Last news in Fakti

26 Юни, 2012 11:33 8 844 12

Нов всъдеход за армията на САЩ

  • general dynamics-
  • gmv 1.1

 

От доста време американските военни активно разглеждат възможността за нов армейски всъдеход. Ползвайки свежия си опит получен от Ирак и Афганистан, американците стигат до извода, че им е необходим автомобил, който да съчетава в себе си проходимост, скорост и функционалност.
 
Сега, опит да направи военна машина, отговаряща на гореописаните критерии, прави компанията General Dynamics. Едно от подразделенията на фирмата Land Systems договаря условията с военните от USSOCOM, като целта е подписване на договор за производство за новото военно транспортно средство.
 
Военните искат новия всъдеход да се побира в техните хеликоптери и още със слизането от тях да е годен за полеви действия. General Dynamics вече са готови с прототип, който е наречен GMV 1.1, название, което се разшифрова като Ground Mobility Vehicle. 
Готовият образец е предаден в щабквартирата на главното командване по т.нар. спец. операции, което е позиционирано във Флорида. На практика GMV 1.1  представлява всъдеход с централно разположен двигател. Последното се прави с цел идеално разпределение на масата между осите, което е особено важно при транспортирането му.
 
Автомобилът е способен да развива скорост от 140 км/ч. и може да превозва до пет войника с пълно бойно снаражение. GMV 1.1 е оборудван още с пълен набор от средства за свръзка и наблюдение C4ISR, включващ и огромен брой електронно оптически сензори.
 
Освен всичко това автомобилът е изключително функционален. Благодарение на специалната модулна конструкция той бързо и лесно може да се пригажда за различни дейности. До момента машината е преминала през уникални двугодишни тестове на полигоните в Аризона и Невада.
 
Ако се стигне до контракт, то на първо време командването на американската армия ще поръча 1 300 автомобила, които ще са предназначени за изпълнение на специални мисии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Военен войник

    3 0 Отговор
    След толкова години разбраха, че им трябва Уазка!
  • 2 rider

    1 0 Отговор
    Какви уазки това е американска машина няма нищо общо с руската техника която загрява и гори много и е проходима като "лодка на сухо" .Все едно да сравняваме родното балкан-че и хонда
  • 3 gost

    1 0 Отговор
    тези снимки от "matchbox" ли са?

  • 4 Милен Николов

    1 0 Отговор
    "ЛЕГО"
  • 5 Н. Тесла

    1 0 Отговор
    Автомобила е предназначен за борба с цивилно население а не за война. Представете си колко е удобен против демонстрации и протести.
  • 6 Анонимен

    2 0 Отговор
    Да, да точно за борба с цивилно население..То тия картечници и автоматици са за отблъскване на цивилното население или пък базуката,която може би изстрелва огромна гумена ракета.. :) :D
    Като визия и на мен ми прилича на Уаз-ките

    Коментиран от #7

  • 7 УИЛИС

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анонимен":

    А уазките които визираш на какво приличат?
  • 8 do 7

    1 0 Отговор
    дo 7 JEEP
  • 9 гост

    1 1 Отговор
    руснаците също имат проходими машини, войските на хитлер са затъвали в калта, така че руснаците определено имат нужда и уважават проходимата техника.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 asd

    0 1 Отговор
    porednata bangiq!!!
  • 12 никсън

    0 0 Отговор
    абсолютно съм съгласен с колегата Милен , ЛЕГО трява да ги съди за авторски права !!!!