Last news in Fakti

23 Ноември, 2019 13:26 31 288 219

Поредната излагация на Мъск (ВИДЕО)

  • cybertruck-
  • tesla-
  • илон мъск-
  • гаф
Поредната излагация на Мъск (ВИДЕО) - 1

Дизайнът на новата Tesla предизвика небивал интерес. Мненията са на двата полюса, от положителни до крайно отрицателни. Появиха се всевъзможни колажи на тази тема, но за всичко това вече ви информирахме.

Сега ще спрем вниманието на поредната излагация на Илон Мъск, която се случи по време на представянето на въпросния пикап Cybertruck. По време на презентацията, Илон, който явно не е бил запознат добре със степента на бронировка на стъклата на пикапа, заяви, че тези стъкла не се чупят.

И... остана неприятно изненадан, когато водещият дизайнер на компанията показа надеждността на бронираното стъкло. Още от тук се видя, че не всичко, свързано с новия пикап върви по план. След гафа, който Мъск съвсем не очакваше, изпълнителният директор на Tesla напразно обясни, че "има още какво да се работи". Вижте.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 76 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МаКаТа

    82 44 Отговор
    Тоя напушляк и хабер си няма от бронирани стъкла, за това гледа като теле в железница.

    Коментиран от #114, #163

  • 2 автодизайнер

    83 31 Отговор
    Малиииий бегай ве по грозно нещо не съм срещал от това ! Ми то не е дялано с теслата а направо с брадвата ве бегааааай !
  • 3 Тоз

    54 73 Отговор
    И ако стъклото не беше се счупило за какво ли щяхте да се хванете да се заяждате? Най-лесната работа е стъклата да оправят ама да му мислят другите компании като влезе във производство със тези характеристики.

    Коментиран от #5, #7, #30

  • 4 Антиелектрика

    49 32 Отговор
    Това е саботаж на руснаците. Сега гейдружинката ще скочи да обяснява как има танкове с батерии в някоя електронна игра.
  • 5 Луд

    42 11 Отговор

    До коментар #3 от "Тоз":

    На брониран автомобил стъклото е най-трудната част от работата.Другото е лесна,по-дебела плоча и готово.
  • 6 Гост

    44 39 Отговор
    Вече го поръчах :) и през 2022 ще го гледате като малки деца в София.

    Коментиран от #10, #13, #19, #24, #121

  • 7 Луд

    9 9 Отговор

    До коментар #3 от "Тоз":

    На брониран автомобил стъклото е най-трудната част от работата.Другото е лесна,по-дебела плоча и готово.
  • 8 Driving pleasure

    46 27 Отговор
    Колкото стъклата му са бронирани толкова е и неръждавейката неръждаема... то само с друсане не става баце - вярно, че света се е заринал с идиоти ама аре по-леко :)
  • 9 Хомодружинка антиелектрици

    26 32 Отговор
    Хахахах урааааааа наркомана пак се изложи, а на нас чушлетата ни станаха на кокалче!
  • 10 Driving pleasure

    28 21 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    ... и ще се смеем до припадък... ама не бързай, че 22ра току виж станала 42ра... не че ше ти е дошел акъл до тогава :)
  • 11 Японеца

    29 17 Отговор
    Поредната излагация е по скоро слоган на автоджурналистите от факти! Спонсорите им от ваг, бенве нямат нищо подобно!
  • 12 Според мен

    25 22 Отговор
    Според мен, стъклата може и да държат. Във видеото тестваха стъклото с това топче от голяма височина и стъклото издържа. Според мен, се счупи на колата, защото няма какво да убере удара. При теста стъклото не беше захванато здраво и не се счупи. При колата трябва да има уплътнения или нещо което да убере удара и може би ще издържи. Когато, са монтирани плътно, те са твърди и се пръскат. Имат още малко, да подобрят, но ще го оправят.

    Коментиран от #14, #18, #45, #200

  • 13 Браво!

    32 17 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Заслужава си!А дано господ прости на малоумниците по-горе.Те не са виновни-кофти ген,кофти образование,кофти общество
  • 14 марио

    32 10 Отговор

    До коментар #12 от "Според мен":

    принципно така се чупят бронирани стъкла. важно е вътре да не влезе нищо

    Коментиран от #16

  • 15 РЗС

    23 27 Отговор
    на мен дизайна ми харесва, не е като нищо останало на пазара, въобще не харесвам ширпотребата. Голяма бърза джипка, кво повече да искаш, цената също е прилична, бих си купил средната модификация. от 0-100 за 4.5 сек ще бие всяка друга супер джипка до 150 хиляди евро. Возиш се без пари, кво повече да искаш

    Коментиран от #17, #31

  • 16 Прав си

    21 5 Отговор

    До коментар #14 от "марио":

    Прав си, но при бронираните стъклото е дебело. Бронираното се чупи, но не успява да пробие цялата дебелина. Докато тук е тънко и разчита на твърдост.
  • 17 Така е

    21 13 Отговор

    До коментар #15 от "РЗС":

    Странна е. Дизайна е странен, но точно и за това може да бъде купуван. А цената и практичността е доста добра. Ще има и опция на слънчев панел, в задната част на покрива, който ще зарежда по 40 - 50 км. в ден.
  • 18 гост

    20 22 Отговор

    До коментар #12 от "Според мен":

    Никой никъде не е казал , че страничните стъкла на пикапа не се чупят , а само че са усилени , тоест от триплекс със усилено фолио в средата ! 99% от колите в момента са със обикновени закалени стъкла отстрани , които при такъв удар стават на сол и гюлето е в главата на седящия ! Теста беше за ЧЕЛНОТО стъкло и то е именно бронираното !! Ама нека се порадват петролофилчетата , то само това им остана !

    Коментиран от #32

  • 19 Бачо Киро

    36 19 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ко да гледаме през 22ра в София, ти нали беше в Норвегия и имаше 8 тесли... Останали от дядо ти... Тоя дизайн сме го гледали през 70те, всеки третокласник е драскал такива глупости. 200000 човека са жертвали по 100 долара с надеждата, АКО все пак излезе тоя коптор, да го пробутат на фен идиот с цел печалба. Идиоти по света много все пак. Интересно ми е и къде ще зареждате в природата с тея 400км, а ако влачите нещо леле леле... Я има 250км пробег, я не, хеле пък с 6+ тона закачени... За проходимост на Ф150 Раптор примерно хич няма и да говорим... При това за 27000 по-малко. Абе тоя Мъск май верно вече я е подкарал на принципа "чакай да видя колко по-голяма тъпотия мога да продам на олигофрените"....

    Коментиран от #20, #25

  • 20 Колко струва?

    9 6 Отговор

    До коментар #19 от "Бачо Киро":

    Я пак? Колко струва Раптор? Опитай пак, да се напънеш?
  • 21 гост

    16 17 Отговор
    Надявам се групичката "анти" успя да си покаже простотията , подпомогната от автора , ама вече е време да ги разочаровам !!! Никой никъде не е казал , че страничните стъкла не се чупят , а само , че предпазват и издържат на удар от рода на камък или желязо , което е ежедневие на строителни обекти примерно и целта е да защити пътника , а не да остане стъклото цяло , което е много лесно , но с цената на 5-6 пъти по-тежко и скъпо стъкло , а това върши същата работа и струва колкото обикновен триплекс !!! За сведение в момента такива стъкла предлагат само автомобили от рода на С-класа , 7 серия и А 8 , които струват 3-4 пъти по 40 000 долара !! Теста с топката отвисоко беше за ЧЕЛНОТО стъкло и именно то е от Tesla Armor Glass , така че пак ядец !! И да , купето е изцяло от неръждавейка , честито !!

    Коментиран от #33

  • 22 Plovdiv

    29 18 Отговор
    Само Фиат Мултипла от първата генерация е по-грозен от това чудо, но и за него не съм сигурен...
  • 23 Никой

    28 8 Отговор
    Не знам до колко това е излагация, като вече всички говорят за него. Дизайна е или го обичаш или го мразиш и е много субективно. Всички се оплакват че новите коли си приличали, а като излезе нещо различно тръгвате да се оплаквате. Това не е кола за сегашни фенове на пикапи, а по-скоро хора фенове на сай-фай филми и игри, напълно различно поколение и тип клиенти. Аз мисля че е доста готин и различен, а ако постигнат и характеристиките и цените, които обещават, ще е перфектен. Светът е пълен с еднообразни продукти от големи корпорации, базиращи дизайна на маркетинг проучвания и вече изградени правила как трябва да се правят нещата. Има още какво да се пооправи и за серийната версия се надявам да го доусъвършенстват, но и в този си вид мисля че е добър удар по статуквото в една задръстена и затлачена индустрия, която забрави как да мечтае за бъдещето.

    Коментиран от #27, #215

  • 24 Алфа Вълкът

    10 12 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ей дано да си от София, че няма тоалетни там, ще ти ползвам багажника да знаеш!
  • 25 Алфа Вълкът

    9 7 Отговор

    До коментар #19 от "Бачо Киро":

    И на Халф-Лайф 1 ги имаше тия модели, може от там да го има.

    Коментиран от #26

  • 26 Алфа Вълкът

    4 5 Отговор

    До коментар #25 от "Алфа Вълкът":

    * да го е копирал
  • 27 РЗС

    17 10 Отговор

    До коментар #23 от "Никой":

    Точно така, аз също харесвам и резвани танк, защото е различен и се откроява. Обаче като тази джипка на тесла няма друга. Хубавото е,че нямаш поддръжката и износването на двг, по което ми е писнало от ремонти. Дизайна е изчистен и практичен, не е наблъскано с копчета, от които половината спират да работят. Колата е топ отвсякъде за тия пари.

