват такива за да се повиши ефикасността, но по отношение на качеството Тесла се равнява в най-добрия случай на Лада и претенциите за премиум са смешни!

    Коментиран от #22

  • 22 Глупости

    20 4 Отговор

    До коментар #21 от "Driving pleasure":

    Последните статистики са, че качеството на Модел 3 е на доста добро ниво. Стара ти е информацията.

    Коментиран от #23

  • 23 Driving pleasure

    8 15 Отговор

    До коментар #22 от "Глупости":

    Сравнено с какво :) Говорим за премиум. Последното което видях беше как лщбител и притежател на модел 3 показваш заварките и се дивеше колко са калпави :)

    Коментиран от #24, #25, #62

  • 24 Сравнено със стари

    17 4 Отговор

    До коментар #23 от "Driving pleasure":

    Покачващите се продажби, показват че хората са доволни от качеството на Тесла.
  • 25 Нови данни

    11 6 Отговор

    До коментар #23 от "Driving pleasure":

    Първото цялостно проучване сред почти 5000 собственици на Model 3, проведено от Bloomberg, установи, че процентът на дефектите достигна най-високото си ниво през февруари 2018 г., когато те са 101 на всеки 100 продадени автомобила. Именно тогава Tesla стартира нова производствена линия и утрои производството на Model 3.


    През февруари 2019 г., когато са регистрирани най-много дефекти, Tesla започва износ на своя Model 3 на фона на огромните промени в производството и логистиката. Това доведе до ситуацията, половината от доставките за цялото първо тримесечие да се случат в последните му 10 дни.




    През септември 2019 г. качеството се подобрява значително и дефектите достигат рекордно ниско ниво - 35 броя на 100 автомобила, според анкетираните собственици. Повечето проблеми са свързани с екстериора на автомобила. Боята предизвиква най-много оплаквания, след нея - около 12% от собствениците докладват за проблем, предизвикан от неправилно поставените панели. Най-малко сигнали са получени заради драскотини и вдлъбнатини.
  • 26 Borislav Popov

    12 5 Отговор

    До коментар #19 от "Driving pleasure":

    По вече от убеден съм, че си идиот в квадрат ! Пишеш идиотщитини пак в квадрат, че и на кубик даже ... 1 - Да напомням ли за вече встъпилите в сила забрани и за предстоящите такива?!) Да напомни ми, кой и кога на теб конкретно ти е забранявал да си караш бензинката ? Линка в студиото ! 2 - А това дали няма връзка с предстоящите екологични норми, които не пазара а тумба смахнати политици въвежда под рева на еко-кретените?!) Дали има, дали няма, я има, я няма... Не няма връзка и каква връзка може да има, точно тази новина с конкретно с еко - нормите !? Нямаше да е лошо да влезеш в някой специализиран еко - сайт и с тамошните тролове да обсъдиш проблемите с еко-нормите. 3 - Публикувано във факти.бг: Само че кретените просто лижете задника на Илон и нищо друго освен Тесла не е меродавно за вас! Сори пич ама определено не си добре!) Сори пич, ама и аз Сори, понеже не знам какъв Илон те е подгонил пак, но нито в тази новина, нито аз в моите 2 коментара тук, не съм споменал, абсолютно нищо за твоя Илон ! Да не забравиш тази вечер преди да си легнеш, да провериш под кревата си, да не би там да се скрил някой еколог дето те ограничава да си караш пустата бензинка или, което е по лошо, самия монстър Илон Мъск, създателя на Теслата, която не ти дава да дишаш и да живееш сокойно и не можещ да заспиш даже заради нея. Е, аз съм срещал тук много параноици и вякакви видове фоби в този сайт, ала такъв параноик и Теслофоб - Мъскофоб, като теб не съм виждал, момчето ми.
  • 27 USA 🇺🇲🇺🇲🇺🇲

    14 9 Отговор
    Taycana струва 180к и не може да бие кола за 100к почти 2 по малко ( Ем щот плащаш марката) , аз за 180к ще си взема tesla roadster за 200к която ще прави световни рекорди (като излезе) (скоро). П.с. Тесла N1

    Коментиран от #34, #35

  • 28 Дрън-дрън

    22 4 Отговор

    До коментар #18 от "пресса":

    Просто така си мислиш ти. За разлика от V12 електромобилите с 800 коня, в града харчат три пъти по-малко отколкото на магистрала. Предишната Тесла с близо 700 коня, със 100 киловатчаса, която се зарежда за 12 лв на нощна, изминава над 600 км в градски условия.

    Твоят автомобил с колко лева ще ги мине тези 600 км в града?

    Каквото и бълха да караш, няма да паднеш под 60 лв., а бензинов автомобил с подобна мощност няма да падне под 300 лв.

    Коментиран от #36

  • 29 Borislav Popov

    8 4 Отговор

    До коментар #19 от "Driving pleasure":

    Продължението, по точно края на 26-ти коментар, там просто не се събра всичко - Виж какво пич, вземи там някакви мерки, психиатър, хапчета, микстури, това онова, понеже доколкото знам, тези фобии, съвсем не са така безобидни, както ти се струва и почти не се лекуват, а може и да се превърне в някаква шизофрения. Послушай ме моето момче !
  • 30 Нов гост

    6 2 Отговор

    До коментар #2 от "Random":

    Защо така говориш !? "Да влезе в производство и тогава да я тестват."
    Тайкан-а влязъл ли е в производство ?!
    Доколкото знам и за него събират само предварителни поръчки , а и като гледам колко се мотаят , нищо чудно тази Тесла да влезе в производство преди Тайкан-а.
  • 31 Borislav Popov

    11 3 Отговор

    До коментар #11 от "Ясно":

    Браво пич, най точния коментар под тази статия, ако имах възможност и 100 плюса щях да ти сложа !! П.с. Това между другото се отнася за всички тукашни антиелектрици и електрофоби !
  • 32 Мъск

    17 2 Отговор
    Човека на 23 си купи макларън ф1.... тия тука седнали наклон да му дават ....абе ейййй вие на 23 още си мажехте суполите под масата....пича промени целия свят вие какво направихте?чудо в тоалетната е тва направихте

    Коментиран от #38, #55

  • 33 гост

    15 1 Отговор

    До коментар #9 от "Driving pleasure":

    Еех , мъка , мъкаааа !!! А какви времена бяха , как убедено плещеше , че Тесла на писта няма да видим и че не може една обиколка да завърти , пък с Порше да се състезава , АНАТЕМА , хахаххахаххахаххахах !!!!

    Коментиран от #47

  • 34 Kirumo

    6 12 Отговор

    До коментар #27 от "USA 🇺🇲🇺🇲🇺🇲":

    1-во : 100к. долара е базовия вариант на тази версия на модела.
    2-ро : Това е прототип - Най-вероятно е на пистови гуми и е силно олекотен - премахнати седалки, тапицерии, изолации и всичко друго, което е ненужно. Само от тези неща може да се получи разлика от минута. Следователно това, че някаква си медия казала, че някаква си модифицирана Тесла е направила обиколка за Х-минути няма никакво значение.
  • 35 Kirumo

    6 13 Отговор

    До коментар #27 от "USA 🇺🇲🇺🇲🇺🇲":

    Относно роудстъра на Тесла : Ако си имаш някакво основно понятие от науката наречена физика ще разбереш, че този модел е фантастика и е невъзможно да бъде такъв, какъвто го описва продавачът му.

    Коментиран от #37

  • 36 Kirumo

    6 14 Отговор

    До коментар #28 от "Дрън-дрън":

    От къде ги измъдри тези 600км. !? Този резултат може би е възможен само ако се качи на дино стенд. Те и от БМВ казваха, че новата седмица хибрид гори 1.8л/100км. Но мисля, че на всеки е ясно, че всички тези цифри са научна фантастика.

    Коментиран от #45

  • 37 Прав си

    13 2 Отговор

    До коментар #35 от "Kirumo":

    След 1 година много хора, ще влизат във фантастиката.
  • 38 Kirumo

    6 12 Отговор

    До коментар #32 от "Мъск":

    Мъск променил света !? Спри каквото взимаш, явно не ти влие добре. С какво е променил света лъжливия африканец? Електромобили има от над 200 години, електромобили в съвременната им форма ги има от около 35 години, батериите които са в Теслата ги има в тази им форма от преди да съществува компанията Тесла. Относно компанията му с ракетките, някой по-запознат ще ти каже защо и там е въздух под налягане и нищо повече. Относно Макларъна му : Това, че човекът е имал прекрасни предпоставки от които се е възползвал и забогатял няма нищо общо с капацитета му, следователно не виждам какво значение има какво си е купил на 23.

    Коментиран от #44

  • 39 ферари

    3 9 Отговор
    До тук с тесла: https://www.youtube.com/watch?v=_nQDU7HOStc

    Коментиран от #40, #41

  • 40 Пфу

    8 3 Отговор

    До коментар #39 от "ферари":

    Това ли е? Това е Модел С П85Д. Модел С вече е П 100 Д, който е доста по-бърз от този. Водеото е дооооста старо.
  • 41 Хммм

    12 3 Отговор

    До коментар #39 от "ферари":

    Пич, това видео е от преди 4-5 години .
    Въпреки това в първите 200-300 метра Теслата дръпна здраво пред ферарито .

    Сегашните Модел С са доста по-бързи.
    И въпреки това , дори да приемем че са приблизително равностойни - сещаш ли се колко е комично да сравняваме четириврат семеен седан и двуврат хиперкар който е 3-4 пъти по-скъп ...
  • 42 Алфа Ромео

    4 2 Отговор
    Не мога да разбера каква е тая бясна надревара за секунди след като не става въпрос за състезателни а за коли които ще се използват от хората в ежедневието, като се замислеш в крайна сметка е безсмислено...

