Last news in Fakti

5 Ноември, 2019 11:26 5 900 21

Кои са по-добри шофьори - мъжете или жените

  • шофьори-
  • мъже-
  • жени-
  • статистика

Статистиката показва, че мъжете успяват да осъществят първото си по-сериозно ПТП по-бързо от жените. Дамите, от друга страна, се отличават със своята "способност" да намират странни препятствия на пътя. В опит да избегнат локви и дупки, те успяват да насочат колата директно към тях и в резултат на това са два пъти по-склонни от мъжете да направят т.нар. непредизвикано ПТП.

Тези данни са получени въз основа на анализ ПТП-та от водачи през последните шест месеца и са предоставени от компанията за техническа помощ и евакуация на METR. Също така, според получените данни, жените по-често се нуждаят от доставка на гориво, защото то "неочаквано" свършва точно на пътя.

Проблемите при жените най-често възникват поради несигурност и липса на технически умения, докато при мъжете, напротив, грешат от прекомерна самоувереност и небрежност, казват експертите. На много места по света мъжете често шофират докато са в нетрезво състояние, което води не само до сериозни щети, но и до злополуки с фатален край.

Друг любопитен факт от проучването е кой и поради какви причини търси специализирана помощ в сервиз. Мъжете например, са 2.5 пъти по-склонни да потърсят техническа помощ при трудно отстраними неизправности (проблеми със скоростната кутия, окачването или двигателя).

За жените пък са характерни доста по-тривиални проблеми при търсенето на специализирана помощ, като спукване на гума, проблеми с електрически компоненти от бордовата мрежа, разреден акумулатор и смяна на свещи. Освен това, жените доста по-често забравят ключовете си в колата и по неведоми причини тя се заключва с ключовете в нея.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 10 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бат Мишо

    21 2 Отговор
    приемам въпроса за риторичен
  • 2 Коментар📝

    14 2 Отговор
    ЖЕНИТЕ НА ЕДИН СЪСЕД ЖЕНА МУ КАРА АВТОМОБИЛА С ДРЪПНАТА РЪЧНА.А ТОЙ СЪСЕДА ИЗОБЩО НЕ МОЖА ДА ПОТЕГЛИ
  • 3 smeh

    29 1 Отговор
    Само да допълня, че физичните закони не важат за нежния пол. Ако си мислите, че има невъзможни катастрофи/маневри, просто преотстъпете колата си на жена ви и сложете тайно един видеорегистратор. Гарантирано палитрата от емоции, ще е далеч по-богата отколкото, ако се качите при професионален рали пилот. И за да съм като един истински Нострадамус, запомнете финалната ви реплика ще бъде - "Т'ва не може да е истина."
  • 4 Morgoth

    27 2 Отговор
    Жената шофьор е като звезда в небето - ти я виждаш, тя теб не :)
  • 5 САП

    15 2 Отговор
    Някой правила за жени шофьори:
    Огледалото за обратно виждане, не е сложено да се гримирате по удобно или да си оглеждате грима.
    Изчакването на светофара не е подходящо време за гримиране.
    Звуков сигнал от друг автомобил, когато сте спрели на светофар, не означава, че трябва да потеглите без да се огледате.
    Ако управлявате компактен автомобил и виждате място в колоната пред камион достатъчно колкото да влезе вашата кола, никога не не влизайте там. Леко чукване от камиона никак няма да ви хареса.
    Не влизайте рязко и близко пред по-бързо движещ се автомобил в дясната лента.
    Който и иска да добави още

    Коментиран от #10, #15

  • 6 smeh

    29 0 Отговор
    Случка наскоро. Тръгваме на дълъг път. Давам на жената да кара с мисълта, че ще си дремя спокойно. Прав бях. След дългото и изтощително пътуване, когато пристигнахме...легнах и спах като заклан. На следващия ден с радост установявам, че мога да гледам едновременно напред и в огледалото. Успявам да помириша дори изгарящия парафин в нафтата, а слуха ми е дотолкова изострен от клаксони, че чувам сирената на влака от 10км. Тогава разбрах сентенцията, че борбата за живот - изостря сетивата и закалява инстинктите.
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Никога не съм карал

    2 7 Отговор
    Кола. Аз съм момче на 28г. Мисля че ъммм си купя най накрая един трабант и да го карам без книжка. Така няма да имам нарушения защото няма какво да ми се взима. Ето аз съм примерен шофьор. Ние мъжете знаем как да караме.
  • 9 Радо

    17 2 Отговор
    Жена ми като кара кола и някой отпред я издразни с някоя тъпа маневра или начин на каране, и по някое време като завие, и жена ми успее да види кой кара колата, и казва:"Ето, знаех си, че е жена!".

