6 015 38

Голям седан от Lada

В Толиати винаги са имали мерак за луксозен автомобил от клас D или дори E, който да наследи "волгите". Пред 90-те години руснаците направиха немалко опити да разработят такъв модел, но по традиция не доведоха нито един от проектите докрай.

От една страна АвтоВАЗ не разполагаше с финансов ресурс за изпълнението на толкова сложна задача, а от друга имаше съвсем резонни съмнения дали някой би купувал голяма и луксозна Lada при положение, че на пазара се предлагат далеч по-качествени автомобили от този сегмент.

Времената обаче се менят и имиджът на руския производител се подобрява с всеки изминал ден. Благодарение на новия дизайн и огромните усилия за подобряване на качеството самите руснаци престанаха да гледат на Lada като на недоразумение и купувачи за престижен седан, позициониран над Vesta, определено биха се намерили.

Как би изглеждал бъдещият голям и луксозен модел на АвтоВАЗ си представя дизайнерът Никита Чуйко, според когото фирмената стилистика, фокусирана около буквата X, би разкрила пълния си потенциал именно в автомобил с по-сериозни габарити.

Голямата Lada няма да бъде евтина, тъй като ще разполага с всички съвременни системи за безопасност. Цената със сигурност ще надхвърля психологическата граница от 1 млн. рубли (€14 148), но автомобилът въпреки това ще бъде по-евтин от конкуренцията. Освен това разработката на такъв модел би се изплатила лесно ако бъде доразвит във версии комби и кросоувър.

Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 23 гласа.

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • 1 x o

  19 18 Отговор
  Най-новия модел на Лада Ваз 2107!!! Модел 2020!
 • 2 бътре

  33 53 Отговор
  Руснак и техника, всичкото им е крадено и сглобявано с чук и тел

  Коментиран от #4, #8, #33

 • 3 1944

  28 31 Отговор
  ще ще ще... както винаги в бъдещо несбъдваемо руско време.

  Коментиран от #10, #28

 • 4 Жабата

  41 18 Отговор

  До коментар #2 от "бътре":

  Чук и тел ама работи нали

  Коментиран от #5

 • 5 1944

  17 22 Отговор

  До коментар #4 от "Жабата":

  а карал ли си някога? или бате в трудови войски чул от едни батковци?
 • 6 гост

  19 7 Отговор
  Факти:"Кaк би изглeждaл бъдeщият гoлям и лукcoзeн мoдeл нa AвтoВAЗ cи прeдcтaвя дизaйнeрът Никитa Чуйкo, cпoрeд кoгoтo фирмeнaтa cтилиcтикa, фoкуcирaнa oкoлo буквaтa X, би рaзкрилa пълния cи пoтeнциaл имeннo в aвтoмoбил c пo-ceриoзни гaбaрити."И всичко това в бъдеще време,човека си го представял само.

 • 7 Този коментар е премахнат от модератор

 • 8 Този коментар е премахнат от модератор

 • 9 Random

  13 9 Отговор
  За това ще им трябва по-голям двигател, той 1.8 едвам се справя с Вестата, на по-голямо купе ще е умрял. Ако въобще се осъществи това, двигателя ще е френски а те не стават. Да вземат да проектират нов блок че тоя от 2108 отдавна е морално остарял.
 • 10 123

  9 15 Отговор

  До коментар #3 от "1944":

  Какво бъдеще бе, трол с промит мозък. Отвори сайта на НАР и виж какви нови модели се предлагат.

  Коментиран от #12

 • 11 Миризлив пор

  16 2 Отговор
  Марката е на Рено-Нисан и те дърпат конците. Няма да се учудя ако се ползват готови агрегати и "отрочето" постигне определен успех на техния пазар. При нас самата марка има лоша репутация но пък "зелените кратуни" като ни понатиснат още малко на тема "екология" и спрат вноса на всичко под Евро 5 и искаме или не ще се преориентираме към по-евтините автомобили.
 • 12 1944

  10 14 Отговор

  До коментар #10 от "123":

  боклуци на високи цени.