    Коментиран от #46

  • 43 Random

    3 7 Отговор

    До коментар #5 от "Двоен аршин":

    Тия времена ги записват с оглозган интериор, споилер, сликове и керамични спирачки, даже батериите им не са готови щото последния път се развали и сериен тайкан я подмина:
    https://youtu.be/p5NLkYTuLw0

    Коментиран от #49

  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Дрън-дрън

    2 5 Отговор

    До коментар #36 от "Kirumo":

    Говоря ти за реален пробег. На книга тази същата Тесла минава над 700км, а със скорост 70 км/ч над 800 километра http://teslamotors.free.fr/#!/ А рекорда е над 1000 километра средна скорост 40 км в час. Колко километра ще измине с резервоар един бензинов хиперкар 800 коня с тази скорост
  • 46 Рекламодател

    2 0 Отговор

    До коментар #42 от "Алфа Ромео":

    Не си ли чувал за силата на рекламата?

    Коментиран от #54, #80

  • 47 Зомби с квадратно чело

    2 4 Отговор

    До коментар #33 от "гост":

    Гост не си научи урока от предният път нали? Искам официален линк от рекорда!!! Дай да го видим черно на бяло. Иначе бързи електрички 1000001 и Нио и Римак и т. Н. Сложи линка иначе се скрии щото ставаш смешен и изобщо не разбираш за какво става дума. Рекорда на Тайкана е официален и всеки може да се запише и кара Тайкана на тест драйв по улиците, той не е прототип!!!

    Коментиран от #48, #51, #52

  • 48 Не не

    3 1 Отговор

    До коментар #47 от "Зомби с квадратно чело":

    Рекорд даже няма. Аз даже мисля, че по средата на пистата тръгва втора Тесла по - рано, за да може да завърши по - рано. Кажи че съм прав.

    Коментиран от #56

  • 49 Двоен аршин

    5 2 Отговор

    До коментар #43 от "Random":

    Такива работи ли сънуваш? За съжаление това са розовите ти сънища. Ако се беше поинтересувал щеше да знаеш, че вместо да махат тегло, в теслите на ринга са добавили още две седалки и се състезават 7 местни 4врати седани. Гумите са полусликове предназначени за обществените пътища с които ще се продава колата. Този рекорд е направен със синята Тесла, с малкото спойлерче на капака, а не с онова огромно крило. Вероятно спирачките са керамични, но какъв е проблема, ако с тях оборудват и серийните автомобили? Батериите със сигурност не са готови, защото тяхното производство започва догодина и ще са доста по-добри от тези на Тесла модел 3, с които са в момента на ринга. Още преди да стъпят на ринга, Илон Мъск казва че отиват само за настройки и серийния автомобил ще е много по-добър.
  • 50 Driver

    3 7 Отговор
    Ако ще и с една минута да е по бърза теслата - Порше ще е винаги 10 пъти по-кола !

    Коментиран от #53

  • 51 Триада

    4 3 Отговор

    До коментар #47 от "Зомби с квадратно чело":

    Да беее, Якуцза, няма рекорд, успокой се, че като те гледам как си се разгорещил, ще вземеш някой удар да получиш. По кротко бе, човек, нали ти казах, че тези електрофобии, до хубаво няма да те доведат и да вземеш някакви мерки.

    Коментиран от #57

  • 52 Има време

    7 1 Отговор

    До коментар #47 от "Зомби с квадратно чело":

    Какъв официален рекорд очакваш още сега? Тогава пък ще започнеш да се оплакваш, че всяка седмица Тесла подобрява по две секунди от рекорда за да си прави реклама. https://youtu.be/UhpjpfYaw90 обърни внимание на датата на публикуване на този клип. Още от 2017 година, Порше тайкан върти обиколки на Нюрбургринг и го настройват, а Тесла направи по-добро време с все още не тествания си, да не говорим за настроен прототип. Рекорд се обявява, когато постигнат време, което повече не могат да подобрят. Наистина ли вярваш че Тесла са толкова добри, за да постигнат само за три седмици това което от porsche правиха вече трета календарна година за да запишат рекорда си? Изчакай още малко, най-доброто време тепърва предстои. А се кълняхте, че Тесла не може да слезе под осем минути и никога няма да става за писта.

    Коментиран от #58

  • 53 Прав си

    4 7 Отговор

    До коментар #50 от "Driver":

    Порше винаги ще е по-кола за пред чалготеката. В това 2 мнения няма.

    Виж на Нюрбургринг е друга работа. Там вече всяка секунда, че дори всяка стотна от секундата е важна.

    Коментиран от #63

  • 54 Прав си

    7 1 Отговор

    До коментар #46 от "Рекламодател":

    Каква по-добра реклама от това видео https://youtu.be/oSnoYEzZnUg

    Все пак това са автомобили, които ще се използват в ежедневието. Дали с Порше тайкан можеш да направиш такава реклама? Надали. В него ще вкараш куфар, само ако преди това върху него е стъпил слон. За стълба и дума не може да става. Тесла от друга страна, въпреки че събира багаж колкото mercedes Е класа комби, може да бие почти всички сериини спортни автомобили на писта, на старт, на четвърт миля и какво ли още не. Не е нужно да избираш. Получаваш всички качества накуп.
  • 55 4992

    2 6 Отговор

    До коментар #32 от "Мъск":

    Въпросният човек има баща милионер, така че по-полека с това колко е "пробивен".

    Коментиран от #65

  • 56 Зомби с квадратно чело

    2 5 Отговор

    До коментар #48 от "Не не":

    Лапешки шеги не са ми по вкуса, даваш линка или се скриваш!!!! Явно не осъзнаваш какво ти пиша, щото си лапе с 2 грама мозък в главата ти.

    Коментиран от #59

  • 57 Зомби с квадратно чело

    1 4 Отговор

    До коментар #51 от "Триада":

    Чакам линка, към рекорда!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    До тогава се скрии!!!!!
    Явно е топ секретен като мозакът в главата ти, никой не го в еиждал!!!!!

    Коментиран от #67

  • 58 Зомби с квадратно чело

    1 5 Отговор

    До коментар #52 от "Има време":

    Абе лапе вие от Мелмак ли падате???
    Какво означава Тесла не можела....... може и под 6 да падне!!!! Всеки може въпросът е това каква кола ще бъде, и дали ще бъде изобщо кола в смисъл за пътя!!!!
    Чакам рекорда дотогава се скрии, рекорда на Тайкан е официален с кола която всеки може да кара по пътищата днес!!!!
    И още нещо не съм фен на Порше и ФВ просто това са фактите, играят по-честно от вас.

    Коментиран от #60, #61

  • 59 Не не

    4 0 Отговор

    До коментар #56 от "Зомби с квадратно чело":

    Никой не е казал, че са направили рекорд. Пише, че са победили рекорда, но те не са направили рекорд все още, защото могат още по-бързо.

    Коментиран от #74

  • 60 Антиелектрика

    0 4 Отговор

    До коментар #58 от "Зомби с квадратно чело":

    Чакаме официалното време. Все пак адмирации за Тесла, че се появиха на Ринга, макар че предния път двете коли се счупиха. За кола с 800 к. с. времето е слабо, но все пак теглото е огромно заради батериите.

    Коментиран от #64, #73

  • 61 Има време

    4 0 Отговор

    До коментар #58 от "Зомби с квадратно чело":

    Ти бавноразвиващ ли си? Аз ти казвам, че Тесла са на етапа в който Порше тайкан са били през 2017 година, а ти ми говориш за официален рекорд и за серийни автомобили. Един елементарен въпрос. Можеш ли да идеш да си купиш този тайкан от магазина ДНЕС за да го караш тази година?

    Коментиран от #72

  • 62 Лаладжий на кило

    4 1 Отговор

    До коментар #23 от "Driving pleasure":

    Дори не искам да ти пиша защото си под нивото на много хора тук.Искам да ти кажа,че си един лаладжия.Добре човека си е показал заварките.Ами ти какво ще покажеш?Туршия и ракия,ако изобщо знаеш какво е това.
  • 63 Driver

    2 2 Отговор

    До коментар #53 от "Прав си":

    Големи глупости си написал - явно си бастун дето само на картинка е виждал Порше ...
  • 64 Имаш напредък

    4 0 Отговор

    До коментар #60 от "Антиелектрика":

    Само преди два месеца обясняваше как дори Тесла роудстър щял да е слон и да не става за писта, защото теглото не можело да се компенсира с мощност. Сега обърна плочата. Ех ако и останалите твои съмишленици антиелектрици имаха поне толкова мозък като тебе, ама уви. До последно ще викат на черното бяло.

    Коментиран от #66

  • 65 аман от хейтъри

    3 2 Отговор

    До коментар #55 от "4992":

    Я стига си лъгал ве, баща му е бил най обикновен строителен инженер, кой те излъга, че е бил милионер !? През 1996 година Мъск заедно с брат си основават компанията Zip2, през 1999 г. я продават на Compaq, от сделката само Мъск печели чисти 22 милиона долара.
  • 66 Антиелектрика

    0 4 Отговор

    До коментар #64 от "Имаш напредък":

    Разбира се, че е слон. Виж какво време дават коли с ДВГ с 800 к. с. Та дори кола с 450 к. с. дава по-добро време от миксер с 1360 к. с. Единствения миксер, който даде наистина добро време беше на VW, но е със супер кондензатори.