    Коментиран от #28, #63

  • 28 гост

    16 19 Отговор

    До коментар #27 от "РЗС":

    Много ми е интересно с как петролофилчетата тук могат с часове да се прехласват по тухлата Г-класе , обаче това е "прекалено" ръбато за тях !!! Сигурно защото не пише Мерцедес на него и не е "немско" , хахахахха !!! И плюс това Г-класата е направена така навремето единствено заради по-лесното производство и замяна на правите панели , но някои хора виждат "върхов дизайн" във нея , да не говорим , че след такива удари с чук ще и трябва именно смяна на целите панели , ако вече не са изгнили , особено при по-старите модели !!

    Коментиран от #36

  • 29 ВАТМАН

    12 5 Отговор
    Голяма излагация сме ние.че не произвеждаме НИЩО освен някви ишлемета.
  • 30 Зомби с квадратно чело

    5 7 Отговор

    До коментар #3 от "Тоз":

    Характеристики които са???? Дай да ги видим де, примерно килограми, въртящ момент и т. н.
  • 31 Пикап

    2 5 Отговор

    До коментар #15 от "РЗС":

    Хехе ти си толкова заблуден че не си разбрал че това е пикач?

    Коментиран от #34

  • 32 Зомби с квадратно чело

    5 7 Отговор

    До коментар #18 от "гост":

    За какво и е на кола стъкла от труплекс??? Това нещо тежи здраво а ефекта е нулев както се вижда. Колко мафиот ще си купят това изчадие и колко са убити с 9 мм знаеш ли???
  • 33 Зомби с квадратно чело

    5 7 Отговор

    До коментар #21 от "гост":

    Чакай да излезе първо, после ще видим от каква стомана е и колко струва. Имаше не един случай дето Мъск се върти като пумпал. Нераждавейката е по тежка, по трудно се обработва и заваря, по-скъпа, защо ти е като съвременните автомобили не ръждясват и така?

    Коментиран от #38

  • 34 РЗС

    5 4 Отговор

    До коментар #31 от "Пикап":

    колко па да съм заблуден, след като качиха атв отзад, верно ли не знам,че е пикап? А пикапа не е джип с по-голям багажник, а вид мотокар или? Я ни разясни разликата между пикапа, който е различна каросерия джип и джип?

    Коментиран от #35

  • 35 Пикап

    4 4 Отговор

    До коментар #34 от "РЗС":

    Да прав си все пак има 4ри гуми и кормило значи няма разлика:).

    Коментиран от #37

  • 36 Язе

    13 11 Отговор

    До коментар #28 от "гост":

    Сравняваш това извращение с G клас!!!!!!??????Тук вече си личи колко си зле.Докторите такива като теб ги пращат директно в лудницата.Звука след удара с чука беше на варел.Тенекия за сирене.На G класа само седалката е по-технологична от целия варел на Мъск.
  • 37 РЗС

    6 7 Отговор

    До коментар #35 от "Пикап":

    значи г-класата е джип, а теслата не е? Ми то има и г-класа пикап бе интелектуално скопен индивид? Тука сте се събрали некви бавноразвиващи

    Коментиран от #40, #41

  • 38 До зомбито

    5 4 Отговор

    До коментар #33 от "Зомби с квадратно чело":

    Инжинерчиту къде се изгуби,специалиста на ел.коли!Това са твои писания,нали?-
    Aйдe бe нямa прoблeм ти у рeд ли cи??? Нямa прoблeм щoтo цялa нoщ климaтикa рaбoти дa пaзи oптимaлнa тeмпeрaтурa нa бaтeриятa. Лeгнeш нa 100% cъбудиш ce нa 90% къдe oтидoхa тeзи 10%????----
    Бях ти писал,че батерията не се загрява и такова животно няма,ама ти понеже си голем и ги разбираш нещата! Едно видео за ограмотяване,за теб.

    https://www.youtube.com/watch?v=OyOwI86DHcE

    Коментиран от #39, #47, #64

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Пикап

    3 1 Отговор

    До коментар #37 от "РЗС":

    Евнухът провери Тесла Х какво е???
  • 41 Антиелектрика

    5 4 Отговор

    До коментар #37 от "РЗС":

    Хайде поредния, който тръгва с кухи опити за обиди, а после реве защо го псуват. Не знам дали сме бавноразвиващи, но ти определено си шаран щом вярваш, че по това нещо няма да има разходи по поддръжката след като тежи 3 тона и окачването е като на всяка друга кола с ДВГ.

    Коментиран от #46

  • 42 12345

    10 4 Отговор
    Какво става със СЕМИ, камиона на Мъск? Май производството му трябваше да започне в началото на годината, а сега сме в края й и още нито един не е доставен на екомераклиите, които са си поръчали и платили депозит от над 100 хил.долара. Не искам да съм лош пророк, но този пикап май ще последва съдбата на камиона. Всичко е прекалено хубаво за да е истина. Имам предвид показателите му, които са малко нереалистични. Електромобилите са тежки, поради тежката батерия, а този пикап има претенции да е и почти брониран, а това означава още по-тежък. В същото време е супер бърз и с доста голям пробег. Абе май пак нещо напучения ни връзва.

    Коментиран от #43

  • 43 Антиелектрика

    3 3 Отговор

    До коментар #42 от "12345":

    Горе-долу същото каквото стана с рекорда на Ринга - фейкченце.

    Коментиран от #44

  • 44 Ти научи ли ДВГ

    4 3 Отговор

    До коментар #43 от "Антиелектрика":

    Ти научи ли ДВГ-тата, та електричките започна да оправяш? Ти разбираш ли от електрически коли? А от ДВГ коли?
  • 45 ФауВе

    3 0 Отговор

    До коментар #12 от "Според мен":

    На баба ти дрона.

    Коментиран от #48

  • 46 РЗС

    7 3 Отговор

    До коментар #41 от "Антиелектрика":

    окачване като окачване, всеки автомобил го има. Окачването ще е съобразено с теглото, тия от тесла сигурно са наясно повече от тебе а? Ще го подсилят не ги мисли, мисли ти за редовните смяна на масла филтри, егри, клапи, дпфи, колектори, дюзи мюзи, скоростна кутия, съединител и други стотици чаркалаци, които могат да се скапят по колата ти. Да ти кажа, по окачването на моята кола съм похарчил 500 паунда за 5 години, абсолютно нищо в сравнение със парите които съм дал по поддръжката на мотор и скоростна. Само смяна на маслото и капака на скоростната ми е 800 паунда. смяна на масла и филтри на мотора ми е 350 паунда на година х 5г = 1750 паунда. и това са само консумативи, за ремонти общо са към 15 000. Питай ме пак дали е по-добре да ги имаш всичките тия чаркалаци в колата си. Тр си ментално нестабилен да ми говориш за поддръжка на двг автомобил и електрически такъв. За цената си, не можеш да купиш абсолютно нищо ново, което да се сравни с тая джипка. Раптора на форд започва от 53 000 долара, а няма и 1/3 от екстрите на теслата.

    Коментиран от #59, #77

  • 47 Да се поправя

    6 3 Отговор

    До коментар #38 от "До зомбито":

    Да се поправя,за да не скочат сега “специалистите“.Батериите на Лийф и другите малки модели,не се загряват.Но батериите на Тесла имат течно охлаждане на барерията и загряване когато трябва.Когато трябва,имам предвит в новите модели когато си направиш навигацията и колата знае че ще спираш на определен Супер чарджър,при студена батерия се включва нагревател който загрява батерията,за да може когато спре да зареди с максимална скорост.Ако батерията е студена,скоростта на заряд е ниска.Но спорът със Зомбито-специалиста и Фауве-инженера беше,че батериите се държали денонощно топли ЗА ДА МОЖЕЛИ ДА ЗАПАЛЯТ!!! Та си правете сметката с какви хора спорите.
  • 48 Ето го

    0 3 Отговор

    До коментар #45 от "ФауВе":

    Ето го инжинерчиту,тук е!

    Коментиран от #51

  • 49 гост

    8 5 Отговор
    Бронираните стъкла не са танкова броня те са създадени да издържат три или четери истрела от калашник например след това се пробиват лесно,така е направено за да може шофьорът да има няколко секунди да направи маневра и да избяга.А дизаина прилича на бтр.

    Коментиран от #53, #61

  • 50 ФауВе

    7 1 Отговор

    До коментар #39 от "и до Фауве":

    Пyндяk, нали ги видяхме твоите видеа. За 6ч батерията загубила 25% от автономността. А колко ли ще загуби от прибирането ти в 18:00ч до тръгването ти в 08:00ч? За тия 12ч топлене не ти мърдат загуби на половината автономност. При това ВСЕКИ ДЕН, ЦЯЛА ЗИМА!!! Ама споко. Ти ще слизаш през 2ч да я топлиш със запален вестник, като дърт Москвич.

    Коментиран от #52, #58

  • 51 ФауВе

    4 2 Отговор

    До коментар #48 от "Ето го":

    Нacpaн ли се чувстваш? Да не се pa3 цивpиш сега, лurльо!

    Коментиран от #54

  • 52 Ауууу

    2 4 Отговор

    До коментар #50 от "ФауВе":

    Ама ето ти го,бе инжинерчиту! Ето ти видео за ограмотяване.

    https://www.youtube.com/watch?v=OyOwI86DHcE

    Коментиран от #55, #70, #104

  • 53 ФауВе

    3 3 Отговор

    До коментар #49 от "гост":

    Ай скривaй са и ти бе, кeлeшop! Калашник 5,45 пробива релса.

