Last news in Fakti

19 Ноември, 2019 19:14 16 553 36

Калифорния забрани покупката на коли от почти всички марки

Властите в Калифорния забраниха покупката на автомобили на почти всички производители за нуждите на щатската администрация и служби, съобщава Reuters. Ограничението засяга продукцията на General Motors, Fiat Chrysler Automobiles, Toyota, Nissan и още редица компании. Забраната не важи само за Honda, Ford, BMW и Volkswagen.

Налагането на толкова радикална мярка е възможно заради пълномощията на щатските власти да определят изискванията за вредни емисии на територията на Калифорния независимо от Белия дом. Неотдавна администрацията на Доналд Тръмп предприе опит да лиши щата от тази привилегия именно с подкрепата на ощетените производители.

Забраната влиза в сила от януари догодина. Щатската администрация и служби ще могат да купуват автомобили само от производители, които признават правото на Калифорния да определя собствени норми за нивата на вредни емисии. През юли Honda, Ford, BMW и Volkswagen подписаха споразумение с калифорнийските власти да спазват по-строгите екологични изисквания в щата.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 20 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    53 16 Отговор
    От Понеделник само с лагерници!

    Коментиран от #4

  • 2 Обективен

    32 23 Отговор
    Скъпи на триците, евтини на брашното :) Оправете си първо горските пожари
  • 3 Димов

    47 13 Отговор
    Ся да забранят и кораби, влакове и самолети, работещи с горива. Като ще е закон, да е за всички.
  • 4 Емил

    19 17 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    Искаш да карат само руски коли ли???
  • 5 Алфа Вълкът

    27 11 Отговор
    Европейски удар в сърцето на Америка! Най-многолюдния щат падна.
  • 6 богаташчето

    18 4 Отговор
    Браво. А ние на Малдивите кво да правим ? Да си потопя яхтата ли ? :-)

    Коментиран от #34

  • 7 Той Башо

    51 3 Отговор
    Е, кой друг ако не Фолксваген ще спази еко изискванията...
  • 8 Последния софиянец

    26 4 Отговор
    Фолксваген като ги излъгаха с фалшиви данни защо са разрешени.?

    Коментиран от #10

  • 9 Driving pleasure

    27 7 Отговор
    Леле колко много джендър се е събрал там :D
  • 10 Бачо Киро

    22 1 Отговор

    До коментар #8 от "Последния софиянец":

    Е те са обещали вече да не правят така 😂😂😂
  • 11 пилот на Ферари

    27 3 Отговор
    Цялата администрация с Ford F150 !!
    Напълно екологичен !
  • 12 Така е

    8 25 Отговор
    ДВГ си заминава. Не му остават много години. У нас, ще се карат докато сегашните не навършат 40 години. Но новите много не им остава.

    Коментиран от #13, #15, #20, #23, #27

  • 13 Антиелектрика

    24 4 Отговор

    До коментар #12 от "Така е":

    Пак ли извади кристалната топка? Заминавало си ДВГ, ама със забрани. То колелото се върти, само да не забранят утре електричките, че сигурно ще си направиш сепуко.
  • 14 Kjl

    25 3 Отговор
    Свобода и демокрация, оказа се, че демокрацията не означава свобода. А много често свободата не означава демокрация.

    Коментиран от #16, #18

  • 15 Driving pleasure

    8 3 Отговор

    До коментар #12 от "Така е":

    така е още има няма век и ДВГ ще е история :D
  • 16 Eistee

    14 6 Отговор

    До коментар #14 от "Kjl":

    Да, свободата не означава демокрация и обратното, но поне имаш свободата, като не ти харесва локалната демокрация, да си дигнеш партакешите и да смениш щата или държавата или континента. Ако си от онези жалки оплаквачки на комунизма само ще ти спомена, че по времето на бай Тошо, ако не ти харесваше нещо, трябваше да стискаш зъби и да мълчиш, защото да си вдигнеш нещата и да заминеш нямаше да ти позволят, а да се опиташ да кажеш нещо значеше най-малкото да те изселят, заедно с цялото ти семейство и да унищожиш бъдещето на децата си. Ако пък нещо не си премерил приказките си - затвор, лагер и смърт. Така че - лайте срещу демокрацията. Това ви е право. Дадено от демокрацията.

    Коментиран от #19, #24

  • 17 Евала на Калифорния

    6 5 Отговор
    Най добрата трева и най яките коли
  • 18 Respect California Republic

    2 9 Отговор

    До коментар #14 от "Kjl":

    Също така се оказва че говориш и мислиш с газа си. Калифорния е афтономна територия република Калифорния въпреки че е част от щатите там показват ясно че могат да си правят квот си искат щото са играчи.

    Коментиран от #21, #26

  • 19 Прекрасно казано

    6 7 Отговор

    До коментар #16 от "Eistee":

    Ще завърша само с една фраза да ви го набия комуняги.
  • 20 Лорд Айвънхоу

    4 2 Отговор

    До коментар #12 от "Така е":

    Абе, стига ми сегашната чисто нова кола да изкара без ремонти до 2030, за да не ми се налага да купувам заместник, друго не ми трябва. ДВГ може и да си замине, това не е такъв проблем, но поне да си избия инвестицията, че иначе трябва с гнусния градски транспорт и пешачката... Не! Да ти кажа, виждам Тесли всеки ден, основно Модел Ес, красиви са, но някак нямам възможност да карам такова говедо, защото ми липсва опцията за удобно и кратко зареждане... Пък и да поръчам, то трябва месеци да чакам за чисто нов автомобил, както по съветски времена се чакаше - отидохме с бащата да поръчваме "Лада" 1500 ЕС, те всички бели, а на мен ми се иска червена... Като дойде червената "Лада", аз вече бях забравил, че сме поръчвали...Елмобил разбирам да мога да си го включа в контакта и утре да измине 800-1000 км без проблем, обаче аз съм под наем в наета панелка и някакси не проумявам как ще се измени технологията, така че утре в "Люлин" повечето да си заредим електрощайгите и да няма висящи отвсякъде кабели, да няма некомпетентно свързани жици тук и там и т.н. Да не мислиш, че сега, ако си прекарам контакт до мястото за паркиране няма да ме окрадат най-напред съседите и че от Енергото няма да викнат полюцията за незаконно свързване?!
  • 21 Ало

    5 2 Отговор

    До коментар #18 от "Respect California Republic":

    Ало неграмотния що се излагаш първо се научи да пишеш правилно .
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #12 от "Така е":

    То, светът си заминава, ти за ДВГ ми говориш.
  • 24 КонТрол

    4 1 Отговор

    До коментар #16 от "Eistee":

    Не че не съм съгласен с теб но би ли ни обяснил. Защо в демократична Испания отказват на Каталуния "да си дигнеш партакешите и да смениш щата или държавата или континента"

    Коментиран от #28, #30

  • 25 Иван

    3 1 Отговор
    За дачия нищо не пише.Значи може
  • 26 kjl

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "Respect California Republic":

    Играчи са и за това първи ще се наиграят.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Отговор

    1 2 Отговор

    До коментар #24 от "КонТрол":

    Каталуния не е човек, а е област част от държава. То по тази логика всяка една област по света да иска отделяне или дай направо всеки един град. Утре ако Благовеград иска да се отцепи, битхе ли го приветствали. Това за което говорите е свободия, а не свобода. Всяка една държава има закони и те трябва да се спазват, върховенството на закона е основополагащ принцип при демокрацията и ако Каталаните искат собствена държава, трябва да се борят заедно да се смени закона и да могат по законен път да се отцепят, но реално те и сега имат възможността, да се преселят някъде другаде, ако там не им харесва.

    Коментиран от #29

  • 29 Антиелектрика

    6 1 Отговор

    До коментар #28 от "Отговор":

    Извинявайте, че се намесвам, но това е чиста демагогия. По-демократично средство от изборите и референдумите едва ли съществува. Та в този ред на мисли, звучи абсурдно да се каже на каталунците да се преселят някъде другаде щом не им харесва, че нямат думата. Това се нарича диктатура, а оправданието с върховенството на закона винаги е било оправдание на всички диктатори. Само, че законите се създават, за да служат на хората и обществото, не обратното и за това законите търпят постоянни промени.

    Коментиран от #35

  • 30 Дом

    0 0 Отговор

    До коментар #24 от "КонТрол":

    Каталуня не е човек за това!
  • 31 AGGG

    1 1 Отговор
    BMW 4 Life!
  • 32 Барак Люински

    1 1 Отговор
    Мама беше права, като искаше да стана еколог, вместо демократ
  • 33 Viki

    0 0 Отговор
    и кой от американските фордове е еко - с 4 цл. двигател? А да - Американското Мондео наречено Фюжън и новата Хонда КРВ 2020 г. с дву литров турбо бензин 180 коня....дето в Калифорния такъв двигател се смята за двигател за косачка! Та с тези две возила ли - Мондео/Фюжън 2.0 турбо бензин и Хонда КРВ 2.0 турбо бензин ще се снабди калийфорнийската полиция - болници и общински возила???
  • 34 Хмен

    0 0 Отговор

    До коментар #6 от "богаташчето":

    Купи си подводница
  • 35 Барса

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Антиелектрика":

    Доста са ти грешни представите. Аз живея от 18 години в Испания, в Барселона. Болшинството от хората са запазване на статуквото и да се спре с тази простотия за независимост. В нито една държава по света не съществува "правото на самоопределяне". Една малка част от населението тук са с промити мозъци за последните 40 години, те са подтиквани и финансирани, за да всяват смут, безредици и да дестабилизират Испания и цяла Европа. Испания е демократична страна, има конституция и тя трябва да се спазва. Не се налага да има референдум и ако има такъв то той трябва да е на национално ниво. Моля ви да спрете да бистрите глупости за Каталуния. Преди седмица радикалните ЦДР отрязаха магистралата на границата с Франция. Френската полиция съобщи, че ако не преустановят блокажа незабавно ще има як бой. Моментално ЦДР освободиха магистралата. И Франция ли са недемократична страна? Що се отнася до икономиката нанесените щети са непоправими за десетилетия. Същото е положението и с разделението на обществото. Преди 2 седмици ФолксВаген предупреди, че ако Каталуния не намери мирно решение в следващите месеци, то фабриката на Сеат в Марторел ще бъде затворена и 15.000 работници отиват на борсата. Около 8.000 големи фирми вече се преместиха окончателно от Барселона. Та... говорете за коли, но не намесвайте Каталуния с некомпетентни коментари.
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.