    Коментиран от #69, #70

  • 67 Триада

    5 1 Отговор

    До коментар #57 от "Зомби с квадратно чело":

    А бе, какъв линк чакаш ти от мен бе, Якуцза ? Черно на бяло и на чист български език съм ти написал, че няма рекорд ! Съвсем си се побъркал с тази твоя Теслофобия бе, момченце, пак ти казвам успокой се, няма рекорд, само мир да има. П.С. Защо пак смени никчето, досрамя ли те с вчерашния ник да пишеш ? Няма нищо, пиши си, просто ти и твоите съсектанти, антиелектриците най много тук се възмущавате, за дето другите си сменяли никовете, все едно, че само вие имате тук право да си ги сменяте, когато ви скимне.
  • 68 Ха ха

    4 1 Отговор
    Рано или късно всички ще караме на ток
  • 69 Има напредък

    4 0 Отговор

    До коментар #66 от "Антиелектрика":

    Ти остави дали е слон или не. Въпросът е може ли да се компенсира теглото с мощност на пистите, за да се подобри времето за обиколка? Както виждаш съвсем малко са увеличили мощността, но вместо допълнителна предавка, са добавили още един електромотор, който подобрява и динамиката и управляемостта. Не че не могат да добавят още един, но са оставили това за следващия "конкурент", за да не отказват останалите с нови шест години преднина.
  • 70 Borislav Popov

    5 0 Отговор

    До коментар #66 от "Антиелектрика":

    Споко, каскет, по поръчка на америкаското правителство, компанията
    Magna International е започнала разработката на абсолютно нов електромотор ! Американците са поставили задача на компанията, новия мотор да е 8 пъти по мощен (по съотношение на тегло-мощност) от досегашните аналогични ел - мотори и да е с 50 % по евтин. Намаляването на цената ще стане възможна благодарение на новите технологии на компанията, които ще и позволят да се откаже от магнити, които се произвеждат от скъпи рядкоземни метали. Максималната мощност на переспективния ел-мотор ще бъде 125 кВт (170 к.с.). Възможноста ни да избягаме от зависимоста ни от рядкоземни метали ще реши два основни проблема, които пречат на УСКОРЕНОТО РАЗВИТИЕ НА АВТОМОБИЛНАТА ЕЛЕКТРОФИКАЦИЯ, това са, нуждата от импортирането на тези редки метали и тяхната висока цена, заяви технологическия директор на Магна - Суоми Котагири.
    Новия ел-мотор ще бъде представен в готов вид на поръчитела, през 2021 г. Американците уточняват, имено отказването от постоянните магнити от скъпи рядкоземни метали, е от стратегическо значение. Разработката на тези нови алтернативни решения е започнала още през 2011 г.под строгия контол на американското правтелство - Отдел за иновационни изследвания в областа на ел-технологии - (ARPA-E).

    Коментиран от #71

  • 71 Антиелектрика

    2 4 Отговор

    До коментар #70 от "Borislav Popov":

    Що ме занимаваш като не правиш разлика между батерия и ел. мотор? Заекваш на думата Каскет или просто толкова ти е сивото вещество?

    Коментиран от #81

  • 72 Зомби с квадратно чело

    1 2 Отговор

    До коментар #61 от "Има време":

    Можеш да си поръчаш тест драйв и да излезеш на улицата, пътя, магистралата. Можеш и да си го поръчаш като официално всички ТТ данни на колата и екстри са описани. От там нататъка кога ще го поучиш аз не се интересувам от Порше, така че това не ме вълнува.

    Коментиран от #78

  • 73 Зомби с квадратно чело

    1 1 Отговор

    До коментар #60 от "Антиелектрика":

    Записването на официално време не е само символично. При записването му се описва как е било постигнато, това е най-важната част. Иначе всеки може да вземе ламарината на Тесла или трабант а отдолу да сложи реактивен двигател!!! Сликове, спойлери, кокпит, карбон,активни елементи, кокво ли не още няма лошо ама като излезе тази кола на пазара гледаш 500 000 долара аааааааа??? а теслата 150 000 разбираш ли за какво говоря.

    Коментиран от #75, #76

  • 74 Зомби с квадратно чело

    1 2 Отговор

    До коментар #59 от "Не не":

    Това не е сериозно винаги ще може повече, това се нарича прогрес. Това че може повече не означава че не може да запишеш текущото време. А Тайкана да не би да не може?

    Коментиран от #77

  • 75 Раз'ииш ли

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Зомби с квадратно чело":

    Разбирам за какво говориш разбира се, сега ако и ти се разбереш какво си написал, ще е супер.

    А дано ама надали.

    Основният извод от на писането е това което ви повтаряме от години насам - електромобилите излизат по-евтино при големи мощности и затова толкова стартъпи започнаха да правят електромобили.
  • 76 Антиелектрика

    0 2 Отговор

    До коментар #73 от "Зомби с квадратно чело":

    Именно. То дори не казаха официално какво се повреди в колите предния път.

    Коментиран от #79

  • 77 Не може

    2 0 Отговор

    До коментар #74 от "Зомби с квадратно чело":

    Не може разбира се. Не гледа ли клипа в коментар 52? От 2017 година въртят обиколки по дъгата, защо чак сега според тебе публикуваха официално време? Това е най-доброто, което могат да постигнат в момента.
  • 78 Изкара логика

    3 0 Отговор

    До коментар #72 от "Зомби с квадратно чело":

    Как реши, че ще вземеш да тестваш прототипа на Тесла? Какви технически данни искаш да ти предоставят, като самите те не ги знаят? Нали затова са отишли на Нюрбургринг за да оптимизират финалната версия. Въпреки това, са си поставили изключително кратък срок за производство. Ще можеш да си купиш този модел още октомври месец другата година, само няколко месеца след Порше тайкан, които бяха на този етап на производство още през 2017 година и ще видим дали ще успеят да си спазят сроковете за производство в началото на 2020 година.
  • 79 Изкара логика

    3 0 Отговор

    До коментар #76 от "Антиелектрика":

    Защо трябва да ти се обясняват? Знаеш ли още колко повреди ще има, докато стигнат до финална версия? Нали затова са там, за да открият слабите места.

    Те времето не казаха предния път, както и сега, та го научаваме от шпиони, а ти чакаш да ти докладват лично за повредите?
  • 80 Алфа Ромео

    0 2 Отговор

    До коментар #46 от "Рекламодател":

    Чувал съм, но мислех че влие само на татуирани хора с една и съща прическа слушащи бясна чалга!

    Коментиран от #88

  • 81 Borislav Popov

    4 0 Отговор

    До коментар #71 от "Антиелектрика":

    Ок, освен ел-мотора, проекта предлага разработена трансмисия и инвертори, специално за него. Тоест, ще се появи, абсолютно ново електрическо задвижване.Отделно се съобщава, че новия ел-мотор първоначално ще бъде разработен под стандартите, които се използват в автомобилната промишленост. Новия проект (project scope) ще бъде, контролиран финансово от министерството на енергетиката на САЩ, контрола ще се осъществява на всички етапи на разработванетро му. С други думи, щом хамерите са се заели, работата е сериозна. Така, че драги мой Driving pleasure или Якуцза, или как беше още ти там, че ти забравих ника... както виждаш, бъдещето на електроавтомобилостроението не е свързано само с нови батерии, има си и други пътища за неговото развитие ! Макар, че можеш и да не се съмняваш, че нови, евтини и високопроизводителни с бързо зареждане, акумулаторни батерии, също ще бъдат открити. Щом "простите" японски инженери са се заели с тази задача тя ще бъде решена, потърпи още 2-3 годинки, така, че парите за нова електричка можеш още отсега, да започнеш да ги събираш.

    Коментиран от #82

  • 82 Антиелектрика

    0 5 Отговор

    До коментар #81 от "Borislav Popov":

    Я потърси спешно лечение от параноята си, щом продължаваш да мислиш, че пиша с други никове. То всъщност процеса на мислене ти е чужд, след като твърдиш, че инвертора е нещо в задвижването и няма нищо общо с батерията. Жалко, че нямаш дори капацитета да осъзнаеш колко си елементарен.

    Коментиран от #83

  • 83 Borislav Popov

    5 0 Отговор

    До коментар #82 от "Антиелектрика":

    Параноята е само в твоята главица, аз не се опасявам нито от батерии, нито от ел-мотори, нито от ДВГ, като вас сектантите, които са о като чуете нещо за Тесла и електрика, веднага подскачате като ужилени и започвате да плюете тук, като схарски камили ! Така,че моето момче, аз нямам проблеми с параноята, а на теб пак ти казвам, вземи някаква мерки против и параноята и електрофобията с Теслофобията, послушай ме поне веднъж , батювото.

    Коментиран от #85

  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 Антиелектрика

    0 5 Отговор

    До коментар #83 от "Borislav Popov":

    Ясно е, че си напълно сбъркан. Къде и кога съм писал против Тесла тук, неграмотно украинче? Пък "мойто момче" ще викаш на някой украинец на твоите години, келеш.

    Коментиран от #87, #90

  • 86 Ай добрютро

    3 0 Отговор

    До коментар #84 от "за гъби съм":

    Ами да не им е за първи път? Точно по същият начин се изгавриха с представяне на електрическия камион на mercedes. Нарочно отложиха представянето на Тесла семи, за да се случи точно след представянето на камиона на mercedes. Тогава се видя кой къде е в технологиите. Камионът на mercedes може да измине 300 км с едно зареждане, което трае няколко часа, докато камиона на Тесла първоначално трябваше да изминава 800 км с пълна батерия и 600 км с 30-минутно зареждане. Все пак хубаво е, когато има конкуренция, защото Тесла модел S не беше обновяван от 2012 година, но въпреки това досега никой не беше представил дори прототип който да достигне някоя от характеристиките му. Дано да се появят и други конкуренти, защото това е добре за цялата индустрия.
  • 87 Ти да видиш!

    4 0 Отговор

    До коментар #85 от "Антиелектрика":

    Значи онова, че Тесла била слон и не ставала за писта е било похвала? Ами да ти кажа доста странен начин на изразяване имаш в такъв случай.