    Коментиран от #165, #197

  • 54 Не не

    3 4 Отговор

    До коментар #51 от "ФауВе":

    Чувствам се, като да съм се изсрал на теб.
  • 55 ФауВе

    2 3 Отговор

    До коментар #52 от "Ауууу":

    Само 3yбpaч и иди0т се образова от ютуб.

    Коментиран от #56, #57

  • 56 Аааааа

    1 2 Отговор

    До коментар #55 от "ФауВе":

    Не, най - яко е от Уикипедия, нали? Цитатите на Уикипедия? По - добре образован от Ютуб, от колкото не образован, като теб.

    Коментиран от #72

  • 57 И ся кво

    1 3 Отговор

    До коментар #55 от "ФауВе":

    И ся си дошъл тук, да даваш акъл за коли от които нямаш представа, да си даваш компетентното мнение.
  • 58 До инжинерчиту

    5 5 Отговор

    До коментар #50 от "ФауВе":

    Инджинер, Теслата беше изгубила 50 километра от заряда за 6 часа, защото пича си спа вътре и си беше пуснал печката, да му е топло вътре а не да топли батерията! И навън беше минус 38! Инджинер се вика на таквиз кат теб! Научи ли се поне, как работи твоето Вебасто?

    Коментиран от #74, #75

  • 59 Зомби с квадратно чело

    5 1 Отговор

    До коментар #46 от "РЗС":

    Да няма дъска за гладене!!! С нещо друго да се похвали полезно за един пикап??? Само не ми казвай че и правел палачинки!

    Коментиран от #69

  • 60 Teslarasti

    8 2 Отговор
    Колкото и да се пънат тесларастчета, акциите паднаха от 360 на 330 за един ден. гост да отиде на Уолстрийт да им обясни че има стотици хиляди поръчки, че стъклата реагираха точно както трябва на удара с гюлето и въобще да издекламира за Свети Илон "...аз знам, аз вярвам че си прав, когато съгрешиш дори"

    Коментиран от #62

  • 61 Зомби с квадратно чело

    3 1 Отговор

    До коментар #49 от "гост":

    Абе гунчо 9мм и калашник??? Що не отидеш първо в казармата и после да говориш глупости а??
  • 62 Глей ся

    4 5 Отговор

    До коментар #60 от "Teslarasti":

    Знаеш ли и защо паднаха, акциите? Акционерите, не са сигурни че Тесла, ще може да печели от колата! Защо? Тесла Модел 3 с малката батерия струва 40 хил. долара, батерията там е 55 кВч, а тук най-евтиния пикап по данни, би трябвало да е поне със 75 кВч. По-големите модели са с по-големи батерии, а цените са ниски. Най - бързата, ще е с поне 120 кВч батерия, за 70 хил. долара. Колата, е голяма и тежка. Цените са като на Модел 3. Разбра ли сега защо акциите падат, защото не са сигурни че тази кола ще може да печели.
  • 63 Хайлукс

    3 3 Отговор

    До коментар #27 от "РЗС":

    Ако караш трошляк от куца марка на незнайни километри логично е да ти писне от ремонти. Странно, аз нямам такива разходи, дали защото е добра марка, или пък защото я купих нова от магазина? А може би и двете, а?

    Коментиран от #65

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Не не

    4 4 Отговор

    До коментар #63 от "Хайлукс":

    Те ДВГ изобщо не се развалят, аз такова нещо не съм чул. Камо ли пък от най-хубавите марки, там са изобщо вечни. Може да изкарат цялата гаранция без да се развалят.

    Коментиран от #71

  • 66 Teslarasti

    2 1 Отговор
    Жорко, сега разбрах, то било просто бе, благодаря ти за ценната информация, очевидно си вътре в нещата, ако може и един съвет, при цена 330 да купувам ли акции или да продавам?

    Коментиран от #68

  • 67 Е ми да

    4 3 Отговор

    До коментар #64 от "Зомби с квадратно чело":

    Че изгледай до края бе смешко. Там ти я оставя вечерта с 22 километра на минус 16, на сутринта му показва 25 километра. Изгледай до края да се образоваш малко. Че поне като спорите, да има малко матрял. А не само да ви учим, тук.

    Коментиран от #88

  • 68 Купувай

    4 1 Отговор

    До коментар #66 от "Teslarasti":

    Тесла няма да е на загуба. Купувай.

    Коментиран от #76

  • 69 РЗС

    1 4 Отговор

    До коментар #59 от "Зомби с квадратно чело":

    ми не знам, като го пуснат ще разберем, мен ми стига да видя как повлече раптора като куцо пиле домат

    Коментиран от #93

  • 70 ФауВе

    4 2 Отговор

    До коментар #52 от "Ауууу":

    Хахахахаха..... Тоя си държа цяла нощ колата в гараж, и накрая пак му оставаха 115км автономност..... хахахахахах. Ти сигурен ли си, че точно тоя клип искаше да ти защити тезата, или се обърка нещо от смущение?

    Коментиран от #73

  • 71 Хайлукс

    4 2 Отговор

    До коментар #65 от "Не не":

    Ако мирогледът ти се формира от подръжката на 20-годишна горублянска трошка на незнайни километри и общуваш с лузъри чийто таралясници са абонати на бай Данчо пишман монтьора, нищо чудно че разсъждаваш така
  • 72 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 73 Нема такъв д. битък

    5 2 Отговор

    До коментар #70 от "ФауВе":

    Пусни си на края на клипа, да видиш колко му дръпна от батерията за цялата нощ? И да видиш, КАК ЗАГРЯВА БАТЕРИЯТА ЗА ДА МОЖЕ ДА ЗАПАЛИ СУТРИНТА! Нали така беше, да загрява батерията да може да запали?

    Коментиран от #80

  • 74 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Teslarasti

    2 3 Отговор

    До коментар #68 от "Купувай":

    ОК, много благодаря, в понеделник почвам яко изкупуване на акции преди да са се усетили уолстрийтските акули, ако може и още едно уточнение, една жена от блока вчера каза че тя чака цената да стигне 400 долара и тогава продава всичките си акции в Тесла защото качат ли се над 400 пирамидата щяла да рухне ама аз много не и вярвам, какво да правя?

    Коментиран от #79

  • 77 Антиелектрика

    6 1 Отговор

    До коментар #46 от "РЗС":

    Викаш аз съм ментално нестабилен? Странно ти какъв ли трябва да бъдеш, щом си изписал една камара кретении? Първо си писал за съединител като разход, а после пишеш, че си дал 800 паунда за смяна на масло в скоростната кутия, което показва, че е автоматик. Все си мисля, че автоматиците нямат съединител, пък и след като производителя е написал, че кутията е необслужваема, каква работа имаш да я пипаш? А за ЕГР-и и останалите простотии, които си изброил, че могат да се скапят е равносилно да ти кажа, че има хиляди намотки и клетки в електричката, които могат да се скапят. Пък аз пари за ремонти на колата си съм давал все за ходовата част, а за ДВГ не ми се е налагало да давам повече от 300 лева и и е странно каква кола караш?! Ама какво да обяснявам на същество, което е зарязало родината си да ходи да мие чинии в мъгливата и сива Англия - ясно е, че в ДНК-то ти е да търсиш само лесното.

    Коментиран от #94, #96

  • 78 Загуби

    1 1 Отговор

    До коментар #72 от "ФауВе":

    Загубите идват от пускането на печката. При сняг или дъжд от по-голямото съпротивление и т. н., а не че енергията изчезва. Загубите на енергия на вечер са малки.

    Коментиран от #103

  • 79 Купувай

    3 1 Отговор

    До коментар #76 от "Teslarasti":

    Купувай и на 500. Няма проблеми, говорил съм с Мъск за теб. Вика всичко е точно, само да купува.
  • 80 ФауВе

    5 0 Отговор

    До коментар #73 от "Нема такъв д. битък":

    Сега загрях защо постоянно викаш толкова настоятелно - пусни си,пусни си. Ти набираш гледания за клипове в тубата, нали ве гре3дей! Стимулираш посещаемост на тубата. Признай си, ей! Иначе няма обяснение, защо ме караш да гледам клипове, които тотално ти разбиват приказките на пух и прах.