  Коментиран от #19

 • 13 А БЕ

  10 14 Отговор

  До коментар #8 от "Random":

  ПИЧ ВСИЧКО Е КРАДЕНО , МАЙ НИКОГА НЕ СИ ДОКОСВАЛ ПОДОБНИ АВТОМОБИЛИ ! С ТОВА СЕ ЗАНИМАВАМ ОТ 1972година !
 • 14 В е л и к и я

  9 7 Отговор
  Тук спорят че това не било открадното , онова не било открадното по Ладите .. Аз ще кажа .. по добре да беше откраднато .. !
 • 15 пилот на Ферари

  20 6 Отговор
  Я кажете нещо за премиум автомобилът Голф!!! Тo зa Гoлф 7 гoлeми хвaлби a излeзe пълeн прoвaл. Gоlf ce прoвaли в прoдължитeлния ни тecт !!! eдин Gоlf и eдин А-клac в нaдпрeвaрa зa кoрoнaтa нa прoдължитeлнитe тecтoвe. Ceгa ocтaнa caмo eдиният oт мoдeлитe. Пoврeдa нa двигaтeля: крaй зa Gоlf 7 в eкcтрeмния прoдължитeлeн тecт!!! бecтceлърът в кoмпaктния клac в Гeрмaния ce дуeлирa c Mеrсеdеs А-клac. Двa aвтoмoбилa, бeз oгрaничeниe нa прoбeгa, кaктo и бeз oгрaничeниe нa тecтa във врeмeтo. Или пo-тoчнo: дoкoгaтo издържaт. Ceгa cлeд прoбeг oт 287147 килoмeтрa Gоlf приключи тecтa!!! Oщe при прoбeг 37 037 км Gоlf имaшe първaтa cи пoврeдa. При прoбeг 81 000 км Stаrt-Stоp aвтoмaтичнaтa cиcтeмa зaпoчнa дa cтaчкувa. При прoбeг 153 772 килoмeтрa нacтъпи крaят нa трaнcмиcиятa. Aтвoмaтичнaтa прeдaвaтeлнa кутия c двa cъeдинитeля прeдaдe бoгу дух и трябвaшe дa бъдe cмeнeнa. Oт VW пoeхa чacт oт рaзхoдитe. Прoбeг 220 000 км: aвтoмoбилът хaрчи мнoгo мacлo. Рeдaктoритe, кoитo пътувaт в кoмaндирoвкa, cи взимaт зa вceки cлучaй пeтлитрoвa тубa – cигурнoтo cи e cигурнo. В крaя нa тecтa Gоlf бe изхaрчил 70 литрa мoтoрнo мacлo, кaтo ocвeн гoлeмият рaзхoд индикaция зa близкия крaй бяхa и шумът oт клaпaнитe и нeприятнoтo cвиcтeнe oт турбoтo.!!!!!!!!!!!!!!!

  Коментиран от #17

 • 16 гаварит Мацква

  12 12 Отговор
  Може ли да пали ?
 • 17 Миризлив пор

  10 5 Отговор

  До коментар #15 от "пилот на Ферари":

  Когато се цитира е добре да бъде указан и источника. Добре е да се укажат и какви са били тестовете на които е бил подложен. Ако трябва да съсипя даден автомобил дори без достъп до двигателя и някой друг да зарежда се сещам доста добри начини дори и за по-малко километри да му видя сметката за да мога да напиша гръмко заглавие.

  Коментиран от #18

 • 18 пилот на Ферари

  9 3 Отговор

  До коментар #17 от "Миризлив пор":

  Можеш и сам да прочетеш статията на ауто билд от 4 юни 2019 година.

  Коментиран от #20

 • 19 Хайл

  7 6 Отговор

  До коментар #12 от "1944":

  За бенве и ауди ли пишеш-прав си,скъпи боклуци са
 • 20 Хайл

  4 5 Отговор

  До коментар #18 от "пилот на Ферари":

  Ти от ауто билд,адак и декра очакваш да кажат,че немското е боклук с неоправдано висока цена???? Не ставай смешен-немците плюят по всичко
 • 21 Бесен Язовец

  11 10 Отговор

  До коментар #8 от "Random":

  Всичко е крадено и прекопирано от западни аналоги и не са платили нито една стотинка за патент твоите руснаци, само дето за жигулитата си платиха.
 • 22 Асан

  2 2 Отговор
  Бдж товарни превози неса на загуба!
 • 23 Бай салам

  10 6 Отговор
  Защо в Бг е забранен секса на улицата? Защото всеки ще дава акъл! Нека всеки да си гледа паничката, а нашата е празна.
 • 24 Бай салам

  5 6 Отговор
  Защо в Бг е забранен секса на улицата? Защото всеки ще дава акъл! Нека всеки да си гледа паничката, а нашата е празна.
 • 25 Боли ме куро

