Last news in Fakti

21 Ноември, 2019 16:11 8 130 25

GLS über alles

GLS über alles - 1

За повече от стогодишната си история Maybach е преживял три раждания - два пъти като самостоятелна марка и веднъж като подразделение на Mercedes-Benz. В момента под това име се произвеждат свръхлуксозни версии на лимузините S-Klasse и Pullman. В гамата липсваше само всъдеход, макар че през 2017 г. бе направен опит с ограничена серия от 99 екземпляра от бутиковия G 650 Landaulet на базата на G 500 4x4² с цена $1 млн.

GLS über alles

На салона в Лос Анджелис тази вакантна ниша бе запълнена. Mercedes-Maybach GLS не е толкова революционен като концепта Vision Ultimate Luxury, но със сигурност ще се превърне в хит сред богаташите.

GLS über alles

Новият ултралуксозен всъдеход се различава от "плебейските" версии на GLS по радиаторната решетка с тънки вертикални ребра, изнесена на предния капак трилъчева звезда, логата на Maybach на задните колонки на покрива и изобилието от хром по вкуса на купувачите в Китай и Близкия Изток. Адаптивните фарове Multibeam LED със 112 светодиода всеки влизат в стандартното оборудване.

GLS über alles

Елегантните джанти със "спици" също ще се монтират само на този модел. Стандартните с диаметър 22 цола са боядисани в черен гланц, а срещу допълнително заплащане могат да се вземат 23-цолови от кован и полиран алуминий.

GLS über alles

Mercedes-Maybach GLS е предназначен за возене и всичко е проектирано в услуга на пътниците. Особено внимание е отделено на качването и слизането от всъдехода - за целта са предвидени двуметрови прибиращи се стъпенки от анодиран алуминий. Те имат светодиодно осветление и гумени вложки против подхлъзване. Издържат 200 кг и се отварят за 1 секунда с отварянето на вратите, а прибирането става или ръчно, или при скорост над 15 км/ч.

GLS über alles

Стъпенките могат да се фиксират в отворено положение - задвижващата система е снабдена с датчици, които ги защитава против случайни удари. Всъдеходният режим на движение изключва автоматиката и включва ръчно управление.

GLS über alles

Главното в Mercedes-Maybach GLS все пак си остава салонът. Всъдеходът може да се поръча в конфигурация с пет или четири места. Във втория случай те са изтеглени с 30 мм навътре и 120 мм назад в сравнение със стандартната версия, което осигурява на пасажерите 16 мм повече в областта на лактите и раменете.

GLS über alles

Мястото за краката не зависи от конфигурацията и е минимум 1 103 мм. Ако предните седалки се издърпат напред, пространството се увеличава до 1 340 мм. Разстоянието от хоризонталната част на креслата до тавана е 1 020 мм. Наклонът на облегалките може да се регулира в диапазона от 27 до 43.5 градуса, а самите седалки са разположени с 28 сантиметра по-високо, отколкото в S-Klasse.

GLS über alles

Всички места в Maybach GLS са снабдени стандартно с електрически настройки, подгряване, вентилация и масаж. Предните са мултиконтурни, с регулировка на поясната опора, динамична поддръжка в завой, надуваеми възглавници в облегалката и програма за активна тренировка. Отделните кресла отзад с подпори за краката предлагат масаж в десет точки с имитация на ефекта на "горещи камъни".

GLS über alles

За микроклимата в салона отговаря четиризонов Thermotronic с тихи вентилатори на гумени тампони и намаляващи аеродинамичния шум отвори. Пътниците отзад разполагат с отделен блок за управление на климатичната система с регулиране на температурата за всяко от местата и контрол на качеството на въздуха плюс два отоплителя в краката.

GLS über alles

Освен външната и вътрешната температура климатичната инсталация следи положението на слънцето и влажността. Навигацията подсказва кога трябва да се превключи в режим на рециркулация - например при влизане в тунел. В паметта на климатика могат да бъдат запазени настройки на температурата за седем постоянни пътници и един гост. Управлението на всички функции е изнесено на закрепен в подлакътника подвижен таблет с диагонал 7 инча.

