Last news in Fakti

12 Ноември, 2019 14:26 2 909 15

Май няма да има наточена Corolla

  • toyota-
  • corolla-
  • gr
Май няма да има наточена Corolla - 1

Японците няма да правят хот-хеч от новото поколение на най-популярния си модел, въпреки че доскоро имаше сериозни индикации за това.

Информацията дойде от Австралия, макар че още през февруари тази година дизайнерите на Toyota увериха, че работата по "горещата" версия на Corolla е в разгара си. Дори предпочитаният двигател беше назован: под капака на хот-хеча Corolla трябваше да се интегрира 1.6-литров мотор с турбокомпресор.

Междувременно обаче, вицепрезидентът на австралийското подразделение на Toyota Шон Хенли почти унищожи надеждите за скорошното превръщане на Corolla в спортен автомобил. Както той каза пред местния вестник "Моторинг", концернът въобще няма такива планове в момента.

Май няма да има наточена Corolla

Може би на доста по-късен етап отново ще се заговори за подобен автомобил, защото все пак японците не са се отказали напълно от идеята да пуснат "гореща" GR Corolla. Това, което е ясно към момента е, че Toyota ще има наточен хечбек, но той просто ще бъде по-компактен от Corolla.

В Австралия Yaris GR-4 трябва да дебютира на 17 ноември, като се говори, че е построен със заимствана технология от рали версията и дори може да получи задвижване на всички колела. Връзка с Yaris WRC предполага точно същия 1.6-литров турбо двигател.

Май няма да има наточена Corolla


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ЛЕНИН

    9 27 Отговор
    Голф 8 е по добър
  • 2 Боли ме фара

    7 7 Отговор
    почвам да си разплитам левия чорап ...
  • 3 Q4 00

    8 16 Отговор
    Май няма откъде да вземат двигател.
  • 4 Brabus

    12 17 Отговор
    Тойота и “наточен автомобил” са несъпоставими неща!

    Коментиран от #5, #14

  • 5 Mrabus

    16 4 Отговор

    До коментар #4 от "Brabus":

    Няма нужда да връщаме историята назад и да казваме, че Тойота Селика печели 3 поредни години във WRC шампионата. И в тази чест тойота пускат 2500 наточени селики. Но въпроса е какво за теб е наточен автомобил?
    - Кожа лъскунки, джиджавки, които не носещи никаква фунционалност или Автомобил който е оптимизиран да покорява върхове?

    Коментиран от #6, #9, #11

  • 6 гост

    14 5 Отговор

    До коментар #5 от "Mrabus":

    А настоящия номер 1 във WRC е Тойота Ярис. Нормално е дечурлигата дето драскат тука коментари да не знаят много факти за тойота.
  • 7 каролев

    1 1 Отговор
    Гледах една такава на състезател от Наскар, изкормена и преоборудвана за четвърт миля.
  • 8 Умният

    5 7 Отговор
    Нормално. Жигула също нямат нарочен Вариант
  • 9 gvdff

    4 10 Отговор

    До коментар #5 от "Mrabus":

    Също така е известно, че тези победи са били заради това, че са мамили, като успявали да накарат турбината да доставя 50 коня над регламентираните.
  • 10 Ккк

    7 6 Отговор
    Ако трите поредни победи на Койота значат нещо то ти тогава сам признаваш че Фолксваген са по велики защото имат четири победи

    Коментиран от #12

  • 11 Q4 00

    10 2 Отговор

    До коментар #5 от "Mrabus":

    Ситроен трябва да са най-великите щом имат двойно повече титли хахаха
  • 12 Абее

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "Ккк":

    Квото искат да имат тия маркетолози немските, не стават, здравото си е здраво, само душевно болен ще ми спори тука, и вървят бая ама наистина, не те заблуждават само с бръмчене и лъжлива стрелка или борд.комп. Хайде лека, спамете квото искате, луд умора няма!
  • 13 Джеръми Кларксън

    0 4 Отговор
    За собствениците на Тойота се знае, че не се интересуват от спорт, секс и автомобили. К'ви наточено версии, к'ви пет ле'а?

    Коментиран от #15

  • 14 JAPCARS4EVER

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Brabus":

    Май не си запознат много с историята на Тойота..
  • 15 JAPCARS4EVER

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Джеръми Кларксън":

    Ако погледнем малко по-назад във времето,нещата не стоят точно така .. Supra,Chaser,Celica,Celica-Supra.