19 Ноември, 2019 13:40 3 856 15

Ще има ли "евтино" Bugatti за всеки ден?

  • bugatti-
  • електромобил
Ще има ли "евтино" Bugatti за всеки ден? - 1

Марката Bugatti води преговори с компанията-майка Volkswagen за създаване на нов модел. По предварителна информация, това ще е четириместен автомобил с изцяло електрически силов тракт, който ще се предлага на цена от един милион евро.

За сравнение ще кажем, че цената на другия модел на марката - Chiron започва от 2.4 млн. евро. За бъдещия електромобил не е известно много. По данни на Bloomberg той ще се различава радикално по дизайн от Chiron.

Електромобилът ще има четири места за водач и трима пасажери и ще може да се използва ежедневно. Предвижда се изработката на 500 електромобила годишно (от Chiron се правят по 100 на година).

Въпросът сега, който стои пред марката Bugatti е, дали Volkswagen ще се съгласи да направи нужната инвестиция, която да стартира проекта и бъдещото серийно производство на такъв нишов модел.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Марио

    12 3 Отговор
    Добре звучи, но пак много скъпо. Плащаш едни пари само за марката. Иначе колата ще струва 100 000 евро, а другите - за емблема.
  • 2 Manhart

    15 1 Отговор
    Вече има, казва се GOLF! :)
  • 3 Хайл

    12 1 Отговор
    Какво има толкова да направят евтино Бугати-слагат емблемите на голф и готово,те всички от ваг са еднакви😉
  • 4 пилот на Ферари

    13 2 Отговор
    2 милиона български лева за една електричка . Бе тия направо евтино ги дават. То тоя кошник и сега не си струва парите. Един паметник дето се води само за престиж!
  • 5 Руси

    6 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Електромобилът ще има четири места за водач и трима пасажери и ще може да се използва ежедневно.
    Не липсват ли някои препинателни знаци? Или те така учат във ФЖМК?
    Най-малко 4-ма шофьори не са ли много?
  • 6 Diecast

    8 0 Отговор
    Имам такова в мащаб 1/18.
  • 7 мани мани

    8 1 Отговор
    коту и да го правят, вагинка си остава и е за тъпаците, но тъпаци с пари :)
  • 8 мани мани

    10 1 Отговор
    оня ден гледах в алито и бабата ел. количка синичка малка за 2500$
    за доставката май няколко стотин $$$ (200$ до 800$) се плащат до наща кочина... групировките ще отмъкнат едно голямо ддс и митничката ше ме одръгни хубавко... качваш се и караш нова ел. китайска кола :) ама аз и за такава нямам пари :) инак вече да е пред нас :) хуб'о че са китайците! ако чакам на запада, нищо нямаше да имам... и комп нямаше да имам :)
  • 9 гост

    4 1 Отговор
    От ВАГ отдавна признаха официално , че само разработката на всеки един модел на Бугати досега коства на концерна между 1,5 и 2 милиарда евро !! Като добавите оборудването за производство , разходите за доставчици , които са над 50% от цената на колата и разходите за труд и режийни на фабриката за 10 години , колкото е цикъла на един модел , се получава нещо между 5 и 6 милиарда и то мнооого оптимистично сметнато !! При 500 броя на цена 2,4 милиона прави 1,2 милиарда приход от 5-6 милиарда разход или около 4-5 МИЛИАРДА ЗАГУБА от модел !!!! А те са вече три !!Това е около ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ от всички загуби на Тесла досега , дето толкова вълнуват петролофилчетата тук и това само от една марка , а тя не е единствената губеща в концерна !! Та толкова за "великите" идеи на Бугати !!

    Коментиран от #13

  • 10 Оффффф

    7 0 Отговор
    Дават ли ги на изплащане...? Мисля, че вноска от 150лв месечно и за срок от 800 години ми е идеално...
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Алфа Ромео

    4 0 Отговор
    И да не забраите пикап и баничарка да напраите.
  • 13 Komapak

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Фактите са такива. Да, губят, но не са спрели да произвеждат и разработват. Покажи ми друга компания, която да хвърля милиарди само заради марката. Мразя Ваг, но с две неща ме печелят. И бугати и бентли си имат свои дизайнери и инженери. В голяма степен имат форма на независимост. Нещо с което Ролс ройс не могат да се похвалят. Визирам надменните собственици от бмв. Съвсем отделен е въпроса, че Кристиан фон Кьонигсег ги отвя със стократно по- малко пари😊
  • 14 Много тъпаци

    0 0 Отговор
    Евлаа тъпаци ... Копувайте голфчетата,че няма пари хаха
  • 15 Мнх

    0 0 Отговор
    Да разбира се, ще има маскиран Гоуф за 200000 евро