    Коментиран от #89

  • 88 Ами то не е реклама

    2 1 Отговор

    До коментар #80 от "Алфа Ромео":

    А самата истина. Трябват ли да гледаш реклама, ако се чудиш какво да избереш - бърз автомобил, защото те кефи, икономичен, защото изминаваш много километри на ден или комби, защото имаш голямо семейство, а от време на време налага да возиш повече багаж? Тесла модел S/Х е естествения избор и ще ти излезе по-евтино отколкото да си купиш трите автомобила. Няма да ти трябват и 3 гаража.

    И най-вече, ще можеш да возиш семейството си с много багаж бързо, конфортно и икономично.

    Коментиран от #99

  • 89 Антиелектрика

    0 4 Отговор

    До коментар #87 от "Ти да видиш!":

    Аре стига простотии. И с трактор може да отидеш на писта. Сравнението с БМВ М3 на Мъск беше това, което още не е направил. Нито съм предричал фалит на Тесла, нито искам забрани, нито ме вълнува колко продават. Писна ми да повтарям какво не ми харесва, защото няма кой да чете.

    Коментиран от #98

  • 90 Borislav Popov

    1 0 Отговор

    До коментар #85 от "Антиелектрика":

    Пак ти казвам, ти си сбърканяка моето момче, ти до толкова си се оплел в собствените си лъжи тук и в многобройните си никове, че вече сам не помниш, къде какво си приказвал и какво си писал. Аз тук не веднъж съм ти припомнял за старите ти грехове и обещания и как после ти сам се отмяташ от думите си и се правиш на халосан, че уж не си бил приказвал такива неща. Мога пак да ти ги припомня, ала си ми поомръзнал тук за последните 2-3 дена и не ми се зенимава със зомбита като теб, а и друга работа си имам, да не си само ти тука !?

    Коментиран от #91

  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Borislav Popov

    1 0 Отговор

    До коментар #91 от "Антиелектрика":

    Онези същите, електрофобче, ти много добре ги знаеш, така, че не ми се прави тук на света вода ненапита, дето бил си пишел само с един ник, ти като не си ги помниш всичките никове, аз ли да ти ги помня !?

    Коментиран от #93

  • 93 Антиелектрика

    0 1 Отговор

    До коментар #92 от "Borislav Popov":

    Всички украинци ли сте толкова нагли, неграмотни и бавно схващащи?

    Коментиран от #96, #97

  • 94 Японеца

    5 0 Отговор
    Порше прави рекорд, всички ръкопляскат. Тесла ги бие, увесени носове и "ама то за 30сек. ли сега ще спорим, къде ще ги караме така". Немските двуличници са в истерия!
  • 95 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Borislav Popov

    4 1 Отговор

    До коментар #93 от "Антиелектрика":

    Aйдe ceгa eлeктричкитe ги oпрaви ceгa ce хвaнa и укрaинцитe дa oпрaвяш, a нe бeшe злe oт ceбe cи дa зaпoчнeш, пoнeжe ти нaй мнoгo имaш зa oпрaвянe, eлeктрoфoбчe.
  • 98 Ти да видиш!

    4 1 Отговор

    До коментар #89 от "Антиелектрика":

    Пак се правиш на ударен. Трактора може да отиде на Нюрбургринг, но може ли да направи обиколка за 7 минути?

    Предишната версия на Тесла също ходи, но времето беше към девет минути и не можеше да направи една обиколка, без да и се ограничи мощността заради прегряване. Много добре знаеш какво те питам. Покажи кой четириврат седан с ДВГ постига такива резултати на ринга, независимо от мощността? Нали Тесла не можеше да бие дори 20 годишни седани за 10 000 долара?

    Коментиран от #102, #105

  • 99 Ами

    1 4 Отговор

    До коментар #88 от "Ами то не е реклама":

    Не ако си в САЩ запали ли както обикновено отиде къщата. Виж ако къщата има басейн да я паркираш или потапяш става. Никой не кани пироман и да си каже ще го оставя сам може и да не запали къща или апартамент 😂

    Коментиран от #101

  • 100 Германия

    2 1 Отговор
    Субсидията за електрически коли в Германия с цена до 40 хил. евро скача от 4 хил. евро на 6 хил. евро.
  • 101 А какво да си купи

    1 1 Отговор

    До коментар #99 от "Ами":

    От BMW са изгорели повече https://youtu.be/Us56c7yQAYY и ако изгледаш видеото, няколко чисто нови автомобила са запалили домовете на собствениците си няколко часа след паркирането им.

    Коментиран от #103, #104, #106

  • 102 Зомби с квадратно чело

    0 2 Отговор

    До коментар #98 от "Ти да видиш!":

    Първо ти покажи Тесла постигнала такъв резултат, после ще си говорим пак. Къде да видя резултата на Тесла на ринга???
  • 103 Аууууу

    2 2 Отговор

    До коментар #101 от "А какво да си купи":

    С това видео, ще разстроиш Антиту, няма да мой да спи чиляка.
  • 104 Недей така

    3 1 Отговор

    До коментар #101 от "А какво да си купи":

    Ти сега и последната опорка отряза, те само на пожари са надяваха, а сега! Няма опорка, мъка, мъка,мъка. Ама не, не е горяла и 2 месеца по-късно пак да се запали, нали? Е има опорка пак, няма да се оставяме.
  • 105 Антиелектрика

    1 5 Отговор

    До коментар #98 от "Ти да видиш!":

    Отвори страницата на Ринга и ще видиш, че Тесла официално не фигурира там изобщо. При прототипите има под 7 минути дори някакво тунинговано Subaru WRX STI с някакви 600 к.с. Или и то викаш струва 150 000$? Ако Тесла направи подобаващо реално такова време, мога само да изкажа адмирации. За сега фактите говорят друго.
  • 106 Антиелектрика

    1 5 Отговор

    До коментар #101 от "А какво да си купи":

    Норвежецо, това колко пъти ще го пробутваш? Сигурно е за да може сбърканото украинче да се подмокря с различни никове? Колко пъти да ти кажа да публикуваш и причината - тя е ЕЛЕКТРИЧЕСКА. Както и да е, всеки сам си носи кръста за лъжите и отричане на очевидните проблеми.

    Коментиран от #107, #111

  • 107 А какво да си купи

    3 0 Отговор

    До коментар #106 от "Антиелектрика":

    Какво е значението каква е причината? Изгорели ли са повече BMW-та отколкото Тесла? Изгорели са. Край на дискусията. Запалили ли са домовете на хората? Запалили са ги. Край и на тази дискусия.

    Коментиран от #108, #109

  • 108 Антиелектрика

    0 2 Отговор

    До коментар #107 от "А какво да си купи":

    Изгорели са повече ДВГ от електрички заради ЕЛ. ИНСТАЛАЦИЯТА и то при явен ДЕФЕКТ. А миксерите се палят, защото е дефект на технологията!!! Каква точка, като в електричката има само ел. инсталация? Край единствено на смисъла да се спори с лумпени лъжци!

    Коментиран от #110, #113, #140

  • 109 Не чакай

    2 0 Отговор

    До коментар #107 от "А какво да си купи":

    С колко вода са ги изгасили? 2 тона или 11 тона? Мисля, че там и къщата където гори са използвали малко повече! И като горат са No toxic, нищо че дима е малко черен, то това щото БМВ-то черно. Ако е бяло, ще гори бял пушек.
  • 110 Браво

    3 0 Отговор

    До коментар #108 от "Антиелектрика":

    Браво, най - накрая си призна! Изгорели са повече ДВГ от електрички, заради инсталацията! Точно така е, а да си виждал ДВГ кола без ел. инсталация през последните 100 години? Браво.

    Коментиран от #112

  • 111 Borislav Popov

    4 0 Отговор

    До коментар #106 от "Антиелектрика":

    Алоууу, Driving pleasure, ти освен,че си теслофоб и електрофоб, още си и ксенофоб - параноик, все украйнци, норвежци и македонци ти се превиждат тук, а вечер като си лягаш, сигурно проверяваш, да не се е скрил случайно под леглото ти, някой електричар или украински македонец, с норвежски корени.

    Коментиран от #114

  • 112 Антиелектрика

    0 3 Отговор

    До коментар #110 от "Браво":

    Аз няма какво да си признавам, а ти. Изгорелите БМВ-та са в резултат на открит дефект. Електричките в следствие на какво изгарят, след като никой производител не е открил дефект? Сега дай поредния ник, на който пак да обяснявам що е то производствен дефект и дефект на самата технология!

    Коментиран от #115

  • 113 аман от хейтъри

    3 0 Отговор

    До коментар #108 от "Антиелектрика":

    Изгоряло ти е нещо друго на теб, ама хайде да не казвам какво, че ще ми изтрият хубавия смислен коментарец, дето е тооочно по темата !

    Коментиран от #116

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 116 Антиелектрика

    0 2 Отговор

    До коментар #113 от "аман от хейтъри":

    Давай трол, давай и с другите никове. Яко спам му е майката и колкото се може с повече никове. Само гледай да не ти изгори нафтовата печка в гаража.

    Коментиран от #124

  • 117 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 118 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 119 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 120 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 121 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 122 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 123 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 124 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 125 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 126 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 127 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 128 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 129 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 130 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 135 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 136 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 137 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 138 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 139 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 140 А какво да си купи

    1 0 Отговор

    До коментар #108 от "Антиелектрика":

    Абе ти добре ли си? Ако шанса да се запали и да ти изгори семейството с
    ново BMW е 1:1000, а нова Тесла е 1:100000 кой автомобил е по-безопасен и ти кой би избрал?

    Знаеш ли колко ме интересува каква е причината за запалванията? Резултата е един и същ. Когато се случи най-лошото, последното което ще те интересува е дали дефекта е бил при производство на батерия или при производство на нещо друго.