GLS über alles

"Базовата" версия на Mercedes-Maybach GLS се предлага с мултимедия MBUX с два 12.3-инчови дисплея, WiFi, Bluetooth, четири USB-порта и два 11.6-инчови екрана в подглавниците на предните седалки. Стандартната комплектация включва също аудиосистема Burmester с 24-канален усилвател и 27 говорителя. Срещу допълнително заплащане в задната жабка може да се добави Bluetooth-рисийвър.

GLS über alles

Оборудването включва също панорамен покрив с подвижна и наклонена секция, контурно осветление в салона от оптични влакна, електрически щори и държачи за чаши с подгряване. За четириместните версии могат да се поръчат също хладилник, в който могат да се охлаждат три бутилки шампанско, и чекмедже за две сребърни чаши от каталога на Mercedes-Maybach.

GLS über alles

Интериорът на най-разкошния GLS е вдъхновен от яхтите. Предният панел и седалките са тапицирани с напа, а салонът е декориран с дърво с матов лак и различни метали. "Фирменият" цвят "розово злато" се среща в кантовете на седалките с тапицерия от бяла кожа.

GLS über alles

Въпреки индекса 600 Mercedes-Maybach GLS не се оборудва с 12-цилиндров двигател. 4.0-литровият V8 с два турбокомпресора, 48-волтова електрическа инсталация EQ Boost и система за изключване на половината цилиндри при ниски натоварвания е от Mercedes-AMG GLS 63. Моторът развива 558 к.с. и 730 Нм, но при ускорение EQ Boost добавя още 22 коня и 250 Нм.

GLS über alles

Трансмисията е деветстепенен автоматик, който задвижва четирите колела през раздатъчна кутия с електронно управление. Ускорението от 0 до 100 отнема 4.9 сек., а максималната скорост е ограничена на 250 км/ч.

GLS über alles

Всъдеходът има пневматично окачване Airmatic с адаптивни амортисьори. "Подскачащата" система E-Active Body Control се захранва от 48-волтовата бордова инсталация и се заплаща отделно. Клиренсът се регулира автоматично в зависимост от скоростта.

GLS über alles

Грижата за безопасността на пътниците е поверена на широк спектър от асистиращи системи, сред които адаптивен круиз контрол, съблюдаващ ограниченията на скоростта, функция са следене на движението в лентата, мониторинг на слепите зони и помощник за избягване на препятствия. Разширеният пакет от екстри включва комплекса Pre-Safe, който осигурява превантивна защита против удар отстрани и отзад и оглушаване.

GLS über alles

Продажбите на Mercedes-Maybach в единствената засега версия GLS 600 4Matic започват през втората половина на 2020 г. За модела е запазен и индексът 680, но за тази модификация все още не се знае нищо. Цените ще бъдат обявени с наближаването на пазарния дебют.

GLS über alles

GLS über alles

GLS über alles

GLS über alles

GLS über alles

GLS über alles

GLS über alles

GLS über alles

GLS über alles

GLS über alles

GLS über alles

GLS über alles

GLS über alles

GLS über alles

GLS über alles

GLS über alles

GLS über alles

GLS über alles


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 14 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 госъ

    23 40 Отговор
    Немците са най-големите нагляри. Искат стотици хиляди, а един истински ауспух не искат да му сложат. По-добре хората с пари да си купят джипа на Астън Мартин, много нива нагоре е. Това изглежда като китайски тунинг.