  10 9 Отговор
  Значи не знам от къде да започна относно блядовете, това кенефче става само дядо да уре нивата с него или по точно да отиде до нея и да хване лопатата... При челен сблъсък двигателя моментално заема мястото на резервната гума и почва да работи нормално, както правен от някой с опит... При атом от ляво шофьора разбира се е набожен и се моли линейката да дойде по бързо и да го сглобят... Разход като на танк Т70 и със същия комфорт...
 • 26 ПЕНКО

  9 9 Отговор
  КОЯ ДРУГА ДЪРЖАВА СИ Е САМОДОСТАТЪЧНА ??? РУСКАТА ФЕДЕРАЦИЯ ПРОИЗВЕЖДА ВСИЧКО НЕОБХОДИМО ,А В ТРАНСПОРТА ИМА КАМАЗ ,КОЙТО ПОБЕЖДАВА В РАЛИ ДАКАР ,НО И "ЛАДАТА" СИ ВЪРШИ РАБОТА !!! ЛАКОМИЯТА НА "ЗАПАДА" З А СУПЕРАВТОМОБИЛИ Е ПРОСТО ИЗГЪЗИЦА НА -ЕРГОМАНИЯТА -"ТИ КОЙ СИ БЕ -...ПА КОЙ СЪМ АЗ "!!!???ЧОВЕЦИ , АБОНИРАЙ ТЕ СЕ ЗА КОСМИЧЕСКИТЕ ЕКСКУРЗИИ НА МЪСК И НЯКОИ ДРУГИ !!!!!!!!!!!!!!

  Коментиран от #31

 • 27 Борислав

  7 11 Отговор
  Вестите и новите гранти се продават в Русия като топъл хляб. И руснаците са доволни от тях. Далеч по-добри са от разни дачии и били по-добри и добре приеманите там соларис и Рио на хюндай/киа. Тъй че успех.

  Коментиран от #30

 • 28 Гост

  3 2 Отговор

  До коментар #3 от "1944":

  Като при Тесла и останалите електрокари.

  Коментиран от #36

 • 29 Кико

  10 2 Отговор
  Да си а карат със здраве! Ще купя когато вида ръководството на БСП да се вози в тях! Тавариш Путина да ги накара, иначе закани и наказания! Панимаеш Корни?
 • 30 Спас

  8 2 Отговор

  До коментар #27 от "Борислав":

  А ти Боре замини в твоя "Рай", карай си каквото искаш и ни остави ние да се мъчи Тук. Успех!

 • 31 Спас

  9 4 Отговор

  До коментар #26 от "ПЕНКО":

  Ти одговаряш на името си. Да си видял Камаз, Маз и другите бараки в Европа Руските транспортни фирми са само с западни влекачи. Толко си заслепен от завист че изперкваш! Нормален човек е може да мисли Толко глупаво.дано се оправиш но не вярвам
 • 32 Доктора

  4 1 Отговор
  Корнейчето га се качи на това чудо на инженерната наука, я се качвам веднага!
 • 33 Грух

  5 5 Отговор

  До коментар #2 от "бътре":

  И ти си сглобен в някой обор.
 • 34 Йозеф

  6 4 Отговор
  Четете бе, чобани. Това си го представя някакъв дизайнер. То повечето рашки "постижения" никога не преминават етапа "картинка", за радост на изтормозения ватник, стискащ с омаслени ръце пищните телеса на беззъбата си рускиня...
 • 35 асдадса

  6 2 Отговор
  Четем новина за някой си как си представял как ще изчежда новата "луксозна" Лада ? Нещо по-излишно неможахте ли да напишете.Първо,че тая Лада никога няма да види бял свят и второ,че никой нормален не би си купил подобно нещо.Само като се замислиш,че е руско изобретение и ти става лошо.
 • 36 1944

  3 2 Отговор

  До коментар #28 от "Гост":

  матушката ти ще има технологиите в тесла когато путлер стане хетеросексуален. тоест никога.

  Коментиран от #37

 • 37 БулгарКар

  1 2 Отговор

  До коментар #36 от "1944":

  Ох забравих . че ТЕСЛА черпи идеи от - БОКОВИСТАН . А ти си главния конструктор на Мъск.
 • 38 Аре бегай

  0 1 Отговор
  Пореден дериват на модел от Рено. Аре бегай.

Напиши коментар:


Публикувай
ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa или ca нaпиcaни изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки.