Last news in Fakti

20 Ноември, 2019 17:26 4 986 15

Комбитата влизат в електрическата ера

  • volkswagen-
  • id. space vizzion-
  • лос анджелис 2019

На салона в Лос Анджелис Volkswagen представи концептуално електрическо комби, което може да измине почти 600 км с едно зареждане. Серийната версия ще бъде пусната в продажба през 2021 г.

Комбитата влизат в електрическата ера

Прототипът от Лос Анджелис изглежда напълно готов за конвейера. Има конвенционални странични огледала вместо камери като при повечето изложбени експонати.

Комбитата влизат в електрическата ера

Интериорът е оформен в минималистичен стил. Зад волана има малък екран с виртуални прибори като в хечбека ID.3, а в центъра на арматурното табло е разположен 15.6-инчов таблет. Физически бутони липсват.

Комбитата влизат в електрическата ера

ID. Space Vizzion е построен на същата платформа като ID.3. В състава на силовата установка влизат неупоменат брой електромотори със сумарна мощност 340 к.с., захранвани от батерия с капацитет 82 кВтч.

Комбитата влизат в електрическата ера

Електрическото комби ускорява от 0 до 100 за 5.4 секунди. Автономният пробег по цикъла WLTP е 590 км.

Комбитата влизат в електрическата ера

ID. Space Vizzion е седмият поред модел на подмарката ID. В семейството влизат също споменатият хечбекID.3, който вече може да се поръча, всъдеходът ID. CROZZ, бусът ID. BUZZ, седанът ID. VIZZION, бъгито ID. BUGGY и кросоувърът ID. ROOMZZ.

Комбитата влизат в електрическата ера

Комбитата влизат в електрическата ера

Комбитата влизат в електрическата ера


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Виме

    26 8 Отговор
    Нощна лампа на колела
  • 2 Стига бе

    7 9 Отговор
    Аз обичам повече звука на 6 цилиндровия дизел! На Икаруса!
  • 3 Този

    7 6 Отговор
    С тази батерия ще мине само 400-450км при внимателно каране извънградско, да не говорим за зимата.

    Коментиран от #5

  • 4 Вече няколко години

    14 1 Отговор
    Голямото показване на концепции които не виждат бял свят
  • 5 гост

    10 1 Отговор

    До коментар #3 от "Този":

    Ако се гледа разхода , който показват Е-трон и Тайкан , наистина 400 км е максимума , а много вероятно и по-малко !
  • 6 гост

    16 4 Отговор
    Още преди две години като излезе Модел 3 писах , че до 4-5 години всички нови модели ще копират дизайна на интериора и "таблета" !!! Засега се потвърждава на 1000 % !!! Чакаме вайканията на група "анти" , хахаххах !!!

    Коментиран от #7, #11

  • 7 Julio

    9 7 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Остава и да ни осветлиш къв е смисълът от телевизора? Да не пропуснеш турската сапунка и рекламият блок, в случай че автопилота от n-то поколение е забил и те върти в кръг около зарядната станция?

    Коментиран от #9

  • 8 Рав 4 2020

    6 0 Отговор
    Аууу, като ф гоуем гоуф! Ама друг път, на кукуво лято 2121!
  • 9 гост

    5 8 Отговор

    До коментар #7 от "Julio":

    Смисъла е да се бърка отзад на заклети петролофилчета с идеал за "дизайн" тип Голф и БМВ "тройка" , хахаххаха !!! Вече дори любимия ВАГ клекна и сложи таблета !!!! Следващите са БМВ и Мерцедес , при тях даже ще е по-голям !!!

    Коментиран от #15

  • 10 Вай Вай

    0 0 Отговор
    Няма нужда да се вайкаме, това че аз лично не харесвам голям таблет в средата няма никакво значение, догонващите копират Тесла, и ако купувачите харесват таблет, хак да им е. Лошото е че таблета е най лесен за копиране, но в другите показатели догонващите нещо издишат. Поздрави от Норвргия!
  • 11 Антиелектрика

    5 3 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Какви вайкания очакваш като до вчера плюеше VW, а сега станаха много хубави, защото са изходили по същия начин таблет в нелепия си прототип. Иначе още от Ягуарите от 2001 година започнаха да слагат в централната конзола монитор, но там беше поне красиво. Ти ако това го смяташ за красиво, верно си увреден, още повече, че смята това, че било направено да се бърка на някой отзад. Педерастията те е обсебила всячески!
  • 12 YEE

    2 2 Отговор
    Тази Тесла вярно бърка много навътре във дупета на всички автопроизводители.Всеки вади ЕV постоянно,ама явно бъдещето наистина е там.
  • 13 гост

    0 2 Отговор
    Хайде първо тествайте подобна кола и тогава обяснявайте колко е практична и добра. С този висок под възръстен човек седи само с дупето си, а бедрата са сгънати, краката не си отмарят, а са постоянно под напрежение. Абсурна конфигурация подхваната още от модел Ес.
  • 14 Булгар

    0 0 Отговор
    Касабов, в Лос Анджелис или в Лас Вегас. Бях в Лас Вегас и там беше изложението.
  • 15 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    Писах някъде колко трилиона мг ток ще трябва ако всичко стане ел представям си как ми подаряваш 10 алди моррцедес боинве и няма как да се вредя да го зареждам надин е отговора. Като всички двг печки пералня. Да не забравиш за колко работим. Че да искаш 100 бона за скрап които няма как по добре жилище