Last news in Fakti

6 Ноември, 2019 10:43 3 548 3

Продават книжката на Брежнев на търг

  • леонид брежнев-
  • шофьорска книжка-
  • свидетелство за правоуправление

Московската аукционна къща "Литфонд" обяви търг за продажбата на шофьорската книжка на бившия генерален секретар на Централния комитет на Комунистическата партия на Съветския съюз Леонид Илич Брежнев. Документът е издаден през 1976 г. и дава право на управление на моторни превозни средства от всички категории - мотоциклети, леки коли, камиони, автобуси и автомобили с ремарке.

Продават книжката на Брежнев на търг

Доскоро свидетелството за правоуправление се пазело във вилата на Брежнев, но след като тя била продадена, личните вещи попаднали в ръцете на новия собственик, който решил да продаде част от тях. Според "Литфонд" книжката се намира в отлично състояние.

Продават книжката на Брежнев на търг

Комплектът документи включва контролен талон, в който "липсват дупки, тъй като водачът не е нарушавал правилата". В това уточнение има доста ирония, тъй като Брежнев е известен със страстта си по високите скорости и неведнъж е изправял косите на чуждестранни гости с бясното си шофиране от вилата до Кремъл.

Търгът за книжката на бившия генерален секретар на КПСС ще се състои на 14 ноември в Москва. Прогнозната цена на документа е между 1 350 000 и 1 500 000 рубли (€19 155 - €21 284).


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям Слон

    4 1 Отговор
    И на мен да имаше някой да ми слага служебни категории :-)))) Слава Богу всичките съм си ги взел по редовния начин и не гледам като теле в железника, ако трябва да се кача на нещо от мотоциклет до автобус.
  • 2 112

    3 2 Отговор
    абсолютно менте
  • 3 государственъй печат

    5 2 Отговор
    А категория за управление на държавата имаше ли въпросният смукач?