    Коментиран от #83

  • 81 Да да

    3 2 Отговор

    До коментар #74 от "ФауВе":

    Загрявах я цяла вечер, тъй както каза. Да не изстивала батерията. Аз даже мисля да си взема като твоето Вебасто, да ми загрява батерията, че ИНАЧЕ НЕ МОГА ДА ЗАПАЛЯ БАТЕРИЯТА СУТРИНТА! Еееех, лошото е че и от ДВГ толкова разбирате.
  • 82 Гост

    8 4 Отговор
    По-гнусна кола от тая не съм виждал, честно.
  • 83 Ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #80 от "ФауВе":

    Моите приказки ли? Чакай, сега ще намеря твоите приказки, а ти намери моите.
  • 84 кАкТо ВиНаГи СъМ кАзВал

    9 4 Отговор
    електрофилите са УлигУфрени
  • 85 ето го

    5 1 Отговор
    A зaщo cпecти пoяcнeниeтo нa aвтoрa нa клипa: А bаttеry hеаtеr сyсlеs оn tо kееp thе bаttеry аt оpеrаtiоnаl tеmpеrаturе. И oщe пo-интeрecнoтo: I lоsе 40-50% rаngе in vеry соld wеаthеr likе this. Мнoгo яcнo, чe c пoдгрeв, кoйтo дa тoпли бaтeриятa щe тръгнe. Aмa губи 40-50% oт aвтoнoмиятa cи. Вce eднo, дa cи пoдгрявaш кoлaтa цялa нoщ и нa cутринтa дa ти гo нямa пoлoвин рeзeрвoaр. A вcъщнocт, нa тия, дeтo ca c ДВГ, нe им ce нaлaгa тaкaвa жeртвa.
  • 86 Teslarasti

    3 0 Отговор
    А бе Той много ги разтяга локумите твоя приятел Илон, докато тази жена от втория етаж дето каза да продавам на 400 много разбира, постоянно играе на борсата и ми се похвали че ако е все така успешна да 9-10 години ще си изплати напълно панелната гарсониера.
  • 87 пак тук

    2 2 Отговор
    Хaхaхaхa! Eй, пaк cи cпecтил пoдрoбнocтитe. Нa тaрикaт ли ce пишeш? И тoя кaзвa, чe e изкaрaл c пoдгрявaнe в кoлaтa дo cутринтa, нo cъщo кaзвa, чe e имaл прoблeми, кaтo e зaпaлил, и e дaл кoнкрeтни дaнни: Thе саr stаrtеd but it hаd sоmе issuеs...
    Rаngе аt 00:15: 316 km
    Rаngе аt 06:00: 241 km
    Зa 6ч пoддържaнe нa бaтeриятa тoплa, чoвeкa e зaгубил чeтвърт oт oбceгa нa бaтeриятa. Ти луд ли cи бe? И в Кaптивaтa дa cпя цялa нoщ, cъc включeнo Вeбacтo, пaк щe ми e caунa и щe cъм пo бeльo...... и щe зaгубя мнoгo пo-мaлкo oт oбceгa нa кoлaтa.
  • 88 Зомби с квадратно чело

    5 1 Отговор

    До коментар #67 от "Е ми да":

    Ахаааа тя и си произвежда даже сама енергия :)))) Смешен си няма да ти гледам 25 минутен клип при положение че собствениците си казват че при студено време обхвата пада драстично.

    Коментиран от #98

  • 89 ето го грамотния ти коментар

    0 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Вебастото е подгрев. А защо батерията ти без подгрев не може да стартира?
  • 90 Слон с панталон

    6 2 Отговор
    Видя се то дека теслата счупи тъпомерите тоа път.Айде на сите ви теслафанатизматици един голем по-здрав от реалноста.Глупостите са до време а на тиа времето им каде види се мина
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 Иван

    3 1 Отговор
    Всъщност, бронираните стъкла придобиват точно такъв вид след попадение в тях, като същевременно не пропускат куршум или камък навътре. Разбира се, че стъклото е брониран и нищо лошо не се случва... Друг е въпросът, че Тесла засега не е точно това, което се обещаваше и още по-малко този връх, заради който вчера един драскач изписа десетки коментари с твърденията, че останалите коментирани са балъци, защото не приемат Тесла като по-по-най... Естествено, Тесла има попадения в десетката, но все още изчакваме да видим какъв ще е отговора на конвенционалните автомобилни компании... Впрочем, до 2030, когато доста от държавите забраняват продажбата на нови автомобили с ДВГ, все още остава много време... Повече от цяло десетилетие...

    Коментиран от #95

  • 93 Зомби с квадратно чело

    1 0 Отговор

    До коментар #69 от "РЗС":

    Хем не са го пуснали хем направил нещо? Доуточни се?
  • 94 РЗС

    1 5 Отговор

    До коментар #77 от "Антиелектрика":

    абе баче ти сериозно ли си написал, че автоматика няма скоростна кутия? амале майко мила, ти момче тр седнеш и да четеш и да четеш докато те заболи темето. Прочети дали автомата няма скоростна кутия, дали не се чупи и дали маслото не се сменя никога. От бмв казват, че маслото не се сменя на скоростната, а от производителя ZF(на скоростната кутия) казват на 100 хиляди мили се сменя масло филтри и тн. Сменя се със специална машина от оторизирани сервизи. За скапване на батериите си има гаранция, която е много по-дълга от на двг колите. Ти даваш за ходова част, щото караш в държавата с най-мизерните пътища в Европа, това, че не даваш за мотор и скоростна е въпрос на изминати километри. А така като четеш как ти пиша, дали мия чинии в някое подземие? Човек отива там дето го оценяват, а не се опитва да се доказва там, дето никога няма да бъде ценен. Не си мисли, че в чужбина е лесно, много с твоята мисъл се върнаха обратно в бг, щото си мислят, че тука ги чакат с погача и мед, апартамент и сгодна девойка щото са големите специалисти. Хората с професия са високо ценени в белите държави, не като в бг.

    Коментиран от #97, #101, #102

  • 95 Слон с панталон

    5 0 Отговор

    До коментар #92 от "Иван":

    Со такваз тесла нема нужда да се напъват другите.Те тая ше си фалира и сама без конкуренциа
  • 96 РЗС

    0 2 Отговор

    До коментар #77 от "Антиелектрика":

    имах предвид, че автоматите имат съединител, нарича се torque converter

    Коментиран от #99

  • 97 ФауВе

    10 0 Отговор

    До коментар #94 от "РЗС":

    Така, както пишеш - да - мисля, че точно с миене на чинии се занимаваш. Защото дори не четеш какво ти пише опонента ти. Той каза, че автоматиците нямат съединител. А не, че нямат скоростна кутия. Чети, преди да опонираш! По-малко ще се излагаш!

    Коментиран от #100

  • 98 ти познаваш ли

    1 2 Отговор

    До коментар #88 от "Зомби с квадратно чело":

    ти познаваш ли,собственик на ел.автомобил?Че така са ти казвали?
  • 99 ФауВе

    9 0 Отговор

    До коментар #96 от "РЗС":

    Нарича се хидротрансформатор, българино.
  • 100 хахаха

    0 4 Отговор

    До коментар #97 от "ФауВе":

    Ти ли го казваш?Инжинерчиту!

    Коментиран от #105

  • 101 точно си описал

    0 4 Отговор

    До коментар #94 от "РЗС":

    Но и за това написах, че тук се спори с хора които нямат представа от коли ДВГ или електрически,но тролят! Разходите по ДВГ са много по-големи,още повече на по-нови коли,с по-сложни системи и по-скъпи части.При електричките по-голямата част ти е гарантирана.

    Коментиран от #106, #107

  • 102 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 103 Бетерия

    4 0 Отговор

    До коментар #78 от "Загуби":

    Освен супержарджърите също и студеното време може да скапе батерията. Добре е да се пази в оптимална температура понеже иначе ще стане още по лошо. Батерията е като хората не харесва прекалено топло или студено.
  • 104 Гост

    5 0 Отговор

    До коментар #52 от "Ауууу":

    Поредното клето хлапе, поверило образованието си на клипчета от интернет. За такива трябва да има клиника, както има за наркомани.
  • 105 ФауВе

    5 1 Отговор

    До коментар #100 от "хахаха":

    Вие двамцата май не сте двамца, а сте един и същ тъпоид. Или по-скоро е един с остра форма на шизофрения.
  • 106 Антиелектрика

    7 0 Отговор

    До коментар #101 от "точно си описал":

    Ти пък какво си писал с твоето средно образование от СПТУ? Изживявай се като голям разбирач, ама що така не си купиш Тесла, а само ти текат лигите да се изръсиш с едни 100 лева, които нямаш, та после да ти е евтино? То човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му, а такива като вас, мечтаят само да са Плюшкини и да не дават пари за нищо.
  • 107 Зомби с квадратно чело

    7 2 Отговор

    До коментар #101 от "точно си описал":

    Какви разходи имаш по една нова кола освен годишно обслужване?
    Най-големият разход за новата кола е каското, казвам го от опит. И каското зависи от цената на колата по скъпа кола по голямо каско.

    Коментиран от #108, #109

  • 108 ами да

    1 4 Отговор

    До коментар #107 от "Зомби с квадратно чело":

    На новата кола,е само обслужването и бензините,да! А след като изтече гаранцията,какво е?Или ти до тогава си я продал?А на електрическата какво е,нито бензин нито обслужване,нали?Значи електрическа е по-добре.

    Коментиран от #110

  • 109 Като имаш пари

    1 3 Отговор

    До коментар #107 от "Зомби с квадратно чело":

    Каско не те интересува..
  • 110 Зомби с квадратно чело

    4 2 Отговор

    До коментар #108 от "ами да":

    Няма бензин ама има ток. Обслужване има, няма кола в гаранция без обслужване може да провериш теслата. Обслужването е около час. След като изтече гаранцията божа работа. В нета има клипове на смяна на масло на дифа на тесла или на цели ел. мотори или инвертори. Да не говорим че батерията е толкова махната че никой не знае какво може да стане. Много ги мислиш нещата.

    Коментиран от #111, #112

  • 111 Ти ли го казваш

    1 2 Отговор

    До коментар #110 от "Зомби с квадратно чело":

    Ти ли го казваш, където не разбираш от коли. Обслужването на Тесла Модел 3 е на 2 години или 40 хил. км, не е задължително. Гаранцията на батерията е 8 години или 200 хил. км,но и това не значи че след това трябва да купуваш нова. А ти от кога започна да разбираш от батериите на Тесла? Много компетентно, започна да ги тролиш. А и тока колко е, средна цена 19 стотинки, 20 кВ на 100 разход, колко излиза? Спестяваш от данъци, синя зона и т. н.