    Коментиран от #141

  • 141 Антиелектрика

    0 1 Отговор

    До коментар #140 от "А какво да си купи":

    Насочи въпроса към себе си. От къде ги изсмука тези цифри? Ти видя ли например да има обяснение на самовзривилата се в Китай Тесла в подземен паркинг? Тръгнал си да говориш за най-лошото, пък не вижда, че мискерите са много по-склонни към БЕЗПРИЧИННО САМОЗАПАЛВАНЕ. Или викаш на теб не може да се случи?

    Коментиран от #142

  • 142 Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #141 от "Антиелектрика":

    А ти видя ли да има обяснение нахилядата самозапалили се автомобили с ДВГ в целия свят, докато гореше Теслата в Китай ? 1 - Тесла се самозапалила в Китай и сектантнята оревахте орталъка тук с нея.

    Коментиран от #143, #144, #145

  • 143 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 144 Антиелектрика

    0 2 Отговор

    До коментар #142 от "Borislav Popov":

    Апропо, кои са тези милиони самозапалили се ДВГ в класа на Тесла и на възрастта на Тесла, че нещо пак мисълта ти витае из украинските поля. Мисленето не е за колхозници, каскетски.

    Коментиран от #146

  • 145 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 146 Ламборгини

    1 0 Отговор

    До коментар #144 от "Антиелектрика":

    Ламборгини имат повече изгорели, може би и Ферари.

    Коментиран от #147

  • 147 Антиелектрика

    0 2 Отговор

    До коментар #146 от "Ламборгини":

    Така ли и колко са? Или на теб така ти се струва? На фантазия ли ще го караме?

    Коментиран от #148

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Антиелектрика

    0 1 Отговор

    До коментар #148 от "Много са":

    Леле, наистина са много, цяла една. Я виж кратка извадка само за няколко месеца колко Тесли изгоряха: https://insideevs.com/news/373722/truck-trailer-five-teslas-burns/ https://insideevs.com/news/359527/tesla-models-crash-fire-wreck-video/ https://insideevs.com/news/347821/video-tesla-model-s-fire-garage/ И това са само 3 линка за Тесли. Да не говорим колко други евтини електрички се самозапалват, за които дори не се споменава: https://www.youtube.com/watch?v=8PUG-ldjD48 Та недей дърпа дявола за опашка.

    Коментиран от #150, #152, #153, #157

  • 150 Колко са изгорели

    1 0 Отговор

    До коментар #149 от "Антиелектрика":

    3 извадки, защото всички са описани. Колко коли имат продадени Тесла, 500 хиляди? Имат около 20 пожара, като по-голямата част е след катастрофи или удар. А колко са на Модел 3, при положение че там продажбите са много повече?

    Коментиран от #154

  • 151 Borislav Popov

    3 0 Отговор

    До коментар #145 от "Антиелектрика":

    Взривило ти се е нещо друго на теб, а Теслата в Китай се самозапали, в Ютуба има видео. Китайските експерти не изключват, че това самозапалване може и да е нагласено. Понеже от 777 000 зарегестрирани хибриди и електроавтомобили, се е запалила една единствена Тесла и то на паркинга точно пред камерата. Всичко е направено специално от петролната мафия да се компрометират Теслите.

    Коментиран от #155

  • 152 Ето ти още

    1 0 Отговор

    До коментар #149 от "Антиелектрика":

    https://youtu.be/8qCHqEIRC2c
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 Антиелектрика

    0 1 Отговор

    До коментар #150 от "Колко са изгорели":

    Не са 20 пожара, а двойно повече и вече има самозапалила се и модел 3, да не говорим колко има и при зареждане. Никоя кола с ДВГ не е застрахована от пожар, но поне никоя кола с ДВГ няма да се самозапали през нощта, както го правят миксерите.

    Коментиран от #156

  • 155 Антиелектрика

    0 1 Отговор

    До коментар #151 от "Borislav Popov":

    Явно Чернобил си казва думата: https://automedia.investor.bg/a/2-novini/37974-tesla-model-s-se-vzrivi-na-parking-video Викаш това не е взрив, а? Всъщност аз лично отидох да я саботирам - не е истина колко си зле! Нямаше и случаи на самозпалили се миксери в Русия, пък се оказа, че има. Това, че ти не знаеш, не означава, че няма, ама се напъваш да слагаш каскети,

    Коментиран от #158, #160

  • 156 Как не може

    2 0 Отговор

    До коментар #154 от "Антиелектрика":

    Ти не гледа ли видеата с БМВ-тата и изгорелите къщи?

    Коментиран от #162, #166

  • 157 Borislav Popov

    3 0 Отговор

    До коментар #149 от "Антиелектрика":

    Доказано е, че вероятноста да се самозапали електроавтомобил е с 500 % по ниска от верояиноста да се запали автомобил с ДВГ. Милиони автомобили с ДВГ изгарят всяка година в целия свят и загиват хиляди и хиляди хора. Но никой не говори за това, като, че ли така и трябва да бъде. Но само за един самозапалил се автомобил се вдига такъв шум от медиите, че направо майко мила...) Платените медии вдигат шум, а верните им помощници - санчо -панчовци и платените тролове -антиелектрици после помагат този изкуствен медиен шум, да се разпостранява, като нахвърлят екстременти на вентилатора, да е по силна вонята.

    Коментиран от #159, #169

  • 158 Borislav Popov

    3 0 Отговор

    До коментар #155 от "Антиелектрика":

    Има видео не е взрив а самозапалване, а и без тебе в Китай, лесно може да се намери, кой да го нагласи това "самозапалване"..) Но както и да е, този нагласен пожар, не попречи на Мъск да построи нов модерен мега-завод в Шанхай и да произвежда там хиляди Тесли. С други думи, кучетата си лаят а кервана си върви !

    Коментиран от #168

  • 159 Зомби с квадратно чело

    0 1 Отговор

    До коментар #157 от "Borislav Popov":

    Кой го е доказал, Елон Мъск ли? Дай линк към научната статия да видим?

    Коментиран от #161, #164

  • 160 Borislav Popov

    3 0 Отговор

    До коментар #155 от "Антиелектрика":

    Ти си нямаш понятие, какво значи взрив, ама въобще !

    Коментиран от #167

  • 161 Borislav Popov

    3 0 Отговор

    До коментар #159 от "Зомби с квадратно чело":

    Умните хора са го доказали, а Мъск не се занимава с такива работи, Мъск произвежда автомобили и не само...)

    Коментиран от #190

  • 162 Той не знае какво говори

    5 0 Отговор

    До коментар #156 от "Как не може":

    Остави го, той вече така се оплете, че не знае какво говори горкия. До преди малко обясняваше, че BMW та се самозапалвали и стотици са изгорели само от една-единствена партида на BMW, някои от които запалили домовете на собствениците си докато спят, а сега вече твърди че това било невъзможно. Как да спориш с такъв човек, който не помни само преди няколко часа какво е казал, да не говорим за коментарите му в предишни теми от преди години.

    Сега даже ще ти кажа как обича Тесла ще си купя една и е най-добрия автомобил на света. Даже ще се закълне че никога не е говорил против Тесла. Даже сега не говори против Тесла. Глупости няма такова нещо. Той толкова много я хвали, а пък ние така и не може да го разберем.

    Даже когато Тесла бие абсолютния рекорд, ще каже че би си купил такава, ако не бяха толкова радиоактивни. Радиацията от такава мощност щяла да го убие, иначе няма нищо против Тесла. Ама нищо.
  • 163 Той не знае какво говори

    3 0 Отговор
    Поправка:
    Сега даже ще кажЕ как обича Тесла ще си купИ една и е най-добрия автомобил на света.
  • 164 Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #159 от "Зомби с квадратно чело":

    Аз ти го казвам как е, а на теб много като ти трябва, сам си търси линк, аз не съм ти информационно бюро тук, каскече.
  • 165 Borislav Popov

    1 0 Отговор
    Ашладисвам евтино и без болка, антиелектрици с помоща на Теслата, много е остра.
  • 166 Антиелектрика

    0 1 Отговор

    До коментар #156 от "Как не може":

    Кои са тези домове, които са изгорели през нощта от БМВ-тата? Пак ли ще го караш на волни съчинения?

    Коментиран от #174

  • 167 10 хиляди взрива

    0 2 Отговор

    До коментар #160 от "Borislav Popov":

    Антиелектрика е прав в случая. При нагряване батериите се взривяват защото са в херметично затворени метални опаковки. Това е адски опасно. Защото в батерията на Тесла има потенциални 7000 такива взрива. https://youtu.be/ZRR0x9KC5lw?t=8m26s гледай колко е опасно това. Направо вдига всичко наоколо във въздуха, има пушеци, огън, даже и гърми.

    Абе направо е апокалипсис като гледаш клипа, но това не му пречи да държи минимум шест такива взрива в спалнята си, най-вероятно до главата си, докато спи, но иначе много се е притеснил за собствениците на електромобили. Ама иначе няма нищо против Тесла, да не си помислиш нещо различно? Тесла е върхът на технологиите според него. Малко може да поспорите Какво значи думата технология, но иначе Тесла е върхът.

    Коментиран от #170, #171

  • 168 Антиелектрика

    0 1 Отговор

    До коментар #158 от "Borislav Popov":

    Не е викаш взрив това? Сляп ли си или си нагъл по рождение?

    Коментиран от #173, #176

  • 169 Антиелектрика

    0 1 Отговор

    До коментар #157 от "Borislav Popov":

    Доказано е, че си украински трол. Празните приказки и каскетите са ти единствено в главата.