    Коментиран от #16

  • 10 Бай Шиле

    6 0 Отговор

    До коментар #5 от "САП":

    Добавям:Правилото"лейдис фърст" е валидно в случаи като на "Титаник".В ЗДП предимството е на дясно стоящия.
  • 11 АзАз

    22 0 Отговор
    Както се казва: Ако видиш жена в безоблачен ден да пуска чистачките пази се, ще завива :D
    Шегата настрана. Жените със сигурност са по - лошите шофьори, поради безброй причини - грешни преценки, колебаене, изпадане в паника и прочие. Въпреки това те не са най - голямата заплаха на пътя. Най - голямата е от тези, които смятат, че за тях правилата не важат (най - често водачи на дърти БМВ-та), както и тъпите пишлемета на по 18 - 20 години, които избиват комплекси. И двата гореспоменати типа са все от мъжки пол...

    Коментиран от #21

  • 12 Komapak

    7 0 Отговор
    Случка от бай тошово време. На един приятел му блокира москвича на задна. Кара си пича по цариградско на задна... 😂😂😂В това време жена му до него се гримира, отиват на работа в полиграфическия комбинат. Нашия човек яко се поти а жена му някъде около Ропотамо го пита : искаш ли да те сменя? 😂😂😂 Моят приятел му увиснало ченето наистина. Абе тя направо не може да кара, на задна!!!!! 😁😁😁
  • 13 Щукар

    7 2 Отговор
    Казано е: Жена зад волана е като бомба със закъснител. Точка.
  • 14 Пешо шофьора

    9 7 Отговор
    Може и да ме псувате, но ето и моето мнение: погледнато статистически-ако напр. в България има 5000000 шофьори-общо мъже и жени, мъжете са по-добри шофьори от жените. Пълно е с кифли, които не знаят не само къде са мигачите, ами и кое е ляво и кое дясно.НО-това за определени жени не е валидно и мисля, че един мъж никога не може да стане толкова добър шофьор, колкото добра в управлението на автомобил може да е една жена . Спомнете си шофьорките на автобуси във Варна-плавно и бързо возене,мигновени реакции и минаване на косъм .
  • 15 Язе

    4 0 Отговор

    До коментар #5 от "САП":

    Да допълня и аз малко:Мигач не дава предимство,двойна непрекъсната линия не разрешава обратен завой.Дясностоящия не е само,че е от дясната страна-в дадени ситуации е с предимство нищо,че не продължава направо примерно.Да добави още някой ако се сеща.
  • 16 Ама и ти ли..?!

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Радо":

    Имаш жена..?!
  • 17 Лилафка

    1 0 Отговор
    Я обичам веке, младеж да ме вози, навсякъде...!
  • 18 букова глава

    6 1 Отговор
    Абе хора не научихте ли се, че жена шофьор и негър скиор нема!
  • 19 mburov

    7 1 Отговор
    Жената зад волана е богиня-
    Пасажерите се молят, а пешеходците се кръстят!
  • 20 Шофьора

    1 1 Отговор
    Жените не стават за шофиране. Ако преди качването им в автомобила ги лишат от козметика, мобилен телефон и други подобни занимания, може да им се дава да покарат малко на празен паркинг! Виждал съм единични случаи на жени да мислят, когато са зад волана, но това е като да видиш Бяла лястовица. Елементарен пример пробвайте да минете от една лента в друга, ако трябва да ви пусне жена. Никога няма да стане. Ще се блъсне, но няма пускане. Просто взеха да се правят на хулигани по пътищата. Абе примери неизброими. Не че мъжете не правят, но те са . . .
  • 21 Мимето

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "АзАз":

    Съгласна, но причината не е заради неувереност, а защото някой си тъп инструктор все крещи Стига си давала газ и накрая от страх пак да не ти крещи, почваш да ставаш като овца в стадо