    Коментиран от #119

  • 112 Антиелектрика

    5 1 Отговор

    До коментар #110 от "Зомби с квадратно чело":

    Не бе, те електричките нито гуми сменят, нито филтри на купе, нито накладки, нито окачването се износват.

    Коментиран от #113, #115

  • 113 За Тесла

    1 1 Отговор

    До коментар #112 от "Антиелектрика":

    За Тесла, даже има видеа как се сменят филтри на купето. А за накладките знаеш сам, не се износват бързо.

    Коментиран от #116

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Давай пиши

    1 1 Отговор

    До коментар #112 от "Антиелектрика":

    Колкото повече пишеш по-голяма реклама правим, на електричките. А на ДВГ съм, още по-добър.

    Коментиран от #117, #168

  • 116 Антиелектрика

    1 1 Отговор

    До коментар #113 от "За Тесла":

    И щом има видеа как се сменя, филтъра без пари ли е?
  • 117 Антиелектрика

    1 1 Отговор

    До коментар #115 от "Давай пиши":

    А твоя коментар какво трябваше да значи?
  • 118 Лесно е

    0 2 Отговор
    Може да се провери колко струва обслужването на Тесла например в която е да е държава(Ю.туба), във Европа НЕ е ефтино!
  • 119 Зомби с квадратно чело

    2 2 Отговор

    До коментар #111 от "Ти ли го казваш":

    Бре бре ти си голям разбирко а за С и Х на 2 години ли е??? Я прочети по колко пари плащат за елементарни неща. А за гумите прочете ли. Аз за разлика от теб не се оплаквам от колата си, харесвам си я обслужва си я и нямам грижа. Ти си този който реве.

    Коментиран от #120

  • 120 Там е на година

    1 1 Отговор

    До коментар #119 от "Зомби с квадратно чело":

    Но също не е задължително. А препоръчително. А за С и Х в момента се продават с неограничено зареждане на зарядните на Тесла. По колко да плащат, докато са в гаранция според теб? За другия от горе, колко според теб струва един филтър? А като сте започнали с толкова много въпроси, та да питам и аз! Колко струват сервизите, поддръжката и обслужването на кола с характеристики като на Тесла, ускорение и скорост? И колко би бил разхода на гориво?

    Коментиран от #122, #123, #125

  • 121 Айде чакаме с нвтъепение

    3 1 Отговор

    До коментар #6 от "Гост":

    Ама да зНаеш че ако ни лъжеш си джендър
  • 122 Имах предвид

    1 1 Отговор

    До коментар #120 от "Там е на година":

    Че С и Х имат безплатно зареждане на зарядните, а не неограничено.
  • 123 Антиелектрика

    6 1 Отговор

    До коментар #120 от "Там е на година":

    Сега пък с подобно ускорение. Абе аре стига идиотщини - някой ще даде 300 000 лева и ще прави сметка за 2000 лева ли? Нали разправяхте, че миксерите нямали обслужване, сега пък дай да мерим пак ускорение, пак коне, ама на коли по 200-300 бона. То защото обикновените хора все такива коли карат. Сравнявай поддръжка на Лийфа например. Колко струва такава кола, колко струва аналогичен автомобил с ДВГ и какво обслужване им е необходимо. Стига с тези Тесли с 700 к.с. и цени стотици хиляди.

    Коментиран от #124

  • 124 Не сравнявай Лийф

    2 1 Отговор

    До коментар #123 от "Антиелектрика":

    Не сравнявай Лийф. Това е първата генерация електрически коли, те не са толкова конкурентни на ДВГ коли, градски коли за използване като втора кола. Сега започват да излизат истинските конкуренти на ДВГ, Форд Мустанг, Тесла Модел 3,Полестар, Шкода Вижън IV. Коли които могат да се използват, а не градски коли. Електрически коли, които зареждат бързо, имат голям пробег и малък разход.

    Коментиран от #127

  • 125 Зомби с квадратно чело

    3 4 Отговор

    До коментар #120 от "Там е на година":

    Човече явно никога си нямал нова кола. Разликата между обслужването на Ел кола и тази с ДВГ е само маслото на двигателят!! Тоест да кажем 300 лева това е, става за час и няма нищо страшно.

    Коментиран от #126, #169

  • 126 Само маслото ли

    2 3 Отговор

    До коментар #125 от "Зомби с квадратно чело":

    Само маслото ли? А масления филтър, горивния филтър, въздушния филтър, свещи, ангренажен ремък или верига, ДПФ филтър, Егр, ламбди сонди, съединител и т. н. (тук е бензинови и дизелови коли). А забравих и горивото.

    Коментиран от #128, #129, #133

  • 127 Антиелектрика

    3 2 Отговор

    До коментар #124 от "Не сравнявай Лийф":

    Хайде пак коли за по 100 000 лева. Абе виж какъв е средния клас и какво се кара масово и сравни с такава електричка. Дори на пазара все още няма нито една електричка в най-разпространения клас - в класа на кросоувърите.
  • 128 Антиелектрика

    4 2 Отговор

    До коментар #126 от "Само маслото ли":

    Чшшшшш, какви свещи, вериги, ДПФ, ламбда сонди и съединители в нова кола бре? Хайде успокой се малко.

    Коментиран от #130

  • 129 Зомби с квадратно чело

    3 4 Отговор

    До коментар #126 от "Само маслото ли":

    Ама на теб това всичко ти го сменят по време на годишното обслужване ли? Хехехе явно си балък, нямам думи.

    Коментиран от #131, #132

  • 130 Нова кола

    2 2 Отговор

    До коментар #128 от "Антиелектрика":

    Значи, караш докато е в гаранция и продаваш, нали? 5 години и продаваш. Колко е загубата от стойността на колата след изтичане на гаранцията? Ако имаш нова кола за 60 хил. след 5-тата година, цената и е не повече от 25 хил. Значи, загубата е 7 хил. лв.на година. Само от стойността, като прибавиш 10 на 100 разход, за 20 хил. км. на година са 2 хил. литра по 2.20 лв. са 4 400 лв. за гориво. Значи само загубата от стойността и бензина са ти 1000 лв. на месец за колата, още не съм сметнал сини зони и обслужване на колата. За 5 години на една кола за 60 хил. лв. загуба 35+22=57 хил. лв. Чакай, забравих, данък и каско. А, ами че то докара цената на електричка, б. си. Чакай и това е за 5 години и 100 хил. км. Колко беше гаранцията при Тесла - 8 години и 200 хил. км. ли беше, също и Мустанг мисля там беше 8 години и 160 хил. км.

    Коментиран от #135

  • 131 Не бе зомби

    1 1 Отговор

    До коментар #129 от "Зомби с квадратно чело":

    Това ти го сменят в периода в който имаш колата. Тези неща се сменят до 150 хил. км а много от тези по няколко пъти. Б. ати незнам, какво да ти обяснявам като си т. п.

    Коментиран от #137

  • 132 Виж си в книжката

    3 5 Отговор

    До коментар #129 от "Зомби с квадратно чело":

    Ако имаш кола, де! На колко се сменят свещите? Филтрите всички се сменят на всяко обслужване! ДПФ се задръства при градско каране, по някога не стига и до 100 хил.! При дизелите заминава съединителя до към 150 хил.! Турбото заминава до 200 хил.! Ламбда сонда при бензиновите заминава на 100 хил. Ангренажен ремък или верига се сменя по книжка. Аре кво да се обяснявам, на тапири
  • 133 гост е прав

    10 3 Отговор

    До коментар #126 от "Само маслото ли":

    Аз съм добър стопанин, сменявам масло на всеки три месеца и обслужвам колата, сменявам ангренажна верига, обтегач, съединител, антифриз, ремъци, филтри, свещи, накладки, дискове, а бе всичко което може да бъде сменено, а когато правя голямото обслужване на 6 месеца сменявам и двигател, скоростна кутия, диференциал, полуоски, окачване, врати, прозорци, седалки и гуми с джантите. Само капака на багажника го сменявам веднъж годишно защото съм немърлив и стиснат.

    Коментиран от #134, #170

  • 134 Хахаха

    1 4 Отговор

    До коментар #133 от "гост е прав":

    Ама ти какво мислиш, че само масло се сменя ли! Лелеее и аз си губя времето да споря с и.иоти. И то не полу и.иоти а пълни и.иоти.

    Коментиран от #143, #154

  • 135 Антиелектрика

    3 1 Отговор

    До коментар #130 от "Нова кола":

    Както винаги правиш някакви криви сметки. Първо намесваш нова кола, после пишеш за съединителни, при положение, че всичко е автоматици. Да не забравяме и глупостите за ламбда сонди и свещи. Ама нали ти беше този, който твърдеше, че на Шкода от 2010, която сега струва 8 бона, ремонта на двигателя е 7 бона? Какво ли се учудвам на глупостите ти.

    Коментиран от #136, #139

  • 136 Стига бе

    2 2 Отговор

    До коментар #135 от "Антиелектрика":

    А ДСГ кутията не е ли автоматик? А при нея няма ли съединители?

    Коментиран от #138

  • 137 Зомби с квадратно чело

    6 2 Отговор

    До коментар #131 от "Не бе зомби":

    Ти първо си купи нова кола, после казвай кой е т. П. Съжелявам те ходиш да пасеш овцете и после правиш някакви глупави сметки. 150000 км щял да кара колата ти да не спиш в нея или си се оженил за нея. 300 лева му се свидят щял да си купува електричка за 200 бона и всяка година да плаща каско по 10000, олиг.. рен такъв.

