11 Ноември, 2019 19:04 7 412 12

Ford пак се присети за Capri

  • ford-
  • capri

Във Ford отново заговориха за възможността да възродят един от най-култовите си европейски модели. За последно планове за завръщането на спортното купе Capri бяха обсъждани през 2011 г., но идеята за пореден път не получи развитие.

Ford пак се присети за Capri

В интервю за британското сп. Autocar шефът на европейския дизайнерски център на Синия овал Амко Линарес разкрива, че той и екипът му буквално мечтаят да работят над наследник на модела. В съвременните реалности на автомобилния пазар обаче само желание не стигало.

Ford пак се присети за Capri

"Кой не би желал да възроди Capri? И на нас ни се иска, но такъв автомобил трябва да съответства на духа на времето и да се вписва в общата концепция на марката, а не да бъде просто изложбен прототип, създаден само заради мерака да го възродим", казва Линарес.

Ford пак се присети за Capri

Дизайнерът напомня за опита на Ford да наложи Probe, който трябвало да стане един от най-напредничавите и обтекаеми модели на марката, но вместо това се превърнал в един от най-тежките ѝ провали. В същото време Capri, лансиран като европейски Mustang, бил изключително успешен - за 20 години се продали над 2 млн. екземпляра.

Ford пак се присети за Capri

За разлика от 2011 г. обаче сега подобен наследник имал много по-големи шансове за прераждане. В последно време Ford активно "презареждал" стари модели. През лятото в гамата на марката се завърна Puma, а в скоро време ще бъде представено ново Bronco.

Ford пак се присети за Capri


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Николай

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Алфа Вълкът":

    Познаваме я. Дизайнера е Загато ако не греша. Много пара.

    Коментиран от #4

  • 3 Random

    3 5 Отговор
    Ще го направят на сув като пума и мустанг
  • 4 Алфа Вълкът

    2 2 Отговор

    До коментар #2 от "Николай":

    Познахте ли тая кола щях да пиша, ама редакторът ме поправи. Разглеждам обявите за "нова" кола и попаднах на нея. Ето и статията преди малко не можах да я намеря https://m.fakti.bg/avto/359189-otkriha-radka-alfa-sled-35-godini-v-maze
  • 5 Чикията Свищов

    3 1 Отговор
    Бивша охрана съм Чикията с тая кола навремето бая пастърмата щях да обарам но уви

    Коментиран от #7

  • 6 Тиква

    10 1 Отговор
    Имах MK-1 от 69-та. На 26 години беше като го взех. Много здрава, дуракоустойчива кола. Невероятно удоволствие при щофиране. Ако подкарат производството на същия модел едно към едно, Форд няма да сбъркат. Може би продажбите ще надхвърлят посочените 2 млн, бройки произведени преди спирането на модела от производство. Най хубавото на тези стари коли е, че можеш да си ги поправиш сам насред полето, без да викаш телевизионен техник, системен администратор.
  • 7 Тиква

    3 3 Отговор

    До коментар #5 от "Чикията Свищов":

    До Чикията: Мислите са ти правилни, ама след каприто продължавам да отразявам със същия успех победи на чужд терен.
  • 8 Японеца

    1 3 Отговор
    Форд нямат лош модел, Проуб беше некачествен, но на дизай са много добри! Е, италианците никой не може да ги бие и на ниско качество също!

    Коментиран от #9

  • 9 Komapak

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Японеца":

    Дано да не визираш пагани, ферари и Ламборгини, че голям смях ще падне. Преди 10г. си купих немска аспирация и италиански маркучи. Всичките ми опита да ги присъединя се оказаха неуспешни. Без да мисля нахраних по телефона вносителя на маркучите. Той много любезно ми каза да взема шублера и ако има отклонение ще ми даде двойно количество. За моя най голяма изненада Дюселдорфската ми аспирации завършваше с овали, а не с кръгове. Та не съм особено съгласен с обобщение то ти за италианците.. Факта е че каквото и немско да съм си купувал последните 20 години после яко съм псувал.

    Коментиран от #10

  • 10 Кико

    6 4 Отговор

    До коментар #9 от "Komapak":

    Купи си руско и ще сиаеш от щастие
  • 11 гощо

    1 0 Отговор
    Мдаааа Капри си е европейският Мустанг! Слагат му 2,3 компресор и е готов!
  • 12 Komapak

    1 1 Отговор
    Не знам дали е заради ембаргото, но нищо руско не съм видял за да си купя. Иначе зелената марка е може би най правилният избор за водка на българския пазар. 😂