    Коментиран от #172

  • 170 Антиелектрика

    0 1 Отговор

    До коментар #167 от "10 хиляди взрива":

    Еха, нали ти беше казал крилата фраза: "Да го духат учените"? Ама как ще си позволяват да казват, че при горенето на 100 kW литиево-йонна батерия се отделят 20 кг отровни флуорни газове?
  • 171 Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #167 от "10 хиляди взрива":

    Не е прав антиелектрика и ти не си прав, на видеото много добре се вижда, че взрив няма, освен това вече е доказано, че всичко е нагласено ! От !!!, 777 000 зарегестрирани в Китай, през 2017 г. хибриди и електроавтомобили, се запалила уж случайно една Тесла и то точно на паркинга пред камерата. Пожарът е нагласен !

    Коментиран от #175

  • 172 Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #169 от "Антиелектрика":

    Ха, ха, ха, доказано било ! Доообре, доказателствата в студиото !
  • 173 Borislav Popov

    1 0 Отговор

    До коментар #168 от "Антиелектрика":

    Казах ти го вече и пак ти го казвам, ти си нямаш понятие какво означава това - ВЗРИВ, ама въобще !
  • 174 Само електричките горят

    2 0 Отговор

    До коментар #166 от "Антиелектрика":

    Казваш BMW та та се палят само през деня? Дори така да е, въпреки че не е, той е това успокоява ли ти кога BMW то ще ти запали къщата, дали през деня или през нощта? А BMW-та продължават да се палят и компанията нищо не прави по въпроса, за разлика от Тесла, която чрез update, намали вероятността за пожар.
    https://abcnews.go.com/US/mysterious-bmw-fires-continue-calls-investigation-grow/story?id=60843215 ето ти едно цитатче, какво означава взрив, който няма как да се получи с електромобил :

    През октомври 2017 г. Лора Охме каза, че тя и двамата й синове, Макс и Ели, са принудени да избягат от дома си в Сан Диего, Калифорния, когато нейното BMW X5 се запали, докато е паркирано и изключено в гаража си.

    "Взривът взриви [гаражната врата]", каза Охме пред ABC News. "Всеки, който наистина върви по улицата, може да бъде ударен."

    Семейството избяга невредими, но полученият пожар унищожи дома им. Пожарните следователи успяха да я определят наскоро закупеното BMW като източник на взрива.

    "Не сме единственото семейство, което е загубило всичко заради пожар на автомобил BMW", каза Ох и "Реши проблема."

    Коментиран от #177

  • 175 Антиелектрика

    0 2 Отговор

    До коментар #171 от "Borislav Popov":

    Да каскетски, зарови си украинската глава в пясъка - всичко е нагласено, батериите не се палят, ЕМП е безвредно, ние сме от петролната руска мафия, а ти си много интелигентен, грамотен и умен. Вярвай си на украинската наивност.

    Коментиран от #179

  • 176 Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #168 от "Антиелектрика":

    На бе, каскет, виж какво значи взрив, дано не ми изтрият линка, че да се убедиш, между другото в Ютуба има 1 милион видеота, как се взривяват автомобили с ДВГ и няма нито едно видео с взрив на електричка - https://www.youtube.com/watch?v=pKCOO0PCzOM

    Коментиран от #178

  • 177 Антиелектрика

    0 2 Отговор

    До коментар #174 от "Само електричките горят":

    Страхотен превод и сравнение. Продължавай да сравняваш нови Тесли за по над 100 000$ с 20 годишно БМВ Е53.

    Коментиран от #192

  • 178 Антиелектрика

    0 3 Отговор

    До коментар #176 от "Borislav Popov":

    Я ни обясни на нас невежите, какво е взрив? И какво ми даваш пак видеа на газови дърти каруци? Поне се успокои, че пак написа думата Каскет, че се бях притеснил да не си се излекувал от заекването си.

    Коментиран от #181

  • 179 Borislav Popov

    2 0 Отговор

    До коментар #175 от "Антиелектрика":

    Не видях доказателствата, че съм украинец, къде са.... и едно уточнение, ти и себеподобните ти тук тролове, не сте и не можете да бъдете, разбира се, никаква петролна руска мафия, вие сте техните чираци, нещо като мулета сте вие за тях.

    Коментиран от #180

  • 180 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 181 Borislav Popov

    3 0 Отговор

    До коментар #178 от "Антиелектрика":

    Просто ти показвам каскетче, да видиш каква е разликата между взрива и самозапалването, мога да те затрупам с най различни видеота и на газови дърти каруци и на бензинови млади фаетончета, има всякакви и пак ти казвам милиони са. Аре сега започвай пак, за "взрива" на Теслата в Китай да ревеш, плачков. Днес няма ли да се оплакваш на модератора ?

    Коментиран от #182

  • 182 Антиелектрика

    0 3 Отговор

    До коментар #181 от "Borislav Popov":

    Укри, дали взрива е слаб или силен, не отменя факта, че е взрив. Можеш спокойно да си онанираш със словоблудствата ти към миксерите. Вече си безинтересен.

    Коментиран от #186, #200

  • 183 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 184 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 185 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 186 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 187 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 188 Koleto

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Илан Мъск съм":

    Може и да не му даваш. Има велосипеди, които са съвсем зелени. Захранват се с пържоли и броколи, след което стават на калифорнийска тор и обратно на броколи и пържоли.
  • 189 Антиелектрика

    0 3 Отговор
    И хоп, вече има заведен колективен иск срещу Тесла заради повишен риск от самозапалване:https://automedia.investor.bg/a/2-novini/40045-tesla-skrila-umishleno-riska-ot-samozapalvane-na-modelite-si Сигурно са гадни руски шпиони.
  • 190 Зомби с квадратно чело

    0 2 Отговор

    До коментар #161 от "Borislav Popov":

    Напротив Мъск дава такива измислени статистики. Умните хора няма как да сравняват нова или до 5 години кола с 20 годишна такава. Умните няма как да сравняват кола на богаташ дето я поддържа само в оторизиран сервиз с циганин дето сложи в гаража газово и се прави на велик. Няма как да сравняваш богаташ които държи колата си в гараж с такава в студът и на слънце и т.н. и т.н. На мен кола не ми се е палела и рядко ми с чупи.

    Коментиран от #191

  • 191 Антиелектрика

    0 2 Отговор

    До коментар #190 от "Зомби с квадратно чело":

    Видя ли новината за колективния иск срещу Тесла? Сега ще видим каква е истината.

    Коментиран от #194

  • 192 Поне български разбираш ли?

    2 0 Отговор

    До коментар #177 от "Антиелектрика":

    То се е видяло, че не знаеш английски, но поне преводът който ти дадох прочете ли? За какви 20 годишни BMW та говориш, като става въпрос за чисто ново Х5? Ето ти и примерна цена на втора употреба, по-висока от 100 000 долара за които говориш https://m.auto.bg/details/21570173692841326

    Цената на чисто ново, може да надхвърли цената на най-скъпата Тесла модел S. Такива BMW-та горят, палейки домовете на хората.

    Като не знаеш английски, поне да беше изгледал картинките във видеото. Там ясно се вижда чисто ново BMW Х5 и горящия гараж, който запали къщата през нощта. Вижда се и как взрива е изкривил и изхвърлил гаражната врата на улицата.

    Ако знаеш английски щеше да чуеш, че автомобилът е бил на 2 месеца, а майката е трябвало да събуди децата, болни от аутизъм, и да ги изнесена на ръце за да им спаси живота. Като пораснеш и имаш жена и деца, ще може да разбереш за какво ти говоря, защото сега като гледам ти е през оная работа за живота на някакви си две дечица.

    И да заравяш главата в пясъка, това са фактите. Ти ги отричай колкото си искаш и обяснявай колко е невъзможно.

    Коментиран от #193

  • 193 Антиелектрика

    0 2 Отговор

    До коментар #192 от "Поне български разбираш ли?":

    И ти ли си сляп или си лъжец? В статията, която си постнал, първата снимка е на Е53 от 2005 година. Ти гледай сега колективния иск срещу Тесла за 100 млн долара. Може да отидеш като адвокат на Тесла, ще имат нужда от такива демагози като теб.

    Коментиран от #196

  • 194 Друга е целта

    2 0 Отговор

    До коментар #191 от "Антиелектрика":

    или целта на целта на въпросните софтуерни актуализации е била да удължи живота на батерията.

    Коментиран от #195

  • 195 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #194 от "Друга е целта":

    Или или, ама щом е заведено дело, значи съда го приел за законооснователно и това или само може да спаси кожата на Тесла да не ги одрусат. А 100-те милиона ще са нищо на фона на доказване измама, че батериите са пожароопасни и Тесла са знаели това.

    Коментиран от #197

  • 196 Не сменяй темата

    0 0 Отговор

    До коментар #193 от "Антиелектрика":

    Какво значение има, на кое от стотиците запалени BMW-та са сложили първата снимка в статията? Въпросът беше има ли запалено и взривено в гараж чисто ново BMW струващо над 100 000 долара, оставила собственика си без дом? Та в крайна сметка има ли такова нещо или е невъзможно както твърдиш? Измислил ли съм си го, както твърдиш? За 20 годишни автомобили ли ти пиша както твърдиш? Изгарят ли по-малко BMW та от теслите както твърдиш? Не забравяй, че теслите че теслите вече не са първа младост и са почти 10 годишни. Засега има изгорели около 20 за 10 години, а по улиците теслите вече са около милион.

    Коментиран от #199

  • 197 За какво се съдят

    1 0 Отговор

    До коментар #195 от "Антиелектрика":

    Ако прочетеш статията собствениците са недоволни че са им намалили пробегът, за да пазят батериите и той вече не отговаря на първоначалния. С други думи предпочитат да си карат по старому.
  • 198 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 199 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #196 от "Не сменяй темата":

    Тази тема колко пъти ще я дъвчеш? Дори тук имаше статия и колата не се е запалила през нощта, както си е стояла.