    Коментиран от #18

  • 2 Blackthorn

    13 20 Отговор
    Къв е тоз годзил ба?!
  • 3 Мартин

    25 7 Отговор
    Невероятен джип, не съм меркантилен, но подобни машини ме карат да се замисля.
  • 4 се същия

    14 23 Отговор
    Сложили една китайска емблема на gls-a и вече имаме майбах
  • 5 Брат ми

    19 5 Отговор
    Хубава машина.Браво.
  • 6 Лошия

    23 3 Отговор
    С тази решетка ми мяза на бмв. Лукса е на супер ниво.
  • 7 Алфа Вълкът

    18 12 Отговор
    По-грозен Мерцедес не бях виждал, половината червен, половината черен и с тия хромирани решетки му изпъква цялата цигания.
  • 8 Пешо от панелката

    20 10 Отговор
    Прилича ми на Ссанг Йонг или нещо китайско, липсва му аристократично излъчване, така че ще се продава добре, новобогаташите от третия свят нямат търпение, а и нашата мутромилиционерскочалгарска “аристокрация” ще го купуват като топъл хляб
  • 9 гост

    25 1 Отговор
    Изгубиха 2 клиента в БГ - Банев и Ветко Арабаджиев.
  • 10 7777

    10 10 Отговор
    Немските стават по-грозни а азиатските все по-красиви.
  • 11 Кико

    8 7 Отговор
    Изкопира ли са ГАЗ69-96. Нищо не могат да направат горките сами!
  • 12 Японеца

    10 10 Отговор
    Това по-грозно от китайска реплика бе!
  • 13 гост

    11 13 Отговор
    Като се изключи лукса вътре-всичко останало и отвън е пълна скръб!
    Само на някой с разцентрована естетика би му хрумнала такава комбинация от два цвята!....Не бих я взел дори и като подарък,защото имам претенции за НОРМАЛЕН вкус и естетика!......Колкото и минуси да ми сложите!
  • 14 Сектант

    13 4 Отговор
    И това че го влача из преспите на Пампорово.

    Коментиран от #16

  • 15 хаха

    11 2 Отговор
    Интериора е красив и стилен,но предницата е просто ужасна.
  • 16 Въх

    4 0 Отговор

    До коментар #14 от "Сектант":

    направи едно кличе.че да погледаме.
  • 17 Бен Хур

    7 4 Отговор
    Фен съм ама започнаха да се излагат..
  • 18 Иван Царски

    6 7 Отговор

    До коментар #1 от "госъ":

    Колега хубаво е човек да натрупа знания преди да започне да ги споделя с хората,защото както е в твоя случай само се излага!Аспуха е специално направен по този начин,накрайниците са по ширики тръби и са монтирани на бронята,а аспуховите тръби влизат в тях без да ги допират,така когато колата е в движение въздуха който минава през накрайника около ауспуха създава ефекта на ВЕНТУРИ,разликата в налягането предизвиква всмукване и повишава капацитета на газо-отделяне;)Сигурен съм че на твойто БМВ троика от 1998 си си слижил лъскави накрайници от пазара,но един ден като можеш да си позволиш автомобил произведен след 2015 година ще разбереш за какво иде реч;)
  • 19 майстора

    5 1 Отговор
    Двама от дългогодишните ми клиенти са поръчали вече такива така че скоро ще го разгледам обстойно и ще ви кажа за какво става дума

    Коментиран от #23

  • 20 DAS IST EINE GROSSE SCHEISE

    4 4 Отговор
    Поредният трошлив отпадък.
  • 21 Прави ли ви впечатление

    2 2 Отговор
    Че тая тоалетна нема багажник
  • 22 Немските коли

    3 2 Отговор
    Ще разорят живота ви. Сервизите ще станат втория ви дом и ще замените олитвите към бог с молитви към автомонтьора да направи отстъпка. Немските коли са опадък пикая на тях. Само Английско. И Американско ама там вече е сериозна цифрата.
  • 23 Чарджи ги двойно

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "майстора":

    Щом са балъци
  • 24 Баба Вуна

    0 0 Отговор
    И сестрата на Мустафа Чаушев ши пей!
  • 25 1944

    0 0 Отговор
    уаз патриот или лада нива. истинските автомобили... за рашастански дебили.