    Коментиран от #140

  • 138 Антиелектрика

    6 2 Отговор

    До коментар #136 от "Стига бе":

    И на колко се сменят, че не мога да се сетя? Щом пишеш, че ламбда сонда се сменя на 100 000 км, значи никога не си имал кола. А свещи и вериги сигурно се сменят през ден, нали? Виж, друго си е батерията да те изкара милион години и да зареждаш безплатно по МОЛ-овете като пълен цървул, търсещ далаверката и силно милеещ за чист въздух.

    Коментиран от #142

  • 139 Глей ся

    3 2 Отговор

    До коментар #135 от "Антиелектрика":

    Той за един ремонт, няма значение стойността на колата. Ти да не мислиш,че като отидеш на сервиза с кола за 500 лв. ще ти вземат 10 лв. щото колата ти е евтина. Стойността на колата няма значение, а материалите и времето което се използва. Един основен ремонт на двигателя отнема много време за разглобяване и сглобяване, почистване и т. н.

    Коментиран от #141

  • 140 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 141 Антиелектрика

    3 1 Отговор

    До коментар #139 от "Глей ся":

    Що не се прегледаш на очен? Колко пъти да ти пиша колко са ремонтите и колко струва нов двигател. И толкова ли ти е трудно да се сетиш, че ако колата е 9 бона, а ремонтът 7,никой няма да прави ремонт, а ще си купи друга кола?

    Коментиран от #144, #171

  • 142 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 143 Зомби с квадратно чело

    1 1 Отговор

    До коментар #134 от "Хахаха":

    Абе Мунчо не за 1 час ми сменят двигател и СК, ти откъде падаш. Филтрите не ги броя ама айде щом си дребнав и тях да сложим.

    Коментиран от #145, #149

  • 144 А старата

    1 1 Отговор

    До коментар #141 от "Антиелектрика":

    Ще я хвърли ли? Ще я продаде? И кой ще я купи с ремонт за 7 бона?

    Коментиран от #148, #152

  • 145 Абе ти

    0 2 Отговор

    До коментар #143 от "Зомби с квадратно чело":

    Абе ти не караше ли нова кола? Защо ти сменяха ДВГ и СК?

    Коментиран от #147

  • 146 Антиелектрика

    6 0 Отговор

    До коментар #142 от "Абе вие малоумни ли сте":

    Ами нали за това ти казваме, че си цървуланко6, щом смяташ, че 10 лева за свещ е голям разход или 500 лева за ангренаж, а 30 бона за батерия за 8 години е малко. Иначе тръгнал Тесла да купува, да се смея или да плача.
  • 147 Зомби с квадратно чело

    2 1 Отговор

    До коментар #145 от "Абе ти":

    Еми не знам за 1 час го смениха, и нищо не ми казаха?
    Моля те кажи ми че не си ол.. рен?

    Коментиран от #151

  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Абе мунчо

    2 4 Отговор

    До коментар #143 от "Зомби с квадратно чело":

    Пиша за основен ремонт, не за смяна бе и.иот. За основен ремонт се разглобява двигателя, а не се заменя. Там се вадят бутала, сегменти клапани и т. н.

    Коментиран от #156

  • 150 Зомби с квадратно чело

    2 2 Отговор

    До коментар #142 от "Абе вие малоумни ли сте":

    Ей сега ще ходя до колата да гледам книжката. Колата ми е на 30000км и е с верига. Честно казано не гледам какво правят понеже са свестни момчета но е твърде рано за свещи. Пак ти казвам харесвам си колите които съм имал и сегашната, обслужвам си ги с кеф не се оплаквам за това което сам съм си избрал.

    Коментиран от #155

  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Антиелектрика

    3 0 Отговор

    До коментар #144 от "А старата":

    Не можа ли да измислиш по-глупав въпрос? Какво те вълнува какво ще прави старата кола ако ремонтът му е колкото нова такава?
  • 153 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 154 гост е прав и много разбира

    5 0 Отговор

    До коментар #134 от "Хахаха":

    Иди о тино, сервизната книжка казва кое кога се сменя, за пример, преди месец смених ангренажен ремък защото направих 160 хиляди км, джипа е вече на почти 10 години, но ако това ти се вижда малко и си много “грижлив стопанин” който сменя ремъка много по често, то може и на миксера да сменяш батериите на всеки две години, Свети Илон с удоволствие ще ти прибера парите, Тесла добутва до печалба веднъж на 5-6 тримесечия точно от мвлоуници като теб.

    Коментиран от #172

  • 155 Аааааа

    0 4 Отговор

    До коментар #150 от "Зомби с квадратно чело":

    Значи на 30 хил. км. със сменян двигател и СК!!!!! Ама що тъй значи, нова кола пък вече сменяме половината кола? Ам що тъй?

    Коментиран от #157

  • 156 Зомби с квадратно чело

    6 2 Отговор

    До коментар #149 от "Абе мунчо":

    Не не не мога повече как за 1 час се сменя двигател и СК не виждаш ли че ти се подигравам. Ти си толкова т. П че дори не разбираш кога някой се гаври с теб :).
  • 157 Зомби с квадратно чело

    5 2 Отговор

    До коментар #155 от "Аааааа":

    Да бе за 1 час оставих я за годишна поддръжка и всичко смениха!! Даже номера на раната беше друг:). И така всяка година!!!
  • 158 Късно стана

    1 4 Отговор
    И продължавайте с троленето! Трябва да имаме и и.иоти като вас във форума, не може без вас.

    Коментиран от #159

  • 159 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 160 Завръщане в облака

    0 0 Отговор
    Делориън отвсякъде...
  • 161 TSLA

    2 5 Отговор
    И какво остава за посредствения, неграмотния и непсособния, освен да изплюе малко отрова.. заедно със семето, разбира се, закъде без слънчоглед, бачка?

    Искаш бронирана гега на цената на Хюндай, пък и да тегли пикап на буксир по нанагорнище, пък и да не мяза на количките от Джъмбо дето всички до един карате. Ще, ще..

    А защо бизнесът мрази Илон? Щото искат все така да пускат на час по лъжичка иновации и да цицат потребителя всяка година, докато той им играе карате и пуска иновации с фадромата. И сега Здрав спек - има напъни да се "убие", обаче нищо отзад не излиза :D

    "Ако някой не направи нещо спешно, в бъдеще всички коли ще са Тесла" - беше тая. Късно чадо. Гигазаводите им са като гъби след дъжд.
  • 162 Име

    1 4 Отговор
    Ние вместо да плюем по Тесла да направим една компания поне. Тва на нас българите ни е много лоша черта. Много знаем можем само да плюем по продуктите които правят другите а ние ама иначе ако трябва и ние да направим нещо опааа error 404!!! А относно пикапа тва е супер кола много по здрава от останалите пикапи а за функционалност и икономия да не говорим. Тва че се е счупило стъклото е па голям прас на другите щеше да мине през него
  • 163 Хах

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "МаКаТа":

    А ти даже не си и гледал бронирано стъкло професоре. Я ти направи такова произведение на изкуството каквото Тесла направи и тогава говори колко не знаят джендър малък

    Коментиран от #173

  • 164 Ъъъъ

    0 0 Отговор
    Като хайпърлуп-а, тука има, тука нема.
  • 165 стар Елховски кашик

    3 3 Отговор

    До коментар #53 от "ФауВе":

    Абе за релса съм сигурен че не пробива..ама празната ти тиква със сигурност ще пробие...ако не знаеш-5,45 мм стандартния боеприпас е с изместен център на тежестта и с такъв куршум нямаш никакъв шанс да пробиеш 3 см дъска , нежели-релса...иначе 5,45 АК е страхотно оръжие. Стрелях за първи път с него далечната 83 година на учение в бившия СССР...а между впрочем-когато пробиеш релса дори със стандартен АК-обади ми се по домофона.А избора на релса оставам на теб...може и от теснолинейка

    Коментиран от #166, #192

  • 166 Зомби с квадратно чело

    1 2 Отговор

    До коментар #165 от "стар Елховски кашик":

    За съжеление освен че нямаш кола и не си ходил в казармата затова плещиш глупости. Какъв калашник бе Гунчо, Мъск като казва 9мм няма предвид калибър!!! Това са патрони за стандартен пистолет а не за калашник които са около 40 мм. Вратите на по големите пикапи и лимузини също ще се опънат на 40мм патрони, като дори и да ги пробият ще е със зор.

    Коментиран от #167, #185

  • 167 Зомби с квадратно чело

    0 1 Отговор

    До коментар #166 от "Зомби с квадратно чело":

    Имах предвид опънат на 9мм.
  • 168 Мани мани

    2 0 Отговор

    До коментар #115 от "Давай пиши":

    Видяхме те колко си добър хахахахаха :))))))))
  • 169 Мани мани

    2 0 Отговор

    До коментар #125 от "Зомби с квадратно чело":

    Моето масло го смениха за 15 минути. Струваше ми 65лв с филтъра.

    Коментиран от #174, #175

  • 170 Мани мани

    1 1 Отговор

    До коментар #133 от "гост е прав":

    Ти си игаси мърляча чесно :))))))))))
  • 171 Мани мани

    2 0 Отговор

    До коментар #141 от "Антиелектрика":

    Няколко мои приятели предпочетоха да дадат 5000 за друга кола отколкото 2000 за да оправят блъсната.