    Коментиран от #203, #206

  • 200 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #182 от "Антиелектрика":

    Виж тролче, какво се казва истински взрив и то не само един и почувствай разликата с "взрива" на Теслата в Китай, взривовете в клипа започват от 24 - та секунда - https://www.youtube.com/watch?v=PlXsxi20ymc

    Коментиран от #208

  • 201 Антиелектрика

    0 0 Отговор
    Ако ти можеше да четеш щеше да видиш това: "Американската държавна агенция за пътна безопасност (NHTSA) обяви, че ще разследва Tesla заради предполагаеми дефекти на батерията, които, както се твърди, са довели до САМОЗАПАЛВАНЕТО на определени бройки Model S и Model X". Какво пак ми философстваш?

    Коментиран от #205

  • 202 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 203 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 204 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #202 от "Антиелектрика":

    Аз този филм съм го гледал, нишо собенно, тойти американци им дай само искове в съда да правят, на майна, гепи още едно кдипче за едно леееко взривче - https://www.youtube.com/watch?v=p2BeFe9gLE4
  • 205 За какво се съдят

    1 0 Отговор

    До коментар #201 от "Антиелектрика":

    Засега както виждаш проблемите са само предполагаеми, но дори да са реални, ще го отнесе Панасоник, защото батерийните клетки за Тесла модел S и Тесла модел Х, се доставят директно от Япония, а делото е само за тях.
  • 206 Да чуем твоята версия

    2 0 Отговор

    До коментар #199 от "Антиелектрика":

    "Кажи сега как се е запалила според тебе, след като не е през нощта и не е както си е стояла? Да не би майката да е правила кръгчета в гаража? "

    Това беше изтритото мнение 203. Моля тези които са я изтрили, да ми кажат причината поради която е изтрито, за да се съобразявам за в бъдеще? Благодаря предварително!

    Коментиран от #207, #211

  • 207 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #206 от "Да чуем твоята версия":

    Ей заради това е - "Да не би майката", взели са го за псувня.
  • 208 Зомби с квадратно чело

    1 2 Отговор

    До коментар #200 от "Borislav Popov":

    Ти прочете ли какво е имало вътре това не са взривове от бензин!!!!Ако аз сложа в теслата един кг. ТНТ какво ще стане? И още айде стига с тези глупости кое било взрив и кое интензивно горене щото никой не знае къде е тънката граница.

    Коментиран от #209, #210

  • 209 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #208 от "Зомби с квадратно чело":

    Гепи майна, един свеж взрив, ама изгледай видеото на всяка цена, че жа видиш какво се казва взрив, направо ще ти извхръкне каскета през джама, взрива е на 9-тата секунда - https://www.youtube.com/watch?v=ZAtmRfOisLY
  • 210 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #208 от "Зомби с квадратно чело":

    Остави го този украински шемет. Продължава да бълва пожари на газови бутилки на някакви смешни Лади. Ние с теб сме китайски и руски каскети и сме инсценирали това, което цял свят казва, че е взрив. Пък американците ги мани тях, че водят дела срещу Тесла, само еврогейчетата и украинците стават на този свят, предвождани от трола на троловете - Борко Каскетски.

    Коментиран от #212, #214

  • 211 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #206 от "Да чуем твоята версия":

    Много бързо ти изветрява паметта. Бяха открити два тенологични проблема - единия в ел. инсталацията, другия в колекторите и филтъра за пречистване. В статията, която вече е изтрита от тук, пишеше, че жената се е прибрала и малко след това, колата е пламнала, защото е била нагорещена. Не се е запалила през нощта, без видима причина, както правят Теслите. Пък за делото, това че щели да глобят Панасоник, беше най-голямата нелепица, която може да ти роди мозъчето. Ако е имало някакви некачествени батерии, то Тесла трябва да заведат дело, а не сега да се оправдават с Панасоник, защото искът вече заведен. Пък т доста смешно се опитваш да еквилибрираш, първо не бил за самозапалване, после пък Тесла не била виновна, а Панасоник, накрая очаквам да кажеш, че петролната мафия е виновна, като онази украинска чебурашка.

    Коментиран от #220

  • 212 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #210 от "Антиелектрика":

    Глей ся, каскет, на електроавтомобили, хората не слагат газови и метанови уредби, а ги слагат на бензиновите, улавяш ли разликата и тънкият ми намек !? Искаш да ти пусна клипчета, където се взривяват само бензинки ли ? Нямаш проблеми каскет, избора ми от такива е просто огрооомен. Ей ти едно Ламбо, взрива е по време на движение - https://www.youtube.com/watch?v=NdrVI8KU5Tw

    Коментиран от #213

  • 213 Антиелектрика

    0 2 Отговор

    До коментар #212 от "Borislav Popov":

    Ку-ку, ку-ку, ти този клип колко пъти ще пускаш? Взрив има само в сънищата ти. Нямам вече нерви да се занимава с напълно ненормален като теб!

    Коментиран от #215, #217

  • 214 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #210 от "Антиелектрика":

    Някакви смешни Лади ли викаш, що бе, касет Ладата за теб не е ли кола ?? Добре аре, взрия на каква бензинова кола искаш да ти покажа, Мерцедес, Ауди, Беенве ??? Ти само кажи, дето се вика по нашия край, наре проблем, пак ти казвам изборът ми е просто огромен, ще се сбъркаш тук да гледаш клипове на взривове, гаранция ти давам. Ей ти майна един Мерцедес - https://www.youtube.com/watch?v=xGu1e6GLkIc

    Коментиран от #216

  • 215 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #213 от "Антиелектрика":

    Как да няма взрив бе, каскетчо, не видя ли на 2.29, как му се разхвърча перушината на Ламбото ?? Нали ти уж тук ме кръщаваше, че нямало било значение силата на взрива, а тук такъв взрив и се чу много добре, но ти пак се правиш на халосан, айде без тия ...)
  • 216 за гъби съм

    0 1 Отговор

    До коментар #214 от "Borislav Popov":

    Какво му качваш клипове на тоя бастун, то ако не си расъл в сибир баце все ще си гледал произволни 2-3 екшъна, където взривени коли колкото щеш. Ама който е израснал само с казачок и балалайки после така се излага по форумите да доказва че бензина не се пали и не се взривява.

    Коментиран от #218, #221

  • 217 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 218 Borislav Popov

    0 1 Отговор

    До коментар #216 от "за гъби съм":

    Качвам му клипове на каскета, за да виде какво е взрив, ми той оля тук с тази Тесла дет била се взривила в Китай, 1000 пъти я споменава вече тук.

    Коментиран от #222

  • 219 Borislav Popov

    0 1 Отговор
    Ашладисвам евтино и без болка, антиелектрици с помоща на Теслата, много е остра, за баш сектантите, допълнителна промоция !
  • 220 Гинко билоба

    0 0 Отговор

    До коментар #211 от "Антиелектрика":

    Ще трябва да вземеш гинко билоба, че ти е плитка паметта. Ето ти цитат от изтритата статия, какво общо има с жената от клипа в моя линк? Дали е бил нагорещен двигателя и дали е единичен случай:BMW подпали къща.


    Паркирано в гараж BMW от неуточнен модел се самозапали и опожари напълно къща в гр. Уесли Чапъл, Северна Каролина, съобщава WSOCTV. Пристигналите на място огнеборци бързо установили каква е причината за възникването на пламъците.

    CAUSE OF FIRE DETERMINED | Fire Marshal says homeowner’s BMW engine caught on fire inside of garage. Woman was faced with flames as she was about to leave her home.
    Firefighters used about 80,000 gallons of water on this fire. @wsoctv pic.twitter.com/GIO94cYGT3
    — Stephanie Tinoco (@STinocoWSOC9) 27 април 2018 г.
    Собственичката на къщата обяснила на пожарникарите, че тръгнала да изкарва BMW-то, за да отиде да напазарува. В момента, в който отворила вратата на гаража, обаче, от автомобила към нея лумнали огромни пламъци, въпреки че двигателят не работел. Върху къщата били излети 300 000 литра вода, но въпреки това по-голямата част от нея изгоряла.

    Американски медии припомнят, че това далеч не е първият регистриран случай на самозапалване на BMW. През 2017-а разследване на ABC разкри над 40 такива инцидента през последните пет години.

    Миналия ноември BMW отзова над 1.4 млн. автомобила заради риск от пожар.

    Коментиран от #223

  • 221 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #216 от "за гъби съм":

    Ей сега разбирам защо имаш увредено светоусещане, ами ти си изградил представите си на база екшън филмите. Няма по-тъпо нещо от това да плямпаш за Сибир и екшън филми. На, гледай как се случват нещата в реалността: https://www.youtube.com/watch?v=WhBMvM2iOz4 Ха сега кой е бастуна?
  • 222 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 223 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #220 от "Гинко билоба":

    Какво, какво? Тръгнала да изкарва колата, но тя не работела? Нали беше през нощта докато спи? Сега пък двигателя не работел - това сега ли го измисли?

    Коментиран от #233

  • 224 Borislav Popov

    0 0 Отговор

    До коментар #222 от "Антиелектрика":

    На паркинга ли ? Нямаш абсолютно никакъв проблем, каскетчо, по 400 бройки за един път горят, това не ти е някаква мижава 1 брой Тесла..)
    https://www.youtube.com/watch?v=fTXtoJ6puyE

    Коментиран от #226

  • 225 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 226 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #224 от "Borislav Popov":

    Това какво трябваше да покаже, че си пълен ненормалник показващ случаен пожар ли? Това ли е като в Китай бе кукувец? Що не бръкнеш в контакта вече? Давай трол, давай за коледни бонусчета. Пусни някой клип от пожар в гората.

    Коментиран от #227, #230

  • 227 Borislav Popov

    0 1 Отговор

    До коментар #226 от "Антиелектрика":

    Точно там е работата, каскетче, че този пожар за който говориш ти наистина е случаен, което съвсем не оправдава бензинките, че са изгоряли, толкова много наведнъж, но пожара с Теслата хич не е случаен, а нагласен. Добре, тоз пожар не ти харесва, гепи тогаз майна още една паркирана факла - https://www.youtube.com/watch?v=4l0-1eRYqGI

    Коментиран от #228, #236

  • 228 Антиелектрика

    1 2 Отговор

    До коментар #227 от "Borislav Popov":

    Ти си луд, ненормален, окачен, нагъл, кух, дебил. Прочети го преди да ме изтрият, защото не ми се занимава повече с пиян идиот като теб!

    Коментиран от #229

  • 229 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 230 Borislav Popov

    1 1 Отговор

    До коментар #226 от "Антиелектрика":

    Омръзнаха ли ти клиповете за горящите бензинови факли, каскетчо ? Ако не са ти омръзнали кажи, щото има още мноооооого, ти само кажи, батювото !

    Коментиран от #231

  • 231 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 232 Borislav Popov

    0 1 Отговор

    До коментар #231 от "Антиелектрика":

    Пасати не ти харесват, Беенвета не ти харесват, Лади не ти харесват, Мерцедеси не ти харесват, Ламборджинита не ти харесват, а бе, ти си бил много капризен бе, каскет ! Доообре, гепи майна и едно горящо Ауди - https://www.youtube.com/watch?v=r1wicGQhmWE
  • 233 Ти верно ли си толкова тъп

    0 0 Отговор

    До коментар #223 от "Антиелектрика":

    От няколко мнения ти разправям, че говориш за съвсем друг случай. Какво общо имат, освен че е поредното паркирано самозапалило се BMW? Ти въобще гледа ли клипа? Прочете ли статията?

    Последно, има ли такъв случай на запалено в гараж през нощта BMW ? Подсказване за недосетливите - не е от онази статия във Факти. То не че си запомнил нещо от нея де.
  • 234 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 235 7765

    0 0 Отговор
    Ето ти и преписаната дословно статия : https://novini247.com/novini/parkirano-v-garaj-bmw-ot-neutochnen-model-se-samozapali-i_900525.html Няма нищо общо, нали? Я кажи сега пак : "В статията, която вече е изтрита от тук, пишеше, че жената се е прибрала и малко след това, колата е пламнала, защото е била нагорещена. Не се е запалила през нощта, без видима причина, както правят Теслите. " Каква е била "видимата" причина за запалването?
  • 236 Зомби с квадратно чело

    0 0 Отговор

    До коментар #227 от "Borislav Popov":

    На този стар ФВ паркиран в някакъв коптор гори купето му. Какво искаш да докажеш с тези клипове това че колите са създадени от горящи материали ли??? Да горят и също имат гуми и въздушни възглавници които гърмят. Ти колко коли изгорели имаш да те питам?? Аз имам много приятели не знам на един да му е горяла колата, има много безотговорни хора от тях спасение няма.

    Коментиран от #237, #251

  • 237 Френдшип

    0 1 Отговор

    До коментар #236 от "Зомби с квадратно чело":

    А колко приятели имаш с изгорели електромобили?

    Антиелектрика така и не ми отговори колко от тези горящите батерии на Тесла държи в спалнята си? Ти колко държиш? Въпросът ми е абсолютно сериозен. Защо тогава не се притеснявате да не ви се запали спалнята или апартамента, а сте тръгнали да се притеснявате за електромобилите на хората, паркирани на открито?

    Коментиран от #238, #239

  • 238 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 239 Зомби с квадратно чело

    0 0 Отговор

    До коментар #237 от "Френдшип":

    Аз лично не се притеснявам че батерията може да ми се запали макар че има такива случай в нета. Обаче имам следните лоши опити с батерии.
    1. Протекли батерии или окислени които скапват цялата контактна част на устройството.
    2. Съвсем на скоро 3 годишен лаптоп ХП на летището му изхабих батерията, прибирам се пъхам на заряд и нищо. Диагностика, повредена клетка и изгорял предпазител следва замяна на батерия на 3 години. Всеки сам решава какво да си купи аз се намесих понеже някой каза доказано било .......... а то няма нищо доказано все още.

    Коментиран от #241

  • 240 Ами к'во ревеш тогава

    0 0 Отговор

    До коментар #238 от "Антиелектрика":

    Като не се притесняваш от батериите и си ги държиш до главата в спалнята, с опасност от взрив който да ти отнесе главата, защо ревеш като ощипана мома по този въпрос? Първо спри ти самият да ги ползваш, а тогава давай съвети на другите.

    Коментиран от #243

  • 241 Зомбирана работа

    0 0 Отговор

    До коментар #239 от "Зомби с квадратно чело":

    Абе зомби, 1 протеклите батерии литиево-йонни ли бяха?

    2. литиево-йонните батерии обикновено нямат контактна система защото са заварéни една към друга.

    3. Дори в пакета с батерии една батерия да дефектира, това няма да доведе до отказ на батерията, защото пакета се състои от стотина такива батерии свързани успоредно.
  • 242 4675

    0 0 Отговор

    До коментар #238 от "Антиелектрика":

    В крайна сметка, не разбрах палят ли се чисто нови BMW-та струващи над 100 000 долара, още на втория месец през нощта в гаража, оставящи стопаните си без дом и застрашаващи живота на собствениците и децата им? Кратък отговор да или не ще свърши идеална работа, вместо да ме пращаш да чета всеки един от стотиците случаи на запалени паркирани преди часове BMW та, кое по-старо кое по-ново.

    Коментиран от #244, #245

  • 243 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #240 от "Ами к'во ревеш тогава":

    Толкова ли ти е трудно да направиш разлика в това, че едната батерия е хиляди пъти по-мощна от другата? Ти защо пиеш вода като има всяка година удавили се хора? Да не говорим, че батерията на лаптопа и смартфона не се движат на 10 см от асфалта със скорости над 100 км/ч. Уникално тъпа логика извади за пореден път.

    Коментиран от #246

  • 244 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #242 от "4675":

    Не, не се палят. Твоите измишльотини и различни никове са патология.
  • 245 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #242 от "4675":

    Искам тук черно на бяло да покажеш къде пише, че колата се е запалила САМА ПРЕЗ НОЩТА. Ако не можеш, просто замълчи.

    Коментиран от #252

  • 246 Логика та трънка

    0 0 Отговор

    До коментар #243 от "Антиелектрика":

    Логиката е Желязна. Взривът и взривната вълна на една клетка е абсолютно същата независимо дали ще гръмне в батерията на лаптопа ти или в батерията на Тесла. Само че взривната вълна в единия случай ще бъде насочена под автомобила към асфалта като батерията е опакована в метална обвивка, а в другия случай опаковката е една крехка пластмаса, на половин метър от главата ти. кажи сега логически погледнато кое е по-опасно? "Бомбите" са с една и съща мощност. Просто в единия случай са повече на брой и ще гърмят повече време една по една в 99, 9% от случаите, лаптопа ще е на закрито, а електрическия автомобил на открито.

    Коментиран от #247

  • 247 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #246 от "Логика та трънка":

    Каква една клетка и ти ли си сляп та не виждаш как изгърмя батерията в Китай и Москва? Една клетка ли ще повредиш при катастрофа? Адресирай ника си към себе си.

    Коментиран от #248

  • 248 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 249 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #248 от "Borislav Popov":

    Кой говори с теб, ненормалник?

    Коментиран от #250

  • 250 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 251 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 252 Научи английски

    1 0 Отговор

    До коментар #245 от "Антиелектрика":

    защото за пореден път се излагаш. Ако знаеше, нямаше да питаш, къде е ПИСАНО, а щеше вече да си го ЧУЛ поне 10 пъти. Пусни си един преводач и прочети как се превеждат думите NIGHT, SLEEP, PARKED и TURNED OFF.


    Ето тук https://abcnews.go.com/Nightline/video/mysterious-bmw-fires-continue-amid-calls-investigation-60847279

    натисни Video Transcript и вече ще е НАПИСАНО, както желаеш:


    Their delicate routine thrown into chaos one NIGHT in October. You know, max was just about getting to SLEEP. Eli was pretty much ASLEEP.


    The BMW Laura owned for just a few months, which she says was PARKED and TURNED OFF in her garage, had ignited. I bought the car in June of 2017. The fire happened on October 18th, 2017. It wasn't even due for an oil change.


    После само малко мисъл трябва, за да свържеш фактите, от колко време стои паркирано в гаража, след като децата аутисти са имали време дори да заспят.

    Ето ти и още за размисъл: We found various models of bm Ws and bmw-produced mini coopers, which owners say were parked with engines off, and in one case, even parked for days.


    Както виждаш, има и случай на запалване няколко дни след паркиране. Доказателствата са навсякъде наоколо, но трябва да знаеш английски. Както виждаш, в България дори някой да се осмели да пише по въпроса, му плащат или принуждават да изтрие публикацията. При Тесла, всеки един пожар се коментира в няколко статии и ни го припомнят с месеци!

    Коментиран от #253

  • 253 Антиелектрика

    0 0 Отговор

    До коментар #252 от "Научи английски":

    Аз няма какво да уча, ти научи български, за да проумееш какво ти се пише! Казах черно на бяло!!! Така беше на клипа с Тесла с точен час на видеозаписа. До тогава тази жена просто води дело, за да докаже твърденията, че именно БМВ-то е виновно за пожара в къщата и. Същото е и с делото, което сега са завели срещу Тесла - въпрос на експертизи и доказване. Като проумееш смисъла ЧЕРНО НА БЯЛО, тогава подскачай!
  • 254 Радиация

    0 0 Отговор
    Я дай нещо черно на бяло за радиацията от мощните двигатели на Тесла? А за токсичните батерии?