    Коментиран от #177

  • 172 Мани мани

    3 0 Отговор

    До коментар #154 от "гост е прав и много разбира":

    Старата ми кола я купих с ремък ангренаж за смяна. Изтика ме 8 години и я продадох без да го сменя.
  • 173 Мани мани

    5 1 Отговор

    До коментар #163 от "Хах":

    Какво произведение бе :)))) хахахаха ;)))))) По грозно нещо не съм виждал. . То да те гнус да седнеш в него :)))) къде му е таблото???? Ххахахаха ей на това у ваше село му викате тотален ръб хахахаха произведение.... мани мани
  • 174 хахаха

    1 3 Отговор

    До коментар #169 от "Мани мани":

    Много сте зле,за каквото и да се пише.Но най-интересното е когато е в темите за коли с ДВГ,се пише колко проблеми всеки има с колите,колко пари всеки дал за рамонти.Обаче когато е в теми за ел.коли,става на обратно,ДВГ минава 1 млн.км. само с една смяна на маслото и едни свещи.Без ремонти.Хахахахах.
  • 175 Зомби с квадратно чело

    2 1 Отговор

    До коментар #169 от "Мани мани":

    Може, аз не седя на главата на хората. Оставям колата след 1 час ми звънят плащам 300 лева и си ходя. Кога е вкарана кога изкарана чак такива подробности. Освен това от кубатурата цената варира за различни коли.
  • 176 Боби

    0 0 Отговор
    На мен лично дизайна ми идва прекалено авангарден . Обаче Тесла Сайбър Трък е събрала 146 000 поръчки за 4 дни
  • 177 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #171 от "Мани мани":

    Как да го обясниш на онова същество, не виждаш ли какъв тъп въпрос е задал? А като го питаш той лично колко основни ремонта е правил на личните си автомобили и се прави на разсеян.

    Коментиран от #178

  • 178 Т.п си ти

    0 1 Отговор

    До коментар #177 от "Антиелектрика":

    Качих ти тема, която нито съм писал аз, нито съм имал нещо с това. Някой от тук също може да се познае в тази тема. Става въпрос за мотор 1.8 ТСИ.

    https://www.skodaclub.bg/forum/index.php?/topic/55919-superb-%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%BE%D0%BD%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B2%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D1%82%D0%B5%D0%BB-18tsi/page/3/

    Коментиран от #179

  • 179 Антиелектрика

    3 0 Отговор

    До коментар #178 от "Т.п си ти":

    Качи си малко акъл първо. Качил си някаква лакърдия на неизвестни драскачи. Като качиш официален ценоразпис на сервиз, тогава се плюнчи. Само смешник може да твърди, че някой ще даде 7 бона за ремонт на кола струваща 8 бона. И за да покажа какъв лъжец си, ето линк на цени от РЕАЛЕН СЕРВИЗ: http://www.avtocentar.com/tzenova-lista Сваляне и качване на двигател (лек автомобил) 230-280 лв.
    Сваляне и качване на двигател (бусове) 350-400 лв.
    Сваляне глава 100-200 лв.
    Смяна ангр. верига 80-150 лв.
    Смяна ангр. ремък 50-150 лв.
    Смяна колектор 50 лв.
    Смяна семеринг ангренаж 50 лв.
    Смяна гарнитура картер 20 лв.
    Смяна гарнитура клапани 20 лв. Та къде ги видя 7 бона, лъжец нагъл?

    Коментиран от #180, #219

  • 180 ахаха

    0 2 Отговор

    До коментар #179 от "Антиелектрика":

    Ти немаш кола, за 100 път ти го пиша. Това е някаква стара страница на несъществуващ сервиз. Виж какви са цените на смяна на ангренажен ремък, по над 1000 лв.

    https://www.volkswagen.bg/serviz-aksesoari/serviz/serviz-4

    Коментиран от #181, #189

  • 181 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #180 от "ахаха":

    Цар си лъжите и глупостите, заклевам се. Да, нЕмам VW, за 100-тен път ти го пиша. И несъществуваш викаш бил сервиза, ти звънна ли им, че го разбра? И колко очакваш да е смяна на ангренаж с водна помпа в ОФИЦИАЛНИЯ СЕРВИЗ НА VW? Хайде сега измисли още 6 бона от къде ще дойдат, за да се върже тъпнята, която продължаваш да твърдиш!

    Коментиран от #182, #190

  • 182 Там си пише

    0 1 Отговор

    До коментар #181 от "Антиелектрика":

    В сервиза където ти пратих си пише! Ама не знаеш и как да търсиш. А нЕма, го пиша за теб та да ме разбереш.

    Коментиран от #183, #184, #191

  • 183 Антиелектрика

    1 0 Отговор

    До коментар #182 от "Там си пише":

    За 100-тен път ти казвам, че си нагъл лъжец. Пишело, какво пише бе? И кой нормален човек ще ходи в официалния сервиз на VW, за да си прави 10-годишната кола там? Дадох ти линк да видиш колко струва ремонт на двигател, ти ми даваш линк за смяна на ангренаж. Ето ти линкове на цена НОВ ДВИГАТЕЛ на М5: https://www.olx.bg/ad/bmw-s63b44-m5-m6-dvigatel-nov-CID360-ID80GeW.html#9255676e1f;promoted Ето ти линк към цени на двигатели втора употреба, където най-скъпия е 5000 лева: http://www.maxparts.bg/bg/catalog/p1/%D0%A6%D0%95%D0%9B%D0%98-%D0%94%D0%92%D0%98%D0%93%D0%90%D0%A2%D0%95%D0%9B%D0%98.html?filter=eyJjYXRlZ29yeSI6IjE5MyJ9 Аре скривай се някъде, ЛЪЖЕЦ.
  • 184 Зомби с квадратно чело

    1 0 Отговор

    До коментар #182 от "Там си пише":

    Да пише 1000 според мен това е от сервиза. Ремък плюс ролки едва ли е повече от 250 лв. Изводът е не си вземайте нова ФВ пълна отврат е, и дерат кожи!!!
  • 185 Патриот

    0 2 Отговор

    До коментар #166 от "Зомби с квадратно чело":

    Кво е туй оръжие 40мм? Калашник да не е?
    Бъркаш "калибрите". Викаш тъпия Калашник е само 7,62мм, а могъШТия американски колт цели 45(това е пистолет... като Макаровия).

    А колко струва батерията на Теслата спрямо цената на машината?
    Каква автономност дава след 1 години примерно?


    Колко от нас карат по-млади автомобили? За не съм, както и 95% то българите, решили да работят за българските еничари?

    Коментиран от #193

  • 186 Доктора

    4 0 Отговор
    Извинявайте, явно не разбирам от автомобили, но честно ви казвам, по грозно и отвратително нещо не бях виждал!53
  • 187 Доктора

    4 0 Отговор
    Един колега по- горе беше споменал нещо за Мултипла, мога да изразя своето мнение,че Мултиплата е като Жизел Бюндхен, а горката Тесла, като Андреа!
  • 188 Некой

    0 0 Отговор
    Тесла в момента е Ф16 блок70.
    Платил си го ма го немаш.Га докде,че видим кво е.Ку доди...
  • 189 ФауВе

    1 1 Отговор

    До коментар #180 от "ахаха":

    Над 1000 лева само за смяна на нагренаж може да струва някой засукан и скъп модел кола. Аз за смяна на ангренаж, на болшинството коли у нас взимам по 150лв. Отнема един ден работа. Частите отделно, че там цените варират доста. Има по 1000, но има и по 200.

    Коментиран от #196

  • 190 ФауВе

    0 1 Отговор

    До коментар #181 от "Антиелектрика":

    Ти наистина ли мислиш, че някой му се връзва на този пyбеp?
  • 191 ФауВе

    1 1 Отговор

    До коментар #182 от "Там си пише":

    Стига писа глупости!!!! В бранша съм от преди ти да си се родил. Никой в града край мене не взима такива пари за смяна на англенаж. Пак ти казвам, трябва да е някоя рядка и скъпа кола, че да те отарашат така. Но това са единични случаи и няма как да са редовен ценоразпис. Престани с измислиците си, че те издават колко ти е егн.
  • 192 ФауВе

    1 1 Отговор

    До коментар #165 от "стар Елховски кашик":

    Я пак си помисли? Знаеш ли в колко от случаите 5,45 не успява да изкриви върха и минава направо през мишената? Няма как да знаеш, защото не си стрелял с него, а само си чувал че бягал настрани. Те на кашици автомати не дават. Калашника пробива релса. Питай някой, който е ходил в казарма.

    Коментиран от #195

  • 193 ФауВе

    0 1 Отговор

    До коментар #185 от "Патриот":

    Още един, дето не е виждал пушка, ама дрънка. Джендо, и на тебе да ти обясня, че 7,62 е диаметърът на съветският куршум, а 45 е калибърът на американският револвер. Прави разлика между диаметър в милиметри и калибър.
  • 194 Джуджето Путин

    1 1 Отговор
    Ние ушачнките имаме по хубави автомобили!
  • 195 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 196 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 197 гост

    1 4 Отговор

    До коментар #53 от "ФауВе":

    Отговор до коментар 53 и квадратния.Бил съм в казарма и мисля че имам мноого повече познания в оръжезнанието защото съм оръжеиник и кетапа не съм си го купил.

    Коментиран от #202, #203

  • 198 гост

    1 2 Отговор
    Аман от разбирачи дето се пънат а са кухи леики дори и непоцинковани.От 49
  • 199 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 200 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 201 Теслата

    1 3 Отговор
    И къде е излагацията че на другия ден са направени 200 хиляди заявки с предплата и то само за един ден. Лайте кучета то и без друго като гроздето е на високо значи е кисело ИДИОТИ

    Коментиран от #216

  • 202 Антиелектрика

    2 0 Отговор

    До коментар #197 от "гост":

    Майко мила, оръжейник бил, че и кетап имал. Ти първо се научи да пишеш, че тези "четЕри иСтрела" показват доста неграмотност. Поне да беше прочел, че бронировката е за 9мм пистолетни патрони. ама карай.
  • 203 ФауВе

    1 0 Отговор

    До коментар #197 от "гост":

    Е тъй де, то всички те видяха колко си оръжеЙник :)))))))
  • 204 ФауВе

    0 0 Отговор

    До коментар #196 от "умрех от смех":

    Момче, Виктрите отдавна не ги виждаме по сервизите. Не останаха много от тях. А ти за колко сменяш ангренаж, при положение, че на повечето съвременни коли се сваля предна лапа на мотора? А ня някой дори и целият мотор с кутията и предният мост? Ако ги сменяш за по-малко време, дай си телефона, да ти препратя няколко клиента, че и без това едвам смогваме. Ще изкараш хубави пари, нали по 1000лв взимате за смяна.
  • 205 ФауВе

    0 0 Отговор

    До коментар #195 от "стар Елховски кашик":

    Вместо да си описваш сексуалните слабости, по-добре вземи наистина поговори с някой, който е бил в казарма или поне е държал автомат. Това, което си чел в нета е едно, а онова, което аз съм видял наистина, не го пише в нета. Фактът, че ти не знаеш подробности, различни от написаното по сайтовете директно показва, че нито си бил военен, нито някога си докосвал оръжие, най-малко пък АК74. Компютърните разбирачи винаги си проличавате след подходяща провокация. Толкова сте елементарни. А относно възрастта ми, и къде съм бил, когато и каквото, по всяка вероятност ти си този, който още не стигнал възраст за казарма. Това също много си личи. Нямаш елементарни познания по бойна и стрелкова подготовка. Изразите и терминологията, която ползваш въобще не са така, както от казармата, а са 1:1 от уикипедия и подобни сайтове. Точно по терминологията ти си пролича, че си поредният самозван интернет кълва4. Бягай на даскало, Уди!

    Коментиран от #209

  • 206 Димов

    1 0 Отговор

    До коментар #195 от "стар Елховски кашик":

    Извинявам се, че се намесвам. Да споделя малко мнеие, ако може, като човек ходил в родната казарма. АК74 не знам дали ще пробие релса, но навремето руснаците, с които имахме учения, се кълняха, че са го правили с АК47. НО!!! Има едно голямо НО, и даже не едно, а две: Първо, не са ползвали стандартният патрон 7,62х39, а 7,62х54; И второ, не е нашенска релса, а руска. Техните железопътни стандарти са различни - теснолинейки. Техните релси са малко по-слаби и тънки. За съжаление нямам лични тестове на този експеримент, но съм малко скептичен, при положение, че с Драгунов е пробвано и не става, а той ползва патрони 7,62х54. Но пък оставя доста сериозна вдлъбнатина в релсата.

    Коментиран от #208

  • 207 FTS

    2 0 Отговор
    Трябваше да ме вземат за дизайнер, когато бях на 3 годинки.
  • 208 стар елховски кашик

    0 1 Отговор

    До коментар #206 от "Димов":

    г-н Димов, няма нищо лошо в това човек да сподели мнение, дори и грешно да е.На калибъра и моща на боеприпаса за АК изобщо няма да се спирам ...един факт-много по-тежки калибри не могат да пробият релса , камо ли от ''Калаш'' .Не искам да се спирам на съотношенията между маса на куршума и заряда и още ред други закони на балистиката..Всеки лаик може да оспори това твърдение ако се порови и събере малко инфо от нета...По отношение на релсите-в Русия, съответно и в бившия СССР НЯМА теснолинейки, а разстоянието м/ду двете релси е по-голямо от стандартното...а защо е така- отговор може да ви даде оня, мустакатия, дето спечели ВСВ. но ще ви подам малко инфо за размисъл-ами за да не може евентуален противник евентуално при нападение да използва лесно жп системата на СССР за подвозване на войски, оръжиие т.н и т.н. Затова на Унгени има едни голеееми хидравлични крикове, които повдигат вагоните за да се сменят талигите.А между другото-всеизвестна истина е че релсовата стомана е с най-високо качество, по разбираеми причини...затова на тоя екземпляр му дадох свобода да си избере релса ...дори и от вагонетна линия няма шанс да я пробие с АК.Но като му прочете човек постовете и му става ясно че човека се нуждае от помощ..и като че ли му е нужен добър психиатър.Лек ден Ви пожелвам...

    Коментиран от #218

  • 209 стар елховски кашик

    1 1 Отговор

    До коментар #205 от "ФауВе":

    ...това че си див селинджър е ясно на всички.А това, че се опитваш да отговаряш на всеки пост е факт, който говори достатъчно добре за селския ти манталитет...но сега ми става ясно защо ти е необходим цял ден за да смениш един ангренаж..просто ти липсва умствен багаж дори да държиш лъжица .Айде сега бягай, че да не те шамарят клиентите ти (въображаемите ) ..И както ти казах-когато пробиеш релса с АК, обади ми се по водомера...и още нещо- смени дрогата, не ти понася явно.

    Коментиран от #210, #211

  • 210 ФауВе

    1 0 Отговор

    До коментар #209 от "стар елховски кашик":

    Публикувано във факти.бг: А това, че се опитваш да отговаряш на всеки пост е факт, който говори достатъчно добре за селския ти манталитет Хахахахахаха кой го каза :))))))) Аз съм редовен посетител тука а ти се пръкна вчера и вече имаш 10 поста само по таз тема. А за клиентите ми не се притеснявай, кашик. Гледай на тебе да не ти вземат 1000лв за смяна на ангренаж на старата ти Астра. Ще си най-големия бyдaлa, aко дадеш толкова пари за колко викаш - два часа работа сигурно, а?
  • 211 ФауВе

    1 0 Отговор

    До коментар #209 от "стар елховски кашик":

    И не се бях сетил, че има различни видове релси. Това още повече обяснява, че може да стане. Важно е по каква релса стреляш. А за това, че по-големия куршум на 7,62 нямал повече кинематична енергия - тотално се самооcpa. Всеки, който е стрелял с него знае, че е доста по-пробивен от стандартния. Айде стига се прави на мъж. Видяхме те. Очаквам за пореден път да не влезеш и да не отговориш на всеки пост, понеже ти никак не си безработен третокурсник от гимназията в Грона Диканя.

    Коментиран от #213

  • 212 Антиелектрика

    1 0 Отговор
    Аз пък ще ви кажа конкретно, че лично съм тествал 7,62х39 със стоманен сърдечник с АК-47. Ами не може да пробив релса. Обаче за всеобщо учудване бронебоен 5,56х45 през един Хеклер и Кох, я проби. Беше разбира се не със стоманен, а с друг сърдечник, защото американците използват други метали.
  • 213 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 214 стар елховски кашик

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Това още повече обяснява, че може да стане....хахахаха...вече влизаш в сферата на предположенията ли..нещо май не си много сигурен в дивотиите , дето ръсиш.Пробива АК релси казваш, да , ама ако са дървени като празната ти кратуна.Между другото-доста години ми минаха във ВПК-имаш ли на представа какво е това.Та, да ти спомена един факт , да го знаеш така , за обща култура-ако някога видиш в живота си МТЛБ или САУ ''Гвоздика'' загледай всеки един заварен лист от корпуса.На всеки един ( без изключение) ще забележиш една малка вдлъбнатина...това е от пробния изстрел със СГМТ.. (това пък какво беше -ти ще кажеш че много ги разбираш нещата).. в заводски условия преди заваряването на листа, разстоянието на което се произвежда изстрела вече не си спомням колко е , бая години минаха , но не е повече от 25м..а листа е от спецстомана и е дебел 10 мм ...не се допускат дори леки напуквания и ако има такива, всички листове се бракуват и се връщат на производителя.И недей да спориш по въпроси , от които хал-хабер си нямаш.Сменяй си съединителите, амбреажите и ангренажите и не си завирай задника дето не ти е работа...и редовно си посещавай психиатъра.
  • 215 Дизаин

    3 0 Отговор

    До коментар #23 от "Никой":

    Смело мога да заявя, че такава грозотия ми пречи. Аз лично никога няма да си я купя, ако имам избор, но като се намерят някои да се правят на интересни да си я купят и ще ми е противно да я гледам на пътя.
    Отврат.
  • 216 Излагация

    3 0 Отговор

    До коментар #201 от "Теслата":

    Излагацията е за когото си го купи това дърво.
  • 217 m power

    4 0 Отговор
    най-сетне нещо по-грозно от мултиплата и голф 1,2,3,4,5,6
  • 218 Димов

    0 0 Отговор

    До коментар #208 от "стар елховски кашик":

    Публикувано във факти.бг: Не искам да се спирам на съотношенията между маса на куршума и заряда и още ред други закони на балистиката.. -------- Най-добре да не се. 7,62х54 е пуснат в производство след милион изстрели и балестични експертизи. Пробивната му мощ е по-голяма от на 7,62х39, и нямам намерение да споря за нещо, което целият свят знае, че е така. Дали пробива релса, вече казах - не съм пробвал, но съм скептичен. Лек ден!
  • 219 Този коментар е премахнат от модератор.